Poldervaart terug in de Eredivisie: 'Trots dat zo'n grote club aanklopt'
Vrijdag, 24 mei 2019 om 10:14

Adrie Poldervaart gaat weer aan de slag in de Eredivisie. De trainer, die in april opstapte bij Excelsior, volgt Hennie Spijkerman op als assistent-trainer bij FC Groningen. Hij tekent voor een jaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion, zo bevestigt de Eredivisionist op de eigen website. Poldervaart wordt de eerste assistent van hoofdtrainer Danny Buijs. Groningen voegt ook Alfons Arts toe aan de technische staf; hij was afgelopen seizoen trainer van de Onder-23.

Poldervaart debuteerde afgelopen seizoen als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij volgde Mitchell van der Gaag op bij Excelsior, maar diende zijn ontslag in op het moment dat de club op de vijftiende plek stond in de Eredivisie. Sindsdien was hij clubloos. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus stelt dat Poldervaart 'complementair is aan de technische staf waarmee wij komend seizoen willen gaan werken'. "Met collega-directeur Wouter Gudde hebben we bovendien iemand in ons midden, die Adrie goed kent en uit ervaring weet waar zijn kwaliteiten liggen."

"Ik ben er super trots op dat een grote club als FC Groningen bij mij aanklopt", vertelt Poldervaart zelf. "Toen de profielschets voor de functie bekend was, heeft Danny Buijs tegen Wouter Gudde gezegd: 'Volgens mij denken wij op basis hiervan aan dezelfde naam.' Dat klopte en vond ik mooi om te horen. Voor elke trainer in het betaalde voetbal is het een enorme uitdaging om bij een club als FC Groningen te werken."

Poldervaart kan er begrip voor opbrengen dat mensen een stap als hoofdtrainer van Excelsior naar assistent-trainer van FC Groningen 'opmerkelijk' vinden. "Maar ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan. Ik wil werken met mensen die iets willen leren en er vol voor gaan. De naamgeving van de functie is voor mij totaal irrelevant", legt hij uit. Tot slot maakt Groningen bekend na veertien jaar afscheid te nemen van staflid Peter Hoekstra, wiens contract niet wordt verlengd.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Assenaar
 
3
24 mei 2019 om 10:29
Ik ben fan van de persoon Poldervaart maar niet zo van de trainer. Hoop niet dat het op termijn de hoofdtrainer wordt. Als assistent is het volgens mij prima! Welkom in ieder geval
 
GroeneKat
 
12
24 mei 2019 om 10:30
Dit lijkt me een prima keuze voor FC Groningen. Hoor goede geluiden over deze man. Daarnaast positief dat de hoofdtrainer, Danny Buijs, het ook volledig ziet zitten in zijn toekomstige assistent-trainer; het schijnt dat hij met de vorige niet goed kon samenwerken en deze hem min of meer door de strot is gedrukt door Jans en Nijland. Moet wel even wennen aan dat dit soort nieuws door Fledderus naar buiten wordt gebracht i.p.v. El Presidente, Hans Nijland. Een nieuw tijdperk voor de FC. Heel benieuwd naar wat er gaat veranderen.
 
Sulejmanii
 
5
24 mei 2019 om 10:42
Groene kat, wat zeg je dat mooi!?? Ik snap heel goed, dat nieuws van een zwaar gewicht als El Presidente Nijland, anders valt dan Fledderus.. ??
 
Proatjeboksem
 
1
24 mei 2019 om 11:21
Dit deed Ron Jans altijd, niet hansie
 
Mannschaft88
 
7
24 mei 2019 om 10:37
Ik zie in Poldervaart de toekomstige opvolger van Ten Hag bij Ajax: een meestertacticus, communicatief ijzersterk en een tikkeltje arrogant. Welkom terug in de eredivisie! Top.
 
V-Watcher
 
20
24 mei 2019 om 11:15
Ben je waarschijnlijk een van de weinige.
 
Spijkenisser
 
3
24 mei 2019 om 12:09
Iedereen moet ergens beginnen, de ingrediënten zijn aanwezig bij Poldervaart om een mooie trainerscarrière te krijgen. Ajax? Dat lijkt mij ook wat hoog. Ten Hag was eenzelfde gok als iedere andere trainer. Er is nooit zekerheid op succes zoals het nu verloopt, komend seizoen kan net zo goed drama worden.
 
VoetbalVreugd
 
2
24 mei 2019 om 13:01
Waarom zijn de ingrediënten aanwezig, behalve het feit dat hij de diploma`s bezit? Want ik vind Poldervaart een sympathieke man, maar heb `m nog maar zelden op een zinnige opmerking kunnen betrappen. Als hij tactisch sterk is, heeft hij dat dit seizoen goed weten te verbergen.
 
shenkie
 
1
24 mei 2019 om 13:44
Wauw... Schouten, Edwards, Koolwijk, El hamdaoui, zomaar 4 namen waar Emmen en fortuna dit jaar van konden dromen! En nog staan ze onder beide ploegen.... en dan zeggen dat hij een toekomstig trainer van Ajax wordt. Groter contrast qua meningsverschil ga ik niet krijgen vandaag!
 
DolfDoornbos
 
2
24 mei 2019 om 10:46
Ook top dat Alfons Arts erbij getrokken word.
 
Arnout108
 
3
24 mei 2019 om 11:21
Prima keus. Poldervaart is een trainer die prima het spelletje leest en staat voor aanvallend voetbal. Dat voetbal was alleen net iets te aanvallend voor Excelcior (al deed Moniz het zeker niet beter). Als assistent lijkt hij me prima. Komt goed uit z'n woorden, kan aanvallend iets neerzetten en loopt al best lang mee bij een betaald voetbal club.
 
IKEA
 
3
24 mei 2019 om 11:43
Ben ongelooflijk fan van deze man. Mag toch hopen dat Buijs bij deze de assistent wordt en Poldervaart de hoofdcoach, of anders dat Buijs snel de laan uitgestuurd wordt, want waar ik Poldervaart juist onwijs sympathiek vind, vind ik die Danny Buijs maar een kwal.
 
VoetbalVreugd
 
3
24 mei 2019 om 13:03
Maar ben je fan van Poldervaart omdat hij zo sympathiek is of omdat hij zo'n goede trainer is? Want dat laatste waag ik toch te betwijfelen.
 
IKEA
 
0
25 mei 2019 om 20:07
Ik heb geen oordeel over zijn kwaliteiten als trainer, gezien ik geen flauw idee heb wat de functie precies inhodt, mijn mening is dus inderdaas puur gebaseerd op zijn overkomen. Mijn oordeel over Buijs idem dito, hoef die man niet te zien met zijn slappe gelul na de wedstrijden, zo’n engnek