PSG profiteert optimaal van zwak optreden van Marco Bizot
Vrijdag, 20 augustus 2021 om 22:54

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond ook zijn derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. De sterrenploeg van Mauricio Pochettino had het niet makkelijk tegen Stade Brest, maar kwam mede door weifelend ingrijpen van Marco Bizot toch aan drie punten: 2-4. De voormalig doelman van AZ zag er met name bij het derde doelpunt van PSG slecht uit, door een houdbaar schot van meer dan 35 meter te laten glippen.

Op de waslijst aan afwezigen bij PSG stond onder meer de naam van Lionel Messi, Neymar en de geblesseerde Sergio Ramos. Met Georginio Wijnaldum in de basis begonnen de Parijzenaren sterk aan de wedstrijd en na 23 minuten volgde de openingstreffer van Ander Herrera. De Spanjaard stond op de rand van de zestienmeter klaar om een afvallende bal op te vangen en volleerde die knap ineens achter Bizot, die meer had kunnen uitrichten dan slechts zijn vingertoppen achter de bal te zetten: 0-1.

Nadat Achraf Hakimi een grote kans had gemist door recht op Bizot te schieten, vergrootte Kylian Mbappé na ruim een half uur de score voor PSG. Het schot van Wijnaldum ketste af op het lichaam van Lilian Brassier, waarna Mbappé met een kopbal profiteerde: 0-2. Stade Brest had nauwelijks iets in te brengen, maar kwam op slag van rust wel terug. Een sublieme hakbal van Romain Faivre kwam tot bij Franck Honorat, die de verre hoek vond via de vingertoppen van Keylor Navas: 1-2. De doelman van PSG, die voorlopig de voorkeur geniet boven Gianluigi Donnarumma, baalde zelf dat hij de bal niet tegenhield, want die leek te pakken.

Na rust greep PSG opnieuw overduidelijk het initiatief, maar moest Navas met de voeten redding brengen op de doorgebroken Irvin Cardona. Zo kwamen de bezoekers goed weg en na 73 minuten volgde het meest opmerkelijke doelpunt van de avond. Idrissa Gueye legde van meer dan 35 meter aan en zag de bal via de vingers van Bizot binnen ploffen: 1-3. PSG bleek de gelederen wederom niet gesloten te kunnen houden en stond toe dat Steve Mounié de bal op de borst kon aannemen en door de benen van Navas kon binnen schieten: 2-3. Mounié kreeg een grote kopkans op de 3-3, maar raakte het lichaam van Thilo Kehrer. Aan de overzijde maakte invaller Ángel Di María het op de counter af, door de bal subtiel over Bizot te liften: 2-4.

Meer nieuws
   
22:38
22:38
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
8
   
22:05
22:05
Gemiste strafschop Haye komt sc Heerenveen duur te staan tegen Almere City
5
   
22:01
22:01
Roda-fans vieren promotiefeest al massaal op het veld, maar dan scoort Groningen
87
   
22:00
22:00
Sierhuis loopt ogenschijnlijk zware knieblessure op; Go Ahead op rand play-offs
1
   
21:58
21:58
Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
Moyashi
 
9
20 augustus 2021 om 22:58
Di Maria met herhaling Copa America goaltje. Mooi hoor, maar wat is verdedigend dit opstelling zwak van PSG zeg. Kan niet wachten totdat de andere heren terug zijn.
 
maurootje
 
18
20 augustus 2021 om 22:59
Veel goals gemaakt al in 3 wedstrijden; maar ook belachelijk veel tegen goals; 5 stuks tegen een matig niveau. Dat is PSG onwaardig. Heb alle tegen goals gezien, 3 ervan waren echt houdbaar, tijd voor super Gigio! Want dat ontbreekt nog; heb je zo’n goed team, maar kan je geen cleansheet behouden
 
zlatanibra18
 
39
20 augustus 2021 om 23:10
ligt niet aan navas, is gewoon een wereldkeeper. als PSG gewoon met de basis 11 speelt zullen ze veel minder tegen krijgen.
 
