PSG bekert verder dankzij Neymar; Mbappé getorpedeerd door keeper
Woensdag, 10 januari 2018 om 22:58

Paris Saint-Germain heeft zich bij de laatste vier geschaard van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk. De koploper van de Ligue 1 was met 0-2 te sterk voor Amiens en kan zich nu richten op de competitiewedstrijd van komende zondag tegen Nantes, de nummer vijf van de competitie.

Unai Emery stelde nagenoeg zijn beste elf op, maar zag hoe zijn sterrenensemble na 45 minuten spelen op een doelpuntloze stand bleef steken. PSG kreeg uiteraard wel kansen: Neymar stuitte na negen minuten op Régis Gurtner, Kylian Mbappé mikte na een kwart wedstrijd spelen naast en ook Adrien Rabiot had het vizier niet op scherp staan. Na ruim een half uur moest Amiens verder met tien man: Gurtner torpeerde Mbappé, kreeg rood en werd tussen de palen vervangen door Jean-Christophe Bouet. Di María, Harisson Manzala (Amiens) en Mbappé kregen hierna mogelijkheden, maar het bleef 0-0.

In de tweede helft brak Neymar al gauw de ban, want na acht minuten mocht hij na een overtreding van Thomas Monconduit vanaf elf meter aanleggen en oog in oog met Bouet maakte de Braziliaan geen fout: 0-1. PSG voerde de druk vervolgens op: een van richting veranderd schot van Mbappé teisterde de lat, Bouet redde op een poging van Di María en Mbappé schoot na een klein uur spelen rakelings naast in Stade de la Licorne.

Door de minimale marge bleef het enigszins spannend en PSG deed dan ook zijn best om er zo snel mogelijk 0-2 van te maken. Marquinhos raakte een kwartier voor tijd de lat, maar Rabiot had drie minuten later meer geluk. De middenvelder kopte uit een hoekschop van Di María via de paal raak: 0-2. Serge Gakpé had in de slotfase nog de eretreffer voor zijn rekening kunnen nemen, maar de rechtsbuiten van Amiens faalde in de afwerking.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Akka2000
 
6
11 januari 2018 om 08:04
Met rugby mag je niet met je benen tackelen. De beschrijving van een een rugby tackle luidt als volgt. Een tackle bestaat uit het naar de grond brengen van de tegenstander gebruikmakend van armen (en handen). Daarbij mogen hoofd of nek niet worden geraakt (high tackle)
 
Steeph77
 
3
10 januari 2018 om 23:11
Jeetje.... belachelijk inkomen van die keeper. Het is gewoon duidelijk rood en een domme overtreding. Wat een geweldige speler trouwens die Mbappe! Hoop dat hij zijn vorm nog jaren kan doorzetten.
 
CoutihnoPSV
 
24
10 januari 2018 om 23:13
Alsnog zie je wel echt dat Mbappé heel dramatisch neervalt haha.
 
Sanderr
 
4
10 januari 2018 om 23:17
Als je in volle sprint aangetikt wordt vlieg je sowieso wel door hoor, hier kun je Mbappé toch weinig verwijten lijkt me
 
Tjeumig
 
17
10 januari 2018 om 23:26
Stervende zwaan is het. Hij wordt inderdaad geraakt (door het meeglijdende been). Als dit tegenwoordig al 'horrortackles' zijn..
 
Roogsfc
 
15
10 januari 2018 om 23:34
Echt idd. Overtreding okay, getorpedeerd, nou nou nou. Geen gestrekt been, niks. Wekelijks komen ergere tackles voorbij.
 
Sanderr
 
14
10 januari 2018 om 23:42
Het is zeker geen horrortackle, maar het is wel gewoon rood en het is ook logisch dat Mbappé een stukje doorvliegt als ie op volle snelheid sprint toch? Hij maakt er wel een extra mooie duik van maar wat wil je anders doen als je met 30km/u gehaakt wordt?
 
Origami
 
2
11 januari 2018 om 07:51
Heb net de beelden bekeken en dit is gewoon overdreven gedrag van Mbappe. Hij zit helemaal niet in de volle sprint omdat hij zelf ook afremt om de bal te controleren en de keeper binnendoor wil afsnijden. Ja, de keeper raakt hem maar Mbappe dikt het lekker aan. Gewoon duidelijk te zien.
 
bjoriesnorie
 
12
11 januari 2018 om 07:32
Ik heb de beelden net bekeken en ik vind oprecht dat de keeper heel netjes handelt nadat hij doorheeft dat hij te laat is. De keeper is te laat voor de bal, maar trelt zijn benen in, in plaats van te strekken. Hij houdt zich dus duidelijk in nadat hij merkt dat hij te laat is. Natuurlijk is het rood, maar ik vind geen sprake van een horrortackle. Daarnaast zie je dat Mbappã© wel extreem overdreven duik maakt. In vergelijking met de tackle van de keeper van NAC op slagveer laatst, is dit een normale rode kaart en geen donkerrode.