'PSG meldt zich alleen bij mislukken van deal in Italië bij Ajax'
Dinsdag, 2 juni 2020 om 16:51

In navolging van France Football meldt ook ESPN dat Paris Saint-Germain in de markt is voor Sergiño Dest. Er wordt echter gemeld dat les Parisiens zich alleen in Amsterdam melden als Adam Marusic van Lazio niet haalbaar blijkt te zijn. De 27-jarige Montenegrijnse vleugelspeler geldt in Parijs als de gedroomde opvolger van Thomas Meunier, die PSG met een aflopend contract gaat verlaten.

Marusic speelt sinds 2017 voor Lazio en droeg eerder het shirt van KV Oostende, KV Kortrijk en FK Vozdovac. De 27-voudig international van Montenegro kan op de hele rechterflank uit de voeten en heeft in Rome nog een contract tot medio 2022, waardoor Lazio een fors bedrag kan verlangen. Alleen als PSG er niet uitkomt met Lazio, meldt men zich bij Ajax voor Dest. Technisch directeur Leonardo heeft dan ook voorlopig nog geen contact gelegd met de Amsterdammers of de entourage van Dest. Dit staat in contrast met de berichtgeving van France Football, dat schreef dat er al sprake was geweest van een waar 'charmeoffensief' met een rooskleurig geschetst toekomstbeeld.

Leonardo is wel uitermate gecharmeerd van het profiel van Dest, ondanks dat hij nog relatief onervaren is. Dat Dest vertegenwoordigd wordt door de Stellar Group, wordt door ESPN als groot voordeel beschouwd. Het managementkantoor heeft een goede band met de clubleiding van PSG, door recente deals met hun cliënten Grzegorz Krychowiak (in 2016 overgenomen van Sevilla, inmiddels vertrokken naar Lokomotiv Moskou) en Loic Mbe Soh (tekende in 2018 zijn eerste profcontract bij PSG).

Het staat vast dat PSG komende zomer een rechtsback aan de selectie gaat toevoegen. Door het vertrek van Meunier blijven er met Thilo Kehrer en Colin Dagba nog twee rechtsbacks over in de selectie van de kampioen van Frankrijk, waardoor er in ieder geval één optie bij moet komen. Dest werd eerder al gelinkt aan Bayern München en Barcelona en moet volgens ESPN circa twintig miljoen euro kosten.

Dest beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht van Ajax. Trainer Erik ten Hag deed in alle competities 36 keer een beroep op de rechterverdediger, die bovendien door de technische staf van de Amsterdammers werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Het contract van Dest loopt nog twee jaar door, maar Ajax zou bij een transfersom van ongeveer twintig miljoen bereid zijn om mee te werken aan een zomers vertrek, mede door de aanwezigheid van Noussair Mazraoui, die de afgelopen twee seizoenen al regelmatig opdraafde als rechtsback.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Postduif
 
6
2 juni 2020 om 17:10
tja, het blijft een gok.commercieel gezien is het wel interessant, hij is een Amerikaan, breekt hij door kan je als sportmerk een enorme campagne maken in noord-amerika, merken zoals pepsi of anderen.anders zie ik geen reden waarom zijn naam genoemt blijft worden, want dest is en blijft een gok, het is gewoon geen zekerheidje, hij heeft talent, maar mijn gevoel zegt dan hij niet alles geeft of gewoon niet beter kan.
 
AsRoma8
 
8
2 juni 2020 om 18:52
Hij is amerikaan qua (halve) nationaliteit maar als hij engels begint te praten is dat snel voorbij.
 
MrGuide
 
0
2 juni 2020 om 23:00
Want over elke Amerikaanse sporten hebben ze enorme campagnes? Tenzij Dest het daar echt maakt zullen die merken denk ik eerder bij een Pulisic of een speler uit de MLS zelf uitkomen.
 
InsideRMadrid
 
6
2 juni 2020 om 17:24
Pff ik word iedere keer zo kwaad als ik Meunier zijn naam lees hahah nee ik zit te geinen. PSG lijkt me net wat te hoog gegrepen voor Dest maar zo een kans kan je moeilijk naast je neerleggen als die komt
 
Hatsikideee
 
1
2 juni 2020 om 19:01
Als Dest naar PSG gaat, voel ik toch echt een Van der Wieltje 2.0 aankomen. Komt net 1 seizoen kijken bij Ajax waarin hij lang niet altijd een topniveau haalde. Hoop voor hem dat het goed komt want de potentie heeft hij.
 
Childish
 
3
2 juni 2020 om 19:33
@Hatsikidee wat bedoel je met Van der Wieltje 2.0 hij was gewoon prima vooral in zijn tweede seizoen was hij geweldig alleen door zijn blessure werd hij naar de bank verdreven omdat Aurier het zo goed deed.
 
Sanderr
 
6
2 juni 2020 om 20:02
Al met al gewoon 132 duels spelen voor PSG in 4 seizoenen, waarvan bijna 30 in de Champions League. 4 keer het kampioenschap, 4 bekers (2x Coupe de France en 2x Coupe de la Ligue) en 2 supercups winnen. Geen slecht vooruitzicht voor Dest dan