Pogba: 'Hij is al meer dan tien jaar de beste voetballer ter wereld'
Zondag, 1 juli 2018 om 07:13

Frankrijk bereikte zaterdag ten koste van Argentinië de kwartfinales van het WK in Rusland. Een hoofdrol was weggelegd voor de negentienjarige Kylian Mbappé, die tweemaal scoorde en door vele voetbalkenners wordt gezien als de eerste voetballer die Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kan verslaan in de strijd om de Ballon d'Or.

Paul Pogba was na afloop van de overwinning in Kazan zeer lovend over Messi, die mogelijk het laatste WK uit zijn loopbaan afwerkte. "Messi zal in de hoofden van de voetballers altijd Messi zijn, ook al is Argentinië nu uitgeschakeld", benadrukte de middenvelder van Frankrijk en Manchester United. "Hij is al meer dan tien jaar de beste voetballer ter wereld."

"Hij is uniek", benadrukte Pogba, die vrijdag vanaf 16.00 uur in Nizjni Novgorod met les Bleus aantreedt tegen Uruguay. "Van een andere dimensie. Wat Messi met een bal kan, is werkelijk uniek. Natuurlijk zal hij teleurgesteld zijn, triest en wellicht is het zijn laatste WK. Maar hij zal altijd in de gedachten van elke voetballer, elke journalist en elk persoon ter wereld blijven."

"Messi zorgt ervoor dat ik van voetbal houd. Hij zal de komende jaren nog altijd de beste voetballer ter wereld blijven en het zal een genot blijven om naar hem te kijken. We willen tegen de beste voetballers ter wereld spelen en vandaag (zaterdag, red.) hebben we van de beste voetballers ter wereld gewonnen. Wat kan ik nog meer zeggen? Messi zal als voetballer en als persoon altijd mijn idool blijven. Alleen dat kan ik nog zeggen."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
10
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
isco1
 
20
1 juli 2018 om 07:24
Lief!
 
vivabarsa
 
29
1 juli 2018 om 07:26
inderdaad Leif !
 
Jarno11
 
9
1 juli 2018 om 07:36
Ondanks dat ie gestopt is had Pirlo toch wat meer "brains in zijn voeten" dan Messi.
 
Warabe
 
81
1 juli 2018 om 07:40
Jarno definieer "brains in de voeten". Dribbelen en halve teams passeren en scoren, assists geven, vrije trappen, penalties? Messi in alles beter behalve penalties.
 
eenopinie
 
8
1 juli 2018 om 08:42
Dat is jouw mening. Pirlo was meer een tacticus zoals Cruyff. Messi heeft dat niet. Hij zet niet de lijnen uit, ook bij zijn club niet. Dat waren Xavi en Iniesta. Beste dribbelaar ooit? Jazeker. Maar geen leider.
 
Warabe
 
6
1 juli 2018 om 09:05
Helder. Met "brains in de voeten" bedoel jij dus leiderschapskwaliteiten. Die heeft Messi idd aanzienlijk minder dan Pirlo.
 
Warabe
 
35
1 juli 2018 om 09:11
Van mij mag je de meest introverte, autistische speler allertijden zijn zolang je maar ieder seizoen spelers wegzet als pionnen en halve teams passeert en scoort en assists geeft. Otewel de kern van t spel...hetgeen wij allemaal proberen met Fifa. Of is er nu ook een knop om leiderschapstrucjes te doen?
 
Frankentime
 
6
1 juli 2018 om 09:16
Leiderschap, werkethiek, tactisch inzicht, strijd, voorbeeld voor ploeggenoten, drager van het elftal, rust en passing skills. Dat is waar Pirlo Messi ruim op aftroeft. Oh, en Pirlo is wél wereldkampioen natuurlijk...
 
aZemmel
 
8
1 juli 2018 om 09:52
Als jij altijd en overal scoort draag je een elftal ook. Pirlo droeg zijn elftal ook niet alleen. Hij had bij Juve bijvoorbeeld Chiellini, Buffon en Barzagli die konden verdedigen als de Chinese muur. Tevens noem jij nu allemaal eigenschappen die een middenvelder veel meer nodig heeft dan een aanvaller. Ik kan ook 10 eigenschappen opnoemen waarop Sergio Ramos beter is dan Messi en Pirlo...
 
Zytto34
 
23
1 juli 2018 om 10:56
Pirlo mag de veters van Messi nog niet vast maken man.
 
MarcoVeensma
 
23
1 juli 2018 om 07:32
Mag ik zeggen dat ik dit toch wel een heel overdreven reactie vind? Natuurlijk is de klasse van Messi groots en natuurlijk mag Frankrijk heel blij zijn dat ze van de verliezend finalist van vorig WK hebben gewonnen. Maar om Messi zoals Pogba hier bijna heilig te verklaren gaat wel heel ver...
 
Ypuh
 
27
1 juli 2018 om 07:53
Het is gewoon zijn gevoel/mening, daar kun je iets van vinden, maar niets aan veranderen. Van mij hoeft het ook niet, ben het er ook niet geheel mee eens maar boeiuh.
 
