PSG lijkt snel einde te maken aan geruchten over Mbappé en Neymar
Donderdag, 8 april 2021 om 07:35

Kylian Mbappé en Neymar verbinden vermoedelijk hun toekomst aan Paris Saint-Germain. De twee aanvallers zijn al maanden onderwerp van gesprek in de wandelgangen, daar zij gelinkt worden aan een zomers vertrek. Leonardo hint naar nieuwe contracten voor het tweetal, zo werd woensdagavond duidelijk bij een interview van de PSG-directeur bij Sky Italia.

Mbappé en Neymar staan allebei tot aan de zomer van 2022 onder contract in Parijs. Achter de schermen werkt PSG al maanden aan nieuwe deals en het lijkt erop dat er op korte termijn witte rook komt. "Als we kijken naar hun contracten, dan denk ik dat we blij kunnen zijn", zei Leonardo woensdag na afloop van de 2-3 overwinning op Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. "We krijgen binnenkort meer duidelijkheid over de situatie aangaande de contracten van Mbappé en Neymar." Mbappé wordt al geruime tijd gelinkt aan Real Madrid, terwijl ook Neymar in verband werd gebracht met een transfer. Op de geruchten over de eventuele komst van Gianluigi Donnarumma naar Parijs wilde Leonardo niets zeggen. "Donnarumma? Ik praat nu niet over transfers. Keylor Navas is geweldig."

PSG zette in München een grote stap in de richting van de halve finale, mede door twee doelpunten van Mbappé. De 22-jarige aanvaller schroefde zijn indrukwekkende statistieken verder op. Hij was betrokken in 42 doelpunten in 43 Champions League-wedstrijden: 27 doelpunten en 15 assists. "Het is bovenal een geweldige collectieve prestatie tegen de beste ploeg van Europa", zei Mbappé na afloop tegenover RMC Sport. "We keren terug naar Parijs met een glimlach, maar beseffen ook dat we pas halverwege zijn en volgende week met dezelfde instelling moeten spelen in de return."

"Zoals ik eerder al in Barcelona zei: ik hou ervan om dit soort grote wedstrijden te spelen", aldus Mbappé, die in de vorige ronde in de twee ontmoetingen met het team van trainer Ronald Koeman goed was voor vier doelpunten. Het duel met Bayern was een herhaling van de Champions League-finale van vorig seizoen, die door PSG met 1-0 werd verloren. "In die wedstrijd slaagde ik er helaas niet in om te scoren tegen Manuel Neuer", zei Mbappé. "Ik speel graag tegen de beste spelers ter wereld en Neuer is wat mij betreft een van de beste keepers aller tijden. Ik voelde geen druk om tegen hem te spelen en hoop hem de volgende keer ook weer te passeren."

Aanstaande zaterdag komt PSG opnieuw in actie. In de Ligue 1 is dan om 17.00 uur RC Strasbourg de tegenstander. De Franse grootmacht moet het stellen zonder de geschorste Neymar. Bayern München neemt het zaterdag om 15.30 uur op tegen Union Berlin. De return in de Champions League in Parijs staat aanstaande dinsdag (21.00 uur) op het programma.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
49
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
stpn84
 
13
8 april 2021 om 08:01
Met name Mbappé laat zijn waarde dit seizoen zien, denk dat PSG toch wel de grote kanshebber is voor de CL dit seizoen. Laat op de momenten dat het nodig is zijn klasse zien.
 
koeral
 
9
8 april 2021 om 08:18
Mbappe is een fenomeen. 22 jaar jong en al zulke statistieken kunnen overbruggen. Ik hoop echt dat hij naar een topcompetitie gaat. Bij bijvoorbeeld Real de nieuwe held worden lijkt me wel leuk om te volgen. PSG is zeker een kanshebber als ze ook Bayern uit schakelen. Maar ze hebben gisteren wel wat geluk gehad, dus ben benieuwd hoe het volgende week gaat. Jammer voor Bayern dat Lewandowski er dan niet bij is. Scheelt een hele hoop.
 
Capis
 
19
8 april 2021 om 09:23
Ik verwacht dat Bayern het alsnog gewoon afmaakt in Parijs. 14 schoten op doel om 4.. Gingen er nu precies echt allemaal in, maar dat zal niet altijd het geval zijn. Op Neymar, Mbappe en Marquinos (Di Maria) vind ik de selectie ook niet meer zo bijzonder. Mbampe zelf is wel echt een geweldenaar en van het hoogste niveau. Maar zie PSG zeker niet als 1 van de favorieten. Ze hebben ook heel veel geluk dan precies Lewa nu geblesseerd is.
 
