Promes: 'Ik voel waar hij de bal neer wil leggen en loop ook weleens voor niets'
Zondag, 24 november 2019 om 07:55

Ajax won zaterdagavond met 4-1 van Heracles Almelo en Quincy Promes nam in de Johan Cruijff ArenA andermaal twee doelpunten voor zijn rekening. De 27-jarige aanvaller heeft voorlopig tien doelpunten achter zijn naam staan in de Eredivisie en deelt daarmee de eerste plaats op de topscorerslijst met Donyell Malen. Desondanks is Promes naar eigen zeggen niet bezig met de topscorerslijst.

"Ik wil kampioen worden met Ajax en zo ver als mogelijk komen in de Champions League. Als ik daar met treffers aan kan bijdragen, dan is dat alleen maar leuk", zegt Promes in gesprek met het ANP. Bij Spartak Moskou kwam hij vier seizoenen geleden tot achttien doelpunten in een seizoen. "Dat moet nu ook lukken. Maar nogmaals, het is niet belangrijk. We moeten als ploeg prijzen winnen."

Promes werd zaterdagavond tweemaal bediend door Hakim Ziyech, die hem dit seizoen voorlopig vaker weet te vinden. "Nee, daar trainen we niet op. We voelen elkaar aan, op en buiten het veld. Ik voel waar hij de bal neer wil leggen en loop ook weleens voor niets. Maar je loopt nooit voor niets als het soms wel wordt beloond", stelt de aanvaller. Bij Oranje speelde Promes afgelopen week in de wedstrijd tegen Estland (5-0 zege) als rechtsback, een positie die hij vaker bekleedde bij het Nederlands elftal.

"Vul jij het maar in, ik denk dat ik allebei kan. Ik heb mezelf scorend vermogen bijgebracht en ik denk dat ik dat makkelijker kan benutten als linksbuiten. Maar als het team mij nodig heeft als rechtsback, speel ik daar ook graag", antwoordt Promes op de vraag van FOX Sports naar de rechtsbackpositie. Hij maakte dit seizoen al de nodige doelpunten met het hoofd. "Koppen komt dit jaar pas naar boven. Maar dat is alleen maar goed. Ik heb het lang verborgen weten te houden. Ik weet dat als ik hem goed raak, ik hem binnen kan koppen."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
16
   
19:44
19:44
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
9
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
28
   
19:13
19:13
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
   
19:11
19:11
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
RosselliniRa
 
10
24 november 2019 om 08:09
Het heeft een tijd geduurd, en dat is vaker bij ten Hag, maar eindelijk zet die een speler achter de spits die betrokken is bij het spel en de kwaliteiten heeft om spelers te bedienen. Ziyech vult dat prima in en daar heeft niet alleen Promes profijt van maar ook het hele team. Je ziet dat Promes ook steeds vrijer gaat spelen. Waar die eerst zo snel mogelijk voor de combinatie wilde gaan, varieert die vaker met de intentie om de actie te maken.
 
stphnlntng
 
2
24 november 2019 om 08:10
Ik had niet verwacht dat hij zo scherp voor het doel zou zijn. Zeker niet na de voorbereiding waarin hij behoorlijk wat open kansen miste. Misschien zat hij daarom ook eerst op de bank. Nu onmisbaar!
 
straatvoetbal
 
0
24 november 2019 om 12:17
Dat had ik opzich wel verwacht bij twente als een broekkie kon ie ook wel aardig het net vinden en met de ervaring die hij nu heeft is dar onderdeel van zijn spel vanzelfsprekend nog beter geworden. Zijn balbehandeling en techniek was waar ik me zorgen om maakte.. Maar hij laat zien over een prima basistechniek te beschikken en kan prima mee in het snelle combinatie voetbal
 
GoudseKaas
 
49
24 november 2019 om 08:43
wat heeft hij mijn mond gesnoerd zeg. Ik zag het totaal niet in hem zitten. Wat kun je er soms toch naast zitten??
 
RiDIRKulous
 
10
24 november 2019 om 08:54
Ik had wel verwacht dar hij zn goals wel mee zou pikken tegen de zwakkere broeders. Ik zag dus niet niet helemaal zitten met hem. Maar dat hij zo belangrijk zou worden had ik echt geen rekening mee gehouden. Mn mond ook enigzins gesnoerd. Maar goed, ik ben zoo blij met hem zeg. Hoop dat hij voorlopig samen met hakim nog ff bij ons blijven.
 
