PSV gaat in gesprek met fans: 'Ze vinden die dreigementen belachelijk'
Zaterdag, 9 november 2019 om 16:44

PSV ging donderdag op pijnlijke wijze onderuit tegen LASK Linz in de Europa League, nadat in de Eredivisie al ruime nederlagen werden geleden tegen FC Utrecht en AZ en er tegen promovendus Sparta Rotterdam slechts gelijk werd gespeeld. Het woord 'crisis' wordt vanwege de tegenvallende resultaten inmiddels met enige regelmaat in de mond genomen in Eindhoven en ook de achterban is ontevreden over wat de ploeg van trainer Mark van Bommel op het veld laat zien. Zaterdagmiddag is een delegatie van de club daarom in gesprek gegaan met een aantal supporters, in een poging om de lucht wat te klaren.

"Het werd een keer tijd om met de verschillende vertegenwoordigers van de supporters te gaan praten", vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands in gesprek met Omroep Brabant. "Coach Mark van Bommel was erbij, technisch manager John de Jong en ik, de eindverantwoordelijken van de club. We zeiden tegen hen: deel je emoties maar en vertel maar wat jullie ervaren. Dan luisteren wij."

Naast de resultaten van de afgelopen weken en het aankoopbeleid kwamen ook de dreigementen die onlangs via Twitter anoniem werden geuit aan het adres van Van Bommel. PSV heeft inmiddels aangifte gedaan en ook de fans zijn niet blij met deze gang van zaken: "Daar zijn deze supporters heel duidelijk over. Ze vinden die dreigementen echt belachelijk. Je mag je emoties tonen, maar je mag geen grenzen overschrijden. Daar is deze club supporters volkomen duidelijk over."

PSV heeft inmiddels acht punten minder dan koploper Ajax en krijgt in de streekderby tegen Willem II een laatste kans om met een enigszins positief gevoel de interlandperiode in te gaan. Gerbrands weet dat de fans vooral strijd van de ploeg willen zien: "Wat de supporters zeggen is: verliezen kan. Een paar keer verliezen kan ook gebeuren, maar straal uit dat je gepassioneerd bent en trots bent op de club. Dat is gaan garantie dat je duels wint, maar dat willen ze graag terugzien."

PSV doet aangifte bij politie na anonieme bedreigingen via Twitter

Lees artikel

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
6
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
5
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Gerard13
 
45
9 november 2019 om 16:56
Daarom wilt PSV de hele tijd zo laat spelen. Dan wachten de supporters de bus niet op na de wedstrijd omdat ze dan allemaal al in bed liggen.
 
sloep01
 
11
9 november 2019 om 17:01
Ach dreigementen dat zijn van die kansloze primitievelingen die je nauwelijks serieus kan nemen , en eigenlijk gewoon moet negeren nu hebben ze weer aandacht en dat moet je ze juist niet geven .
 
Tussengas
 
2
9 november 2019 om 23:40
Stoere jongen, tot het jezelf overkomt. Veel gekken houden het bij woorden, helaas lopen er altijd een paar rond die net wat gekker blijken.
 
Damsko1103
 
9
9 november 2019 om 17:07
Al die dreigementen kan natuurlijk niet. Bij welke club dan ook. Al zeg ik 'blaffende honden bijten niet'. Meestal diegene die het hardst zulke dingen roepen doen niets. En in mijn ogen ben je dan ook geen echte supporter. Je hebt gewoon niks te doen en gaat herrie lopen schoppen elders. Blijf dan lekker thuis man en leef je thuis uit.
 
DonCoXxX
 
2
9 november 2019 om 18:08
Ik denk dat de supporters heel gemoedelijk gaan scanderen of MvB alsjeblieft thuis wil blijven, gepaard met sterretjes en ander koudvuur vuurwerk. En als ze na de volgende nederlaag de bus opwachten, komt er weer zo`n goedzak zoals in 2012 bij Fred Rutten gebeurde, komen vertellen dat zijn vriendin net bij hem weg is en dat de spelers daarom moeten werken voor hun geld. Que?!?!?!
 
DeLuMiGa
 
5
9 november 2019 om 17:10
Dreigementen kunnen absoluut niet! Feit is wel dat PSV in November al een verloren seizoen speelt. Ajax moet 8 punten verspelen en dan moet PSV alles winnen. De kans dat van Bommel de kerst niet haalt schat ik groter in
 
RASDAGO
 
13
9 november 2019 om 17:15
En dan? Een andere coach voor psv gaat er voor zorgen dat ajax punten gaat laten liggen? Heeft toch geen zin om van bommel eruit te gooien
 
The-Jump
 
4
9 november 2019 om 17:57
Ik zou graag nog Europees overwinteren, dat kan v Bommel ook nog te grabbel gooien. Beker winnen is dan nog een troostprijs en er is nog een verschil tussen 2e en 3e worden, zeker met dit AZ. Ik zeg niet dat hij er uit moet, weet ook niet woe erin, maar er is genoeg om voor te spelen en misschien dat een andere coach wel dit PSV weer laat winnen.
 