Ronaldo_Bale
 
9
20 augustus 2021 om 23:14
Ligt idd niet aan Navas, erggns denk ik dat Navas wat beter is dan Donnarumma, maargoed dat is mijn mening, 1 woord voor onnodige tegengoals; Kimpembe!
 
maurootje
 
14
20 augustus 2021 om 23:36
Ow, met iedereen erbij zullen ze zeker minder tegen krijgen, maar dat Gigio moet keepen staat voor mij vast, top 5 vd wereld en ook beter dan Navas in mijn ogen, niet dat Navas slecht is, want wat jij zegt, het is echt een topkeeper maar Donnarumma is een niveautje hoger, en dat ligt puur aan Gigio. Gigio is op z’n 22e al beter of minstens net zo goed als Navas, vroeg of laat zal hij plaats moeten maken voor de superkeeper. Maar aan de andere kant, Navas speelt er al tijdje, beetje disrespect om hem nu naar de bank te verwijzen, maar je kan toch niet aan het publiek verkopen dat een van de beste keepers, nieuwe aankoop dat net kampioen is geworden van Europa, niet laat spelen?PSG heeft zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Je kan geen twee topkeepers in je team hebben. En Donnarumma is jong, maar dat is geen excuus meer, heeft al jarenlang voetbal achter z’n kiezen dus die gaat echt geen jaar lang zonder piepen op de bank plaats nemen. Maar zo wel, zou dat ideaal zijn. PSG had gewoon of Navas moeten verkopen of Donnarumma niet moeten aantrekken, want dit is zonde. Ben zo benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Beide keepers lijken me namelijk heen personen die braaf op de bank gaan zitten
 
Redondo-art6
 
2
21 augustus 2021 om 02:31
Het grote verschil is dat Donnaruma langer is, en in mijn ogen zijn langere keepers betrouwbaarder/vaster dan kleine keepers, vooral bij voorzetten... Daarom ben ik zeer tevreden dat Courtois Navas vervangen heeft. En dat zal vroeg of laat bij PSG met Donnaruma ook gebeuren.
 
baloog
 
25
20 augustus 2021 om 23:00
Ik weet niet wat het met Bizot is, maar zowat elke wedstrijd van hem die ik kijk maakt hij ergens een fout, en vaak een grote. Ik zal daardoor vast een andere mening over hem hebben dan de az supporters hier, maar wat een matige doelman pfff. Psg moet nog veel spelers erin gaan passen, maar op het moment is het los zand. Ben ook nog benieuwd wie ze nog naar de uitgang gaan werken.
 
Tazaboy
 
22
20 augustus 2021 om 23:06
Ja maar Psg wint wel al zijn wedstrijden in de eigen competitie en dat nog zonder Messi en Ramos. Wel zijn ze zo aanvallend opgesteld dat ze steeds elke wedstrijd wel een doelpunt of 2 incasseren. Ben benieuwd hoe ze het dit seizoen in de Champions league gaan doen.
 
pinko
 
8
20 augustus 2021 om 23:31
Ik verbaasde me er altijd over dat hij voor de Oranje selectie werd uitverkozen, want ik vond hem bij AZ een heel matige keeper. En nog een zenuwpees ook. AZ mag de handjes dichtknijpen dat ze nog wat miljoentjes aan hem hebben verdiend. Die gaat bij Brest straks de bank warmhouden....
 
Aerox
 
15
20 augustus 2021 om 23:40
Heel simpel. Deed in Belgie en het eerste jaar bij ons goed keeperswerk maar ook regelmatig gekke dingen. Twee seizoenen geleden een jaar lang geen enkele fout, record aan clean sheets en ijzersterk. Vorig seizoen weer gekke dingen de eerste 20 potjes en daarna redelijk stabiel. Geen idee hoe dat bij hem in elkaar zit. Op basis van dat ene seizoen ook oranje terecht verdiend maar niet stabiel genoeg.
 
MexicoLozano7
 
50
20 augustus 2021 om 23:01
Na deze wedstrijd zijn 3 dingen zeker : Hakimi wat een heerlijke aankoop ook weer een assist en hij is echt de XFactor in dit PSG precies de plek die ze moesten versterken , Wijnaldum moet echt beter gaan spelen anders verliest hij straks zen basisplaats aan Paredes als die terug is en die linksback Diallo is niet goed genoeg voor PSG die moeten ze zo snel mogelijk ergens lozen.
 
DaanCusters
 
14
20 augustus 2021 om 23:15
Diallo is ook veel meer een linker centrale verdediger. Je moet juist die Kurzawa lozen en een concurrent halen voor Bernat denk ik.
 
wazza
 
3
21 augustus 2021 om 01:41
Dat ligt niet direct aan Diallo want dat is een centrale verdediger. Zonde dat ze zo'n potentieel goede centrale verdediger op linksback posteren. Hij is het niet en zal het ook niet worden. Het grote PSG met al die top sterren heeft geen linksback. Vorig jaar al met een Bakker, Kurzawa en Bernat (die nog redelijk oké is) en nu dan maar een centrale verdediger op links. Pure armoede van zo'n bij elkaar gekocht team.
 
