Promes verklaart Ajax-geruchten: 'Ik heb een bijzondere band met Ten Hag'
Dinsdag, 28 mei 2019 om 17:40

Quincy Promes wenst niet langer als vleugelverdediger te spelen, zo heeft hij zijn werkgever Sevilla laten weten. De international van het Nederlands elftal stond altijd te boek als aanvaller, maar speelt tot zijn onvrede sinds zijn komst naar de Spaanse subtopper meestal als opkomende back. "De club is ervan op de hoogte dat ik niet nog een seizoen in zo'n verdedigende rol wil spelen", zegt de 27-jarige buitenspeler tegenover Voetbal International.

"Ik heb nog vier jaar een contract en voel me gelukkig in Sevilla", aldus Promes, die afgelopen zomer voor twintig miljoen euro over werd genomen van Spartak Moskou. Daar speelde de ex-aanvaller van FC Twente steevast als spits of buitenspeler. "In voetbal weet je nooit iets zeker. Het is nu afwachten wat er gebeurt. Er wordt een nieuwe trainer aangesteld en met hem zal ik in gesprek moeten over hoe hij mijn positie ziet."

Promes rekent er niet op dat hij vertrekt bij los Sevillistas. "Zoals het er nu uitziet, blijf ik gewoon bij Sevilla, ik heb nog vier jaar. Maar ik ben wel benieuwd wie de trainer wordt. Er moet nog veel duidelijk worden", vertelt de voormalig jeugdspeler van Ajax, die al eens in verband gebracht werd met een terugkeer naar de Amsterdammers. Promes denkt dat dat vooral komt door zijn band met Ajax-trainer Erik ten Hag.

"Ik heb een bijzondere band met Ten Hag sinds ik onder hem heb getraind bij Go Ahead Eagles. Hoe dat kan, ik weet het ook niet. Ik mocht hem in het begin helemaal niet, eerlijk gezegd. Hij pakte me steeds aan, maar was wel de eerste trainer die echt tot me wist door te dringen", blikt Promes terug. Hij begon zijn professionele loopbaan bij FC Twente, dat hem aanvankelijk een jaar verhuurde aan Go Ahead. In 2014 maakte hij de overstap naar Spartak Moskou.

Meer nieuws
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
9
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
3
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
GJ7300
 
39
28 mei 2019 om 17:44
Ook al een voormalig jeugdspeler. Kun je ook aardig team van maken zo langzamerhand..
 
pedrovasquez
 
63
28 mei 2019 om 17:50
Voormalig jeugdspeler en geboren Amsterdammer. Quincy is altijd welkom.
 
kleinegeneraa7
 
11
28 mei 2019 om 17:55
Om de bank warm te houden? Heeft het buiten Rusland en Twente na (en daar vond ik hem al niet spectaculair) nergens laten zien. Nederlands elftal wordt die alleen maar opgeroepen bij gebrek aan beter en bij zijn huidige club wordt die dus misbruikt als back. Mag toch hopen dat Ajax wel hoger in de boom gaat zitten.
 
barca1,
 
93
28 mei 2019 om 18:05
Kom op zeg, Promes jast ze er onder de hoogste druk gewoon in...is echt een toppertje onder de toppers,en derhalve een prima pion in de Ajaxmachine.
 
FcGrun050
 
30
28 mei 2019 om 18:35
@kleinegeneraa7"Heeft het buiten Rusland en Twente na nergens laten zien." Lol, dat is bijna al meer dan de helft van zijn carriere hahaha. Jesus Navas speelde daar ook, Aleix Vidal idem, en nu Promes ook. Dat is een beetje hoe Machin destijds en Caparros destijds speelde. Beetje hoe Sevilla de laatste paar jaren altijd hebben gespeeld. Heel aanvallend. Lekker geinformeerd ben je weer gozert.
 
SjonnyvdBeek
 
28
28 mei 2019 om 18:39
Bij Sevilla gewoon belangrijk geweest op het einde. In Rusland de beste speler van de competitie. Tja. Als je alleen Oranje kijkt snap ik je snelle oordeel wel. Promes zou voor Ajax een absolute topaankoop zijn. Eentje van eenzelfde of een nog hoger kaliber dan Tadic.
 
