PSG veegt RB Leipzig ongenadig van de mat en gaat naar finale
Dinsdag, 18 augustus 2020 om 22:50

Paris Saint-Germain staat voor het eerst in de clubhistorie in de finale van de Champions League. Het sterrenensemble van Thomas Tuchel was dinsdagavond in het Estádio da Luz in Lissabon veel te sterk voor RB Leipzig, dat met 0-3 werd verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Marquinhos, Ángel Di María en Juan Bernat. Woensdag volgt de andere halve finale, die tussen Olympique Lyon en Bayern München gaat.

Al in de zesde minuut had Neymar moeten scoren, toen hij weg werd gestuurd door Mbappé, maar de Braziliaan mikte in vrije positie op de paal. Zeven minuten later was het alsnog raak voor de Parijzenaars. Di María legde een vrije trap op het hoofd bij Marquinhos, die perfect timede en zo de verre hoek vond: 0-1. Leipzig kwam er nauwelijks aan te pas, maar dook in de 25ste minuut wel gevaarlijk op voor het doel van PSG. Yussuf Poulsen, die bij afwezigheid van Timo Werner in de spits stond, mikte vanbinnen de zestien naast.

Voor het overige beheerste Paris Saint-Germain de wedstrijd. Na ruim een half uur dacht Neymar doelman Péter Gulácsi te verrassen, door een vrije trap van grote afstand ineens op doel te schieten, maar de bal ging op de buitenkant van de paal. Even later leverde Gulácsi een bal in de opbouw zomaar in bij Leandro Paredes. De middenvelder speelde de bal hard door naar Neymar, die de bal met een hakje fenomenaal klaarlegde voor Di María. De Argentijn maakte het karwei vervolgens tamelijk eenvoudig af: 0-2.

Neymar verzuimde de wedstrijd op slag van rust definitief in het slot te gooien, door op aangeven van opnieuw Mbappé naast te mikken. In de tweede helft hadden de Fransen aan elf minuten genoeg om die bevrijdende derde treffer alsnog op het scorebord te zetten. Dayot Upamecano verloor de bal knullig bij de hoekvlag, waarna Di María de bal met een ragfijne voorzet op de vrije Juan Bernat legde: 0-3.

PSG had daarna diverse mogelijkheden om de score verder te vergroten, maar was meermaals slordig in het uitspelen van de kansen. Mbappé was het dichtstbij, maar de kopbal van de Franse spits ging net naast.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
12
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
2
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (153)

 
lucas1234
 
152
18 augustus 2020 om 22:52
Ik heb helemaal niks met de club Psg, maar vandaag hebben ze echt een hele goede wedstrijd op de mat gelegd met als enige mindere punt dat ze máár drie keer hebben gescoord. Leipzig heeft geen seconde in de wedstrijd gezeten. Ik verwacht dat Bayern ook wel de finale haalt, maar dan denk ik echt dat PSG wellicht de enige club is die Bayern pijn kan doen. Tegen Barca zag je achterin bij Bayern ook al wel de kwetsbaarheid in de omschakeling. Barca had niet de diepgang, snelheid en creativiteit om dit af te straffen. PSG heeft dit met Mbappe, Neymar en Di Maria zeker wel. Bayern zal dus echt terughoudender moeten gaan spelen om niet te worden weg gecounterd. Wordt wel een leuke finale!
 
92643
 
14
18 augustus 2020 om 22:57
Een standaardsituatie en twee blunders (die goed werden afgestraft weliswaar). Ze waren absoluut beter, maar ik ben niet helemaal overtuigd. Al zit er wel enorm veel kwaliteit in dat elftal.
 
Lacazette
 
7
18 augustus 2020 om 23:00
En neymar blijft doorgaan met kansen om zeep helpen. Die coubter op t einde deed hij ook al niet lekker. Vrij opmerkelijk voor zo'n goede speler en het zal echt beter moeten willen ze de cl winnen
 
Japie_Krekel
 
13
18 augustus 2020 om 23:05
hij is idd niet scherp maar meestal pieken dit soort spelers op de juiste momenten. zal je net zien dat hij in de finale wel de eerste de beste kans benut
 
Holland8
 
35
18 augustus 2020 om 23:40
PSG speelt al jaren leuk voetbal. Wat een heerlijke ploeg om naar te kijken. Neymar is werkelijk een fenomeen en op een bepaalde manier nog leuker om naar te kijken dan Messi. Die hakbal, dat gevoel, dat bizar snelle denken en handelen van hem, fenomenaal gewoon. Bayern is een fysieke machine en ook mooi om naar te kijken. Maar PSG is toch wel een stuk artistieker. Mocht het een finale Bayern - PSG worden dan ben ik toch zeker wel voor de artiesten uit Parijs.
 
