Premier League-debuut lonkt voor Van de Beek bij Manchester United
Vrijdag, 18 september 2020 om 12:37

De kans is zeer reëel dat Donny van de Beek zaterdag zijn officiële Premier League-debuut maakt voor Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft de opstelling voor de eerste wedstrijd van the Red Devils dit seizoen, tegen Crystal Palace, nog niet prijsgegeven, maar het lijkt erop dat de Nederlandse middenvelder zaterdag speelminuten gaat maken op Old Trafford.

"Donny heeft zich heel erg goed aangepast, het is een geweldige jongen", wordt Solskjaer vrijdag geciteerd door de Engelse pers tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met the Eagles. "Hij komt elke dag met enorm veel energie en een grote lach binnenlopen en speelde erg goed tegen Aston Villa (in een oefenduel vorige week, red.). Je gaat hem waarschijnlijk wel in actie zien morgen, maar ik ga hier niet het basiselftal bekendmaken. De spelers krijgen de opstelling na de training van vanmiddag te horen."

Solskjaer verwacht dat Van de Beek met zijn specifieke kwaliteiten echt iets toevoegt aan het middenveld van Manchester United. De manager van Manchester United maakte een paar jaar geleden kennis met de Nederlander als voetballer. "Dat was tegen Molde FK (in de Europa League in 2015, toen Van de Beek scoorde, red.). Solskjaer was destijds coach van de Noorse club. "Hij was toen nog erg jong, waardoor we hem een beetje over het hoofd hadden gezien tijdens de voorbereiding op het duel. Maar Donny viel mij wel gelijk op. Ik zag een slimme speler die daarnaast erg beweeglijk was. Bij Ajax is zijn ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. We hebben middenvelders nodig die kunnen scoren en met zijn loopvermogen kan Donny daarvoor zorgen. In dat opzicht is hij zeker van toegevoegde waarde."

Solskjaer wil voorts nog niet verklappen wie tegen Crystal Palace het doel verdedigt van Manchester United, David De Gea of de van Sheffield United teruggekeerde Dean Henderson. Paul Pogba is na een quarantaineperiode vanwege een positieve coronatest weer inzetbaar. De Fransman is naast Bruno Fernandes, Nemanja Matic, Fred en Scott McTominay een concurrent voor Van de Beek op het middenveld van de Engelse grootmacht. De fansite Utdreport verwacht een basisplaats voor de voormalig Ajacied, terwijl Pogba op de bank begint. Het lijkt erop dat men start in een 4-2-3-1-systeem.

Vermoedelijke opstelling Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw; Fred, Van de Beek; Greenwood, Fernandes, Rashford; Martial.

Meer nieuws
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
0
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
0
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
16
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Filip
 
7
18 september 2020 om 12:57
Ben wel benieuwd met wat voor mid hij morgen gaat beginnen.
 
Stephan 1976
 
8
18 september 2020 om 13:00
Ik vind sws dat Van de Beek een basis plaats verdiend. Ben niet echt onder de indruk van dit 11tal.
 
thom_1996
 
17
18 september 2020 om 13:08
Gaat alleen gebeuren als Pogba of Fernandes er niet bij zijn. Anders heb je een veel te aanvallend middenveld daar
 
AFC-BusbyBabe
 
3
18 september 2020 om 13:24
En wie moet daarvoor wijken dan in jouw ogen? Na een weekje United verdiend hij echt nog geen basisplek. Daarbij is iedereen fit. En was de combinatie Matic-Pogba-Bruno top na de break
 
PaulR_1982
 
0
18 september 2020 om 16:23
@AFC-BusbyBabe: Want in dat weekje kan hij op de training ook niet laten zien dat hij gewoon mee kan met het niveau? Of dingen laten zien die de trainer misschien wel miste in zijn elftal?
 
John Terry
 
6
18 september 2020 om 12:58
Dat vd Beek minuten gaat maken lijkt me hier niet zo verrassend, ik ben eerder benieuwd wat Ole van plan is met zijn keepers. Nu Henderson opstellen is een signaal naar De Gea dat het hele seizoen effect kan hebben, maar als je nu De Gea opstelt en hij weer gaat grabbelen dan kan je Henderson echt niet zo lang laten bankzitten als Romero eerder. Beide goede keepers, maar ik denk dat een van hun na dit seizoen zijn biezen gaat pakken.
 
Ajax/barca2014
 
4
18 september 2020 om 13:10
Ik vind dat Henderson moet starten, om de Gea scherp te houden. Een beetje zoals Van Gaal dat destijds met Romero deed in de eerste wedstrijden van het seizoen. Volgens mij had de Gea toen ook een redelijk goed seizoen gekeept.
 
Voetbalgogme
 
1
18 september 2020 om 13:16
Het is 100% zeker dat de Gea gaat starten. Ole heeft nog steeds heel veel vertrouwen in de Gea en heeft hem altijd verdedigd. Echter als de Gea niet terugkeert naar het niveau van weleer, dan kan Ole niet om Henderson heen. Maar de Gea zal gewoon het seizoen als eerste keeper gaan starten. Blijft gewoon een hele goede keeper. Bij Spanje is hij ook weer eerste keuze. Managers zoals Ole en Luis Enrique zien hem elke dag trainen. Die stellen hem echt niet zomaar op. Ik hoop dat hij weer op zijn oude niveau komt, dan bestaat er geen twijfel mogelijk over wie de eerste keeper van United moet worden, ondanks dat Henderson een groot talent is.
 
John Terry
 
0
18 september 2020 om 17:18
De Gea is nu wel alweer 29 he, zelfs als die nu weer als vanouds gaat keepen is dat ook voor hooguit 3 of 4 seizoenen een oplossing. Henderson kan nog 10 jaar mee, maar die kan je niet 3 seizoenen op de bank houden en ook niet eeuwig uitverhuren. Lastig lastig, doet me denken aan de situatie met Cech en Courtois. Maar dat liep wel echt op het meest dramatische van het dramatische uit, dat zal United vast niet overkomen.
 
