PSG gaat voor 'vijf op een rij' na heerlijk doelpunt van Di María
Dinsdag, 26 februari 2019 om 22:58

Paris Saint-Germain heeft zonder al te veel moeite de halve finale van de Coupe de France bereikt. Les Parisiens, die de meest prestigieuze beker van Frankrijk de afgelopen vier jaar wisten te winnen, zegevierden dinsdagavond voor eigen publiek over Dijon: 3-0. Angel Di María opende de score op fraaie wijze en nam ook de 2-0 voor zijn rekening.

Met zijn dubbelslag werd Di María de man van de wedstrijd. De Argentijn ontving in de achtste minuut een splijtende steekpass van Julian Draxler en stiftte de bal vanaf de rand van het strafschopgebied over doelman Rúnar Alex Rúnarsson. Na 27 minuten werd de Argentijn opnieuw gelanceerd door Draxler en dook hij weer aan de linkerkant op voor het doel van Dijon.

Ditmaal ging Di María niet voor eigen succes: hij probeerde spits Maxim Choupo-Moting te bereiken. Zijn pass werd echter onderschept door Wesley Lautoa en daarna kon Di María het leer zelf binnenwerken in een leeg doel. Elf minuten na rust verscheen Júlio Tavares van Dijon plots voor het doel van Gianluigi Buffon, die een goede redding in huis had. Verder kwam de voorsprong van PSG niet in gevaar.

De gastheer bleef druk zetten en kreeg via Draxler een goede kans op de 3-0, voordat Thomas Meunier dertien minuten voor tijd toesloeg. Choupo-Moting hield twee verdedigers bezig in het strafschopgebied, wachtte geduldig tot de Belg zou aansluiten en gaf de bal op exact het juist moment. Meunier haalde overtuigend uit en bepaalde daarmee de eindstand. Woensdag krijgt PSG te horen aan wie het is gekoppeld in de halve finale.

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
1
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
41
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
John Marston
 
9
26 februari 2019 om 23:03
Het wordt vast wel moeilijker in de halve finale en de finale.. Ben er zeker van, was dat ook in 2015,16,17 en 2018. Genieten hoe PSG ondanks alle oppositie die hen wekelijks moeilijkheden geeft, toch alle prijzen aaneen rijgt.
 
VitesseBarcaQ
 
10
26 februari 2019 om 23:44
Tijdens het lezen van jou reactie viel het mij op dat ik mijzelf meermaals af vroeg of je dit wel echt meende .. Maar je hebt idd gelijk
 
John Marston
 
1
27 februari 2019 om 14:29
Vitesse, dat was mijn bedoeling. De lezer in verwarring brengen. Het was sarcastisch bedoeld, die competitie en bekerwedstrijden zijn helemaal verpest door PSG. Gun ze de totale faillissement.
 
Japie_Krekel
 
4
27 februari 2019 om 00:30
@john Marston als je ziet dat veel topclubs vaak moeite hebben met mindere tegenstanders die vaak niet motiverend werken op grote spelers, kan je het ook als een kwaliteit zien dat PSG dit soort wedstrijdjes altijd wint
 
Marranr1
 
1
27 februari 2019 om 11:23
Wat een goal, de paas van Draxler is om te smullen. Precies op gevoel in de loop en dan de manie waarop de magier Di Maria de bal in één keer op de pantoffel neemt en kijk eens met wat voor gevoel dat gebeurd. Bijzondere goal. En ik ben verrast hoe sterk PSG is zonder Neymar en Cavani. Wa sook verrast op de manier waarop ze Man U hebben gedomineerd op Old Trafford, En die kleine generaal Veratti. Wat is die goed. als je 86 miljoen moet neerleggen voor De Jong. Dan moet je minimaal 160 miljoen neerleggen voor Veratti. Die is 2 a 3 x zo goed als De Jong en alsik Real Madrid was had ik deze man deze zomer meteen gehaald. Beter dan Veratti vind je niet in zijn rol.
 
