PSG plant afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé in dramatisch verlopen week
Donderdag, 9 mei 2024 om 21:09

Paris Saint-Germain plant een afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé, zo schrijft Le Parisien donderdag. De Franse superster heeft in een eerder stadium al te kennen gegeven zijn contract bij PSG niet te willen verlengen, waardoor hij deze zomer transfervrij de deur uitwandelt. PSG heeft zich daarbij neergelegd en plant dus een afscheidsceremonie, die zondag moet plaatsvinden.

PSG speelt zondagavond een thuiswedstrijd tegen het Toulouse van Thijs Dallinga en Stijn Spierings. Voor PSG staat er niets meer op het spel. De ploeg van trainer Luis Enrique is met drie duels te gaan niet meer te achterhalen door naaste achtervolger AS Monaco. De focus kon daardoor vol op de Champions League worden gericht, maar daarin ging het dinsdag fout in de halve finale tegen Borussia Dortmund.

Mbappé wordt net als in voorgaande jaren nadrukkelijk aan Real Madrid gelinkt. Clubpresident Nasser Al-Khelaïfi van PSG slaagde er lange tijd in om Mbappé voor de Ligue 1 te behouden, maar eerder dit seizoen werd duidelijk dat Mbappé Parijs wil verlaten. Om die reden zag Mbappé af van de optie om zijn contact met een jaar te verlengen en loopt hij na dit seizoen transfervrij de deur uit.

De verhoudingen tussen Mbappé en Al-Khelaïfi zijn volgens Le Parisien 'aanzienlijk bekoeld', maar dat weerhoudt de president en club er niet van om de spits annex linksbuiten een fraai afscheid te bezorgen. Enrique posteerde Mbappé in de Ligue 1 de laatste tijd regelmatig op de bank, volgens de trainer omdat PSG alvast moet leren omgaan met het vertrek van Mbappé. Het is echter de verwachting dat Mbappé zondag 'gewoon' weer aan de aftrap staat in het competitieduel.

Mbappé maakte in de zomer van 2018 voor de lieve som van 180 miljoen euro de overstap van AS Monaco naar PSG. Diezelfde zomer werd Mbappé wereldkampioen met Frankrijk en in de jaren die volgden ontwikkelde Mbappé zich tot één van de sterren van het mondiale voetbal. PSG hoopte ondertussen dat de inbreng van Mbappé de club een Champions League-titel zou opleveren, maar dat is er niet van gekomen.

Dinsdag had PSG de kans om de finale van het miljardenbal te bereiken. Na de 1-0 nederlaag in Dortmund hadden de Fransen nog alle kans, maar mede doordat het aluminium viermaal werd geraakt, slaagde PSG er niet in te scoren en liep het zelfs tegen een 0-1 nederlaag aan in het eigen Parc des Princes.

"Ik heb geprobeerd mijn team zo goed mogelijk te helpen, maar ik deed niet genoeg", zei Mbappé na de wedstrijd. "Ik ben de man die doelpunten moet maken en beslissend moet zijn. Als het goed gaat, neem ik alle aandacht op me en als dat niet het geval is, moet je je verantwoordelijkheid pakken."

Met het oog op de interesse van Real Madrid vroeg een aanwezige journalist aan Mbappé of hij in de andere halve finale voor Real of Bayern München zou juichen. Mbappé weigerde antwoord te geven en leek de vraag niet te kunnen waarderen, voordat hij wegliep uit de persruimte.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
10:29
10:29
L'Équipe: Opvolger Farioli staat klaar, Ajax-deal kan in paar dagen rond zijn
8
   
09:48
09:48
Voormalig supertalent vertrekt roemloos door de achterdeur bij Tottenham Hotspur
9
   
09:33
09:33
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
09:06
09:06
Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: 'Mij zien ze daar niet meer'
22
   
08:06
08:06
'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Murad
 
5
9 mei 2024 om 21:16
Zijn hele status had anders kunnen zijn als hij PSG naar de finale had geschoten en zelfs had gewonnen tegen Real Madrid in de finale, maar helaas voor hem mocht het niet zo zijn. Hopelijk is zijn ceremonie groter dan die Messi kreeg toen hij het WK had gewonnen want dat was echt beschamend slecht.
 