Dylan_Fey
 
12
18 augustus 2020 om 22:52
Maar gewoon hopen op een mooie finale
 
RobbinOort
 
1
19 augustus 2020 om 00:32
Idd, hopen dat ze het Bayern moeilijk kunnen maken!
 
Japie_Krekel
 
107
18 augustus 2020 om 22:53
Deze CL finale is toch wel geweldig voor de voetballiefhebber mocht Bayern ook doorgaan waar ik wel van uitga. De twee mooist voetballende ploegen uit deze CL editie tegen elkaar.
 
Moyashi
 
27
18 augustus 2020 om 22:59
Inderdaad en beide dik verdiend en behoorlijk overtuigend spel. Aanvallend genieten geblazen. Mbappe & Neymar tegen Muller & Lewa wordt ook genieten.
 
Fusionizing
 
12
18 augustus 2020 om 23:05
Mooist voetballende ploegen? Volgens mij begrijp je niet dat de individuele klasse van Neymar, Mbappe en Di Maria vooral centraal staat bij Psg. Bayern en City zijn echter wel voorbeelden van de twee mooist voetballende ploegen uit deze CL-editie, aangezien die twee ploegen ongeacht van hun individuele klasse, reeds een bepaalde tactiek als collectief hanteren, waarvan duidelijk terug te zien is in de wedstrijden wat die tactieken precies inhouden. Bij PSG is het echter nou eenmaal zo, dat ze veel meer hameren op de individuele klasse dan dat Bayern en City hoeven te doen
 
cr7_arsenal
 
51
18 augustus 2020 om 23:13
City zegt ie dan, die waren deze editie niet heel bijzonder hoor. Tuurlijk staat de individuele klasse van die spelers centraal, dat zijn ook de spelers die het verschil maken. Denk je dat bij Liverpool de snelheid van Mane en Salah niet centraal staat, of bij City de creatifiteit van De Bruyne en de snelheid van Sterling. Je speelt als team het systeem waarin de spelers die het verschil maken het best renderen.
 
Japie_Krekel
 
34
18 augustus 2020 om 23:15
ik vind City helemaal niet goed spelen in de CL. als je met de duurste selectie ter wereld 4 jaar op rij niet eens de kwartfinale voorbij komt kan je toch niet spreken over een goede tactiek? dat is een regelrechte schande. ik kijk veel liever naar PSG die tenminste uit durven gaan van eigen kracht ipv met 5 verdedigers te spelen tegen een tegenstander die niet eens een 10e heeft uitgegeven van wat City heeft uitgegeven aan de selectie. dat laffe voetbal met dat materiaal en die belachelijke uitgaven kan ik niet waarderen. wat betreft Bayern betreft ben ik het helemaal met je eens. daar zit wel een visie en creatief beleid achter en een goede tactiek van Flick wat ik echt een zwaar onderschatte coach vind
 
Aqua1
 
0
19 augustus 2020 om 14:16
Japie wat ik niet begrijp dat je na 4 jaar niet C.L niet wint met duurste selectie en gewoon niet ontslagen wordt, bizar.
 
bf1994
 
18
18 augustus 2020 om 23:21
Na het oersaaie voetbal van tottenham en liverpool wil ik toch wel Bayern tegen PSG zien. Ik verwacht een echt doelpunten festijn
 
Joga_Bonito10
 
23
18 augustus 2020 om 23:38
Finales zijn over het algemeen saaie schaakspellen hermano. Maar bij deze finale verwacht ik vuurwerk. Beide defensies vind ik zwak. Althans, het centrale duo van Bayern vind ik matig vooral Boateng. Maar de backs zijn fenomenaal. Bij PSG vind ik Silva en Kimpembe als duo imponeren maar de backs zwak. Bernat kan nog, maar die Kehrer staat er echt zomaar. Denk dat Paris echt een topaankoop op die plek moet verrichten. De aanval zal het moeten gaan doen. Lewandowski, Muller en Gnabry vs Neymar, Mbappé en Di Maria. Het middenveld van Bayern heeft meer voetbal in de ploeg met Thiago en Goretzka. Maar PSG heeft fysiek sterkere gasten met Gueye en Marquinhos. Daarnaast zal ik denk Draxler of Verratti hun complementeren. Het beloofd een mooie finale te worden, waarbij de ervaring van Bayern denk ik toch de doorslag zal geven.
 
