'PSG pakt door na komst Pochettino en werkt aan deal van 40 miljoen'
Maandag, 4 januari 2021 om 11:39

Paris Saint-Germain wil de huurdeal van Moise Kean omzetten in een vast dienstverband, zo weet Sky Sports maandag te melden. Naar verluidt is de Franse grootmacht reeds in gesprek met Everton over de definitieve komst van de pas twintigjarige aanvaller. Met de deal tussen PSG en the Toffees is naar verluidt een bedrag van circa veertig miljoen euro gemoeid.

Kean maakte medio 2019 voor 32 miljoen euro de overstap van Juventus naar Everton. Zijn eerste seizoen op Goodison Park verliep echter teleurstellend, waarna afgelopen oktober op huurbasis de overstap naar PSG volgde. In Parijs is Kean helemaal opgeleefd, wat ook te zien is aan de statistieken van de huurling op Franse bodem. Tot dusver kwam de jongeling tot negen doelpunten in zestien wedstrijden in alle competities. Vooral de samenwerking met Neymar en Kylian Mbappé lijkt hem goed te bevallen.

Kean, met een contract tot medio 2024 bij Everton, liet zich onlangs lovend uit over Neymar en Mbappé. "Ik leer ontzettend veel van ze, het zijn twee van de beste spelers ter wereld", zo liet de PSG-aanvaller in december optekenen in de Franse media. "Ik ben echt blij dat ik samen met ze in één team speel, ik heb veel baat bij de samenwerking met dergelijke leiders." In de laatste wedstrijd vóór de jaarwisseling scoorde Kean in blessuretijd in het met 4-0 gewonnen thuisduel met Racing Strasbourg.

De tot aankomende zomer gehuurde Kean krijgt in ieder geval het komende halfjaar te maken met Mauricio Pochettino als trainer. De voormalig manager van Tottenham Hotspur werd vorige week aangesteld als opvolger van de in december ontslagen Thomas Tuchel. Het lijkt aannemelijk dat Pochettino de selectie van PSG op termijn wil versterken. In verschillende buitenlandse media leeft de verwachting dat hij zal proberen om Hugo Lloris en Harry Kane weg te lokken bij Tottenham. De geruchten over de komst van Lionel Messi gaan al langer de ronde, al lijkt Manchester City betere papieren te hebben om de Argentijnse spelmaker over te nemen van Barcelona.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Lierse1997
 
12
4 januari 2021 om 12:09
Kean trapte daar amper een deuk in een pakje boter en dan gaan ze nog meer betalen dan Everton deed. Sowieso moeten ze daar eens stoppen met miljoenen te investeren in de voorhoede en dat middenveld en de defensie gewoon verwaarlozen.
 
ArsenalFanehv
 
53
4 januari 2021 om 12:13
Kean heeft in 11 wedstrijden 7 doelpunten gemaakt in de Ligue1 en speelt uitstekend in de wedstrijden die ik gezien heb. Niet heel raar om hem over te nemen. Wel met je eens dat ze hun middenveld sowieso moeten verbeteren.
 
Lierse1997
 
17
4 januari 2021 om 12:22
Ja in de Ligue 1 deed hij het goed ja. Maar PSG slaagt erin een speler die volledig flopte bij Everton voor meer te kopen dan Everton zelf deed. Dan handel je nog steeds gewoon matig.
 
ArsenalFanehv
 
10
4 januari 2021 om 12:36
Genoeg spelers die in de PL floppen maar dan in de Bundesliga, Ligue1 of Serie A weer geweldig beginnen te voetballen. De PL is niet voor iedereen weggelegd. En Everton die kijkt ook wel naar zijn prestaties bij PSG en zullen ook wel meer willen vangen dan dat ze voor hem uit gaven. Anders houden ze hem gewoon.
 
THenry_228
 
5
4 januari 2021 om 12:54
@ Lierse: of is gewoon briljant gehandeld van Brands? Nee, bizar dat PSG nu meer zou gaan betalen voor een jongen die zwaar door de mand gezakt is in de Pl... beetje waan van de dag verhaal wat mij betreft.
 
Buakaw
 
4
4 januari 2021 om 13:14
Zo raar vind ik het niet. Bij Everton niet geslaagd maar hij presteert nu bij een veel betere club. Dan zou het raar zijn om met minder dan 30 mil genoegen te nemen. Wat Everton ooit voor hem heeft betaald is dan helemaal niet relevant. Welke speler voor 40 miljoen kan je anders nemen?
 
