PSV en Max definitief uit elkaar: Eindhovenaren lijden miljoenenverlies
Vrijdag, 26 mei 2023 om 12:59

Er is een einde gekomen aan het huwelijk tussen PSV en Philipp Max. De linkervleugelverdediger werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Eintracht Frankfurt en die club neemt hem nu definitief over. De huidige nummer acht van de Bundesliga had een optie tot koop bedongen bij de onderhandelingen en maakt daar nu gebruik van. Max won met PSV drie prijzen in 117 officiële wedstrijden.

Het definitieve vertrek van Max komt niet geheel uit de lucht vallen. De linksback verhuisde in januari naar Frankfurt en zou bij een positieve indruk permanent kunnen worden overgenomen. Sinds zijn komst kwam Max dertien keer in actie voor zijn nieuwe werkgever, waardoor de huurovereenkomst automatisch werd omgezet in een koopdeal. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om een bedrag van twee miljoen euro.

PSV lijdt daarmee een verlies van ruim vijf miljoen euro, daar de Duitser in de zomer van 2020 voor 7,7 miljoen euro werd overgenomen van FC Augsburg. Max begon ijzersterk bij PSV en speelde zich zelfs in de kijker bij bondscoach Joachim Löw, die hem datzelfde jaar nog liet debuteren bij de nationale ploeg. Vervolgens kwam al snel de klad erin en tikte de verdediger nooit meer het niveau aan van zijn beginperiode in Eindhoven.

Na amper drie jaar stokt de teller bij 117 officiële wedstrijden in alle competities. Daarin wist Max 8 keer te scoren en fungeerde hij 20 keer als aangever. De uitwedstrijd tegen FC Emmen gaat de boeken in als zijn laatste in het shirt van PSV. Max won twee keer de Johan Cruijff Schaal en eenmaal de TOTO KNVB Beker. PSV haalde met Patrick van Aanholt al een vervanger in huis voor Max. De negentienvoudig Oranje-international wordt ook volgend seizoen gehuurd van Galatasaray.

Meer nieuws
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
0
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
14
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
50
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
2
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
Westend
 
18
26 mei 2023 om 13:05
Ajacieden: heel onze club wordt kapot gemaakt. PSV: hold my beer... Echt wat een masterclass 'hoe maak ik mijn complete club kapot' 101.
 
The-Jump
 
41
26 mei 2023 om 13:07
Het "meesterbrein" achter deze aankopen is gelukkig al van het toneel verdwenen in Eindhoven. Enkel moeten ze nog even doorselecteren en daarna kan Stewart het weer opbouwen tot een waardige en evenwichtige selectie.
 
Westend
 
22
26 mei 2023 om 13:30
Opbouwen zonder geld volgens mij. Valt niet zoveel te doen bij PSV. Zitten een beetje in de periode van Feyenoord in de diepste repressie. Die CL gelden zijn waanzinnig nodig.
 
STB040
 
20
26 mei 2023 om 13:33
Valt dus wel mee, complete bedrag Gakpo kunnen we wegschrijven. Maar Madueke kunnen we wel inzetten (30 miljoen). Xavi (minimaal 12), Sangare (35 miljoen), hebben we toch circa 70 miljoen te besteden. plus kleine bedragen andere spelers wellicht. Feyenoord heeft een kampioensteam in elkaar gezet voor 40 miljoen dacht ik?! Volgens mij hebben wij een redelijke uitgangspositie, die er nog een stuk beter uit ziet met CL inkomsten indd.
 
Westend
 
5
26 mei 2023 om 13:47
Ja, maar zonder Xavi en Sangare mag je wel helemaal opnieuw beginnen. Verkoop je Xavi krijg je wat geld waar je nooit iets vergelijkbaars voor kan ophalen.
 