JuventusPuglia
 
0
27 februari 2019 om 16:14
Klopt, Is echt een fantastische middenvelder! Maar wat ook mooi aan hem is dat die ook altijd 100% geeft en voor elke bal vol de strijd ingaat. Al vanaf Pescara zag je al hoe goed die was, Zo jammer dat Juve toen nog niet in deze staat was om veel geld te betalen waardoor die naar PSG ging
 
BierPens
 
3
26 februari 2019 om 23:11
Di Maria eindelijk eens in vorm zeg, ooit wisten we dat hij heel goed was maar het kwam er telkens niet uit. Deze stift is trouwens mooi maar ook niet heel lastig. Hij krijgt best veel tijd en die keeper moet niet komen, nu is het wel heel makkelijk om hem er overheen te krijgen. Maar goed, in zijn Man U tijd had hij deze gewoon gemist...
 
voetballi
 
23
26 februari 2019 om 23:41
Snap je niet zo goed, maar di maria heeft echt wel vaak laten zien dat hij goed kan voetballen. In zijn madrid tijd was het gewoon een van dd beste op zijn positie en in zijn laatste jaar was hij zelfs in toty. Ja in United heeft ie t niet echt goed gedaan, maar in psg heeft ie t ook genoeg laten zien, met voorbeeld de thuiswedstrijd tegen Barcelona. Het is dat hij erg blessuregevoelig is, waardoor hij niet constant kan presteren omdat ie steeds weer fit moet worden. Maar dit seizoen vind ik m echt een van de beste aanvallers ter wereld, verdient meer waardering vind ik.
 
Japie_Krekel
 
9
27 februari 2019 om 00:32
@voetballi Van Gaal misbruikte hem bij United op elke positie maar zette hem nooit op de positie waar hij hoort te spelen. niet zo gek dat hij daar dan geen knikker heeft geraakt. Di Maria is gewoon een uitstekende speler als je hem benut op zijn kwaliteiten
 
voetballi
 
2
27 februari 2019 om 09:35
@japie Klopt, di maria zei zelf ook dat er problemen waren met de trainer en dat hij daardoor niet goed kon functioneren. Tuurlijk wel een excuus, maar (dit is een open deur ja) je presteert altijd beter als het gewoon klikt met de coach en dat zie je dit seizoen ook weer met Tuchel. Tuchel gebruikt Di Maria perfect vind ik.
 
degebetenhond
 
2
27 februari 2019 om 00:26
Ik vond hem het werelds pelen in de periode van de geruchten Bale / vlak na de komst van Bale bij Real Madrid
 
RealMadrid-96
 
2
27 februari 2019 om 01:35
Ik had hem ook nog graag langer bij Real gezien, zelfde geld voor Özil trouwens.
 
Millonario
 
2
27 februari 2019 om 02:36
Eindelijk in vorm? Alsof hij tien jaar heeft liggen slapen haha. Heb je zijn prestatie tegen United gemist? Was de beste op het veld. Bij PSG laat hij gewoon vaak zien waarom hij zo goed is. Het verbaast mij hoe onopvallend hij is geworden sinds zijn vertrek bij Real. Want hij is echt heel goed, nog steeds.
 
Moyashi
 
2
27 februari 2019 om 01:47
Wat een dikke zonde dat deze heerlijke speler zo vaak geblesseerd raakte tijdens belangrijke fases met Argentinië. Ik durf te wedden dat zijn impact alleen groter was geweest dan gemiddelde speler daar om minimaal 1 van de verloren finales in een winst om te zetten. Hij is lekker op dreef en ze lijken Neymar helemaal niet te missen eigenlijk. Dat hebben ze ook nooit echt gemerkt, want hij is voornamelijk voor de CL gehaald. Ook daar laat Di Maria zien wat voor beest hij kan zijn. Ik gun het hem wel na alle blessures, ondanks dat hij ooit voor Real uitkwam.