RobbinOort
 
7
19 augustus 2020 om 00:34
Ja ongelofelijk dat Kehrer de voorkeur kreeg over Meunier, echt niet te beschrijven. Ik vind trouwens Marquinhos ook altijd heel sterk, speelt alleen steeds minder helaas.
 
Vegitosan
 
1
19 augustus 2020 om 00:37
Sule en/of Hernandez in het centrum en het staat als een huis , Garincha ?? Boateng is idd de zwakke schakel , maar die staat geen basis als alle verdedigers fit zijn.
 
Joga_Bonito10
 
0
19 augustus 2020 om 10:44
Sule is geblesseerd dus die neem ik niet mee in het verhaal. Hernandez is niet beter dan Davies en Alaba vandaar dat hij bankt .
 
Fusionizing
 
0
19 augustus 2020 om 11:38
Hernandez is van origine een centrumverdediger. Op deze positie is hij ook van wereldklasse, nog beter dan dat hij is op de linksback positie. Davies, Hernandez, Boateng of Sule, Kimmich zou dus eigenlijk de verdedigingslinie moeten vormen voor Bayern
 
rayvg
 
0
19 augustus 2020 om 13:28
Vind psg dus echt helemaal niet overtuigend. Nu kijk niet elke wedstrijd van psg maar elke wedstrijd die ik kijk vind ik ze maar een vies counterend ploegje die 5 3 2 speelt en hoopt op een opvlieging van neymar/mbappe oid terwijl ze een ongelofelijke selectie hebben. En van die 3 middenvelders staan er nog 2 controleurs ook. Precies zo hebben ze destijds ook hun eigen graf gegraven tegen man united en bijna laatst tegen atalanta. Met deze tactiek is altijd wachten tot het fout gaat, en dan word het weggeschoven als pech/persoonlijke fouten, terwijl je het gewoon op je afroept zo.
 
R.madrid/ajax
 
16
18 augustus 2020 om 22:53
Psg terecht door maar niet omdat ze vandaag zo onwijs goed speelde maar gewoon effectief maar niet meer dan dat. Jezus wat was leipzig vandaag slecht zeg, vooral die achterhoede was cadeautjes aan uitdelen. Ik heb nog nooit zo een saaie halve finale gezien. psg speelt dus hun eerste cl finale. Toch zie en hoop ik dat bayern de finale wint, die verdienen die prijs ook gewoon het meest.
 
InsideRMadrid
 
30
18 augustus 2020 om 22:53
Twee prachtige voorzetten en een prachtige goal. Angel Di Maria gaat na 2014 nu weer een CL finale spelen. In die finale van 2014 was hij de Man Of The Match. Wat een schitterende speler is dit toch. We zijn je nog lang niet vergeten in Madrid, je was fenomenaal, niet te stoppen en 2014 was 1 van de meest succesvolle jaren in de geschiedenis van deze club. Ik ben ook blij voor Mbappe. Veel mensen hier denken dat Nasser bij een CL winst alleen maar meer druk gaat zetten om Mbappe te houden, maar ik denk juist dat een CL beker Nasser zou kalmeren, en hij heeft geen bad blood met Real Madrid, verre van, de club heeft een goede relatie met hem, en als er ooit een moment is om Real Madrid een gunst te verlenen, dan is het straks in 2021, want we gaan hoe dan ook aankloppen voor Mbappe, maar Nasser is ook niet gek en die heeft al de perfecte counter gevonden, hij zal Mbappe alleen in 2021 verkopen als Real Madrid dan Vinicius Jr richting Parijs stuurt, iets wat Florentino meerdere malen al geweigerd heeft. Ik hoop echt dat PSG de CL wint zodat de druk er bij hun af gaat en dat ze hun sterspelers juist laten gaan. Mbappe kan Real Madrid weer heropbouwen na die gigantische 5 seizoenen (2013-2018). En ook Neymar kan een bepaalde ploeg weer helemaal naar de top helpen, zoals een Engelse ploeg of zelfs Juventus, hij heeft zat opties. Begin met zn allen te bidden dat PSG die CL wint, het zal de voetbalwereld een stuk interessanter maken
 
fc ramires
 
12
18 augustus 2020 om 22:53
De champions league is zo echt niets aan hoor. Wat een saaie wedstrijd. Leipzig hoorde suidelijk niet thuis in de halve finale.
 