TILBURG013
 
1
8 april 2021 om 10:24
Veratti, Icardi, Kean, Gueye, Herrera, Kimpembe, Navas.. zijn misschien niet allemaal absolute toppers maar zeker wel nuttige spelers en daarnaast ook gewoon (sub)topspelers. Je kan niet allemaal sterren hebben.
 
Silvacity
 
4
8 april 2021 om 11:02
@capis En 1 kans op de counter is vaak groter dan 3 kansen tegen een defensieve ploeg. De best spelende ploeg wint niet altijd en met die 3 uitgoals heeft PSG echt een hele goede uitgangspositie. Bayern moet met 2 goals verschil winnen. Het kan, maar PSG is voor mij nu favoriet om door te gaan na deze uitslag. Ik zou overigens liever tegen een Real Madrid spelen dan tegen Psg. Neymar en Mbappe in de omschakeling is levensgevaarlijk.
 
straatvoetbal
 
1
8 april 2021 om 14:23
Mbappe laat het eigenlijk al 3 jaar zien.. Vrij knap als je het mij vraagt.
 
ajaxf1
 
10
8 april 2021 om 08:05
Je hoort vaak dat de Bundesliga en Ligue 1 ‘farmers’ leagues zijn en er wordt met wat minachting over gepraat. Desondanks zijn de topploegen van die competities nog steeds pure wereldtop. De Serie A en La Liga zijn momenteel in de breedte niet eens veel sterker denk ik. Alleen de PL is duidelijk sterker maar daar zit ook veel meer geld. Leuk dat het koppel Neymar Mbappe bij elkaar blijft, toch beetje meer verspreiding van topspelers zo. Wie weet winnen ze de CL wel dit jaar.
 
burwatti
 
5
8 april 2021 om 08:12
persoonlijk vind ik de Bundesliga gewoon na de PL de sterkste competitie van Europa, veel fysiek sterke maar hele goede voetballers. On: Was te verwachtten dat zowel Neymar als Mbappe niet zouden vertrekken bij Psg, momenteel zijn er maar een paar clubs die deze spelers kunnen betalen, en ook die doen dat niet meer lachend zoals zij 2 jaar geleden nog zouden doen.
 
TimeOfMyLife
 
34
8 april 2021 om 09:00
Oneens. Als je ziet dat de subtop van La Liga, die daar altijd buiten de top 3 eindigen, in Europa jaar in jaar uit goed presteren (denk aan Sevilla, Villarrael, Valencia, Betis, Atletico Bilbao, vorig jaar Getafe en dit jaar Granada), dan kun je bijna niet ontkennen dat die clubs ook zeer sterke teams bouwen. Mogelijk fysiek niet, maar all-round voldoende.
 
Lierse1997
 
2
8 april 2021 om 10:33
Dit seizoen stelt la Liga niet zoveel voor. Het is dat Real Madrid en Barcelona zich wat herpakt hebben anders was het echt huilen met de pet op.
 
Capis
 
2
8 april 2021 om 10:36
@timeof: Klopt het is als eerste de Pl. En daar achter de La Liga en Bundes vlak bij elkaar. La Liga heeft gewoon een hogere top met Barca, Real en A Madrid. En een geweldige subtop met vooral een Sevilla Valencia en Bilboa. Bundes heeft als absolute top echter alleen een Bayern. Maar wel een veel bredere subtop dan La Liga. Maar zeker door die 3 goede top ploegen is de La Liga nog wel iets hoger.
 
Japie_Krekel
 
6
8 april 2021 om 11:34
@TimeOfMyLife over de laatste 10 jaar zeker maar die Franse clubs gaan het ook steeds beter doen in Europa. LaLiga zal best sterker zijn maar dat farmers League verhaal vind ik onzin. De Franse competitie is ook gewoon van een hoog niveau. Kijk hoeveel spelers die afleveren aan de Europese top en subtop die vaak op een succes uitlopen
 
burwatti
 
2
8 april 2021 om 11:50
Mijn mening ook voornamelijk gebaseerd deels gebaseerd op het feit welk voetbal mij het meeste aantrekt, als ik langs een wedstrijd van Getafe of Granada zap dan blijft die wedstrijd meestal niet langer dan 5 minuten op staan..
 
