Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
Dinsdag, 30 april 2024 om 15:30

Een professionele liplezer heeft een weergave gegeven van wat er is gezegd tussen Mohamed Salah en Jürgen Klopp tijdens hun verhitte woordenwisseling van zaterdag tijdens het Premier League-duel met West Ham United (2-2).

De manager van Liverpool kreeg het in de slotfase van de uitwedstrijd tegen West Ham aan de stok met zijn aanvaller. Salah werd na de 2-0 derbynederlaag op bezoek bij Everton door Klopp geslachtofferd en moest tegen the Hammers genoegen nemen met een reserverol.

De Egyptenaar werd in de 79ste minuut, vlak na de 2-2 van West Ham, door Klopp binnen de lijnen gebracht, maar had vlak voor zijn wissel een woordenwisseling met zijn manager.

Salah was duidelijk niet gediend van de laatste woorden die hem werden ingesproken door Klopp en liet dat ook zichtbaar merken. Darwin Núñez, die eveneens als invaller werd gebruikt bij Liverpool, moest Salah zelfs tot kalmte manen aan de zijlijn.

Klopp wilde na afloop liever niet dieper ingaan op de woordenwisseling met Salah. "Nee. Maar we hebben elkaar al gesproken in de kleedkamer. En voor mij is het daarmee afgehandeld", zo benadrukte de vertrekkende manager in gesprek met TNT Sports.

Waar Klopp beweerde dat de vrede reeds was getekend, daar kwam Salah met een heel andere lezing. De invaller weigerde al lopend door de mixed zone om interviews te geven, al gaf hij wel een kort statement af. "Als ik vandaag spreek, dan zal er vuur zijn", werd Salah geciteerd door onder meer The Athletic.

Professionele liplezer


Volgens professionele liplezer John Cassidy, die sprak met SPORTBible, zei Salah tegen Klopp bij het gereedmaken voor zijn wissel: "Daar kan ik niets aan doen, niets."

Het antwoord van Klopp was niet te zien op de televisiebeelden, waarop Salah zijn kalmte leek te verliezen en naar verluidt antwoordde: "Ik zal een rode kaart krijgen, na zeven jaar in dienst bij de club, na zeven jaar!"

Salah speelde inmiddels 346 officiële duels voor Liverpool, maar werd nog nooit met een rode kaart van het veld gestuurd. Uit beelden direct na afloop van het laatste fluitsignaal is te zien dat Salah zijn manager negeerde en weigerde de hand te schudden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
   
16:38
16:38
Vitesse zet dag voor besluit KNVB belangrijke stap richting redding van de club
5
   
16:11
16:11
ESPN geeft eerlijk toe waarom Ajax wél live wordt uitgezonden en FC Twente niet
22
   
15:45
15:45
Meerderheid Premier League-clubs stemt tegen afschaffing van de VAR
9
   
15:33
15:33
VZ Kort: Einde seizoen voor Manchester City-doelman Ederson Moraes
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
droadnagel
 
33
29 april 2024 om 22:50
Zo wat een heftig verhaal. Direct afscheid van nemen van Mo en zorgen dat hij nog wat oplevert zodat je een goede vervanger kan krijgen
 
james2100
 
105
30 april 2024 om 06:55
De beste speler die ze hebben gehad in de laatste 10 jaar, jij bent een beetje extreem vind ik!
 
RFledderus
 
9
30 april 2024 om 08:40
Dat zou Van Dijk eerder zijn.. en dan doe je Mane ook teniet.
 
Anfield1892
 
46
30 april 2024 om 08:55
Van Dijk? Serieus? Op basis van wat, welgeteld 1 seizoen? (18/19) Eigenlijk zelden gezien dat nota bene een verdediger zonder feitelijke onderbouwing zó boven iedereen, inclusief de sterspeler, wordt geplaatst. Feit is dat Allison en Salah de enige zijn die 6 seizoenen op rij wereldklasse presteerde, terwijl vorig seizoen - Liverpool eindigde buiten top 4 - Van Dijk bijna een meme was online. Buiten NL zijn er nauwelijks tot geen LFC fans die Van Dijk boven Salah plaatsen. Kijkend naar hoeveelheid Player of the Month, én POTY is Salah natuurlijk beste speler volgens de overgrote meerderheid van de LFC fans.
 
Anfield1892
 
18
30 april 2024 om 08:58
Mane hoeven we het eigenlijk niet over te hebben, 0 seizoenen dezelfde cijfers als Salah weten te halen, laatste 2 seizoenen dusdanig wisselvallig dat er zelfs vervangers werden gekocht. En vergelijk ze met excact hetzelfde aantal wedstrijden en Salah heeft alsnog iets van de rond de 80 g/a voorsprong. Niet om Mane af te zeiken, heeft mooie dingen laten zien voor ons, maar zelfs in zijn allerbeste seizoen kwam hij niet in de buurt van Salah's slechtste seizoen. Als we nu opeens cijfers voor aanvallers wegzetten als onzin, omdat het niet in het straatje past, dan Suarez>Messi en Bale>Ronaldo, want wag zeggen goals en assists nou eigenlijk.
 