Magru01
 
2
24 november 2019 om 10:46
Precies dit. Ik dacht, Promes kan je er altijd bij hebben voor in de breedte. Een betere reserve kan je je als Ajax niet wensen, maar dat hij zo mee zou draaien binnen dit elftal had ik ook niet verwacht. Hij laat het niet alleen zien in NL, maar ook internationaal pikt hij zijn goals mee. Als je als Ajax zijnde een fitte selectie hebt en spelers als Neres en Huntelaar op de bank hebt zitten, heb je wat mij betreft weer een stap richting de Europese top gezet .daar zie je ook dat de echte topclubs niet 11 maar 15 a 16 klasse spelers hebben. Nu hopen dat Marc en consorten het komende zomer weer kunnen flikken als spelers als Onana, Tagliafico, van de Beek en Ziyech weggaan,,
 
SteveoWatson
 
25
24 november 2019 om 09:23
Wel tof dat je dat durft toe te geven, kunnen een hoop een voorbeeld aan nemen
 
melvinwsp
 
15
24 november 2019 om 08:58
Ik snap echt niet dat mensen het niet in hem zagen zitten. Heeft prima seizoenen in Rusland gedraaid met 1 klote seizoen in Sevilla. Heerlijk ook die woorden van Derksen dat het een miskoop zou zijn. Is momenteel gewoon gedeeld topscorer.
 
headie-one
 
19
24 november 2019 om 09:24
Zo een klote seizoen had hij niet in Sevilla. Speelde natuurlijk niet op zijn natuurlijke positie, maar in de minuten die hij kreeg als wing back vond ik hem altijd een ruime voldoende spelen. Daar kon je als Ajax supporter nog enigzins vertouwen uit putten.
 
Rick1o1
 
2
24 november 2019 om 12:03
Nouja de meeste mensen kijken niet naar de russische competitie en dat is ook geen topcompetitie natuurlijk. De meeste mensen beoordeelden (ik ook) hem van bij Oranje en daar speelde hij echt niet goed. Maar ik moet ook toegeven dat hij nu iedereen de mond gesnoerd heeft. Doet het geweldig en krijgt nu terecht de complimenten.
 
Bossie
 
1
24 november 2019 om 09:31
Vele mensen die het niet in hem zagen zitten , verwezen dan naar dat mislukte seizoen in Spanje . Voorlopig maakt hij het waar, zeker bij Ajax . En zonder te zeuren speelt hij waar de coach het wilt .
 
MarinoFraser
 
7
24 november 2019 om 10:51
Altijd een topper geweest is in Rusland al een keer speler van het jaar geweest. En bij Sevilla mijn club was hij ook goed alleen speelde hij niet op zijn gewenste positie
 
rubentje13
 
2
24 november 2019 om 11:54
Blijft toch een raar fenomeen dat je weet dat Ziyech en Promes elkaar op deze manier vaak vinden, maar niemand er wat tegen kan doen. Is uiteraard een kwestie van kwaliteit, maar toch enigszins raar.
 
bliep
 
1
24 november 2019 om 12:50
ik heb het altijd in hem zien zitten en vroeg me ook steeds af waarom veel van jullie zaten te zeiken dat hij het niet zou kunnen of dat hij een maatje te klein zou zijn! net als jullie iedere keer over Ten Hag zaten te zeuren! Ze moeten die man zelfs meer geld bieden dan een andere club ooit zal doen en hem veel meer mogelijkheden bieden. Het is nu toch wel duidelijk dat hij het beste uit spelers kan halen wat je van een ander altijd maar weer moet afwachten! En dat is toch de Ajax filosofie! Promes is geweldig, geef hem de ruimte in de 16 samen met nog een paar en ze vliegen erin! En verkoop een paar spelers per jaar voor een hele boel geld en pas wat nieuwen daarvoor in. En nu rustig doorpakken en kalmpjes aan verder groeien. En die mevrouw die in het begin van vorig seizoen zei dat het nooit wat met ten Hag zou worden omdat ie twents spreekt moeten ze ook in pek en veren naakt op de dam zetten. Doe voortaan eens normaal met beoordelen zou ik zeggen.