Oenieboy
 
51
9 mei 2024 om 21:32
Waarom zou PSG een afscheid moeten plannen voor Messi? Die heeft het voor elkaar gekregen om het hele publiek tegen zich te krijgen door zijn slechte inzet.
 
Barmitswa
 
21
9 mei 2024 om 21:46
op 2 jaar toch aan 42 goals+ assists geraakt. voor een messi idd een beetje mager, maar dat is nog altijd beter dan een doorsnee sterveling hoor. waarmee ik zeker niet gezegd wil hebben dat ie een groot afscheid verdiende
 
Murad
 
6
9 mei 2024 om 22:15
Het was niet voor zijn afscheid maar meer om hem een warm welkom te geven en in het zonnetje te zetten dat hij als wereldkampioen terug was gekomen bij PSG. Als je ziet hoe andere Argentijnse spelers zoals Mac Allister bijv werden ontvangen door hun voetbalclub was dat een wereld van verschil.
 
Sociomasia
 
4
9 mei 2024 om 22:49
Hele publiek tegen zich te krijgen... ik ben voor mijn werk regelmatig in Parijs. Daar ook regelmatig een wedstrijd in het Parc gezien. Kan je vertellen dat de mensen die ik heb gesproken liever hadden gezien dat Messi langer was gebleven.
 
Kelsb01
 
19
9 mei 2024 om 23:23
Ok en ik woon in Parijs en ik kan je zeggen dat men vondt dat die een luilak was en zich meer op het Argentijns elftal richtte dan de club die zijn salaris betaalde.. Vind altijd zo'n onzin verhaal wanneer probeert meer indruk te maken dat ze soort van dichterbij de club of clubmensen zijn om dan iets aan te halen die helemaal niet geverifieerd kan worden.. Het boeit niemand waar je werkt of woont, als je dat wil gebruiken om zo je punt iets meer gewicht geven is dat imo zinloos.. P.s ik woon niet in Parijs..
 
degebetenhond
 
11
9 mei 2024 om 22:29
Voor mij is hij duidelijk van een andere orde dan een Messi of Ronaldo. Deze hadden, in hun hoogtijdagen, hun team persoonlijk langs zo`n middelmatig team als Dortmund geschoten.
 
RedondoNo5
 
9
9 mei 2024 om 23:30
Te makkelijk dit. Prime Messi en Ronaldo zijn er ook uitgevlogen tegen mindere clubs.
 
Anfield1892
 
4
10 mei 2024 om 00:45
Waren beiden aantoonbaar beslissender in de grootste wedstrijden. (Knockout stage UCL)
 
degebetenhond
 
0
10 mei 2024 om 08:12
Natuurlijk is het een drogreden, maar ik herinner me een ontketende Messi die Barcelona met een hattrick langs Bayern schiet, of een omhaal van Ronaldo in een halve finale. Bij Frankrijk doet Mbappe het weliswaar goed, maar voor PSG had hij in de grote Europese wedstrijden toch beslissender mogen zijn.
 
Chi7
 
0
10 mei 2024 om 09:50
Ze hebben natuurlijk niet echt vaak mazzel gehad met de loting. Afgelopen jaren: 2x Real, 2x Bayern, en 1x City. De wedstrijden tegen United en Dortmund hadden ze wel echt moeten winnen. Bij Frankrijk speelt Mbappe met een echte spits samen, dan floreert hij. Nu bij PSG is het echt veel minder imponerend. En Real speelt ook zonder echte spits, dus..
 
SergioRamosHM
 
9
9 mei 2024 om 21:19
Het is hem gegund. Benieuwd of dan ook snel bekend wordt waar hij naar toe gaat. Hoe meer je Vinicius ziet imponeren hoe minder hard hij nodig is bij Real Madrid. Real heeft meer baat bij een spits of rechtsbuiten. Zou een Engelse club wat voor hem zijn?
 
DarkEagle
 
18
9 mei 2024 om 21:29
Hij gaat toch sowieso in de spits moeten staan als hij komt. Of hij gaat de plaats van Rodrygo innemen als Ancelotti hetzelfde systeem blijft hanteren. Maar de linksbuiten positie is inmiddels wel uitgesloten. Dat is Vini zijn plek.
 