STB040
 
12
26 mei 2023 om 13:52
Maar dat is toch niet meer dan normaal voor Nederlandse clubs? Wij zullen altijd een tussenclub zijn, dus dat goede spelers weggaan is niks nieuws en dat het afwachten is wat terugkomt ook (kijk maar naar ajax dit seizoen). De situatie is dat wij een heel nieuw team en staff moeten organiseren voor volgend seizoen. We hebben een nieuwe TD die dat mag gaan doen. Hij heeft daar gewoon de middelen voor.
 
Sirius
 
5
26 mei 2023 om 14:27
@westend - Er is wel degelijk geld. De tekorten zijn gedicht en daar bovenop is Madueke nog voor tientallen miljoenen verkocht (35 miljoen meende ik). Tevens daalt het salarishuis van PSV gestaag, waardoor het ook minder uitgaven heeft. Ze zijn juist naar een gezonde huishouding aan het gaan. Als je spelers als Sangare verkoopt, levert dat ook weer 25-40 miljoen euro op. Daarnaast is jouw vergelijking met Feyenoord in de ergste recessie nergens op gebaseerd. Feyenoord had op z'n slechtst bijna 50 miljoen euro aan schulden en dat was in 2010. Dat was toen beduidend meer geld dan het nu is.
 
The-Jump
 
2
26 mei 2023 om 14:27
@westend, dat ligt eraan wie er komt. PSG inderdaad niet, iedere andere club moet gewoon de volle buit betalen en ga er maar vanuit dat die niet onder de 50 miljoen vertrekt dan.
 
Constant kante
 
2
26 mei 2023 om 22:21
Westend "opbouwen zonder geld volgens mij. Valt niet zoveel te doen bij PSV. Zitten een beetje in de periode van Feyenoord in de diepste repressie." Ik heb geen idee waar jij op baseert dat PSV geen geld zou hebben. Kun je dat verhelderen mischien, hoe je aan die wijsheid komt. Daarnaast, op jhet diepste punt van de 'recessie' had Feyenoord een schuldenlast van liefst 60 miljoen en een negatief eigen vermogen. PSV heeft een positief eigen vermogen en geen torenhoge schuldenlast van tientallen miljoenen. De gelden van de CL zijn nodig, zeker, maar dat geldt voor PSV, Ajax én Feyenoord even zo goed. Waarbij ik moet aantekenen dat het grootste deel van die schuldenlast van Feyenoord van destijds eigenlijk nog niet is verdwenen. Die schuldenlast is immers nooit betaald. Destijds is gekozen voor een constructie waarbij de schulden (vreemd vermogen) is omgezet naar aandelen (eigen vermogen). Oftewel, er zijn nog een heleboel aandeelhouders, verenigd in de Vrienden Van Feyenoord, die zo vriendelijk zijn geweest in ruil voor hun schuld die Feyenoord aan hen had aandelen aan te nemen. Aandelen die verder op zich waardeloos zijn (want niet vrij verhandelbaar). Maar er is ze beloofd dat zij ooit, zodra Feyenoord weer liquide zou worden, hun geld alsnog terug zouden krijgen. Dus dat geld moet ooit nog eens een keer terug betaald gaan worden. Dat hoeft niet nu of volgend seizoen of zoiets. Maar die schuldenberg bestaat dus formeel nog steeds. Maar dat PSV aan de bedelstaf zou zitten, wishful thinking. PSV gaat uiteraard deze zomer weer een boel nieuwe spelers kopen. Let maar op.
 
STB040
 
25
26 mei 2023 om 13:09
Snap je strekking haha, echter zat deze er natuurlijk al wel aan te komen en was het bekend dat Max weg ging voor een minimaal bedrag. De miskopen periode hebben we hopelijk bijna achter ons gelaten en we zijn van het gros van de miskopen af ondertussen. Lering uit halen en nooit meer overdoen.
 
Westend
 
4
26 mei 2023 om 13:31
Zijn gewoon optelsommetjes ja. Spelers ontevreden, trainer weg, verliezen (die er al aan zaten te komen). Nee dat is allemaal lekker nieuws zo voor eigenlijk de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Mis je de CL inkomsten, dan is het volgend jaar wel shoppen zonder geld.
 