DennisHartkoorn
 
4
1 juli 2018 om 09:35
Messi is super goed. Mbappe kan zijn niveau ooit halen. Maar meer dan 10 jaar wordt lastig
 
romarky
 
78
1 juli 2018 om 07:47
Elke week zit ik met verbazing al die vergelijkingen en kritieken te lezen over Messi. En dan vraag ik me wel is af wat een voetbalfan tekort komt als je Messi hebt meegemaakt. Niet winnen met Argentinië is misschien voor Argentijnen een reden om aldoor deze geniale voetballer na en tijdens een toernooi af te kraken, maar dat zijn vaak de overheersende emoties die ze niet meer de baas zijn. En dat Ronaldo fans vaak hun eigen idool hoger op het voetstuk zetten is ook niets nieuws, dat gebeurt andersom net zo. Ik betrap me er zelf ook vaak op dat ik me net even sneller irriteer als Ronaldo een keer gaat liggen. Maar dan zie je weer een prachtig doelpunt of een fantastische actie en dan geniet ik net zoveel van de Portugees als van Messi. Maar daar waar ze in Portugal voor Ronaldo wel 10 standbeelden willen maken, wordt Messi aan de schandpaal genageld. Zo zonde en eerlijk is eerlijk, dan begrijpen we het niet. Hij verdient alleen maar lof en respect, een voorbeeld voor al die nieuwe talenten en een lust voor elk voetbal oog. Hij kan met opgeheven hoofd terug naar Argentinie, misschien niet vanwege de uitschakeling, maar wel voor al dat andere wat zijn voeten hebben laten zien. Misschien als de Argentijn weer kalmeert, ze alleen dat moeten realiseren,
 
Frankentime
 
5
1 juli 2018 om 09:22
Ik heb het gevoel dat de Argentijnen ook wel zien dat de rest van het elftal dramatisch is. Dus dit keer zal de woede meevallen, zeker gezien de moeizame kwalificatieronde. Maar ze zijn misschien ook de vermeende invloed van Messi op de opstelling wel zat. Icardi die niet mee mag naar het WK, Aguëro die op de bank plaats moet nemen terwijl Meza wel speelt. Het is ook te bizar voor woorden deze keuzes. En men roept dat Messi hierop zijn invloed heeft uitgeoefend...
 
culemayor
 
4
1 juli 2018 om 09:54
Mooi stukje :' )
 
Robben_Grun
 
0
1 juli 2018 om 16:36
Amen.
 
martijnovic
 
8
1 juli 2018 om 08:41
Ik verwacht dat mbappe beter word dan Messi nu is. Ze hebben allebei het unieke om op volle snelheid de bal perfect te controleren. En ze zijn allebei ook nog eens super snel. Messi was als 19 jarige ook al fabelachtig maar mbappe is fysiek sterker en daarom denk ik dat hij beter word. Hij mist alleen de passeer actie van Messi maar die heeft hij ook niet nodig omdat hij zo direct en doelgericht kan voetballen juist dankzij zijn fysiek.
 
ferrybroh
 
82
1 juli 2018 om 08:49
Hahahahahhaha
 
ligas
 
59
1 juli 2018 om 08:53
Wie kan er jou nu serieus nemen? Tenzij je 17 bent en messi niet hebt zien groeien.
 
martijnovic
 
1
1 juli 2018 om 10:12
Ik heb Messi zeker zien groeien en zal mbappe ook zien groeien. tot hoe goed is de vraag maar ik denk beter dan Messi.
 
Warabe
 
24
1 juli 2018 om 09:16
Messi en CR7 gaat hij niet halen. Als die zoals nu door blijft groeien haalt die t niveau van Henry en R9. Maar Messi en CR7 is te hoog gegrepen.
 
shenkie
 
38
1 juli 2018 om 09:27
Warabe, niet lullig bedoeld maar mag ik vragen hoe oud je bent. Ronaldo9 is voor mij en velen klassen beter dan r7, dus vraag me af of je hem wel eens hebt zien spelen. R7 heeft de aanvoer van een bij elkaar gekocht miljoenen elftal waardoor hij kan functioneren. In de tijd van R9 had je geen 3 topteams (bayern, barca en real) maar waren zeker 10 clubs gelijk en geen bij elkaar gekochte sterrenelftallen. Messi heeft dat ook, maar creeert veel meer zelf dan Ronaldo. Plus dat verdedigen toen nog een vak was! De enige echte verdediger die er nog is heeft r7 zelfs in zijn team (ramos) dat was vroeger wel anders met Hierro, nesta, aldair, maldini, costacurta, stam enz. R7 is geweldig, maar R9 heeft niet voor niets zijn bijnaam fenomeen. Ik ben er van overtuigd als Ronaldo 9 op de plek van Benzema had gespeeld was R7 gevlucht bij Real, want dan had hij zijn topscorerstitels op zijn buik kunnen schrijven.
 