SergioRamosHM
 
14
9 mei 2024 om 21:39
Maar kan Mbappe op rechtsbuiten? Of op de 10? Waar gaat Bellingham dan heen?
 
Lierse1997
 
17
9 mei 2024 om 21:41
Natuurlijk kan Mbappé op de rechtsbuiten. Hij heeft op 18-jarige leeftijd een WK gewonnen op die positie.
 
Wilgenduin
 
11
9 mei 2024 om 22:35
Mbappe is echt wel beter dan Vinicius hoor. als ze moeten strijden voor de linkerkant, dan wint Mbappe de strijd, zeker weten.
 
Chi7
 
0
10 mei 2024 om 09:43
@lierse Wel met een echte spits in de punt. Vrees dat hij in het huidige systeem van Real er net zo zoekend bij gaat lopen bij als bij PSG afgelopen wedstrijden.
 
Lierse1997
 
0
10 mei 2024 om 10:29
Net zo zoeken? Zoals die pot tegen Barcelona waar hij er 2 intrapt? Of die thuiswedstrijd tegen Dortmund waar hij binnenkant paal trapt? Dat er nog mensen twijfelen aan Mbappé zijn kwaliteiten. Die gaat gewoon 1000 keer beter zijn dan Rodrygo in het huidige systeem. Laten we ook niet vergeten dat die idioot van een Enrique hem regelmatig op de bank zet. Ook niet ideaal als je in topvorm wil geraken.
 
Diego_Forlan
 
7
9 mei 2024 om 22:09
Het kan twee kanten op, maar in het meest gunstige scenario maak je met Mbappe nog net die extra stap omhoog. Ik ben groot bewonderaar van de vechtlust van Real, maar wellicht dat je met Mbappe en nog een wereldtopper nog dominanter wordt. Dat je potjes als gister al vroegtijdig beslist en bij City uit een titanenstrijd is ipv achterover gedrukt worden. Op karakter komen ze vaak ver, maar als het niet op karakter lukt kan er ook zomaar een afstraffing volgen zoals bij City vorig jaar.
 
janter
 
1
10 mei 2024 om 09:39
Ze kunnen het geld net zo goed in eigen zak houden. Madrid heeft een topteam op dit moment die het elke ploeg verschrikkelijk moeilijk kan maken. Vinicius moet je sowieso niet op de bank plaatsen of een andere positie geven. Vraag me af of Real van gedachten is veranderd, in de tussentijd. Echter is Mbappe wel een marketing-machine en bij Real draait het ook om geld verdienen.
 
RyanGarcia
 
5
9 mei 2024 om 21:57
Wilde Real hem ook al niet toen die bij Monace speelde?Sinds die bij PSG speelt heeft Real al 2x de CL gewonnen en is onderweg naar de derde. Ach ja heeft iig een flink zak met geld.
 
Real Madr!d
 
6
9 mei 2024 om 22:47
Ik denk serieus dat het een hele rare zondag gaat worden voor Mbappe. Het is inmiddels bekend dat die zijn contract niet gaat verlengen bij PSG, maar Mbappe of PSG, hebben nog niks officieel bekend gemaakt dat Mbappe ook echt daadwerkelijk gaat vertrekken in de zomer. Dus tsja, ben best benieuwd hoe zijn ' laatste ' thuiswedstrijd eruit gaat zien. Bovendien heb ik ook ergens gelezen dat de Ultras van PSG van plan zijn om Mbappe uit te fluiten, maar geen idee of dat ook echt gaat gebeuren.
 
Linley
 
4
9 mei 2024 om 22:50
Heel volwassen en netjes van PSG. Persoonlijk zou ik hem dit niet gunnen als ik fan was van van PSG. Dat constante geflirt met Real vond ik altijd echt respectloos.
 
real8madrid
 
8
9 mei 2024 om 23:07
Die voorlaatste alinea is wat je wil lezen van een speler van zijn kaliber. Van harte welkom bij Madrid als dat zijn bedoeling is. Jammer voor Rodrygo maar gezien de selectie en de prestaties dit seizoen zou ik voor hetzelfde systeem opteren met Mbappe en Vini voorin en Jude erachter. Rodrygo en Brahim als wissels die alledrie de posities voorin kunnen bemannen.joselu als breekijzer en Endrick als joker. Ideale bezetting.