Westend
 
4
26 mei 2023 om 13:34
Wel leuk want ik was vroeger eigenlijk wel fan van PSV. Zeker in de periode van Kezman en later Alex en Gomes. Favoriete spelers Van Bommel en Cocu. Robben vond ik in zijn tijd nog niet eens zo boeiend (vond hem vooral irritant veel op de grond rollen haha). Die aantrekkingskracht zijn ze bij mij in de gaande jaren eigenlijk wel verloren. Dat is puur persoonlijk natuurlijk en ik was dan ook geen supporter. Wel in het stadion geweest tegen AC milan
 
STB040
 
7
26 mei 2023 om 13:34
Zoals hierboven beschreven, het is niet shoppen zonder geld. Dit verzin jij zelf. de situatie die is onstaan in de afgelopen weken heeft niks te maken met de miskopen van afgelopen jaren. Dat probleem is (deels) opgelost met ontslag de jong en doorselecteren miskopen.
 
Westend
 
0
26 mei 2023 om 13:48
Nee dat vertrek komt erbij. Dat er niet zoveel geld is, dat is toch al een tijdje het geval. Niks nieuws.
 
STB040
 
2
26 mei 2023 om 13:53
Dat vertrek stond al vast, komt er niet bij Westend.
 
Constant kante
 
2
26 mei 2023 om 22:15
Stb040 "psv lijdt daarmee een verlies van ruim vijf miljoen euro, daar de Duitser in de zomer van 2020 voor 7,7 miljoen euro werd overgenomen van FC Augsburg." De thuisrekenaars zijn hier bijzonder leuk bezig, maar ik zou als ik jou was je niets aantrekken van dit bericht over Max en de financiële situatie van PSV. Het is namelijk erg simpel. 'winst' of 'verlies' wordt in de jaarcijfers en de boekhouding van PSV helemaal niet berekend over sec aankoopprijs en verkoopprijs tegen elkaar weg te zetten. Je moet namelijk volgens de regels van de KNVB verplicht afschrijven. Over de lengte van het contract. Dus, in dit geval, schreef PSV per seizoen 1,9 miljoen af van de aanschafwaarde van 7,7 miljoen. Oftewel, deze zomer als Max definitief verkast, dan is er van dat oorspronkelijk betaalde bedrag nog precies 1,9 miljoen over. Dat betekent dat anders dan wat in de tekst hier wordt beweerd niet eens sprake is van 'verlies'. Maar van een 'winst' van een ton. Want twee miljoen opbrengst minus de waarde op de balans, is plus een ton. De bewering 'psv lijdt miljoenenverlies' is dus feitelijk onjuist. PSV maakt zelfs winst. Waarvan Akte.
 
EredivisieAjax
 
13
26 mei 2023 om 13:10
Nou nou dat valt toch wel wat mee. Dat zijn gewoon risico's die je neemt als club. Niet elke transfer is altijd raak. En als je de paar miljoen die PSV hiermee 'verliest' weg zet tegen de transfers van Madueke en straks bijvoorbeeld nog Sangare, dan is er niet zo veel aan de hand toch ?
 
wok666
 
4
26 mei 2023 om 13:14
Ja want een speler met een paar miljoen verkies verkopen is hetzelfde als een miskoop van 35 miljoen
 
Westend
 
3
26 mei 2023 om 13:29
Je moet natuurlijk alles in verhouding tot elkaar zien. Een miskoop van Ajax van 35 miljoen (procentueel gezien volgens hun boekhouding) is misschien wel vergelijkbaar met dit. Misschien tikt deze zelfs nog wel harder aan. Tegen die 35 van Ajax staat de verkoop van Anthony voor 100. PSV kreeg als vergelijking 'maar' de helft voor Gakpo. En daar komt natuurlijk de trainersmallaise en groepsdinamiek bij
 
STB040
 
11
26 mei 2023 om 13:38
35 miljoen naast 100 miljoen komt neer op 1/3 en 7 miljoen naast 50 miljoen komt neer op een kleine 1/5.. Je percentages liggen niet helemaal goed Westend.
 