SneekPSV
 
0
9 november 2019 om 19:22
Al is de selectie nog zo slecht, je kunt op zijn minst de poppetjes op de juiste plaats zetten. Dit doet van Bommel zeker niet. Bergwijn op 10, Sadilek op linksback, Gakpo in de spits zijn maar een paar voorbeelden. Dát de selectie zo slecht is, kun je John de Jong aanrekenen. Die is daar hoofdverantwoordelijk voor. Vijftig miljoen voor pure middelmaat...... Daarom is het niet zo vreemd het onslag van beide heren te vragen.
 
Benzema.
 
2
9 november 2019 om 17:11
Ik had graag gehoord of er iets uit dit gesprek gekomen is. Wordt er ingegrepen? Gaat er überhaupt iets veranderen of gaan we lekker op dezelfde voet door? Nu gaat het elke keer over de dreigementen, en hoe erg die ook zijn, is dat niet het belangrijkste onderwerp hier. PSV kennende zullen ze gewoon achter van Bommel blijven staan en gaat er niets veranderen.
 
HijNiet!
 
10
9 november 2019 om 17:31
Ik heb, en ik ben geen PSV'er, sterk het idee dat zo'n tweet dankbaar wordt aangegrepen als afleidingsmanoeuvre. Immers heeft het overgrote deel van de aanhang terechte kritiek die het op beschaafde wijze uit. Waarom dan de focus op die enkeling die wat primitiever in het leven staat?
 
RomBomCu
 
2
9 november 2019 om 18:20
Dat is natuurlijk 100% waar wat je nu zegt. Vaker als er een bekend persoon zich gaat focussen op dat handjevol aantal mensen die vaker het k woord zeggen dan hersencellen hebben, weet je gewoon dat ze zich willen opstellen "oh oh wat zijn we toch zielig". Hierdoor krijgen ze de sympathie van het volk en vergeten de meeste mensen waar het eigenlijk om ging. Een perfecte afleidingsmanoeuvre want de media vreet dit op als zoete koek. Toen deze situatie begon dacht ik al, ja hoor dit is gewoon een mooi rookgordijn zodat ze niet deze week drastische stappen hoeven te zetten en Markie ons lekker verder de modder in kan trekken met onbegrijpelijke keuzes zoals bruma (1 meter 73) in de spits.
 
forca
 
16
9 november 2019 om 17:15
Ik ben ajacied in hart en nieren maar ik ben soms echt verbaasd waar supporters van PSV zich druk om maken. Ja tuurlijk, er is 5 keer niet gewonnen en ja het spel is slecht, maar dat weet PSV echt wel weer omdraaien. PSV is verreweg de meest stabiele club van Nederland. De afgelopen 25 jaar de meeste titels en nooit met de hoogste begroting. Rust, structuur en regelmaat. Geen gekke dingen doen en liever 1-0 winnen dan mooi spelen en de kans op 5-5. Dat er nu geen prijzen worden gewonnen ligt niet aan de zwakheid van PSV, maar aan de kracht van Ajax. Tel daarbij op dat je beste 2 spelers geblesseerd raken en er valt een heel hoop kwaliteit, maar zeker ook vertrouwen weg. Ik heb het idee dat als iedereen rustig blijft dat PSV het snelste uit deze dip komt.
 
Andres13
 
17
9 november 2019 om 17:20
Je moet weten dat PSV sinds november vorig jaar geen fatsoenlijke wedstrijd meer heeft gespeeld en elke (op papier lastige) uitwedstrijd punten worden verspeeld. Daarnaast speelde PSV afgelopen donderdag als een kip zonder kop in Linz en lijkt er geen idee achter te zitten. Het probleem zit in het feit dat de selectie van PSV niet in balans is en dat buiten Bergwijn, Ihatarren, Dumfries en Malen de rest niet PSV-waardig is. De TD mag dit worden aangerekend vind ik.
 
Marshmallow
 
4
9 november 2019 om 17:24
Mee eens: heb interviews van de jong gezien en hij is uitermate tevreden. Als je de balans opmaakt heeft de jong gefaald met Doan, Lato, Boscagli, Mitroglou. Van Bommel faalt met Zoet, Sadilek; Schwaab, Gakpo, Guti.
 