McMulenga
 
7
30 april 2024 om 09:14
De afgelopen 10 jaar, daar valt Gerrard nog net binnen. Ik denk dat Liverpool fans dan niet lang hoeven te twijfelen.
 
Salerno1919
 
9
30 april 2024 om 09:18
Van dijk is 2de geworden bij de gouden bal man haha. Dus buiten NL ook zat.
 
Anfield1892
 
20
30 april 2024 om 10:31
Ik zeg letterlijk in m`n reactie: op basis van 1 seizoen? (18/19) En ja hoor, jij begint gelijk over precies dat seizoen alsof dat representatief is voor de afgelopen zeven jaar, waar het hier dus over ging. Dus buiten NL hebben er idd een handjevol journalisten hem, na een ijzersterk seizoen, als 2e verkozen bij de populariteit verkiezing Ballon D`or. Dat verandert niks aan het feit dat Salah véél vaker Player of the Month is gekozen door de fans vergeleken met Van Dijk. Ook meerdere malen zelfs POTY, dit in tegenstelling tot Van Dijk. Voor de rest plaatst een groot deel van de LFC fans Allison boven Van Dijk btw, onze main man achterin die ons bizar vaak heeft gered. Edit: Van Dijk is in vorm een topspeler, een belangrijke schakel voor LFC. Maar dat zijn Andy en Trent net zo goed, dus alleen al VVD boven deze twee plaatsen is ronduit vreemd. Laat staan Allison en Salah.
 
laak
 
2
30 april 2024 om 16:57
Ik denk dat Van Dijk in 2018/19 wel in een klap een ander elftal van Liverpool maakte dus zijn waarde downplayen is niet echt nodig in deze. Denk wel dat Salah over meerder seizoenen inderdaad een nog waardevollere speler is geweest.
 
Woel
 
2
30 april 2024 om 19:21
Kon je serieus geen ander voorbeeld geven dan Messi en Ronaldo? Want buiten goals en assist, waren die ook echt wel van grotere invloed dan die 2 hoor.
 
DRL80
 
32
29 april 2024 om 23:31
Dit kan echt niet hoor. Zo opgefokt. Gewoon niet meer opstellen en als ie nog een contract heeft komend seizoen gewoon opzeggen. Mag alleen blijven als ie contributie betaalt. Is ie nou helemaal niet goed bij z’n Paasei, jeetje wat heftig. Arme Klopp, gelukkig gaat die man weg daar. Wat een onveilige werkomgeving.
 
tjappy
 
131
29 april 2024 om 23:35
Mo wegsturen haha, iedereen vergeet even voor het gemak wat die heeft betekend voor Liverpool is gewoon een clublegende, ideale schoonzoon na een akkefietje met de trainer waarvan wij niet eens weten wat er is gezegd lekker makkelijk roepen wegsturen verkopen. Mo salah misschien wel beter om weg te gaan aangezien je nooit gewaardeerd zal worden omdat je een Arabische achtergrond hebt. Ze hebben tenslotte nunez al. Deze man verdient een standbeeld farao mo
 
STORING
 
90
30 april 2024 om 00:53
Als je niet begrijpt dat de reacties boven jou cynisch zijn begrijp je er echt heel weinig van. In Liverpool zal er aan liefde voor Salah echt geen gebrek zijn hoor. Dat is gewoon een Liverpool Legend.
 
Benzepa9
 
159
30 april 2024 om 02:16
Heel vreemd dat je zijn Arabische achtergrond hierin benoemt. Salah is geliefd bij de hele aanhang van Liverpool en niet voor niets noemen ze hem allen de Egyptian King. Jammer dat jij op basis van loze aannames de racisme kaart trekt. Groet een Egyptenaar
 
FapTheRooster
 
62
30 april 2024 om 05:49
Wat idioot. De racismekaart onterecht trekken. Wat is en blijft dat een vervelend fenomeen. Dat Mo Salah hier ridicuul reageerde, dat staat buiten kijf. Mocht zoiets vaker voorkomen, dan zou het logisch zijn als hij wordt weggestuurd. Wat je ook hebt betekend voor de club. Echter zijn dusdanige akkefietjes niet bekend verder, dus natuurlijk nemen ze niet hierom afscheid.
 
BVB-045
 
53
30 april 2024 om 07:17
Wtf heeft zijn Arabische achtergrond hiermee te maken?
 
Dutchred
 
38
30 april 2024 om 07:44
Spreek voor jezelf met je melodramatische opmerking over “Arabische achtergrond”. Dat slaat echt helemaal nergens op.
 
Weef
 
22
30 april 2024 om 08:08
Treurig om zijn achtergrond hierbij te halen. Totaal irrelevant, zoals het zou moeten zijn. Hij is sowieso een legende voor Liverpool. Gezien zijn leeftijd is dit jaar wellicht een goed moment om te gaan, maar zou juist jammer zijn om na zo'n akkefietje te vertrekken.
 