Westend
 
0
26 mei 2023 om 13:48
Nee ik leg het niet naast de verkoopwaarde, maar het totale budget.
 
STB040
 
5
26 mei 2023 om 13:50
"tegen die 35 van Ajax staat de verkoop van Anthony voor 100. PSV kreeg als vergelijking 'maar' de helft voor Gakpo." Nee dat doe je dus niet bij deze zin, bij de eerste neig je er indd naar. Dat Ajax meer geld heeft te besteden is geen nieuws meer, de verkoop van Max eigenlijk ook niet, aangezien we dit al wisten.
 
j3ro3ntj33__
 
0
26 mei 2023 om 14:07
@stb040, Dat klopt zeker maar onze aankopen als Bassey, zullen ook met weinig verlies verkocht worden. 2 miljoen van 7 miljoen komt neer op 30%. Bassey 23 miljoen en word verkocht voor 20+miljoen, dan kom ik uit op 85%. Bergwijn kun je niet meetellen in deze, omdat deze jongen te oud is om nog voor een hoog bedrag te verkopen. Hier heeft Ajax ook rekening mee gehouden.
 
STB040
 
2
26 mei 2023 om 14:22
Ajax heeft gewoon meer de besteden en meer op de bank, we hoeven daarom ook geen disucssie te voeren over de mogelijkheden of gevolgen van miskopen.. Ajax heeft daar gewoon meer mogelijkheden in. Puur afgaande op de Max situatie klopt het gewoon niet helemaal nu.
 
Constant kante
 
1
26 mei 2023 om 22:33
Stb04 Ajax heeft dit seizoen inderdaad veruit de hoogste begroting, maar als ze geen CL voetbal halen zul je komend seizoen al gaan zien wat het desastreuse gevolg is van het beleid van Ajax dat ervan uitgaat dat ze elk seizoen CL groepsfase spelen. De begroting zal dan direct fors omlaag moeten en uitkomen van 160 miljoen nu naar rond de 100 miljoen. Feyenoord zal door het halen van de CL nu voor het eerst zelf de 100 miljoen gaan aantikken. En hét probleem van Ajax blijft dat ze torenhoge afschrijvingen houden (met al die mega dure transfers en nieuwe inkomende transfers) en een berg met hele dure salarissen. Dus het kostenplaatje, afgestemd op CL voetbal halen elk seizoen én voor 55 miljoen aan spelers verkopen, gaat dan ineens een hele zware molensteen worden. Enfin, mocht Ajax wél tweede worden, wat gewoon mogelijk is, dan kan dit anders worden als Ajax alsnog de groepsfase zou weten te bereiken. Maar als ze geen derde worden...? Oei, dan gaat het pijn doen in financiële zin.
 
The-Jump
 
12
26 mei 2023 om 13:06
Nja salaris valt weg. 2 miljoen blijft een schijntje natuurlijk. Van Aanholt valt me alleszins mee, mooi dat die nog een jaar blijft en wellicht daarna gratis op te halen. Nu nog wat meer dure salarissen evalueren en eruit werken en weer eens bij de basis beginnen.
 
Luca Croutoni
 
56
26 mei 2023 om 13:08
"Verlies lijden" is een term met een financiele/accounting definitie en met een gewone man/borrelpraat definitie. Het contract van Max stond allang niet meer voor 7.7 miljoen geactiveerd op de balans, want het loopt bijna af en er is al jaren op afgeschreven. Boekhoudkundig kan PSV hierdoor zelfs een winst maken met een transfersom, die fors lager is dan wat ze jaren geleden betaalden. In de borrelpraat definitie is alles, lager dan de transfersom van jaren terug, een verlies.
 
Cacciat0re
 
55
26 mei 2023 om 13:12
Prachtig staaltje rechtlullen wat krom is. Gekocht voor 7,7, verkocht voor 2 is een verlies van 5 miljoen. Dat dit reeds afgeboekt is en onverwachts als meevaller kan tellen is leuk maar veranderd niks aan de feiten.
 