FcExclusief
 
12
18 september 2020 om 12:59
Gaat gewoon veel spelen bij United. De enige middenvelder die koelbloedig is voor het doel, geen pingels of vrije trappen nodig heeft om goals te maken en elke positie op het middenveld kan invullen. Een coach die tactisch sterk is, gaat hem altijd gebruiken in z'n plannen.
 
AFC-BusbyBabe
 
27
18 september 2020 om 13:26
Och och... met andere woorden. Bruno kan er niks van. En kan alleen maar uit pingel scoren. Dan moet je wat meer verdiepen in deze speler. Heeft wel een grotere impact op dit United dan alleen die benutte pingels.
 
aardbei
 
7
18 september 2020 om 14:05
@afc Waar haal jij vandaan dat Exclusief dat zegt dan? Hij zegt iets over van de Beek, iets wat gewoon helemaal 100% waarheid is (of kan jij dat ontkennen?) en dan haal jij er Fernandes bij? Zoals de opstelling al doet vermoeden staat Bruno gewoon op '10' en is Donny de lopende middenvelder, precies waar zijn kracht ligt dus.
 
AFargo
 
13
18 september 2020 om 14:41
Als je niet kan begrijpen dat de originele comment een overduidelijke sneer naar Fernandes is, weet ik het ook niet meer.
 
gloryUnited
 
2
18 september 2020 om 16:05
hij zegt ' de enige middenvelder'. Daarmee impliceert hij dus dat de rest niet koelbloedig is. Dat is Onzin aangezien zowel Fernandes als Pogba seizoenen hebben gehad waarin ze meer hebben gescoord dan vd beek. Van de Beek kan wellicht koelbloediger zijn voor de doel maar door te stellen dat van de beek de enige is die koelbloedig is Fcexclusief een leugenaar
 
AFC-BusbyBabe
 
0
18 september 2020 om 16:42
Ik zou je maar eens meer verdiepen in wat er over Fernandes is gezegd de laatste tijd. Kom dan maar eens met een realistischer me reactie. Over de rest van je reactie reageer ik niet in. Daarover heb ik niks vermeld. Zoals ik altijd al gezegd heb. VDB is voorlopig voor op de bank. Als Bruno of Pogba niet kan spelen. Komt er met het inbrengen van VDB kwaliteit in het veld. Vele malen meter dan een Pereira of Lingard. Maar val in herhaling voor de meesten. Voor jou een uitzondering
 
ZLuuk
 
14
18 september 2020 om 13:08
Zal op de bank zitten tenzij ze willen wachten met Pogba die dus net uit quarantaine komt. Niemand met gezond verstand kiest voor vd Beek in plaats van Pogba/Bruno
 
aardbei
 
9
18 september 2020 om 14:09
Nou, met mijn gezonde verstand is het toch wel goed te noemen, maar ik zou vd Beek wel kiezen boven Pogba. Dat is nu typisch zo'n gehypte voetballer, mede door het prijskaartje wat om zijn nek hangt. Heeft zowel bij Juventus als United nooit laten zien waarom hij in godsnaam 100 miljoen waard is. Begrijp me niet verkeerd hoor, nog steeds een hele goede voetballer, maar absoluut een veel mindere teamspeler dan iemand als Donny. En je weet, voetbal spoeel je met 11 spelers, die voor elkaar willen werken en knokken en Pogba is niet zo'n speler. Als Pogba het op zijn heupen heeft is ie fantastich, maar hoe vaak heeft ie dat nu werkelijk? En als hij dat dus niet heeft, dan blijft er ook zo weinig over. Voor een stabiel middenveld is in mijn ogen dus vd Beek beter, maar het ligt uiteraard ook aan de andere spelers die je daar opstelt.
 
Jackieboy10
 
2
18 september 2020 om 17:13
En toch heeft Pogba betere statistieken dan dat Van de Beek dat ooit heeft gehad en dat in veel zwaardere competities. Pogba was na terugkomst van zijn blessure ontzettend sterk bezig bij United. Vorig seizoen ook een goed seizoen gedraaid. Van de Beek moet dat eerst nog laten zien. En Donny is ook helemaal niet altijd een teamspeler, die heb ik bij Ajax vaak genoeg niet zien mee verdedigen.
 
AFC-BusbyBabe
 
4
18 september 2020 om 13:32
Met DVDB erbij. Kunne Pogba en Bruno mee rust krijgen. Waar er door het inbrengen van VDB, genoeg kwaliteit voor in de plaats komt. Daardoor zal DVDB steeds meer groeien als speler. En deze spelers onder druk kan zetten door Dat hij steeds beter wordt. Laat hem eerst zich aanpassen en wennen aan alles. Is echt wel wat anders dan zijn vertrouwd Amsterdam. Depay stond eerste wedstrijd er gelijk in. Imo te snel geweest allemaal. We gaan het zien. Beter om VDB rust te brengen
 
AjaxCunian
 
1
18 september 2020 om 14:10
Als Pogba blniet begint, dan speel je gewoon niet om te winnen. Zou onbegrijpelijk zijn. Zelfde fout als tegen Spurs.
 
DannieAlberts
 
2
18 september 2020 om 15:10
de beste man is herstellende van Covid-19.. Lijkt me dat je hem dan niet gelijk gaat belasten met een basisplaats.
 
AjaxCunian
 
0
18 september 2020 om 15:54
Denk eerlijk gezegd niet dat dat een soort blessure is, verwacht niet dat hij zelfs enige symptomen heeft.