Wetenschapper
 
26
30 april 2024 om 08:11
Terecht dat Tjappy op dit forum niet de racisme kaart moet trekken. Alleen is het niet heel vreemd. Ik volg deze discussies op Twitter (X), Youtube en andere platformen en daar wordt volle bak gezegd dat Arabieren zoals Mo Salah altijd zo opgefokt reageren. Ik weet echter niet wat Klopp tegen Salah zei, dus ik kan niet volledig oordelen over deze situatie. Ergens heb ik een gevoel dat Klopp wel iets onhandigs zei.
 
Grovertje
 
12
30 april 2024 om 08:55
Wetenschapper, een constatering making over een bepaalde etniciteit is niet meteen racisme he. Of het nou klopt of niet. Dat is het probleem tegenwoordig. Je kunt alleen al het woord "arabisch" of "marrokkaans" in de mond nemen en je loopt al op het randje van de afgrond. Het feit dat bepaalde culturen nou eenmaal wat emotioneler/luider zijn in hun conflicten/discussies dan anderen is gewoon een feit. En daar is niets mis mee overigens.
 
Wetenschapper
 
0
30 april 2024 om 12:19
“Op het randje van de afgrond” is wel heel overdreven verwoord, maar ik begrijp je punt volledig. En het klopt dat andere culturen luider en emotioneler zijn zoals Arabieren en Zuid Amerikanen alleen daar hebben ze het helaas niet over. Ik persoonlijk denk niet dat Mo Salah een agressief mannetje is, die veel problemen opzoekt. Maar toch wordt zijn afkomst erbij gehaald om te laten lijken alsof het aan hem ligt. Snap je het punt, dat het dan een beetje racistisch lijkt? “Mo Salah is fout want het is een Arabier en die zoeken altijd problemen” Dit soort reacties lees je.
 
Grovertje
 
2
30 april 2024 om 12:49
Tja, als het letterlijk dat soort reacties zijn dan is het inderdaad triest. Maar er zitten ook gewoon zat trolls tussen die lekker dom meelullen met de rest. Dat is helaas het niveau op internet.
 
LAGARTOXXL
 
1
30 april 2024 om 13:47
Sinds wanneer leidt het woord ‘Marokkaan’ in de mond nemen je tot het randje van de afgrond ? Volgens mij teert de grootste partij van dit land hier zelfs op.
 
Grovertje
 
14
30 april 2024 om 08:51
Wat een sneu figuur ben jij zeg tjappy. Meteen maar weer anderen van racisme betichten. Zo makkelijk is dat altijd. Voel je je nu weer beter over jezelf? Salah zal altijd een onsterfelijke legende blijven in Liverpool. Een van de beste spelers die ze ooit gehad hebben. En daar doet zijn achtergrond niets aan af.
 
Redisthecolour
 
3
30 april 2024 om 09:01
Er zal altijd een groepje mensen zijn die hem niet waarderen om zijn achtergrond, maar ik denk dat 99% van de Liverpool supporters volledig achter hem staan. Hij heeft de club zoveel gebracht is echt geliefd bij die club.
 
Anfield1892
 
2
30 april 2024 om 10:48
Nou, ik adviseer je om een kijkje te nemen op social media en dan zal ook jij met grote zekerheid zeggen dat 99% bij lange niet het juiste percentage is. Ik bedoel, het gaat daar flink los laten we maar zeggen
 
Grovertje
 
5
30 april 2024 om 11:42
Sorry hoor, maar als je als Liverpool fan niet inziet dat Salah een levende legende is, dan ben je echt niet goed snik. En kan me voorstellen dat een hoop van die comments gewoon trolls zijn. Kan me niet voorstellen dat mensen hem niet waarderen, alleen omdat hij een arabische achtergrond heeft, zoals tjappy hierboven raaskalt.
 
utd22
 
13
30 april 2024 om 07:02
En dan vinden wij die voetballers sukkels als ze hun hand voor de mond doen als ze praten..
 
Pablonino
 
3
30 april 2024 om 08:41
In de eredivisie is het nog weleens lachwekkend. Bij ons word het sowieso al heel zelden gebruikt. Maar dan zie je twee gasten rustig staan praten in het veld met hun hand voor de mond, alsof de grootste geheimen besproken worden. Als je het nou doet bij een relletje, begrijp ik het. Maar bij een normaal gesprek.
 
Anfield1892
 
6
30 april 2024 om 09:14
En de inspiratiebron voor deze, bij vlagen clowneske, hand-voor-de-mond-show is als het goed is de maffia klassieker Casino. Waarbij De Niro en Pesci dit doen vanwege de FBI. Maar als een Teun Kleuteneuqer van RKC Waalwijk dit meent te doen is dat idd wel een tikkeltje gênant in mijn optiek. ??
 
PSV00712
 
0
30 april 2024 om 17:01
Is het toch ook? Want soms zie je 2 spelers die na een wedstrijd die ze hebben gespeeld (en gewonnen) een beetje bijkletsen met elkaar. In een woordenwisseling snap ik het nog dat je je woorden geheim wilt houden, maar bij ff een babbeltje hand voor de mond is complete onzin.