Luca Croutoni
 
43
26 mei 2023 om 13:17
PSV presenteert later dit jaar een financieel resultaat. Daarin zit toch echt het boekhoudkundig resultaat verwerkt en niet de 5 miljoen, die jij tot feit bombardeert. Laat onverlet, dat je het te laag mag vinden. Ik denk dat het marktconform is.
 
JeroenvP
 
9
26 mei 2023 om 14:01
Het is dit boekjaar inderdaad een kleine plus, maar die afschrijvingen zijn ook van de winst afgegaan ooit. Als je alles optelt gewoon een verlies dus.
 
Luca Croutoni
 
3
26 mei 2023 om 15:22
Klopt en over die winstcijfers heeft iedereen hier ook al zijn plasje gedaan. Je kunt rustig zeggen, dat je vindt dat Max meer op had kunnen of moeten brengen, naar PSV neemt hiermee geen verlies.
 
Constant kante
 
0
26 mei 2023 om 22:40
Cacciatore "prachtig staaltje rechtlullen wat krom is. Gekocht voor 7,7, verkocht voor 2 is een verlies van 5 miljoen. Dat dit reeds afgeboekt is en onverwachts als meevaller kan tellen is leuk maar veranderd niks aan de feiten." Recht lullen wat krom is? Onzin! Jij hebt gewoon geen enkel verstand van boekhouden en jaarrekeningen. En dus reken jij maar eventjes wat weg, terwijl je het hebt over termen als 'winst' en 'verlies' die in boekhouding dus een hele andere betekenis hebben dan zoals jij dat bedoelt. Of laat ik het anders zeggen. Je hangt nu de viroloog uit, zoals zoveel gewone mensen tijdens Corona deden, terwijl je van virologie de ballen verstand hebt. En op zich prima dat jji je boeren verstand gewoon gebruikt, maar het gaat hier niet over boeren verstandjes. Dit gaat over termen die gewoon wettelijk bepaald zijn. En als je die regels gewoon toepast zoals de wet en in dit geval de KNVB en hun reglementen gewoon netjes toepast, heeft PSV géén verlies gemaakt maar zelfs en ton winst. Dat zijn de feiten. Want wat jij een 'feit' noemt, is gewoon geroep zonder kennis van enige zaken.
 
Constant kante
 
0
26 mei 2023 om 22:43
"het is dit boekjaar inderdaad een kleine plus, maar die afschrijvingen zijn ook van de winst afgegaan ooit. Als je alles optelt gewoon een verlies dus." Als je alle reserveringen en de belastingen er dan weer bij optelt is het opeens allemaal weer winst. Nee, iets van de winst af halen is niet hetzelfde als iets verliezen. Nog daargelaten dat opbrengsten en inkomsten ook niet hetzelfde zijn. En uitgaven zijn dan weer geen kosten. Luca Croutoni heeft gewoon 100% gelijk.
 
mentalist
 
30
26 mei 2023 om 13:20
Leuk om te weten Luca. Bassey is over 5 jaar dus geen miskoop meer.
 
Luca Croutoni
 
13
26 mei 2023 om 13:23
Nee hoor. Waarschijnlijk nog steeds een miskoop, maar wanneer er ajax er dan nog een miljoen of 5 voor vangt, zal het geen verlies lijden op die transfer in 2028. En het zal dan dus ook de financiële mogelijkheden niet dramatisch beïnvloeden.
 
mentalist
 
11
26 mei 2023 om 13:30
Ja ik snap wat je zegt. Dat ene boekjaar maak je 'winst' . Maar op een zeker moment heb je er 25 voor betaald ergo maak je 20 verlies. Dat je boekhoudkundig waarde afschrijft over de jaren doet daar natuurlijk helemaal niets aan af.
 
JackHerrer
 
7
26 mei 2023 om 13:33
Bijzonder staaltje semantiek. Je premise valt en staat met het definiëren van woorden en zodoende houdt deze stand. Laten we het dan anders noemen. Psv verdiend geen geld op Max via transferinkomsten die de aankoopprijs doen overstijgen, en loopt zo potentiele meerwaarde mis. Zoiets?
 
