Promovendus negeert sollicitatie: 'Ik wilde graag in de Eredivisie spelen'
Donderdag, 29 november 2018 om 13:44

Piotr Parzyszek verliet PEC Zwolle afgelopen zomer transfervrij voor een dienstverband bij het Poolse Piast Gliwice, maar de 25-jarige spits was graag nog actief geweest in Nederland. De voormalig Pools jeugdinternational bood zich aan bij zijn oude werkgever De Graafschap, maar de promovendus liet niets van zich horen.

Parzyszek was vele jaren actief in Doetinchem en wilde graag terugkeren. "Via mijn zaakwaarnemer heb ik een balletje opgegooid bij De Graafschap. Ik wilde graag in de Eredivisie spelen en heb een goede band met Henk (de Jong, red.) en Sandor (van der Heide, red.). Alleen ik heb er nooit meer wat van gehoord", zegt de Pool in gesprek met Omroep Gelderland.

Zaterdagavond staan De Graafschap en PEC Zwolle tegenover elkaar. Hoewel Parzyszek voor beide teams actief was, heeft hij een duidelijk voorkeur. "Mijn hart ligt in Doetinchem. Ik heb niks tegen PEC Zwolle, want ik heb er een moeilijke, maar ook mooie tijd gehad. In de moeilijke tijd met mijn moeder vorig jaar zijn de supporters me blijven steunen."

"Zij bleven me toezingen als ik speelde, maar uiteindelijk is het niet zo gegaan als ik had gehoopt", vervolgt de aanvaller, die stelt dat er kansen liggen voor de ploeg van De Jong tegen PEC. "Als ze ouderwets druk gaan zetten en risico's durven nemen, dan maken ze een kans. Als ze achteruit gaan lopen, gaat het heel moeilijk worden. Ik denk dat het 2-1 wordt."

Meer nieuws
   
21:53
21:53
NEC mag dankzij heerlijke goals Chery nog altijd hopen op vijfde plek
0
   
21:44
21:44
Mauro Júnior zingt provocerend anti-Ajax-liedje op huldiging van PSV
28
   
21:00
21:00
Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
44
   
20:29
20:29
Lang start anti-Feyenoord-lied dat afkomstig is van Ajax; Luuk de Jong grijpt in
100
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Farmer2
 
0
29 november 2018 om 14:21
Typische eerste divisie spits. En ze hebben met Jurjus en vd Pavert al twee spelers teruggehaald die nu weinig succesvol zijn. De enige speler die ze terug hadden moeten halen was Cavlan
 
LisandroSemedo
 
2
29 november 2018 om 19:57
En die speelt nu goed bij de concurrent haha.
 
consy
 
4
29 november 2018 om 14:42
Met de juiste spelers plus tactiek is deze jongen zeker goed genoeg voor de Eredivisie. Kreeg bij ons geen eerlijke kans, geef hem het volle vertrouwen en je hebt gewoon een prima spits in huis. Zelfde verhaal met Veldwijk, wat mij betreft halen ze die jongen terug.
 
adofc
 
3
29 november 2018 om 15:42
Ik heb een goede band met Henk en Sandor.... Alleen heb ik er nooit meer wat van gehoord! Dat zal inderdaad wel een hele goede band zijn ja! Verder is het toch absoluut niet een eredivisie waardige spits dit.
 
graafschapfan9
 
1
29 november 2018 om 16:57
Tja Piotr terughalen was ook niet echt de oplossing geweest. Grootste probleem is dat we geen vervanger voor Diemers hebben gehaald in ieder geval geen goede. Daarbij is het achterin gewoon huilen met de pet op want onze aanvoerer is tegelijkertijd de man die ook het slechtst verdedigd.
 
LisandroSemedo
 
1
29 november 2018 om 19:59
Toch echt wel een van de belangrijkste transfer. Goed gedaan van onze TD hem een financieel en sportief beter plaatje te bieden. Hij kan in potentie uitgroeien tot subtop.