Ligadream
 
0
4 januari 2021 om 15:42
Iemand die bij psg speelt in de franse conpetitie kan je niet echt gebruiken om aan te tonen dat hij echt goed is, zeker als hij maar 7 doelpunten scoort in 11 wedstrijden. ik kan zo veel namen opnoemen van aanvallers die evenveel scoren bij de subtop van de europese topcompetities
 
Ajax/barca2014
 
17
4 januari 2021 om 12:16
Ik ben geen structurele volger van het Frans voetbal dus correct me if I am wrong, maar misschien dat ze met Kean inspelen op een vertrek van Mbappe? We moeten niet vergeten dat Kean als een supertalent bekendstond, en nog altijd maar 20 jaar oud is. Als die zich nog een beetje verder ontwikkelt, dan kan hij best nog een hele goede speler worden. Dat hij als piepjong buitenlands talent bij een kwakkelend Everton niet geslaagd is zegt helemaal niks. Enkel van die lange Engelse boomstammen kunnen bij zo'n ploeg renderen.
 
Lierse1997
 
5
4 januari 2021 om 12:27
Kean is zeker een degelijk talent, maar het is gewoon weer een aanvaller. Ze hebben dit jaar amper geld uitgegeven (minder dan Stade Rennes), en meer dan 70% van die uitgaven ging naar Icardi. Dan gaan ze nu nog eens volgens deze bron 40 miljoen investeren in nog een spits. Tja dan moet je niet verbaasd zijn als het weer misloopt in de CL. De enige echt goede middenvelder die ze hebben is Veratti. De defensie is ook matig naar Europese begrippen. Marquinhos is goed, maar moest vaak depanneren op het middenveld. Kipembe is een degelijke verdediger en bernat en Florenzi kunnen ermee door. Maar dat is allemaal toch geen wereldtop?
 
RM1335
 
1
4 januari 2021 om 18:11
Bernat vind ik wel een goeie, maar is die inmiddels hersteld? Hij was lang geblesseerd. Kehrer, Danilo en Kimpembe zijn heel wisselvallig. Alleen Marquinhos steekt erbovenuit daar achterin en ik moet zeggen dat Mitchel Bakker het aardig doet daar als linksback.
 
Arnout108
 
6
4 januari 2021 om 12:21
De defensie is toch wel in orde? Afgelopen CL vond ik de verdediging juist 1 van hun betere punten. Toen had je een team dat met spelers Kimpombe, Marquinhos en Navas prima achterover kon en eruit kan komen met spelers als Neymar en Mbappe er natuurlijk heel gevaarlijk uit kon komen. Omdat Veratti er toen niet was vond ik ze op het middenveld wel zwak omdat ze voetballend daar niet echt een topper hadden. Dat zou inderdaad een goede investering zijn. Maar wie is er haalbaar nu?
 
Lierse1997
 
4
4 januari 2021 om 12:23
Marquinhos en Kipembe spelen daar al een eeuwigheid, maar wanneer hebben ze laatst echt een hele goede verdediger gekocht? Marquinhos moest nog vaak depanneren op het middenveld vorig jaar zelfs.
 
Arnout108
 
4
4 januari 2021 om 12:36
Waarom zou je echt een goede verdediger kopen als je Marquinhos, Kimpombe, Kerher, Diallo en eventueel nog Danilo hebt? Dan kunnen ze daar wel veel geld aan besteden maar dan gaan ze voor verandering en niet echt voor verbetering. Dan kunnen ze toch beter een goede middenvelder halen die er voor zorgt dat Marquinhos niet meer op het middenveld hoeft te staan? Ik weet natuurlijk niet precies hoeveel geld PSG te besteden heeft en wie er nu naar PSG wil maar ik denk dat de verdedigers die echt beter zijn dan wat ze nu hebben onhaalbaar zijn.
 
Lierse1997
 
13
4 januari 2021 om 12:58
Omdat Kehrer, Diallo en Danilo allemaal tekortkomen?
 
Sir. JBA
 
24
4 januari 2021 om 12:13
Hoppa weer 40 miljoen. Ik zal het, of niet begrijpen, of gewoon niet zien, maar houdt dat PSG zich wel aan de financial fair play? Echt ongelooflijk dat clubs er maar mee weg blijven komen dat ze ongelimiteerd geld kunnen uitgeven.
 
Master D
 
5
4 januari 2021 om 12:26
Naar verhouding vielen de transfersommen de afgelopen 2 zomers wel mee van Psg. Ook zijn de regels rond FFP met corona weer wat versoepelt. Het zal dus vast allemaal weer net binnen de grenzen zijn.
 
ViscaCatalunya
 
1
4 januari 2021 om 13:12
Gezien de grote problemen rond de tv gelden in Frankrijk is dit onhoudbaar. We zullen het zien.
 
Ikbengoed83
 
3
4 januari 2021 om 12:27
Geheel volgens de regels, het is niet zo dat het stiekem gebeurd he?
 