Luca Croutoni
 
5
26 mei 2023 om 14:00
Deze definities zijn belangrijk, omdat er later dit jaar artikeltjes komen over het daadwerkelijk financieel resultaat. En dan gaan dezelfde mensen, die appels en peren door elkaar gooien, gewoon weer dezelfde dingen roepen. Het vergelijken van de oorspronkelijke transfersom met de uitgaande transfersom, voegt niets toe en zegt niets over de financiële impact op een club. Nuttiger is het om enkel naar de uitgaande transfer te kijken en dan je mening te geven over de balans tussen transfersom en bijvoorbeeld salaris dat je als club bespaart.
 
Constant kante
 
0
26 mei 2023 om 22:46
"bassey is over 5 jaar dus geen miskoop meer." Miskoop? Is dat een boekhoudkundige term? Sterker, verkoop hem over vier jaar voor 5 miljoen en je realiseert een boekwinst van 4 ton. Maar een miskoop blijft die jongen sowieso. Of bedoelde jij dat jij het wel een leuk Ajax waardig spelertje vond. Nee? Dan was en blijft het een miskoop, toch?
 
Constant kante
 
0
26 mei 2023 om 22:48
"ja ik snap wat je zegt. Dat ene boekjaar maak je 'winst' . Maar op een zeker moment heb je er 25 voor betaald ergo maak je 20 verlies. Dat je boekhoudkundig waarde afschrijft over de jaren doet daar natuurlijk helemaal niets aan af." Die laatste opmerking is een oliedomme opmerking. Maar goed, je zult hier op de site vooral steun krijgen met dit statement. Omdat hier verder vooral mensen rondlopen die er gewoon geen bal van snappen en denken dat boekhouden een kwestie is van wat rekensommetjes.
 
Constant kante
 
0
26 mei 2023 om 22:53
"psv verdiend geen geld op Max via transferinkomsten die de aankoopprijs doen overstijgen, en loopt zo potentiele meerwaarde mis. Zoiets?" Dat zou zo kunnen zijn geweest áls PSV bij de aankoop alvast de potentiéle meerwaarde van die speler had opgenomen op de balans. Voor jouw begrip, dat mag dus niet van de Knvb. Want op die manier zou je dus je begroting enorm inflateus oppompen. En dat mag dus niet. Daarnaast kan je wel over 'semantiek' beginnen, maar dat is onzin. Dit is geen semantiek. Boekhouden en jaarrekeningen zijn wettelijk geregeld. Logisch. Het gaat over bedrijven. Je jaarrekening is je graadmeter, je balans een momentopname (een foto zo je wil) van hoe je bedrijf er op dat moment uit ziet en hoe het er voor staat. Dat is om diverse redenen erg belangrijk. En dus gelden er (behoorlijk strenge) regels en staan de definities van de jaarrekening gewoon in de wet beschreven. Daarnaast gelden er bijzondere regels van de KNVB over hoe je moet omgaan met spelers en of je die mag of moet activeren op de balans. Dus dt heeft niks met semantiek, of iets dergelijks, te maken. Dit is gewoon hoe accountants ook jaarrekeningen van andere bedrijven, van MKB tot multi nationals, moeten opmaken. Dus het is niet Luca die hier iets definieert. Dat heeft de wet gedaan.
 
The-Jump
 
10
26 mei 2023 om 13:26
In principe klopt het wat je zegt, zo staan alle spelers op de balans. Blijft wel, dat je dit niet met alle spelers continu kunt doen. Clubs in Nederland hebben verkopen nodig die ruim hoger staan dan wat de speler op dat moment op de balans staat. Idealiter hoger dan waarvoor hij gehaald is.
 
JackHerrer
 
2
26 mei 2023 om 13:35
Exact, zonder verkopen die hogere bedragen vertegenwoordigen dan de aankoopkosten kan geen enkele NL club concurreren met europese topclubs.
 
