Pogba verkoos United boven Real: 'Ik heb het altijd in mijn hart gevoeld'
Dinsdag, 12 december 2017 om 16:00

Paul Pogba maakt in de zomer van 2016 de overstap van Juventus naar Manchester United voor het bedrag van 105 miljoen euro. De 24-jarige Fransman keerde zodoende terug bij de club waar hij tot 2012 speelde. In gesprek met Beyond the Pitch legt de middenvelder uit dat hij ook had kunnen kiezen voor een dienstverband bij Real Madrid.

Ook de Spaanse grootmacht zat in 2016 namelijk achter Pogba aan, maar de spelmaker koos uiteindelijk voor Old Trafford. "Om eerlijk te zijn: Real Madrid benaderde mij en ik dacht er serieus over na om daar naartoe te gaan. Maar toen dacht ik er ook aan om naar Manchester United te gaan." De 49-voudig international geeft aan geen spijt te hebben van zijn beslissing.

"Ik heb het altijd in mijn hart gevoeld (dat Pogba voor United moest kiezen, red.). Mijn hart vertelde me dat ik hier terug moest komen. Ik weet niet waarom. Ik wist ook niet wat er zou gebeuren. Maar ik heb het gedaan en ik heb geen spijt. Ik heb nooit spijt gehad van mijn beslissingen", aldus Pogba, die vorig seizoen tot 51 optredens kwam voor the Red Devils en onder meer de Europa League wist te winnen.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
23
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
tmuller
 
25
12 december 2017 om 16:02
Hij had nu al de Champions League op zijn naam kunnen hebben. Maar ik vind Pogba heel goed bij Manchester United passen, en het is een kwestie van tijd tot dat zij ook weer succesvol zullen zijn.
 
fieb
 
6
12 december 2017 om 18:03
Wie weet had een andere ploeg de Champions league gewonnen.
 
JimmyPSV
 
14
12 december 2017 om 16:02
Ik denk ook dat Pogba het bij Real niet had gered om eerlijk te zijn, in ieder geval niet direct een basisplaats.
 
real8madrid
 
19
12 december 2017 om 16:27
Real Madrid is nooit concreet geworden na haar initiele interesse. Zidane raadde het af omdat hij Modric en Kroos al had en Perez had eerst interesse maar bedacht al snel dat het eigenlijk veel te veel geld was hoewel Pogba blijkbaar eerst deel uitmaakte van de lange termijn plannen en de nieuwe galactico moest worden. Toen Zidane de cl echter won in 2016 besefte Perez al snel dat Pogba niet nodig was en het dus weggegooid geld zou worden. Overigens is dit gewoon slap gelul om een wit voetje te halen bij de fans. Hij liet destijds meermaals doorschemeren een voorkeur voor Spanje te hebben. Zowel Barca als Madrid. Als een van die clubs concreet was geworden en hem financieel gezien een soortgelijk contract had voorgeschoteld dan zong hij nu een heel ander deuntje
 
John Terry
 
25
12 december 2017 om 17:41
Opvallend, hoe elke keer wanneer Real of Barcelona een transferdoelwit mislopen er weer een verhaal klaarstaat over hoe ze `eigenlijk toch nooit hebben doorgedrukt`. Laatst had je ook zo`n verhaal over Gabriel Jesus, dat Barcelona hem zogenaamd niet kon betalen en dus af zouden zijn gehaakt. Terwijl ze vervolgens voor soortgelijke bedragen Andre Gomes en Alcacer overnamen, en Jesus even later aangaf meerdere opties te hebben gehad maar koos voor Guardiola. Maar nee, het zou in de ogen van sommigen toch absoluut niet mogelijk zijn dat Real of Barcelona een keer afgetroefd worden op de transfermarkt. Veel Real fans zie ik dit ook betreffende Hazard doen, daar wordt sinds 2012 al op gehoopt maar dat zal nooit worden toegegeven. Want letterlijk jaar in jaar uit staat rond oktober/november vast dat hij de missende Galactico is en voor Real voortbestemd is, maar wanneer in juni duidelijk wordt dat het weer niet gaat gebeuren is ie ineens `niet nodig` of is Isco `toch een klasse beter`. Niet dat dat specifiek aan jou gericht is, ik zie veel van zulke verhalen van je mede Real fans verschijnen. En die arrogantie siert niet.
 