Murad
 
6
4 januari 2021 om 12:32
Dingen hoeven niet per se stiekem te zijn om niet volgens de regels te zijn. Maar met de sponsordeals die PSG heeft met o.a. het Midden-Oosten zullen ze op papier waarschijnlijk binnen de regels zijn.
 
Ikbengoed83
 
3
4 januari 2021 om 12:35
In dat geval zal de Uefa ingrijpen, waar maken we ons dan druk om?
 
Savano
 
2
4 januari 2021 om 12:29
@Sir.JBA ja dat doet PSG maak je daar niet druk over ... Daarnaast zijn er zat instanties die dit in de gaten houden inclusief de concurrentie. Ze verkopen ook genoeg om weer te mogen aankopen. Back on topic: Kean is een topper in wording, die bij Everton niet altijd in zijn kracht benut werd. Het is altijd bedenkelijk als clubs spelers voor veel kopen om ze vervolgens andere rollen en taken toe te bedelen. Beetje Ajax met Sonck verhaal, in dit voorbeeld van een centrum spits een rechtsbuiten willen maken. Als PSG iets meer investeert op het middenveld en in de verdediging kunnen ze de treble pakken.
 
DerKaiser123
 
11
4 januari 2021 om 12:29
Ik snap dat gezeur op PSG niet zo. Uiteraard geven zij veel geld uit, maar voornamelijk PL fanboys reageren daar vaak gepikeerd op terwijl ze daar al 20 jaar lang enorm veel geld uitgegeven. Als een Chelsea Havertz of Werner voor enorm veel geld koopt, dan wordt het als goed beleid omschreven.
 
SpeedyAFC
 
3
4 januari 2021 om 14:05
Je begrijpt het gewoon niet. Alles draait om de verhouding inkomsten t.o.v. de uitgaven. PSG heeft behoorlijk bezuinigd op de salarissen met het vertrek van Cavani, Thiago Silva en Meunier. Afgelopen zomer gaf PSG slechts 56 miljoen euro uit. Clubs als Man City, Man United, Chelsea e.d. zitten daarboven. Clubs als Bayern, Juve e.d. gaven vergelijkbaar uit. PSG geeft gewoon niet meer uit dan de rest van de Europese top. Ze komen dus nergens mee weg, ze voldoen gewoon aan de eisen van Ffp.
 
Rob81
 
2
4 januari 2021 om 12:23
Ik heb hem niet veel gezien bij Psg, alleen in de CL eigenlijk, maar ik heb het idee dat zijn basiskwaliteiten matig zijn. Tenminste bij Juve en Everton vond ik het niks en Everton is hem liever kwijt dan rijk. Misschien is het ook wel makkelijk om bij PSG in de Franse competitie goals te maken. Want die jongen kan nooit Europese top zijn?
 
Murad
 
6
4 januari 2021 om 12:29
40 miljoen betalen voor een speler die het leuk doet in de Franse league bij de meest dominante ploeg. Had daar de gemiddelde Ligue 1 spits neergezet en hij had waarschijnlijk dezelfde cijfers weerlegt alleen kosten hij je flink wat miljoenen minder. Met dit bedrag en zijn leeftijd lijkt het me dat PSG hem als een investering ziet om hem later voor nog meer geld van de hand te kunnen doen, echter staan ze daar als club niet echt bekend om. Vraag me ook af of Everton ermee akkoord zal gaan.
 
InsideRMadrid
 
1
4 januari 2021 om 12:43
Zo zie je langzaam aan de richting waar PSG heen wil gaan. Mbappe is niet meer te houden voor hen, zover is duidelijk. Maar een aanval volgend seizoen met Neymar Kean Messi is ook niet verkeerd. Kean is nog zo jong en heel talentvol, lijkt het ook prima met Neymar te kunnen vinden.
 
mcgregor
 
1
5 januari 2021 om 00:34
Daarnaast hebben ze ook nog icardi alleen speelde die amper onder tuchel. Kean heeft meer minuten gemaakt dan icardi. Bizar eigenlijk. Icardi was toch wel veel verder dan kean.
 
Schop1989
 
7
4 januari 2021 om 12:53
Haha lekker Brands, talent gekocht voor 32 mil - gewogen en te licht bevonden voor Everton - verkopen voor 40 miljoen. +1 voor de technisch directeur
 
BJK-Q7
 
3
4 januari 2021 om 13:16
Je hebt vorig seizoen 50 miljoen gespendeerd aan icardi en nu gaan ze 40 miljoen spenderen aan kean. Dat terwijl ik vind dat psg hun middenveld hun zwakte schakel. Daar missen ze gewoon iemand die het spel kan maken en openbreken.
 
Arsenallz
 
0
4 januari 2021 om 17:54
Het goed doen in de Franse competitie zegt niks... PSG gaat nooit de CL winnen als ze al 40 miljoen betalen voor Kean.