Constant kante
 
0
26 mei 2023 om 22:56
Jack Daar heb je wel een punt. Winsten op de transfermarkt zijn de levenslijn voor de grote drie clubs. Dus hoewel het boekhoudkundig voor PSV geen verlies was om Max voor twee miljoen van de hand te doen, uiteindelijk moet je dan op andere spelers wél vette winst maken. Zoals bv bij een Gakpo. Jeugdspeler, dus geen transfersom gekocht én dus stond hij niet op de balans. Dat zijn de lekker winstbedragen voor PSV. En daarmee maak je dan een boel andere transfers in één klap weer goed. Zo werkt dat dus.
 
Mr_knowledge
 
1
26 mei 2023 om 14:13
Haha wat een groot onzin is dit. Je gaat toch niet zogenaamd hele boekhouding woorden erbij betrekken en dan nog aangeven dat ze zelf winst kunnen maken haha geweldig. En dat er nog mensen zijn die het goed vinden. Spelers staan als eerst nooit op balans, maar winst verliesrekening. Vermogen staat op balans waardoor ze de spelers kunnen kopen. Wat een bla bla verhaal, deze man heeft je gewoon geld gekost en misschien heeft hij een prestatie geleverd waardoor je inkomsten kon generen, maar dat twijfel ik Heel ander verhaal, begon goed veel belovend heeft daarna het nooit meer laten zien heel jammer.
 
Sirius
 
4
26 mei 2023 om 14:43
Ach ja, boekhoudkundig is het niet onjuist, maar het is irrelevant. Als je 7,7 miljoen euro voor een speler betaalt en die speler verdient 1,2 miljoen euro per jaar (phillip Max), dan heeft hij je gewoon zo'n 10,7 miljoen euro gekost over die 2,5 jaar (het laatste halfjaar streep ik weg, aangezien hij op huurbasis voor Frankfurt uitkwam). Als je er dan 2 miljoen euro voor vangt, ben je 8,7 miljoen euro lichter. Doe dat vaak genoeg in een selectieperiode en je komt in de financiele problemen. Geen boekhoudkundige termen waarmee je dat gaat goedpraten. PSV moest het salarishuis niet voor niets terugschroeven en tevens ook Gakpo in de winter verkopen.
 
memphisdepay
 
2
26 mei 2023 om 15:08
Ja maar hij levert natuurlijk ook geld op voor PSV. Natuurlijk heeft hij een hoop geld gekost laat dat duidelijk zijn, maar het is ook niet een speler die ze zullen gehaald hebben om echt winst te maken, daar was hij simpelweg te oud voor. Dat PSV Gakpo verkocht en het salarishuis moest terugschroeven heeft ook wel meerdere oorzaken dan alleen dat. Je hebt daarvoor ook een periode gehad waarin je je stadion niet kan vullen en tientallen miljoenen misloopt, waardoor je ineens rode cijfers gaat draaien en het eigen vermogen is gedaald. Was dat er niet dan was het eigen vermogen veel hoger en kon je wel risico's nemen.
 
Luca Croutoni
 
4
26 mei 2023 om 15:21
De termen winst en verlies zijn bij uitstek boekhoudkundige termen.
 