Andonis
 
7
12 december 2017 om 18:29
Je zou ook kunnen concluderen dat sommige clubs een beter totaalpakket aan de speler kunnen bieden dan een Barca of Real op dat moment. Real had niet veel zin om meer dan 100 miljoen voor een bankspeler te betalen, Pogba had geen zin om op de bank te zitten. Daarnaast zal Pogba een beter gevoel bij united dan bij real hebben. In de regel zullen de meeste spelers een voorkeur voor Barca of real hebben, maar is de kans op speeltijd minder groot dan bij andere topploegen. Hazard is zelf vrij open over zijn bewondering voor real, maar blijft logischerwijs liever bij Chelsea totdat er echt ruimte voor hem is. Dat kan wellicht nooit het geval worden, maar mocht Ronaldo stoppen, dan wordt die kans groot.
 
John Terry
 
0
12 december 2017 om 18:42
Zeker een geldig punt, al zou ik er dan al veel meer waardering voor hebben wanneer deze redenen naar boven zouden komen in plaats van dat standaard 'we hoefden ze toch niet' geblaat. Wanneer spelers zelf aangeven de keuze te hebben gehad en niet voor Spanje hebben gekozen, komt het er zogenaamd altijd op neer dat de Spaanse clubs ze toch wel had kunnen krijgen als ze 'een beetje hun best hadden gedaan'. Terwijl ze misschien inderdaad bewust nee zouden kunnen zeggen om de reden die jij noemt. Dus dat is dan gewoon een geldige reden om nee te zeggen tegen die clubs, en dat die mogelijkheid bestaat wil maar niet toegegeven worden door sommige fans. En dat is waar ik me aan irriteer.
 
Andonis
 
1
12 december 2017 om 20:18
Ach, op een zeker moment zal dat ook met topploegen in Engeland gebeuren. Daar ontstaat nu ook een stabieler klimaat, en dan blijven er minder plekjes over. Plots zullen dan spelers voor bijvoorbeeld internazionale kiezen.
 
real8madrid
 
0
12 december 2017 om 23:40
Wat je zegt klopt maar dat is ook gewoonweg vaak zo, deels aangezien ze toch met elke topper in verband worden gebracht. Wat betreft Hazard geloof ik ook niet dat er ooit een officieel bod is uitgebracht, simpelweg omdat hij zo ongelooflijk duur is en er altijd andere prioriteiten leken te zijn. Dat Isco beter zou zijn vind ik onzin. Ik zelf vind Hazard geen prioriteit maar dat is vanwege andere redenen, en we weten heel goed dat de mensen binnen de club er een andere mening dan de mijne op na houden. Chelsea wil natuurlijk het maximale voor hun goudhaantje en terecht, zelfde geldt voor bijvoorbeeld De Gea. Van beide spelers ben ik persoonlijk vrij zeker dat ze zouden tekenen als hun club een bod aanvaardt en ze een mooi contract onder de neus geduwd krijgen. Ze betalen is tot nu toe echter onmogelijk gebleken. Je hebt het over Jesus en voor Barca kan ik niet spreken omdat ik dat allemaal minder volg maar Madrid is hem gewoon misgelopen hoor. Die heeft Pep persoonlijk overtuigd en daar viel niets aan te veranderen. Jammer want we hadden zo`n jonge topspits ontzettend goed kunnen gebruiken nu. Hetzelfde met Mbappe, daar was Madrid wel concreet voor en ze hadden blijkbaar ook een akkoord met zowel de club als de speler maar toen PSG zich meldde gooide dat roet in het eten. Toen trok Madrid zich terug omdat ze het salaris dat PSG bood niet konden/wilden evenaren en Mbappe helaas geen genoegen meer nam met minder. Op zich doet het er allemaal ook weinig toe welke spelers ze hoe zijn misgelopen. Ik kan me alleen ontzettend storen aan dit soort verhalen waarmee de verteller op een goed blaadje bij de supporters wil komen te staan. Tenminste, wanneer we weten dat het onzin is of dat hij zijn eigen uitspraken uit het verleden tegenspreekt.
 
