Premier League-debuut Ziyech komt dichterbij na boodschap Lampard
Vrijdag, 25 september 2020 om 15:30

Het duurt niet lang meer voordat Hakim Ziyech zijn officiële Premier League-debuut zal maken in het shirt van Chelsea. Manager Frank Lampard meldt vrijdagmiddag tijdens een persbijeenkomst dat de aanvallende middenvelder over ongeveer twee weken weer inzetbaar moet zijn bij the Blues. Ziyech miste vanwege een knieblessure de eerste twee duels van Chelsea in competitieverband met Brighton & Hove Albion (1-3 winst) en Liverpool (0-2 nederlaag). Ook de midweekse bekerwedstrijd tegen Barnsley (6-0) ging aan zijn neus voorbij.

"Hopelijk is hij (Ziyech, red.) over een week of twee weer volledig inzetbaar", zegt de hoopvolle Lampard vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen promovendus West Bromwich Albion van zaterdagavond. De van Ajax overgenomen spelmaker is inmiddels weer aangesloten bij de groepstraining. De verwachting is dat Ziyech naast WBA-uit ook de komende duels van Chelsea met Tottenham Hotspur (29 september) en Crystal Palace (3 oktober) mist. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de middenvelder op 17 oktober, ná de interlandperiode, debuteert in de Premier League. Op die dag neemt Chelsea het in eigen huis op tegen Southampton.

Lampard meldt voorts dat Christian Pulisic, die kampt met een hamstringblessure, ook ontbreekt in het uitduel met West Bromwich. Net als Ziyech is de international van de Verenigde Staten binnen afzienbare tijd weer speelklaar voor Chelsea. Recente aanwinsten Thiago Silva en Ben Chilwell zijn zaterdag wél inzetbaar tijdens het bezoek aan The Hawthorns. Vanwege het drukke speelschema is het echter afwachten of de centrumverdediger en de linksback aan de aftrap verschijnen.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
28
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Alcantara91
 
4
25 september 2020 om 15:50
Mooi, kan Havertz eruit want als flank op dit super hoge niveau heeft hij weinig te zoeken... hij moet meer centraal spelen alhoewel ik liever Mount heb
 
Magistra
 
37
25 september 2020 om 16:00
Havertz is toch wel een paar klasse beter dan Mount. Hij is wel nog aan het acclimatiseren, maar uiteindelijk is dat toch wel een groter talent.
 
Alcantara91
 
13
25 september 2020 om 16:07
Paar klasses? Zeker niet hoor.. Havertz is niet zo wauw ondanks zijn stats, ik heb mijn twijfels of hij zal slagen net zoals vele anderen! Ik hoop van wel maar als ik hem zie spelen denk ik nooit van “ wauw dit is hem”, er zijn veel meer spelers geweest met veel meer talent die het niet gehaald hebben maar met zijn mentaliteit kan het lukken om een goeie te worden. Ik volg hem al 3 jaar, natuurlijk is hij een talent maar geen talent om U tegen te zeggen, lijdt beel balverlies, loopt vaak ongemotiveerd opt veld alst minder gaat... dit zijn allemaal ondervinden die elke fan kan bevestigen die hem lang volgt ondanks zijn stats. Zijn heenronde bv was om te huilen. Ik wens hem veel succes maar vind Mount vinniger & balvaster. Chelsea heeft bv een leuke aanval maar na pool,city hebben manu,tottenham en arsenal een even goede of zelf betere aanval ( manu-tottenham dan, arsenal moet vind ik niet onderdoen met willian laca pepe auba saka ). De PL wordt erg leuk met een enorme druk voor Lampard die moet presteren met al die nieuwe maar wordt een spannende strijd
 
blink182
 
14
25 september 2020 om 16:10
Mount??? Wat maakt Mount zo speciaal. Ik heb dat nooit begrepen. Is natuurlijk geen koekenbakker maar als iedereen fit is (Puli en Ziyech) dan moet ie gew banken.
 
Alcantara91
 
1
25 september 2020 om 16:15
Ik zie in mount genoeg potentie om als hoge 8 te spelen ipv flank..
 
Drogba_11
 
8
25 september 2020 om 16:23
Lievelingetje van Lampard dus kans is klein dat hij gaat banken
 
APPELSAP12
 
9
25 september 2020 om 15:57
Kan niet wachten. Met Ziyech rechts, Haverts centraal en Werner als spits is het sowieso smullen. Ben benieuwd wat Chelsea doet dit jaar, moeten zeker nog met elkaar wennen.
 
Menterio
 
0
25 september 2020 om 18:11
Ik vind eigenlijk dat Ziyech beter tot zijn recht komt vanaf links. Kan hij ze mooi in de strafschopgebied krullen voor Werner. Vanaf rechts heb je toch de kans dat hij te vaak naar binnen zal draaien om vervolgens te schieten.
 
Robinho71114
 
7
25 september 2020 om 18:13
Hoe kan je dat nou zeggen als hij al sinds ze ajax tijd (en misschien daarvoor) niet op links heeft gespeeld. Dat zijn 3 hele jaren
 
S-070
 
1
25 september 2020 om 17:45
Ben benieuwd maar het word lastig genoeg om in de basis te komen. Havertz begint zijn draai te vinden en Mount laat die niet zomaar vallen.
 
viezeman
 
3
25 september 2020 om 17:55
op het moment dat je twijfelt over havertz, vraag ik me af, kijk je voetbal ?, het draait immers niet alleen om "hoe het eruit ziet". op het middenveld als nummer 10 is havertz voor elke team een aanwinst die aanvallend voetbal speelt. stats zeggen dus eigenlijk wel heel veel, want een team die mooi voetbal speelt, maar niet wint of scoort, daar heb je geen moer aan. doelpunten !!! daar gaat het om. en met ziyech, pulisic, kovacic, dit zijn spelers die passen leveren. geen twijfel erover dat havertz het dit seizoen al gaat doen !!