PSG reageert op flirt van Barça met Lionel Messi en komt direct in actie
Vrijdag, 30 september 2022 om 09:54

Paris Saint-Germain heeft Lionel Messi een nieuw contractvoorstel aangeboden, zo meldt Cadena SER. Het voorstel kan als een tegenreactie worden gezien op Barcelona, dat donderdag bij monde van vicevoorzitter Edouard Romeu liet weten dat een terugkeer van de Argentijn bij Barça 'haalbaar' is. Messi zelf zou pas na het WK in Qatar een beslissing willen nemen over zijn toekomst.

PSG ziet Messi dolgraag langer blijven in Parijs. De Parijzenaren willen zijn contract openbreken en met een jaar verlengen, met een optie voor nog één jaar tot medio 2025. Mocht Messi op het contractvoorstel ingaan, dan kan hij zo'n dertig miljoen euro per jaar incasseren, nagenoeg hetzelfde salaris dat hij momenteel al opstrijkt in het Parc des Princes.

Messi levert bij PSG niet alleen op sportief vlak een bijdrage. Voor de Franse grootmacht is het ook op commercieel vlak belangrijk dat de superster in Parijs blijft voetballen. Het aantrekken van de Argentijn leverde de club maar liefst tien nieuwe sponsorcontracten op. Ook is de waarde van deze contracten omhoog gegaan. Dat bevestigde directeur Marc Amstrong deze zomer tegenover Marca. "We zien zeker groei. Waar die contracten eerder drie tot vijf miljoen euro waard waren, zijn ze nu vijf tot acht miljoen waard."

De geruchten over een terugkeer bij Barcelona laaiden eerder deze week weer op dankzij vicevoorzitter Edouard Romeu, die aangaf dat een rentree van Messi in het Spotify Camp Nou mogelijk was. "Het zou financieel mogelijk zijn, want als hij terugkeert dan is het op transfervrije basis. Maar het is een beslissing die de trainersstaf en de speler zelf moeten maken. Het is niet aan mij om die beslissing te nemen, maar het zou haalbaar zijn."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
OFrankle
 
12
30 september 2022 om 10:10
Dit zat er natuurlijk aan te komen. Maar gelukkig heeft Messi zelf ook nog iets te zeggen. Off: Het 'spotify Camp Nou', de gruwel.
 
A123
 
39
30 september 2022 om 10:19
Fijn dat ze bij Spotify dat geld uitgeven aan de naam van een iconisch voetbalstadion verpesten in plaats van doen waar ze voor gemaakt zijn: geld aan artiesten overmaken.
 
cabinessence
 
17
30 september 2022 om 11:03
@a123: Inderdaad. Je hebt ongeveer tien miljoen streams nodig voor 1 modaal jaarsalaris. Dat is echt absurd. Ik speel al heel lang in bands, als we vroeger een album uitbrachten konden we met het bescheiden aantal Cd's of platen dat we verkochten best aardig uit de kosten komen, maar wat we verdienen aan Spotify, dat is tientjeswerk.
 
Zaza62
 
5
30 september 2022 om 14:06
Offtopic: je zou eens dark side of spotify moeten bekijken. Begrijp je je het spelletje waarom we zo weinig verdienen Ontopic: Xavi is een mooie team aan het samenstellen en aan het bouwen met deze team. Messi zou het alleen maar dwarsbomen.
 
EMINEM1998
 
14
30 september 2022 om 10:10
Messi voelt zich eindelijk lekker in zijn vel daar in Parijs.Ik zou gewoon na dit seizoen nog lekker 2 jaar daar blijven en dan gaan afbouwen in Argentinië of de VS.Barca is een afgesloten hoofdstuk als speler vind ik.
 
jermainejenas
 
20
30 september 2022 om 10:15
Ik heb toch niet echt het idee dat hij zich echt lekker voelt bij PSG. Natuurlijk dit seizoen gaat het allemaal wat makkelijker dan vorig seizoen, maar ik denk juist dat Barca toch wel een goeie keuze zou zijn voor na dit seizoen.
 
tinus45
 
8
30 september 2022 om 11:48
Barca afgesloten? Ik heb nog nooit iemand zo zien huilen omdat hij noodgedwongen een club moest verlaten puur omdat de regels in Spanje het niet mogelijk maakte om daar te blijven. Barcelona is zijn thuis heeft hij al vaker gezegd en hij gaat volgens mij kruipend terug als het moet. Gelukkig is hij baas over zijn eigen contract en ik verbaas mij erover als hij verlengt.
 
EMINEM1998
 
4
30 september 2022 om 12:58
Ja dus?Ondertussen zijn we een jaar verder en Messi heeft zelf aangeven zich beter en beter te voelen in Parijs.Ik denk ook gewoon dat die noodgedwongen stap naar een andere club en ander land hem ook gewoon uiteindelijk heeft doen groeien als persoon.Het vertrek bij Barça was pijnlijk en dat zal altijd wel pijnlijk blijven voor hem,maar ben er zeker van dat hij er als persoon niet slechter is van geworden integendeel.Messi zal ooit wel terugkeren naar Barca maar niet als speler denk ik.
 
HZ7-22
 
15
30 september 2022 om 10:11
Rotclub dat PSG. Gisteren ook al het nieuws dat de eigenaar van PSG Espanyol wil kopen om Barcelona dwars te zitten. Je zou bijna zeggen het hoofddoel van PSG is het dwarsbomen van Fc Barcelona. Vandaar dat ze geen CL winnen….
 
Pasevski
 
17
30 september 2022 om 10:22
Dat je 1 artikel leest en dit direct voor waarheid aanneemt zegt weinig over PSG.
 