Dante
 
3
13 december 2017 om 10:20
Ik wilde eerst Pogba geloven, maar nu real8madrid van vz zegt dat t niet zo is, heb ik me bedacht.
 
real8madrid
 
0
13 december 2017 om 11:38
Het is allemaal anderhalf jaar geleden toch? Je hebt mij vast niet nodig om je te herinneren wat er destijds allemaal juist gebeurt is. Of misschien wel? De meesten op vz en mensen in het algemeen lijken echt een belachelijk kort geheugen te hebben. Daar lijkt Pogba ook van op de hoogte te zijn
 
Dante
 
2
13 december 2017 om 11:52
Ik heb een erg goed geheugen. Maar ik heb nooit bevestigde quotes gezien waarin Zidane of Perez aangeven van de komst van Pogba af te zien. Ik heb echter wel net gelezen: "real Madrid benaderde mij en ik dacht er serieus over na om daar naartoe te gaan"
 
Mcgee85
 
3
12 december 2017 om 16:29
Gewoon gelul natuurlijk... Raiola had hem overgehaald om toch voor United te kiezen, omdat hij weet dat hij dan dubbel kan cashen. Pogba gaat namelijk nog steeds naar Real en United is gewoon een tussenstap. Het is ook een beetje eerherstel voor Pogba. Maar goed, Pogba moet dit wel zeggen natuurlijk, dat kan niet anders.
 
Simpatico
 
5
12 december 2017 om 17:21
Het geld heeft die gevolgd, ja. En Raiola. En een team waar hij dé man is. Ik vind het wel jammer dat hij niet naar Madrid of Barcelona is gegaan. Ik had hem liever daar gezien, dan Manchester United. Al zou hij, denk ik, bij zowel Madrid als Barcelona een beetje ondersneeuwen. Spelen toch ander voetbal.
 
MR_United
 
4
12 december 2017 om 17:43
Ondersneeuwen bij Barca? Pogba zou direct de beste middenvelder zijn daar. Iniesta is natuurlijk een geweldenaar maar over zn top. De rest komt niet eens in de buurt.. maar nee, een Andre Gomes, Denis Suarez of een Arda zijn natuurlijk stukken beter dan Pogba haha
 
Venezuela
 
2
12 december 2017 om 18:16
Hij past niet zo in het Barca systeem.
 
Simpatico
 
1
12 december 2017 om 18:30
Beste middenvelder is hij individueel wellicht wel, ja. Maar totaal niet het spel dat Barcelona voor ogen heeft. Dan zou Barca zich heel erg moeten aanpassen. Het zegt niks over de kwaliteiten van Pogba, want ik zeg ook: een beetje ondersneeuwen. Er wordt eenmaal een ander soort voetbal gespeeld dan waar Pogba fantastisch in is. Zlatan is er een goed voorbeeld van, als we met namen en voorbeelden gaan strooien
 
MR_United
 
2
12 december 2017 om 18:41
Daar sluit ik me wel bij aan. Maar speelt Barca nog steeds het spelletje waar ze in de tijd dat Zlatan er speelde bekend om stond? Ik kijk Barca eigenlijk alleen in de classico's en CL, maar het is niet meer het spel ten tijde van Guardiola.. daar moest je als speler echt inpassen, anders exit hoe goed je individueel ook was (zie Zlatan). Maar zo strak is het allemaal niet meer toch?!
 
Millonario
 
0
12 december 2017 om 20:17
Wat zou Pogba in he-mels-naam bij Barca moeten gaan zoeken? Dat kan toch niet man
 
TheRoscoe
 
2
12 december 2017 om 22:36
Paulinho doet het goed bij Barcelona. Pogba zou daar nu een standbeeld hebben.
 
IbraManUtd
 
4
12 december 2017 om 17:31
Waarom denk iedereen te weten wat Pogba bewoog om voor United te kiezen, misschien was het geld, misschien niet. Maar iedereen presenteert hun mening hier als een feit.
 
Django10
 
0
12 december 2017 om 17:45
Jammer, hij had bij Real zijn talent meer kunnen etaleren. Nu zie je dat United onder Mourinho te verdedigend speelt. Pogba is een jongen die vrijheid nodig heeft. Die had hij van Zidane sowieso gehad.
 
MR_United
 
1
12 december 2017 om 18:09
Die kans krijgt hij bij United ook wel hoor. Sterker nog, United lijkt toch wel redelijk afhankelijk van het spel van Pogba. Durf zelfs te zeggen dat zijn afwezigheid het verschil maakte in de derby tegen City. City maakte natuurlijk het spel, maar Pogba zorgt met zijn spelinzicht en passes toch vaak voor kansen voor oa Lukaku en Martial. Deze waren nu bijna niet zichtbaar.
 
Saaff
 
3
12 december 2017 om 20:12
Django, iets vaker naar United kijken zou ik zeggen, vooral als Pogba zelf erin staat .