Ruiz_FCT
 
18
8 april 2021 om 08:39
De Ligue 1 stelt toch ook niet veel voor. Als je alleen al ziet wat Ajax met de nummer 1 van die competitie heeft gedaan...
 
SuperNico31
 
3
8 april 2021 om 10:24
En toch komen daar op dit moment de grote en misschien wel de grootste talenten vandaan. Als de spelers niet werden weggekocht, had de Ligue 1 misschien wel heel sterk kunnen zijn.
 
TILBURG013
 
3
8 april 2021 om 10:27
Omdat Frankrijk natuurlijk een geweldig voetballand is. De Braziliaanse competitie stelt ook niks voor maar als die Brazilianen daar waren gebleven was de competitie ook veel sterker..
 
Lierse1997
 
5
8 april 2021 om 10:34
@Ruiz, @Tilburg, hoeveel wedstrijden hebben jullie dit seizoen in de Ligue 1 gezien van kleinere teams?
 
SuperNico31
 
4
8 april 2021 om 10:48
De Ligue 1 staat gewoon op de 5e plaats onder Duitsland op de Uefa coefficiënten lijst. Dus in hoeverre stelt die competitie niets voor? Vorig seizoen nog PSG in de finale CL en Lyon in de halve finale. Twee jaar terug OM finale EL. In 2017 Lyon op het randje uitgeschakeld tegen Ajax. Men doet net alsof de Ligue 1 een competitie is zonder kwaliteit.
 
TILBURG013
 
0
8 april 2021 om 11:04
Geen, je ziet mij toch nergens zeggen dat de Ligue 1 een zwakke competitie is? Alleen wel gewoon minder dan de topcompetities.
 
Japie_Krekel
 
3
8 april 2021 om 11:36
Tja, Ajax versloeg 2 jaar terug ook Real en Juve met grote cijfers. Dat wil dan niet zeggen dat LaLiga en de Serie A niet veel voorstellen. Vorig jaar stond PSG in de finale van de CL en nummer 7 Ol. Lyon in de halve finale van de CL
 
TILBURG013
 
1
8 april 2021 om 10:26
Bundesliga wordt toch niet vaak farmers League genoemd? Ligue 1 inderdaad wel maar dat zijn vooral Engelse fans die dat doen. La Liga, Serie A en Bundesliga zijn momenteel voor mij gewoon redelijk gelijkwaardig qua algeheel niveau. PL steekt er nog wel boven uit. En zoals hierboven genoemd wordt, Lille staat daar 1ste en zo goed waren zij echt niet. Georganiseerd maar met de bal konden ze niet veel, scoren ook niet veel in de competitie..
 
Busby
 
16
8 april 2021 om 08:32
Als wij de inside informatie van Real fans moesten geloven stond Mbappe al met één been in Madrid. Niets is minder waar. Real kan hem waarschijnlijk niet hetzelfde bieden als PSG. Ook Haaland zie ik niet naar Real gaan.
 
Ruiz_FCT
 
22
8 april 2021 om 08:40
Maar MBappe is altijd fan geweest van Madrid en Madrid is simpelweg een veel grotere club dan PSG. Vroeg of laat gaat hij daar wel heen.
 
SuperNico31
 
7
8 april 2021 om 09:58
Tja. Of vroeg of laat biedt PSG Mbappe een monstersalaris en blijft hij voor eeuwig in zijn geliefde Parijs. Weten wij veel.
 
TILBURG013
 
3
8 april 2021 om 10:29
Mbappe zou dan ook prioriteit moeten zijn en niet Haaland. Benzema hoort nog steeds bij de beste spitsen ter wereld en Madrid mist echt diepgang op de zijkanten vooral. Haaland is een fenomeen maar moet nog maar zien of hij in Spanje past en de rol van Benzema kan overnemen. Ik betwijfel dat namelijk ten zeerste. Zou dan eerder jovic nog de kans gunnen (als tweede spits) en vol voor Mbappe gaan..
 
real8madrid
 
9
8 april 2021 om 11:00
Koekoek. Wat PSg neymar en mbappe biedt kan real Madrid prima betalen hoor. Dat is gewoon net iets meer dan bale krijgt op dit moment. Iets meer dan het dubbele van isco die allicht vertrekt deze zomer. Isco en Vázquez samen verdienen bijna evenveel. Daarnaast, zelfs als er geen spelers vertrekken mag en kan Madrid meer dan 45 miljoen meer aan salaris betalen dan ze nu al doen. PSg biedt 36. Ik vind het geinig hoeveel mensen zich willen uitspreken over de financiële situatie maar er eigenlijk helemaal niets van weten of kennen. Waarom doe je dan je mond open?
 