bpreal
 
31
18 augustus 2020 om 22:55
Net zoals Griekenland nooit het ek mocht winnen en porto nooit de CL had moeten winnen. Altijd makkelijk praten achteraf! Redbull heeft een top CL seizoen gedraaid en Miss met een werner was er meer uit te halen ma goed alweer achteraf gelul!
 
fc ramires
 
2
18 augustus 2020 om 23:03
1 wedstrijd moeten winnen in plaats van 2... Dan is het ook wel een stuk makkelijker om.een lekker champions league seizoen te draaien. Ik durf bijna te wedden dat als er gewoon 2 wedstrijden gespeeld moesten worden dat atletico door was gegaan en we vandaag een veel leukere wedstrijd hadden gehad.
 
MRSAMOSA
 
17
18 augustus 2020 om 23:05
Des te knapper van Ligue 1 clubs dat hun zo presteren in de CL terwijl de competitie daar allang stop was gezet terwijl ze in Duitsland, Italië, Spanje en Engeland gewoon de competitie afgemaakt hebben.
 
nederland79
 
21
18 augustus 2020 om 23:15
Ja want Atletico is zooo leuk om te zien
 
El Fenomeno
 
1
19 augustus 2020 om 00:55
Serieus klaag je nu? Dit was geen spannende en leuke wedstrijd maar hiervoor hebben we volgens mij geweldige wedstrijd en gezien.
 
locomotif
 
23
18 augustus 2020 om 22:54
Jammer dat PSG in de finale staat. Dit is toch niet wat je wil als voetballiefhebber maar ach ze hebben het wel verdiend. Hopelijk wint Bayern de Cl.
 
SpeedyAFC
 
59
18 augustus 2020 om 23:02
Dat wil je juist wel, het is een geweldig elftal. Zeer uitgebalanceerd met geweldige spelers. Hoop juist dat PSG de CL wint.
 
locomotif
 
7
18 augustus 2020 om 23:09
Ja puur voetballend gezien wel natuurlijk. Maar het geeft wel een beeld dat het blijkbaar werkt om als sjeik zijnde een club te kopen met een paar sterren erbij. Dat is toch jammer.
 
SpeedyAFC
 
19
18 augustus 2020 om 23:38
Wat een onzin. PSG heeft jaren gebouwd aan dit elftal. De meeste spelers waren best goedkoop. Zo werd de ster van de avond, Di'maria, voor een prikkie gekocht van Man United. Marquinhos was 15 miloen euro, speelt al jaren bij Psg. Bernat was 12 mio. Veratti was 10 mio, speelt ook al heel lang bij Psg. Alleen Neymar en Mbappe waren duur maar goed, welke top club heeft geen dure aanvallers?
 
madco123
 
3
19 augustus 2020 om 10:09
Haha sorry maar Di Maria zijn transfer kostte PSG toen 63 miljoen, niet bepaald een prikkie. Daarnaast kostte Marquinhos meer dan het dubbele van de 15 miljoen euro waar jij het over hebt (31 miljoen). Bernat en Verratti waren inderdaad relatief goedkoop, maar je hebt ook spelers als Kehrer en Paredes die gisteren speelden die allebei rond de 40 miljoen hebben gekost. Dan heb je in de aanval nog de twee duurste spelers ooit rondlopen in Neymar en Mbappe. Tot zover 'de meeste spelers waren best goedkoop'. Ze hebben misschien lang gebouwd, maar wel echt veel geld ertegen aan moeten smijten om hier nu te staan.
 
Thijsjuh.M
 
12
18 augustus 2020 om 23:04
Dat wil je toch juist wel als voetbal liefhebber? Spelen heerlijk voetbal... Wordt genieten in de finale
 
fc ramires
 
3
18 augustus 2020 om 22:54
De champions league is zo echt niets aan hoor. Wat een saaie wedstrijd. Leipzig hoorde suidelijk niet thuis in de halve finale.
 
ofniedan
 
0
18 augustus 2020 om 23:09
Barca of madrid wel?
 