Sitostick
 
6
30 september 2022 om 11:46
Dat ze het eigendom zijn van Qatar, het voetbal verzieken met oliegeld en de eigenaren scheidsrechters fysiek aanvallen als ze hun zin niet krijgen dan weer wel.
 
TheRoscoe
 
13
30 september 2022 om 10:51
Dat is een rotactie, maar Barcelona is dan ook een walgelijke club, dus als die dan genaaid worden voor de verandering, want hoe vaak ondergaan die nou de gevolgen van hun daden op een evenredig niveau, dan klinkt dat behoorlijk plezierig. Gebeurt er tenminste nog eens wat in het voetbal.
 
Dikgaan
 
15
30 september 2022 om 10:12
Ik heb Messi zien debuteren en vanaf toen elke wedstrijd bij Barca van hem gevolgd. Ben verliefd geworden op de stad en club Barcelona mede door deze speler, de beste ooit. Echter zou ik Barca nu zeker afraden hem weer terug te halen. De tijd is geweest en het is belangrijk nu een nieuw tijdperk in te gaan. We zijn zo lang afhankelijk geweest van Leo, het is zaak nu te bouwen aan een nieuwe toekomst.
 
Stijlvol
 
10
30 september 2022 om 10:20
Eens man, heb hetzelfde! Of hij keert terug en gaat een andere rol binnen de club vervullen. Maar niet meer als actieve speler, om zo de groei van andere talenten niet in de weg te staan.
 
Dikgaan
 
3
30 september 2022 om 10:33
Precies Stijlvol, helemaal met je eens. Een andere rol binnen de club lijkt me geweldig. Wat heb ik genoten van deze speler in het Barca shirt, ongekend. Door Leo keek ik elk weekend weer uit naar de wedstrijd, hij bleef me maar verbazen.
 
A123
 
6
30 september 2022 om 10:24
Ik begrijp dit sentiment, maar Messi is te vroeg vertrokken en zal waarschijnlijk slechts een jaartje blijven als hij terugkomt. Hij heeft bij PSG bewezen te kunnen leven met een rol op de achtergrond. Gewoon doen.
 
Bossie
 
0
30 september 2022 om 14:25
A123 Messi is juist telaat vertrokken . Als die eerder was vertrokken dan had Barca daar een transfersom aan overgehouden. En hadden ze zich niet in alle bochten moeten wringen om er dan achter te komen dat het onmogelijk was om hem een nieuw contract te kunnen aanbieden.
 
A123
 
0
30 september 2022 om 14:37
Maar toen hij vertrok wilde hij bij Barca blijven.
 
Bongiorno
 
12
30 september 2022 om 10:27
Tsja, ik weet niet of Barcelona Messi terug moet nemen. Hij is 36 bij een eventuele terugkeer, en waar moet ie spelen? Welke dure aankoop moet banken? Welke jeugdspeler hou je tegen? Zal het echt zoveel beter gaan alleen omdat Messi er ook bij is? Xavi lijkt Barcelona eindelijk weer een beetje op de rit te hebben in de post-Messi era. En dan nu weer terug? Ik weet het niet hoor.
 
@Osthoved89
 
6
30 september 2022 om 10:46
Ik denk dat Messi lekker bij PSG moet blijven, of eventueel bij een andere club buiten de Spaanse competitie. Voor de ontwikkeling van het elftal van Barcelona en de status die Messi in Spanje heeft lijkt het me beter als hij niet terug komt. Er is een nieuw tijdperk aangebroken, Messi gaat Barcelona daar voetballend niet bij helpen. Misschien in een andere rol, maar dat kan later nog. Volgens mij is het voor Barcelona en Messi allebei goed geweest zoals het is gegaan.
 
SCIREA1897
 
3
30 september 2022 om 10:51
Messi zou dat niet meer moeten doen, kan alleen maar tegenvallen.
 
RM1335
 
6
30 september 2022 om 11:29
Die Nasser Al Kleffie is een duistere gast. Zoveel verschillende voetbalbaaspetten op, Uefa-baas in zijn achterzak (lachwekkende boete voor grove schending van de FFP-regels), Qatar WK met moorden en slavernij, doodsbedreiging aan het adres van Nederlandse scheidsrechter in de catacomben van het Camp Nou, Leonardo als scapegoat om zichzelf te verschonen, alles en iedereen proberen aan de schandpaal te nagelen, altijd Barcelona dwarsbomen en een hak zetten. Leuk clubje daar in Parijs.
 
NicoMitea
 
0
30 september 2022 om 12:18
Ik vind die man ook echt een persoon die ik liever uit de voetballerij heb. Echter, als de FFP regels zijn dat je een minimale boete krijgt omdat je over de regels heen zit, dan geef je deze man wel een reden om te blaffen op wat er in Barcelona afgelopen zomer allemaal gebeurde. PSG betaald de boete, mag daarna gewoon weer overal over meepraten. Ik denk dat vele forumgenoten hier een bloedhekel hebben aan koopclub PSG, en dat deze man daar grotendeels debit aan is.
 
RM1335
 
3
30 september 2022 om 12:30
Wat er van de zomer in Barcelona gebeurde was niet buiten de regels. Tebas heeft ze steeds teruggefloten totdat ze voldeden aan de regels. Dat ze daarvoor een deel van hun toekomst mee op het spel hebben gezet is misschien een risico dat ik niet zou nemen, maar dat moeten ze zelf weten. Als Al Kleffie wist dat Barca ook maar een enkele regel had overtreden, dan had hij ze al lang via zijn marionetje Ceferin aan het kruis genageld in plaats van suggestief achter een microfoon te sneren in de ether. Ja sorry, ik ben al 40 jaar Madridista, maar hier ga ik toch echt pal achter de aartsrivaal staan.