Constant kante
 
0
26 mei 2023 om 23:05
mr knowlegde "haha wat een groot onzin is dit. Je gaat toch niet zogenaamd hele boekhouding woorden erbij betrekken en dan nog aangeven dat ze zelf winst kunnen maken haha geweldig." Nee precies, waarom zou je de regels en de manier waarop de penningmeester van PSV rekent en financiert en waarmee ook Ajax en Feyenoord gerund worden volgen als je gewoon een hele simpele en niet relevante rekensom ertegenaan gooien alsof het je eigen spaarpotje betreft waarmee jij je maandelijkse huur betaald? Lekker makkelijk zo dan. En dan ook constant roepen dat PSV geen cent meer te makken heeft en dan elke zomer weer heel erg verbaasd zijn en maar niet snappen dat PSV elke zomer gewoon weer spelers koopt overal voor flinke bedragen. Knap hoor! Houdt je kop lekker in het zand hoor. "en dat er nog mensen zijn die het goed vinden. " Klopt ja. Dat zijn de zogenaamde slimmere mensen. "spelers staan als eerst nooit op balans, maar winst verliesrekening. Vermogen staat op balans waardoor ze de spelers kunnen kopen. " Spelers staan dus wél op de balans! Sterker nog, dat is verplicht gesteld door de Knvb. De transferbedragen vallen onder immateriële vaste activa. Als je een speler koopt en een transfersom betaald, moet je die ook activeren op de balans. De verplichte afschrijving op die transfersom (linear over de looptijd van het contract restwaarde nul) die loopt dan weer via de V&W rekening. Iets met een klok en een klepel. "wat een bla bla verhaal, deze man heeft je gewoon geld gekost en misschien heeft hij een prestatie geleverd waardoor je inkomsten kon generen, maar dat twijfel ik " Wat jij hier te berde bracht was een 'blabla verhaal'.
 
Constant kante
 
0
26 mei 2023 om 22:35
Oh, haha Luca, ik zie dat jij me al voor gegaan bent. Maar het is exact zoals jij zegt. Boekhoudkundig realiseerde PSV winst. En dat is ook exact de reden dat er een optie van exact twee miljoen was afgesproken. Dan zou PSV precies uitkomen.
 
MT87
 
27
26 mei 2023 om 13:11
Begon ijzersterk, werd international. Speelde één dramatische interland (in een dramatisch elftal), kreeg een corona infectie. En daarna hebben we naar een schim zitten kijken. Toen Van Aanholt kwam zag je ineens hoeveel wedstrijden we met 10 man hebben gespeeld. Wens hem wel alles gute , want hij heeft zich wel altijd uit de naad gewerkt voor ons. Die 5 miljoen zie ik niet als verlies, zoveel is hij gewoon in waarde gedaald. Toen we hem net hadden was hij juist een koopje.
 
Heung-plus-son
 
1
26 mei 2023 om 13:58
Eens hoor over max, maar dat met die 10 man ligt meer aan max dan aan van aanholt. Die kan ook echt niet verdedigen en aanvallend is het ook nog vrij behoudend door de spelopvatting. Mijn geld staat op mauro volgend seizoen ;-)
 
Benzema.
 
2
26 mei 2023 om 14:16
Mauro? Die werkt hard maar is gewoon niet goed genoeg. Van Aanholt is stukken beter. Mauro en is leuke roulatiespeler.
 
Sirius
 
2
26 mei 2023 om 14:38
Een koopje is ook weer wat overdreven. Hij had een prima rendement voor een back, maar kon ook toen totaal niet verdedigen. Het was gewoon een extra aanvaller die als back werd geposteerd. Hij heeft het een periode leuk gedaan, maar voor de balans heb je veel meer aan Van Aanholt. Bovendien had Max ook ongetwijfeld een flink salaris, net als spelers als Romero, Bruma, Baumgartl e.d. Ook Gakpo was in z'n laatste jaar of jaren ongetwijfeld grootverdiener, al past hij natuurlijk niet in een dergelijk rijtje. Die was sterkhouder.
 
MT87
 
1
26 mei 2023 om 14:58
Ik ben heel blij met Van Aanholt. Misschien heb ik dat niet goed verwoord? Tegen Heerenveen gaf hij niet thuis, maar hij is één van de belangrijkste redenen waarom we na de winterstop zijn gaan draaien. Max was op een gegeven moment zowel aanvallend als verdedigend niets meer. Maar tot die interland vond ik hem echt goed. Verdedigend kwetsbaar, maar ook weer niet zo dramatisch. Dat salaris zal inderdaad flink zijn geweest. Anders vraag je wel meer dan 2 miljoen aan een club die hem wil hebben.
 
DavidDeTaeye
 
3
26 mei 2023 om 14:42
Was dit nu zo miskoop? Sorry ben Belg. En van Psv naar Frankfurt. Lijkt me nu geen stap terug.