Busby
 
4
8 april 2021 om 11:41
Koekoek dan nog wel en mond houden? Ben je de vader van Mbappe en stiefzus van Perez dat jij zo praat? Het gaat niet alleen om salaris van Mbappe maar ook over het transfergeld dat Real moet betalen want hij is pas volgend jaar gratis op te halen. Jullie Real fans zijn echt zo naïef maar we zullen over paar maanden wel weten wat het wordt. De wereld zal vergaan voor sommigen onder jullie vrees ik.
 
Lierse1997
 
3
8 april 2021 om 12:23
Je zegt dat Real hem niet hetzelfde kan bieden. Wat dus gewoon een onwaarheid is.
 
real8madrid
 
4
8 april 2021 om 13:15
Met de huidige prognose moet het perfect mogelijk zijn om een goede lening af te sluiten en Mbappe te halen. Hij is gewoon betaalbaar voor Madrid feitelijk gezien. Of dat Mbappe de stap ook maakt is daarmee geen uitgemaakte zaak natuurlijk, daar zijn meer factoren aan verbonden, wie weet wil Mbappe toch bijtekenen of wil hij naar een andere club dan Madrid. Dat hij niet betaalbaar is is gewoon onzin. Waardoor ik me dus inderdaad afvraag: waarom spreek je je zo stellig uit over financieen terwijl je er duidelijk ofwel niets van snapt in het algemeen ofwel niets van weet in deze specifieke situatie?
 
Busby
 
0
8 april 2021 om 15:47
Noch ik noch jij kunnen stellig zijn over hun financieën daarom zei ik ook waarschijnlijk. Zoals de zaken nu liggen kan Real hem niet betalen zonder eerst spelers te verkopen. Heel de voetbalwereld lijdt onder de pandemie en de paycuts zijn daar het bewijs van. Daarnaast zijn er nog salarisplafonds van La Liga. Reals mega lening voor de renovatie van hun stadion. In plaats van uit de hoogte te doen alsof je financieën van Madrid kent zou je beter de realiteit accepteren. Madrid moet serieus wat knip en plakwerk doen vooralleer ze aan Mbappe kunnen denken. Het is ook geen fifa dat jij denkt dat Bale, Hazard of Vinicius ofzo even afgelost kunnen worden en Mbappe in de plaats kan komen. Op het moment kan Real hem niet betalen en de offer zal er pas komen als hun knip en plakwerk gedaan is wat nog enkele maanden gaat duren. Dat geeft PSG het voordeel van de zekerheid om een niet te weigeren voorstel te doen. Ik zie Mbappe alleen naar Real gaan als het hem niet uitmaakt of hij 25 of 35 mil krijgt.
 
real8madrid
 
0
8 april 2021 om 19:48
Die van dit moment ken ik niet, worden niet bekend gemaakt voor juni, die van vorig jaar zagen er goed uit. Madrid lijdt niet maar overleeft. Niet veel ruimte om veel geks te doen maar draaien geen rode cijfers. Lening voor het stadion begint pas afbetaald te worden in 2023 wanneer het stadion al af is en lang en breed terug vol zit met betalende toeschouwers. Waar Barca hun salarishuis naar beneden moeten halen heeft Madrid volgens de richtlijnen van de fifa dus nog 45 miljoen euro ruimte... Ik ken de financieen van Madrid wel, tenminste voor zover een buitenstaander die kan kennen. Een stuk beter dan jij in dit geval iig. Madrid kan Mbappe op dit moment gewoon betalen. Vind Perez dat het waard als ie volgend jaar gratis is? Wil Mbappe uberhaupt? Gaat het gebeuren? Nu dan wel 2022 of wellicht nooit? Op die vragen heb ik geen antwoord. Op de vraag of Madrid hem deze zomer kan betalen en 35 miljoen kan bieden? 100 procent zeker ja. Dat is niet mijn mening dat zijn gewoon de cijfers. Ik snap niet waarover deze discussie gaat? Die is compleet nutteloos. Je haalt een aantal goede dingen aan zoals het stadion, limieten op salarissen en corona maar je spreekt nog steeds vanuit je gevoel want je plakt nergens cijfers op omdat je schijnbaar niet geresearched hebt. Nou de cijfers zeggen gewoon dat het kan hoor.
 
blink182
 
19
8 april 2021 om 08:47
Leonardo is kritiek beu, vandaar die uitlating. Ik geloof dit bericht dus echt niet. Kan dat Mbappe daar nog een jaar blijft, maar verlengen? Na dat ik echt niet gebeuren.
 