Bon Jovi
 
2
19 augustus 2020 om 00:15
Zelfs dit matige Barca (en zeker Real) had wellicht meer weerstand geboden tegen psg, al is dat natuurlijk op lucht gebaseerde speculatie achteraf. Feit is dat Leipzig in de halve finale stond en dat ook verdiende. De fenomenale prestaties die ze tot hiertoe geleverd hebben, moet niemand minimaliseren. Maar vandaag was het toch echt niet goed en dan weet ik niet of het gewoon zenuwen waren of wat het probleem precies was. Iedereen houdt van underdogs maar op een bepaald moment stoot de underdog op haar grenzen en dan krijg je een saaie wedstrijd, hebben we al veel gezien. Beste voorbeeld is EK 2016. Ijsland dat Engeland uitschakelde in de KO fase en dan de volgende wedstrijd bij de rust al 4-0 achter stond tegen Frankrijk. Engeland-Frankrijk was interessanter en spannender geweest. Ook nu had ik veel liever PSG-Atletico en City-Bayern gezien, maar goed, dan moesten die ploegen natuurlijk maar winnen. Want nogmaals, ik wil hun prestaties tot hiertoe niet minimaliseren. Ze verdienen te staan waar ze staan en hebben gezien de (financiële) verhoudingen fenomenaal werk geleverd, laat dat duidelijk zijn. Maar dit was echt wel saai, een negatieve uitschieter in dit nochtans zeer geslaagde Final Eight concept -hopelijk gaan ze hier mee verder. Gelukkig konden we nog van Neymar genieten.
 
MRSAMOSA
 
5
18 augustus 2020 om 22:54
Alhoewel ik een pest hekel heb aan PSG om het feit dat zo`n mooie club succes haalt dmv geld smijten ben ik als Ligue 1 liefhebber erg blij dat een Franse club gewoon weer is na zoveel jaar Europees succes kan halen. Al denk ik dat Bayern nog steeds de CL kan winnen. (al met al PSG effectief gespeeld, Leipzig viel tegen) Fijne avond allemaal!
 
pakeenbeet
 
9
18 augustus 2020 om 22:54
Goed gespeeld door psg, jammer voor leipzig. Hopen dat neymar in de finale wel z’n kansen afmaakt.
 
locomotif
 
8
18 augustus 2020 om 22:54
Jammer dat PSG in de finale staat. Dit is toch niet wat je wil als voetballiefhebber maar ach ze hebben het wel verdiend. Hopelijk wint Bayern de Cl.
 
CyrusTheGreat
 
28
18 augustus 2020 om 22:56
Nee een team est. 2009 is zo klassiek..
 
Primetime
 
24
18 augustus 2020 om 22:58
jawel hoor. als voetballiefhebber zie ik prachtige voetballers als Neymar, Mbappe en Di Maria graag zoveel mogelijk aan het werk
 
R.madrid/ajax
 
1
18 augustus 2020 om 22:58
Bayern in deze vorm zal psg een flinke draai om de oren geven
 
Moyashi
 
17
18 augustus 2020 om 23:02
Als voetballiefhebber geen PSG in finale? Wat smoke jij maat. Die hebben aanvallend wellicht een van de beste voorhoede van Europa. Dit is genieten geblazen als je het vergelijkt met Leipzig. PSG - Bayern finale is wat iedereen behalve Lyon/psg fans op hopen lol.
 
Sandy_D
 
10
18 augustus 2020 om 22:54
Leipzig had duidelijk de angst in de benen. Wat een slechte pot. Passjes over 5 meter kwamen nieteens aan.
 
Ronaldogoat7
 
12
18 augustus 2020 om 22:55
als Neymar Mbappe Di Maria een top wedstrijd spelen en Verratti weer fit is dan zou het een spannende Finale kunnen worden tegen Bayern
 
Onside
 
8
18 augustus 2020 om 22:56
Neymar is een geweldige voetballer, echter stond zijn vizier totaal niet op scherp. Had er minstens 2 bij mogen maken, 2 prima balletjes van Mbappe overigens. Nu was PSG gewoon een maatje te groot, maar mochten ze Bayern in de finale treffen, breken zo’n enorme missers je gewoon op
 
Ronaldogoat7
 
2
18 augustus 2020 om 23:09
daarom zeg ik ook dat Neymar Mbappe en Di Maria een topwedstrijd moeten spelen anders zijn ze kansloos
 
CyrusTheGreat
 
4
18 augustus 2020 om 22:55
Had niks anders verwacht, maar wat heeft Leipzig teleurgesteld.. wat deden die in de halve finale. Laat die verrassingen maar zitten voortaan. Doe mij maar een titanenstrijd met een verrassing (Barca-Bayern).
 