LuukTuinbeek
 
4
20 augustus 2021 om 23:11
Deze coach speelt heel behoudend. Slechts 2 aanvallers. Ik denk dat ze ondanks al die sterren de cl niet gaan winnen
 
MexicoLozano7
 
11
20 augustus 2021 om 23:17
Laten we eerst wachten als ze met de sterkste 11 gaan spelen want Messi , Neymar , Ramos erbij scheelt al een hoop.
 
mmahsayar
 
5
20 augustus 2021 om 23:11
Aan de kant van Diallo was het gewoon een open huis, alles van Brest ging bijna via die kant. De speler van Brest aan Diallo`s kant zat te sprinten, terwijl Diallo zowat aan het wandelen was, die is zijn niveau echt kwijt geraakt, was veel beter voor zijn blessure als ik me het goed herinner. Zelfs Wijnaldum moest bij na de 2-3 Diallo komen helpen om zijn man aan te pakken. Spelers als Diallo en Kehrer moeten echt verkocht worden, als het tenminste mogelijk is. Verder speelt Wijnaldum tot nu toe ook alsof ie verdwaald is ofzo, hij lijkt wel zijn positie niet te kennen. Al met al, is de verdediging van PSG tot nu toe niet echt goed, ze hebben in drie wedstrijden tegen met alle respect Troyes, Strasbourg en Brest (een promovendus en twee teams die vorig seizoen net degradatie ontliepen) al vijf doelpunten tegen gekregen, dat is veels te veel.
 
Jaapie_Stam
 
6
20 augustus 2021 om 23:14
Ramos moet echt fit worden en in goede vorm komen, anders is deze verdediging van psg echt een lachertje. In de Franse competitie krijgen ze al veel te makkelijk goals om de oren, laat staan in de Champions League.
 
MexicoLozano7
 
2
20 augustus 2021 om 23:16
Kehrer zal geen basisspeler zijn als je Marquinhos erinzet dat scheelt al een hoop en ook Diallo zal binnenkort worden vervangen door Bernat dat scheelt ook een hoop.
 
Jaapie_Stam
 
3
20 augustus 2021 om 23:29
Betwijfel het als ze met dezelfde achterhoede als vorig jaar gaan spelen op Hakimi na. Diverse top clubs hebben een betere verdediging staan. Psg niet eens top 5.
 
wazza
 
5
21 augustus 2021 om 01:47
Ramos als rotatiespeler? Nou, denk wel dat ie onbetwist basisspeler zal zijn. Marquinhos kan naast hem of zoals vorig jaar vaker het geval was naar de cvm positie. Schijnt dat Gueye weg mag/moet. Dan komt er ook weer plaats voor Kimpembe links naast Ramos. Verder is Hakimi in mijn ogen de beste rechtsback ter wereld en heb je met Donnarumma en Navas twee keepers die in de top 5 horen (mijns inziens). Alleen de linksback positie is minder. Vraag me af wanneer ze zich daar gaan versterken. Verder is inderdaad de vraag wie een betere verdediging heeft.. Ik denk United en misschien Liverpool die er in de buurt kunnen komen? Barca en Real niet.. Inter en Juve zijn redelijk oké maar Milan enzo weer niet. Bayern in mijn ogen ook niet.. Die van PSG is echt niet zo erg nee.
 
Ronaldo_Bale
 
0
20 augustus 2021 om 23:17
Diallo en Kimpembe, Totaaaaall geen weerspiegeling van de voorhoede in klasse en kwaliteit, terwijl de verdediging van zo’n sterren-elftal werelds moet zijn, als je op de tegengoals let van vandaag alleen al en de positionering en looplijnen van Kimpembe ziet, valt op dat je totaal niet aan t verdedigen is,. Fijne avond allemaal
 
messi_123
 
20
20 augustus 2021 om 23:27
Wat een heerlijk back die hakimi, mijn favoriete rechtsachter di maria ook zeer goed ingevallen een van de meest underrated aanvallers, Wijnaldum moet echt beter spelen anders wordt ie zo gepasseerd door paredes
 
messistgermain
 
0
21 augustus 2021 om 00:26
PSG had zo 6 in de oren kunnen krijgen.