RNGesus
 
3
8 april 2021 om 08:59
Dit dus. Gewoon een poging om de media wat te "kalmeren" vooral nu in deze fase van de CL. Maar ik zie beiden wel vertrekken. Mbappe naar Real Madrid. Neymar naar Barca mocht dat lukken wat betreft money issues. Neymar zal zeker blijven en zijn zakken vullen als Barca hem niet kan kopen.
 
JesO
 
0
8 april 2021 om 20:01
Als PSG van de status als "pure geld club die niets wint buiten Frankrijk" af wil moet het gewoon bouwen aan een stabiele sterke selectie met steralure. Als PSG de 2 sterspelers kwijt raakt aan 2 andere giganten wil geen top 10 naam daar meer heen. Ze zullen echt wel alles op alles zetten om beide, in ieder geval Mbappe, te houden. Zo'n Mbappe zal toekomstige Franse sterren aantrekken, als je die naar Real laat gaan verlies je dat in de toekomst ook.
 
Xynix
 
24
8 april 2021 om 08:49
Vaak worden Mbappe en Neymar genoemd als de grote sterren van PSG en dat is ook terecht. Maar als ik één iemand mag toevoegen aan dat rijtje, dan is het Keylor Navas. Real Madrid zou een grote naam aantrekken voor onder de lat in de naam van Thibaut Courtois en tot op heden hebben ze daar nog geen spijt van. Maar dat PSG toeslaat en deze Navas heeft gehaald, daar zijn ze absoluut flink op vooruitgegaan t.o.v. Areola. Tegen Barcelona thuis en nu ook weer tegen Bayern hield hij zijn ploeg op de been. Sinds het WK 2014 toch flink gegroeid en zeker een top 5 keeper op het moment. Wat een klasbak is het!
 
voetbalfreak
 
0
8 april 2021 om 10:47
Dat hij een top 5 keeper is dat is zeker, al vond ik hem gisteren niet opvallend goed.
 
TomMulder
 
1
8 april 2021 om 13:16
Compleet mee eens! Vond het raar toen ze hem weg deden. Echt een hele goede keeper die punten voor je pakt!
 
sebasjuh
 
1
8 april 2021 om 09:43
Je zou toch als Psg zijnde Haaland moeten halen. Dan heb je voorin Mbappe, Neymar en Haaland. Perfect om aanvallend voetbal of reactie voetbal te spelen. Wel jammer zoals je gister zag dat Psg zo behoudend speelt dan zouden ze echt niet moeten doen.
 
theo uphus
 
1
8 april 2021 om 10:49
@ sebasjuh Het is helemaal zo vreemd niet dat PSG in delen van de wedstrijd naar achteren werd gedrongen. Ze speelden wel tegen Bayern Munchen. En dat is een team dat vrijwel altijd aanvallend voetbalt.het werd in feite alleen maar logischer doordat PSG op voorsprong kwam. Wat kon Bayern anders dan aan gaan vallen en wat moest PSG daar dan weer mee ? Je kunt niet altijd zo spelen als je zou willen omdat je nu eenmaal ook met een tegenstander te maken hebt. En die van gisteren was ondanks de nederlaag gewoon ook goed.
 
real8madrid
 
4
8 april 2021 om 10:55
Als je leonardo moet geloven heeft mbappe de voorbije 18 maanden al minstens 6x een contract getekend. Ik snap niet wat je als td Te winnen hebt met zulk gelul? Mbappe geeft begin deze week nog aan dat hij al dat gepraat over zijn situatie moe is?
 
Millonario
 
0
8 april 2021 om 14:24
Die twee gingen nergens heen, met dat contract zit je goed en niemand kan hetzelfde betalen in deze tijden. Ten eerste moet je al minstens 100 miljoen neertellen voor Mbappe(200 miljoen zelfs) of Neymar + salarissen, tekengeld en bonussen. Onbegonnen werk.