ModricMagic
 
8
18 augustus 2020 om 22:56
Verdiend. Leipzig had bijna niks in te brengen. Waren erg zenuwachtig zeg. Keeper die vaak de fout in gaat en de verdediging was niet scherp. Di Maria fenomenaal hoor. Wordt een hele leuke finale als Bayern de finale kan halen.
 
martijnr12
 
14
18 augustus 2020 om 22:56
Plottwist: alle linksbacks van Paris raken weer geblesseerd en Mitchel Bakker scoort de winnende met een Van Bronckhorstje in de finale. Moet je je voorstellen, die jongen kan op zijn achttiende (?) straks de Ligue 1, twee bekers en een CL op zijn naam hebben staan haha. Nu hopen dat Bayern van Lyon wint. Wordt een prachtige finale dan
 
Ruiz_FCT
 
4
18 augustus 2020 om 23:15
Als bankzitter ja, joepie...
 
martijnr12
 
4
18 augustus 2020 om 23:30
Nouja vooral als gemiddeld getalenteerde back die in een normale situatie dit seizoen had mogen hopen eens een kans te krijgen in Ajax 1. Met de cv die hij straks heeft kan hij zonder problemen een mooie carriere bewandelen. Toch leuk
 
Moyashi
 
4
18 augustus 2020 om 22:56
Laatste keer dat ik PSG zo goed zag spelen in de CL was aantal jaren geleden tegen Barcelona in Frankrijk. PSG was heer en meester en met wat geluk en efficiency wordt het hier gewoon 6-0 met gemak. Neymar en Mbappe hadden beiden minstens 2 goals kunnen hebben en Di Maria hattrick aan assists. Dit was kinderlijk makkelijk voor ze.bayern verwacht ik gewoon te winnen morgen en dan is de finale 50/50 ondanks hoe sterk Bayern lijkt. We hebben gezien hoe zwak ze zijn als ze hoog op spelen tegen Barcelona in de eerste kwartier. Dit PSG op een goeie dag sloopt Bayern ook als ze niet uitkijken. Andersom natuurlijk ook, omdat Psg's achterhoede zwak is.di Maria dik Motm. Die gast is zo gretig. Hoe kan een speler zo sterk aanvallend spelen en zo veel verdedigend werk verrichten? Die gozer was echt zwaar in vorm vandaag.
 
R.madrid/ajax
 
6
18 augustus 2020 om 23:00
Leipzig was ook enorm slecht, tegen bayern zullen ze nog veel beter moeten om ze echt pijn te kunnen doen.
 
ThiagoSilva2
 
11
18 augustus 2020 om 22:57
Zeer verdiend de finale gehaald van PSG. Alles er uit gehaald. Wat een topteam ongelofelijk. Hopelijk winnen ze de CL.
 
Joga_Bonito10
 
8
18 augustus 2020 om 22:57
Paredes speelde sterk en Herrera vind ik maar anoniem. Zie je ineens Draxler en Verratti vanuit de bank erin komen en Gueye hebben ze nog. Ik verwacht Marquinhos, Gueye en dan Draxler/Verratti in de basis in de finale. Mbappe en Neymar moeten het doen in de finale. Di Maria ook heerlijk vandaag, Bayern gaat het heel moeilijk krijgen. Nu al zin in Mbappe vs Davies. Boateng en Alaba gaan hun handen vol hebben aan een zwervende Neymar.
 
BvBAFCA
 
0
18 augustus 2020 om 22:58
Dit kan een prachtige finale worden. Ondanks dat ik een hekel heb aan de houding van verschillende spelers van PSG zijn het evengoed getalenteerde en bovenal zeer dynamische voetballers. Zelf denk ik dat Bayern naar de finale gaat en ook de CL wint. Die hebben zo’n top uitgebalanceerd elftal en met name Kimmich vind ik een legende in wording!
 
El_Guaje7
 
15
18 augustus 2020 om 22:58
Ney, Mbappe en Di Maria gaan die laatste lijn van Bayern een nachtmerrie bezorgen. Bayern speelt met heel veel ruimte in de rug, die drie voorin van PSG weten daar wel raad mee.
 
chrizzzpizzz
 
3
18 augustus 2020 om 23:09
Dromen mag
 
LucaFache
 
1
18 augustus 2020 om 23:18
Maakt PSG er 2 dan scoort Bayern er 4 aan de andere kant. Maakt PSG er 4 dan maakt Bayern er 6. Bayern is dit seizoen gewoon veel te sterk.. Bayern speelt vaak met veel ruimte achterin, omdat het weet dat het meer doelpunten gaat maken dan de tegenstander. Desondanks zal het een leuke finale gaan worden.
 
