Pover PSG krijgt derdedivisionist pas in verlenging op de knieën
Woensdag, 6 februari 2019 om 20:59

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond moeizaam geplaatst voor de kwartfinales van de Coupe de France. De titelverdediger speelde een zwakke wedstrijd op bezoek bij derdedivisionist Villefranche en had uiteindelijk een verlenging nodig om de zege veilig te stellen: 0-3. Winteraanwinst Leandro Paredes nam in minuut 102 de openingstreffer voor zijn rekening, waarna Moussa Diaby en Edinson Cavani de buit veiligstelden.

Villefranche is op dit moment de nummer veertien van de Championnat National, maar PSG had de grootst mogelijke moeite met de ploeg van Alain Pochat. Trainer Thomas Tuchel maakte het zichzelf op voorhand overigens niet gemakkelijk: de Duitser liet zowel Cavani als Kylian Mbappé op de reservebank beginnen, terwijl Neymar vanwege een voetblessure al niet beschikbaar was.

PSG had zonder zijn sterspelers moeite om de defensie van Villefranche te slechten. De thuisploeg maakte er een fysieke strijd van en wist de rust uiteindelijk te halen met een doelpuntloze tussenstand. De grootste kans in de eerste helft was na een klein kwartier voetballen voor Diaby geweest, maar hij schoot na een razendsnelle counter rakelings naast. In de tweede helft werd het spel van PSG er niet beter op, waardoor Tuchel zich na 62 minuten genoodzaakt voelde Mbappé alsnog binnen de lijnen te brengen.

Tien minuten later werd de coach naar de tribunes gestuurd vanwege commentaar op de arbitrage. Daarna werd ook Cavani bij PSG nog van stal gehaald, maar ook de Uruguayaan kon niet voorkomen dat er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin voerden de bezoekers de druk verder op en dat resulteerde na 102 minuten uiteindelijk in de bevrijdende 0-1. Na een voorzet van Cavani kon Paredes de bal eenvoudig in het doel lopen. De beslissing volgde zeven minuten voor tijd: Mbappé ging alleen op het doel af, waarna de vedette onzelfzuchtig was en Diaby een niet te missen kans bood. Cavani bepaalde daarna de eindstand na opnieuw voorbereidend werk van Mbappé.