Zytto34
 
32
28 mei 2019 om 18:47
"Heeft het buiten Rusland en twente na nergens laten zien." Oke dan, promes eerste volledige profseizoen was bij go ahead waar hij goed was voor 13 goals. Dat jaar erop ging hij naar twente waar hij 11 keer scoorde en zo een transfer naar Rusland afdwong. In Rusland heeft hij in al zijn 4 seizoenen tenminste 12 keer gescoord. Na 4 goede seizoenen werd hij verkocht aan Sevilla waar hij in zijn 1ste seizoen 33 wedstrijden heeft gespeeld waarvan een groot gedeelte als linksback. Dus in 7 profseizoenen is hij 7 seizoenen basisspeler geweest en heeft hij in 6 van de 7 seizoenen minimaal 11 keer gescoord. Hoe bedoel je nergens laten zien?
 
Ronaldooo77
 
8
28 mei 2019 om 17:49
De eerste trainer die tot hem door kon dringen. Zegt al genoeg over zijn mentaliteit.
 
pedrovasquez
 
71
28 mei 2019 om 17:51
Hij was 19 toen hij bij Go Ahead speelde, geen rare leeftijd toch?
 
Sirius
 
27
28 mei 2019 om 18:01
Promes is zelf de eerste die toegeeft dat hij vroeger een slechte mentaliteit had en een moeilijke jongen was. Naar eigen zeggen werd hem bij FC Twente verteld dat hij echt iets moest veranderen aan z'n houding en de club verhuurde hem mede daardoor aan Go Ahead. Toen heeft hij de knop omgezet en sindsdien heeft hij op mentaal gebied goede stappen gezet. Hij was een hele belangrijke factor in de promotie van Go Ahead destijds en een seizoen later was hij ook direct een belangrijke speler aan de kant van FC Twente. Ook bij Spartak Moskou heeft hij het vervolgens goed gedaan, dus je kunt niet stellen dat er (nog) iets mis is met zijn mentaliteit.
 
Sirius
 
13
28 mei 2019 om 17:55
Het probleem is dat jongens als Ben Yedder en Sarabia een stuk beter zijn. Het is niet zo dat Promes er niets van kan, maar op een hoog niveau is hij vaak onzichtbaar en niet echt dreigend. Ook dat zal meespelen in het feit dat hij dit seizoen vooral als back gebruikt werd.
 
Koni078
 
2
28 mei 2019 om 20:47
Helemaal mee eens. Daarom snap ik ook niet dat Promes bij de club aangegeven heeft dat hij geen verdedigende rol meer wil, want in die rol is de kans veel groter dat hij het Nederlands elftal blijft halen.
 
Sirius
 
3
28 mei 2019 om 20:59
Zijn grootste nadeel is dat Sevilla veel voor hem heeft betaald. Promes verhuren of verkopen is dus ook niet echt een optie. Helaas voor hem, maar het is voor hem maar te hopen dat de nieuwe coach in aanvallend opzicht een basisspeler in hem ziet.
 
AjaxCunian
 
15
28 mei 2019 om 17:55
Zou geweldig zijn als een terugkeer naar Ajax mogelijk zou zijn. Waarschijnlijk wel te hoge salariseisen.
 
Twannieee
 
4
28 mei 2019 om 18:37
Ja en Sevilla heeft natuurlijk ook een aardig zak geld voor betaald.. Maar voor mij is die zeker welkom als vleugelspeler of als valse spits zoals Tadic dit seizoen vaak in de cl heeft gespeeld.
 
Marchello020
 
6
28 mei 2019 om 18:02
Alsjeblieft zeg, Promes bij Ajax Ik vind het juist de armoede van het Nederlands elftal dat jongens als Promes en Babel nog steeds geselecteerd worden Nee, dan liever een goede buitenlandse voorhoede speler voor Ajax, met deze jongens word je niet beter En voor het Nederlands elftal: hopen dat de nieuwe lichting (bergwijn) eindelijk eens doorpakt, want Promes en Babel is absolute middelmaat
 
martijnr12
 
24
28 mei 2019 om 18:23
Ik vind Promes echt een uitstekende speler, alleen past hij niet in het systeem dat Nederland speelt en speelde. Eigenlijk net als vrijwel alle voorhoedespelers van Oranje. Bergwijn, Depay, Babel en Promes renderen denk ik allemaal het beste in een tweespitsensysteem. Ze zijn sterk, doelgericht, maar misschien net niet lichtvoetig genoeg om een echte buitenspeler te zijn. In Rusland speelde Promes volgens mij ook vanuit de spitspositie. Ik zou het geweldig vinden als Promes naar Ajax komt, alleen hoop ik dan wel dat Ten Hag hem kan laten renderen vanaf de flank.
 