Bon Jovi
 
9
18 augustus 2020 om 23:30
Mwah, Bayern is steengoed en wellicht favoriet, maar `t zijn geen onfeilbare tovenaars uit Harry Potter. We zullen zien wat het wordt, maar ik denk wel dat het spannend wordt. Tevens moet Bayern eerst nog voorbij Lyon geraken. Dat lukt waarschijnlijk wel, maar toch. Het vel van de beer.
 
falcao1984
 
0
19 augustus 2020 om 00:51
Voor de winterstop was dat in de Bundesliga wel anders. In de CL waren ze ook toen wel heer en meester.
 
Jackieboy10
 
0
19 augustus 2020 om 01:26
Moeten ze de kansen wel afmaken El_Guaje7. Met name Neymar mist nu opeens kans op kans. Daarin is Bayern toch nog wel echt een stuk efficiënter. Je koopt er overigens niks voor, maar Bayern weet hun overmacht uit te drukken in 8 goals, terwijl PSG uiteindelijk 3-0 wint en daarvoor 2 catastrofale fouten van de keeper voor nodig heeft. Ik dicht dus Bayern echt nog wel de favorieten rol toe. Daarbij ga ik er voor het gemak vanuit dat Bayern Lyon weet te verslaan natuurlijk.
 
blink182
 
15
18 augustus 2020 om 22:59
Prima wedstrijd van PSG. Het zomaar 0-7 kunnen worden als Neymar en Mbappe wat scherper waren. Tegen Bayern (of Lyon) moeten de kansen wel erin. Verder een heerlijke wedstrijd van Neymar.Di Maria ook heerlijk gespeeld vndg. Thiago en Kimbembe vormen ook een geweldige duo.Ik denk dat PSG de CL wint zeker als Bayern weer heel hoog gaat verdedigen ala Barcelona.
 
AjaxCunian
 
1
18 augustus 2020 om 23:16
Vond Marquinhos geweldig spelen.
 
blink182
 
0
18 augustus 2020 om 23:24
Hij was goed maar wel 2 slordige balverlies op een gevaarlijke plek wel dat goed opgelost werd door Kimpembe.
 
Bon Jovi
 
3
18 augustus 2020 om 23:33
Marquinhos geweldig als middenvelder en Paredes verrast me ook in positieve zin. Herrera vind ik echter maar matig, net zoals bij United eigenlijk. Verdedigend goed, maar brengt voetballend weinig. Nu snap ik wel dat Tuchel Verratti en Gueye niet op stelt als ze geen 100 procent zijn, maar dan nog verkies ik Draxler toch boven Herrera. Hopelijk zondag Verratti erbij (al weet ik niet of je iemand zonder matchritme direct in de CL finale tegen Bayern moet zetten) zodat psg met haar beste middenveld kan spelen.
 
J.Vertongen
 
1
18 augustus 2020 om 23:00
Uitstekend gedaan door Tuchel met dat middenveld Maquinhos, Parades en Herrera. Stond echt als een muur. Valt me op dat ik geen PSG fans zie op voetbalzone?
 
SpeedyAFC
 
18
18 augustus 2020 om 23:03
Jawel hoor, PSG is een geweldige ploeg. Alleen ben je in Nederland vaak fan van een Nederlandse ploeg.
 
Primetime
 
10
18 augustus 2020 om 23:13
Ik zie PSG heel graag de CL pakken.
 
Bartofzoo
 
4
18 augustus 2020 om 23:01
Dus Neymar is naar Parijs gegaan om de ballon d’or te winnen en stel PSG wint de CL dan krijgt Neymar geen ballon d’or want die is er dit jaar niet, hoe zuur is dat voor hem haha. Buiten de laatste jaar gaven ze ballon d’or altijd aan de sterspeler van de cl winnaar voordat paar van jullie me komen aanvallen.
 
SpeedyAFC
 
12
18 augustus 2020 om 23:03
Hij heeft tenminste wel kans de CL te winnen. Zo gek was zijn overstap dus niet, hij zit in ieder geval niet in de Barca ellende.
 
Moyashi
 
11
18 augustus 2020 om 23:05
Ik denk ook niet dat Barca in dit ellende zou zitten met een Neymar als vandaag in het team eerlijk gezegd. Ja, ik durf te wedden dat hij een groot impact kan hebben op dit Barca. Griezmann verricht verdedigend wel werk, maar aanvallend voegt hij 0,0 toe momenteel.
 
