PSV is fors bedrag kwijt aan compensatie fans: 'Niet nóg een keer met pet rond'
Donderdag, 11 maart 2021 om 10:10

Bij PSV leeft de hoop dat er in de slotfase van dit seizoen een beperkt aantal toeschouwers welkom is bij thuiswedstrijden. Achter de schermen werkt de Eindhovense club toe aan het weer volledig vullen van het Philips Stadion, zonder dat bezoekers vanwege het coronavirus eerst allerlei verplichte documenten moeten overleggen. Zondag tegen Feyenoord zal de thuishaven van PSV nog leeg zijn, maar desondanks gloort er licht aan het einde van de tunnel.

Commercieel directeur Frans Janssen kijkt liever niet terug op het afgelopen jaar zonder fans bij thuisduels van PSV. "Ik heb het veel liever over de toekomst", zo klinkt het donderdag in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De directeur hoopt vurig dat een beperkt aantal supporters welkom is bij de laatste drie thuiswedstrijden van dit seizoen tegen FC Groningen (24 april), sc Heerenveen (2 mei) en PEC Zwolle (13 mei). "Wat wij vooral niet hopen, is dat de overheid alleen in de laatste wedstrijd nog een deel van de toeschouwers wil toelaten. Dan profiteert maar een klein deel van de seizoenkaarthouders eenmalig en komen wij voor pijnlijke keuzes te staan. Maar goed, wij zullen alle geldende regels blijven respecteren", aldus Janssen.

Janssen hoopt dat het kabinet binnenkort een 'behapbaar perspectief' schetst voor voetbalsupporters in Nederland. "Als de vaccins werken en de kabinetsbelofte daarover in de zomer wordt ingelost, hopen we deze periode snel achter ons te kunnen laten", vervolgt de hoopvolle PSV-directeur. Harrie Timmermans, voorzitter van Supportersvereniging PSV, denkt ook dat de terugkeer van bezoekers bij thuisduels heel belangrijk is voor de club. "Als de situatie nog een lange tijd gaat duren, zal er toch een soort van onthechting tussen clubs en een deel van supporters plaats kunnen vinden. Voetbal op televisie kijken is totaal anders dan in een stadion."

Timmermans verwacht dat het Philips Stadion vanzelf weer volloopt, mocht de regering daarvoor later dit jaar groen licht geven. "Als we zelfs in coronatijd met maar liefst 26.000 seizoenkaarthouders meeleven, moet dat straks toch goedkomen?", vraagt hij zich hardop af. Janssen benadrukt nog maar eens hoe belangrijk de terugkeer naar de oude situatie is. PSV compenseert namelijk een deel van zijn seizoenkaarthouders voor gemiste wedstrijden, wat in totaal 1,1 miljoen euro kost. "We wilden niet net als vorig jaar nóg een keer bij iedereen met de pet rond om geld terug te vragen vanwege geannuleerde wedstrijden. Mensen mogen ons ook nu wel compenseren door af te zien van hun restitutie en dat stellen we enorm op prijs, begrijp me goed. Maar we zetten het dit keer niet bovenaan in de brief", zo besluit de commercieel directeur.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
1
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
28
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
koeral
 
21
11 maart 2021 om 10:12
Er moet toch een keer iets van perspectief komen? Het duurt allemaal wel erg lang en mensen/bedrijven gaan kapot. Ik begrijp heel goed dat het allemaal niet makkelijk is om daarover te beslissen. Echter, blijft het perspectief hopeloos. Ik werk zelf in de horecabranche en mensen worden er gek van. Zo ook bij de sport, evenementen en andere branches die kapot gaan. En het voetbal zonder publiek is toch saai om naar te kijken. Ik vind er persoonlijk weinig aan. Wel netjes van PSV dat ze de keuze in principe bij de supporters leggen (dat kunnen ze zich dan waarschijnlijk ook veroorloven), ook al gaat het om veel geld.
 
DonCoXxX
 
30
11 maart 2021 om 10:24
Aan alle 'onderhandelaars' die van alles willen, zoals jij: ga dat een keer tegen dat virus zeggen.... vertel het ons als je antwoord krijgt.
 
koeral
 
75
11 maart 2021 om 10:34
Ik neem aan dat jij alleen woont en de leukste thuis bent? Er liggen genoeg plannen voor zowat iedere branche klaar die nu dicht of gedeeltelijk open zijn om op een verantwoorde manier open te zijn. Er is hier amper oog voor. Persoonlijk vind ik gewoon dat er weinig perspectief is. In het begin had ik alle begrip voor de maatregelen.
 
Lierse1997
 
28
11 maart 2021 om 10:39
Er is toch gewoon perspectief? Als de cijfers het toelaten. Wanneer dat is valt echter niet te voorspellen.
 
nederland79
 
43
11 maart 2021 om 10:46
de cijfers laten het al lang toe. Procentueel gezien gaat er bijna niemand dood aan het virus...kijk..daar heb je de cijfers.
 
koeral
 
6
11 maart 2021 om 10:46
@lierse, dat het lastig te voorspellen is, valt niet te ontkennen. Maar er liggen zoveel plannen en draaiboeken klaar voor verschillende branches om (gedeeltelijk) open te gaan en naar mijn idee is daar amper oog voor.
 