Lacazette
 
7
1 juli 2018 om 10:24
R9 speelde toch ook gewoon bij elkaar gekochte miljoenen teams zoals bij real toen. Real kocht spelers als zidane, figo, beckham etc. Ik was te jong om de teams te zien spelen, maar qua namen is het toch een erg groot team?
 
 
9
1 juli 2018 om 10:35
Ik vond Ronaldo Lima echt geweldig en qua puur talent is hij beter dan Cristiano, maar die laatste is wel een grotere en meer succesvolle speler.Zonder blessures was het wellicht een ander verhaal geweest natuurlijk.
 
Doeltrap
 
15
1 juli 2018 om 10:43
Met alle respect wat Cr7 uit zijn loopbaan heeft gehaald, maar hij heeft niet de techniek inzicht wat spelers als Zidane Henry Bergkamp Messi Van Basten Cruyff Maradonna, Pele, Bobby Charlton Ronaldo nr 9 hebben gehad (om maar wat te noemen). Dat zijn raszuivere voetballers. Cristiano heeft het vooral op wilskracht gehaald (wat heel er bewonderend waardig is). Maar dat jij Henry Ronaldo lager schaalt dan Cristiano, dan doe jij die spelers echt te kort. Cristiano is een compleet andere voetballer. Zeker niet de beste, je mag hem gerust in het rijtje Henry Bergkamp van Basten (om maar even wat te noemen) plaatsen, maar op basis van voetbal kwaliteiten hoort die echt niet bij het rijtje Ronaldo, Cruyff Messi, Pele, Maradonna. Zijn mentaliteit is wellicht wel een van de beste die ik ooit op het voetbalveld heb gezien, de wil om de beste te worden, die kan je weer vergelijken met Beckenbauer, Matheus, van Hanegem. Ronaldo is een genot om te zien spelen (buiten zijn trekjes om). Maar zeker niet de beste die er is geweest. Dat neemt niet weg, dat ik zeker respect heb, voor wat hij allemaal bereikt heeft in zijn loopbaan.
 
Sanderr
 
6
1 juli 2018 om 10:47
Ik stopte met lezen toen je ging beweren dat Real Madrid verdediger Ramos nog de enige 'echte verdediger' ter wereld is, what.. the.. fuck. Ik vind Ramos absoluut 1 van de beste CV's ter wereld hoor, don't get me wrong. Maar dat komt ook mede door zijn leiderschapskwaliteiten en zijn aanvallende kwaliteiten. Puur verdedigend staat Ramos niet eens in de top 10 van de wereld, geen idee waarom je dus zo redeneert.
 
protheus
 
3
1 juli 2018 om 17:09
Veel mensen hebben het over de inzicht van ronaldo maar dat is juist 1 van zijn sterkste punten. Weten wanneer hij waar moet lopen is inzicht. Deze man heeft zoveel gescoord omdat die precies kan inschatten wat er gaat gebeuren zodat die op de juiste plek staat.
 
Moyashi
 
5
1 juli 2018 om 10:03
Laten we kijken of hij zijn huidige niveau nog een jaar of twee volhoudt voordat we zijn lat zo hoog leggen. Overigens was Messi op zijn 19de stappen verder dan Mbappe.
 
Mexicanooo
 
2
1 juli 2018 om 11:38
@moyashi: stappen verder? Messi werd 19 in het seizoen 2005 - 2006. Hij speelde toen in een elftal met V. Bronckhorst, Puyol, Xavi, Iniesta, Samuel Eto'o, Larsson en Ronaldinho. Statistieken: 25 wedstrijden, 8 goals, 4 assists. Mbappe dit jaar: 46 wedstrijden, 21 goals, 16 assists. Ter vergelijking, zelfs in het jaar 2007/2008 kwam Messi uit op: 40 wedstrijden, 16 doelpunten, 13 assists. Daarin heeft Mbappe cijfermatig waarschijnlijk alsnog een streepje voor. Pas vanaf het seizoen 2008/2009 kwam het bij Messi echt los. Toen was hij 21/22.
 
Jeffguerrero
 
6
1 juli 2018 om 13:56
In frankrijk bij PSG
 
Moyashi
 
0
2 juli 2018 om 00:19
U kunt de prijzen van de twee vergelijken en wellicht krijg je een beter beeld erbij. Als ik me goed herinner won Messi olympisch goud en wk voor jeugd toen hij 19 was en werd hij al tijdje gezien als een pareltje die het ver zal schoppen. Mocht Mbappe die twee ook al in bezit hebben dan bij deze m’n excuses, want ik kon dat nergens vinden en heb om heel eerlijk te zijn dat niet grondig opgezocht. Daarom zeg ik ook duidelijk laten we kijken of Mbappe dit niveau nog een jaartje of twee volhoudt zodat hij vergeleken kan worden met Messi destijds. Mbappe is van ongekend niveau nu al en persoonlijkheid heeft die naast zijn explosiviteit in vergelijking met bijvoorbeeld een Neymar, dus ik zie Mbappe het ook wel ver schoppen. Alleen hoop ik dat de druk niet te hoog voor hem wordt zoals sommige andere grootheden.
 
bar29
 
1
1 juli 2018 om 11:44
real fan zeker