skutsjesilen
 
8
28 mei 2019 om 18:24
@marchello020 Dan vind je Luuk de Jong, Donny van de Beek en Propper dan waarschijnlijk nog slechter dan middelmaat want die zitten in tegenstelling tot Promes (en Babel) op de bank bij Oranje. Want een onzin verkondig jij over een elftal dat dik heeft gewonnen van Duitsland en Frankrijk met deze spelers die niet te bespelen waren voor verdedigers van de wereldtop.
 
Marchello020
 
1
28 mei 2019 om 18:31
De kracht van Oranje zit hem vooral in het middenveld en de verdediging De Jong is zeker middelmaat, Propper is veelbelovend en van de Beek moet zo langzamerhand eens gaan spelen Van de voorhoede ben ik alleen onder de indruk van Memphis, de rest is helaas opvulling
 
Marchello020
 
1
28 mei 2019 om 18:33
En daarbij: je vergelijkt nu middenvelders met aanvallers, behalve de Jong Maar die zal alleen spelen als het nodig is als stormram, 10 minuten, dus die tel ik niet mee
 
skutsjesilen
 
3
28 mei 2019 om 18:47
Als die aanvallers middelmaat zijn begrijp ik niet dat de verdedigers van Duitsland en Frankrijk daar geen enkele vat op kregen vanwege hun bewegelijkheid, techniek, snelheid en atletisch vermogen. En dat noem je middelmaat? In beide wedstrijden werd overigens 3 keer gescoord door Nederland. En waar waren die wereldspitsen van Duitsland en Frankrijk dan? Ik was in het stadion en Griezman kwam in kwaliteit niet in de buurt van onze Oranje aanvallers. Omdat ze niet de media aandacht krijgen die sommige middelmatige spelers wel krijgen betekent nog niet dat het geen goede spelers zijn. Integendeel, de praktijk laat zien dat het internationale topspelers zijn.
 
skutsjesilen
 
3
28 mei 2019 om 18:59
En Propper vind je veelbelovend en Van de Beek moet in Oranje. Waarom spelen Propper en Donny dan bij clubs onder het niveau van de club van Promes? En voor je gaat zeggen dat Ajax een hoger niveau is dan Sevilla (daar ben ik het dit jaar mee eens) durf ik te beweren dat Sevilla niet op Van de Beek of Propper zit te wachten. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat Promes het op de positie van Van de Beek bij Ajax een niveau of twee beter zou doen. Dan hebben we tenminste een nummer 10 die kan creeren, betere techniek heeft, snelheid heeft en fysieke kracht. En nog veel meer overigens. Wat mij betreft mag Donny daarom zo snel mogelijk vertrekken en Promes halen voor die positie. Maar ik weet zeker dat geen enkele redelijke buitenlandse club geinteresseerd is in Donny want die komt op teveel onderdelen zwaar tekort. Donny komt straks dan met een verhaal dat hij zoveel om Ajax geeft en daarom zijn contract verlengd. Bla bla. Net echt. Er zit gewoon geen enkele club op hem te wachten.
 
Martin23
 
0
28 mei 2019 om 23:25
Yes
 
Marchello020
 
0
29 mei 2019 om 00:49
Je blijft dezelfde fout maken: Promes met van de Beek vergelijken Andere positie, andere klasse Je vergelijkt teveel appels met peren, slaat nergens op Ga Sevilla weer vergelijken met Ajax? waarom? Ik ben geen Promes fan, hij kan geweldige dingen doen, of een maandje vakantie houden... je weet het nooit Jij bent wel een Promes fan, dat is duidelijk En ja, hij is beweeglijker dan de Notre Dame
 
Martin23
 
0
28 mei 2019 om 23:20
Liever wel . Een echte team speler
 
Markeindhoven
 
0
29 mei 2019 om 00:17
krijgt ajax t nog druk zoveel nieuwe spelers tevreden te houden als ie komt met zn grote selectie