Moyashi
 
5
18 augustus 2020 om 23:04
Lewa is heer en meester dit seizoen dus CL winnen zou niet crucial moeten zijn en al wint PSG de finale dan moet Neymar een hattrick of wereldpartij op maat leggen om enigszins kans te maken op 'ballon dor' dit jaar.
 
Bartofzoo
 
2
18 augustus 2020 om 23:26
Ben ik het mee eens, maar een cl winst weeg zeer zwaar mee. Zou blij zijn als Lewa morgen en in de finale record van Ronaldo ook eruit schiet, wat een seizoen maakt hij mee!
 
Moyashi
 
0
19 augustus 2020 om 01:29
Ja, inderdaad, dat met minder games gespeeld te hebben dan Ronaldo als ik me niet vergis. Dus echt insane statistieken. Iedereen roept we zullen geen Messi of Ronaldo meer meemaken, maar als Lewandolski iets betere afmaker was in big games dan zou hij al aardig de statistieken van Ronaldo behalen. Nu al enkele jaren staat Lewandolski samen met Messi en Ronaldo in de topscorer lijst. Dan heb je een Neymar zoals vandaag of van de week tegen Atlanta wat vergeleken kan worden met Messi's statistieken al zijn het andere soort spelers. Ze vermaken zich enorm en maken verdedigers gek.
 
ViscaCatalunya
 
9
18 augustus 2020 om 23:07
Laten we nu hopen dat Bayern het voetbal gaat redden in de finale. Een mooie historische club verdient deze titel.
 
LucaFache
 
1
18 augustus 2020 om 23:22
Ben en vrij zeker van dat Bayern meer gaat scoren dan PSG. Morgen gaan we zien wat Bayern met Lyon gaat doen.
 
ootje_83
 
6
18 augustus 2020 om 23:23
Di maria heeft toch een heerlijk linkerbeen, ik zie een mooie finale tegen bayern??
 
Millonario
 
5
18 augustus 2020 om 23:30
Zeer sterk PSG gezien vandaag. Maar ook diep respect voor dit Leipzig, hoe ver ze zijn gekomen in de cl. Vijf jaar geleden was deze club nog onbekend over de hele wereld. Dit is gewoon echt knap. Ze moesten hun meerdere erkennen vandaag helaas. Nu hopen op de gewenste finale, maar Lyon is niet helemaal kansloos. Een Franse finale is zeker mogelijk.
 
Real Madr!d
 
2
19 augustus 2020 om 00:06
Zo zie je maar dat je ook geluk moet hebben in de CL. Damn, we zaten in het zelfde poule met PSG, en waren wij maar eerste geworden. Dan hadden wij Dortmund, Atalanta en Leipzig gehad en wellicht in de finale gestaan. Maar goed, zo werkt dat natuurlijk niet hehe. Verdient dat PSG in de finale staan, waren heer en meester tegen dit zwakke Leipzig die hun hoogtepunt al hebben gehad door Atletico uit te schakelen. Prima dat PSG in de finale staan. Hopelijk komt Bayern daar ook bij want dan krijg je wel een hele mooie finale.
 
Stijlvol
 
7
19 augustus 2020 om 00:13
Damn, die assist van Neymar op Angel. Als hij het op zijn heupen heeft is hij vandaag de dag simpelweg de beste voetballer van de wereld. En dan zeg ik nadrukkelijk ‘als’. Prachtig. Hier ben je voetbalfan voor.
 
springplank
 
1
19 augustus 2020 om 00:19
Zijn wel de ploegen die de meeste rust hebben gepakt! (niet gespeeld/ competitie eerder gestopt)
 
BACO
 
0
19 augustus 2020 om 03:34
Mooie overwinning van PSG. Hopelijk de finale tegen Bayern.
 
Peterter Haar
 
0
19 augustus 2020 om 05:54
Paris Saint-Germain had veel vaker moeten scoren. Ze hadden kansen genoeg. Maar ja 3-0 is ook mooi.
 
HenkDe Tank
 
0
19 augustus 2020 om 07:24
Ik weet niet of iemand dit uberhaupt nog zal lezen maar.. Weet iemand van jullie wie de jongste speler ooit is dit zowel een WK als een CL heeft gewonnen?
 
IronManUtd
 
0
19 augustus 2020 om 08:34
Ik denk varane.