RinkSchippers
 
1
9 november 2019 om 17:28
Oneens. Psv speelde tot de een na laatste dag mee om de titel tegen misschien wel het sterkste ajax sinds 96. Dat van Bommel , luuk de jong en angelino kwijt raakte en er niet goed op ingekocht is is nu de reden dat psv niet meer draait.
 
Benzema.
 
11
9 november 2019 om 17:29
Ik denk dat er genoeg trainers zijn die Bruma, Doan, Boscagli, Baumgartl etc wel aan de praat krijgt. Ik vind ook niet dat de Jong het goed heeft gedaan, maar het slechte spel is toch voornamelijk van Bommel aan te rekenen.
 
Andres13
 
0
9 november 2019 om 17:33
@rinkschippers PSV speelde inderdaad tot de laatste dag mee vanwege de goede eerste seizoenshelft waarbij van Bommel kon voortboduren op de erfenis van Cocu. Na de winterstop is het allemaal weggegooid in wedstrijden tegen o.a. Emmen, Feyenoord en Ajax.
 
Benzema.
 
7
9 november 2019 om 17:27
Het gaat niet om de afgelopen 25 jaar. Het gaat om het afgelopen jaar. PSV speelt al sinds januari dramatisch, en wordt nu zelfs door een club uit Oostenrijk waar nog nooit iemand van gehoord had weggespeeld. PSV is zichtbaar minder aan het worden en dat terwijl de grote concurrent alleen maar groeit en de grootste clubs ter wereld weg speelt. Natuurlijk maken de supporters zich druk.
 
Nuenenaar
 
1
9 november 2019 om 17:37
Juist deze insteek zorgt voor die stabiliteit. Nog echt een club die supports heeft en ze belangrijk vindt. Tenminste nog een beetje
 
Marshmallow
 
9
9 november 2019 om 17:22
Mooi dat PSV de fans een klankbord geeft, heb begrepen dat elke supportersvereniging van psv (14) 1 afgevaardigde kon sturen. De dialoog aangaan is altijd goed, hoor-/wederhoor. Feit is dat psv hun beste wapen (de aanval) niet kon inzetten. Feit is ook dat de rest pure middelmaat is, de keeper zwak is en er geen duideijk spelsysteem heeft. PSV heeft een leider, een sterke Aanvoerder nodig en dat is Rosario bij lange na niet. De creativiteit is ver te zoeken op T middenveld en de keeper is uitermate zwak.
 
Postduif
 
1
9 november 2019 om 17:22
Ik moet altijd wel lachen als PSV supporters zeggen er moet ervaring bij komen: ajax had onder Peter Bosz het jongste elftal van de Europa League geschiedenis van 22jaar oud gemiddeld... Nu heeft Ajax wel wat ervaring van oud gediende die echt kwaliteit mee brengen maar wat zou dat, het is aan de trainer en het bestuur hun beslissing.
 
cuco10
 
3
9 november 2019 om 18:50
Waar zie je dat staan dan? Ben ik nog niet tegengekomen. We hebben behoefte aan spelers met de mentaliteit zoals dumfries. Ze lopen de laatste wedstrijden alsof het ze niet kan schelen. Er is er maar die echt vecht en dat is Dennis. Het lukt niet altijd bij hem maar hij vecht er tenminste voor. Dat wil ik zien.
 
HijNiet!
 
2
9 november 2019 om 17:29
De overgrote meerderheid van de fans heeft terechte kritiek en uit deze op beschaafde en genuanceerde wijze. Als je je dan alsnog focust op die enkeling die het op nogal barbaarse wijze verwoordt, heeft het er alle schijn van dat je de aandacht probeert af te leiden. Dit soort knuppels moet je niet groter maken dan ze zijn.
 
foubi
 
3
9 november 2019 om 17:41
Het probleem is denk ik dat de psv supporters zien hoe goed en mooi voetbal ajax laatste jaren speelt en succes daarmee behalen. Daarnaast worden spelers van Ajax voor heel veel geld verkocht en hebben ze de champions leauge inkomsten binnen gesleept. Verder heeft psv voor bijna aan 40 mil uitgegeven aan geen supersterk aankopen. Maar alsnog moeten de supporters realistisch zijn.
 
droppie
 
1
9 november 2019 om 19:00
Foubl, Ajax is afgelopen jaar kampioen geworden en deed het inderdaad goed in de CL, maar hoeveel jaar duurde het voordat Ajax ook alweer kampioen werd. Onder Peter Bosz werd een prima EL jaar geboekt, maar dat is natuurlijk niet van het niveau CL inkomsten. Dat Ajax bezig is met een hele goede periode ontkent niemand, maar daarvoor was het ook huilen met de pet op (al had Ajax traditioneel wel spelers die voor een mooie prijs verkocht werden).