Lierse1997
 
29
11 maart 2021 om 10:51
Dood gaan is dan ook niet het probleem. Kijk naar de juiste cijfers zou ik zeggen.
 
fchie
 
32
11 maart 2021 om 10:53
Welk perpectief? Zoals een vaccinatiepaspoort die ze willen. En andere mensen buiten sluiten die niet één willen. Als ze al zeggen corona gaat nooit meer weg dan zeg ik gooi alles open en ga er mee leven. Nu maken ze alles kapot. Van bedrijven tot de jeugd die met depressies zitten.
 
Donderdon
 
13
11 maart 2021 om 10:53
@nederland79 Dat er bijna niemand dood gaat aan het virus is omdat de Ic's (nog) niet overvol raken. Hoe meer mensen op de Ic's hoe minder aandacht per patiënt hoe meer doden. De maatregelen zijn om direct de Ic's te ontlasten en indirect om de doden te reduceren. Jou cijfer gaat dus niet om de dodelijkheid van het virus maar om de hoeveelheid mensen in de Ic's.
 
borrelhond
 
24
11 maart 2021 om 10:54
Een ander cijfer: Doordat meer dan de helft van de IC bedden zijn ingenomen door Covid patienten ligt de reguliere zorg zo goed als plat.
 
Jansen Joenite
 
15
11 maart 2021 om 11:12
Koeral, ik geloof ook dat de branches er klaar voor zijn, maar de burger zelf nog niet. Als ik alleen in de supermarkt kijk hoe slecht mensen zich aan regels kunnen houden, dan heeft de regering gewoon gelijk om nog voorzichtig te zijn met de eindstreep in zicht. Ik ben het ook niet eens met alle maatregelen, maar wil ook niet in no time terug naar dichte scholen, geen sport etc
 
bla_bla
 
8
11 maart 2021 om 11:25
@borrelhond Je kunt het ook omdraaien: Door de maatregelen zijn de ziekenhuizen en IC niet overvol en kan een groot een gedeelte van de reguliere zorg nog plaatsvinden.
 
Nijogeth
 
5
11 maart 2021 om 11:29
Iedereen wil van alles, daar zou de regering naar moeten kijken. Helaas denkt de regering daar niet aan en geeft men het OMT macht. En laat het OMT zich maar op 1 ding focussen en dat is maatregelen en adviezen bedenken om het virus in te dammen. Echt creatief denken, dat zit er niet in. Men denkt niet na over maatregelen op maat, waardoor de economie en dergelijke minder klappen krijgen, want dat is hun werk nu niet. Zijn sturen adviezen en maatregelen naar het kabinet en deze bepalen welke adviezen en maatregelen ze overnemen. Wanneer in dit jaar is men nu eens aan maatregelen gaan denken, waarbij meerdere takken van sport zijn betrokken en waardoor we daadwerkelijk innovatie laten zien, waar wij Nederlanders juist om bekend staan.
 
Sieb nr. 15
 
10
11 maart 2021 om 12:30
Hey Nederland79, ik zou zeggen kom eens lang in Tsjechie, waar ik woon. Dan kun je zien wat er gebeurt als mensen het niet boeit dat er een virus rondgaat en vinden dat de overheid alles lekker open moet gooien omdat het allemaal wel meevalt. Dan kom je met een bevolking van 11 miljoen zo aan 15.000 nieuwe gevallen per dag en inmiddels 22.000 sterfgevallen, waarbij het bijna onmogelijk is gebleken om de controle terug te krijgen, ondanks zeer, zeer strenge en langdurige maatregelen. Blijf vooral lekker tegen het systeem aan schoppen.
 
DeGeneration
 
1
11 maart 2021 om 12:32
Het probleem bij deze regering licht aan het feit dat ze de bron niet aanpakken. Ze roepen al geruime tijd dat de jongeren de ziekte verspreiden. Maar ze willen de ouderen/kwetsbaren als eerst vaccineren. Ik zou juist eerst de jongeren zsm vaccineren, zodat zij gewoon naar hun ouders/grootouders, scholen, sport kunnen. Want zij kunnen dan niet het virus verspreiden. Waardoor je veel sneller alles kunt openen. Verder zou je de grootste brandhaarden waar het virus heerst als eerste moeten vaccineren. Als er bijvoorbeeld in Eindhoven brand zou zijn, ga je toch ook niet eerst de omliggende dorpen/steden blussen om ervoor te zorgen dat daar geen brand uitbreekt. Je pakt het dan toch ook bij de bron aan ??
 
Lierse1997
 
1
11 maart 2021 om 12:40
Nu als een huis in brand staat dan zorgen ze echt wel eerst dat de naburige huizen ook niet in brand vliegen hoor. Daarnaast is de kans groter dat een ouder iemand sterft, dus ik vind het niet een zo onlogische redenering.
 
Kyle66
 
2
11 maart 2021 om 13:31
@Jansen, juist! Het probleem is niet dat de branches er niet klaar voor zijn. Het probleem is dat veel mensen zich niet aan de regels houden. Als iedereen dat afgelopen jaar had gedaan, was deze lock down waarschijnlijk niet eens nodig geweest.
 
Kyle66
 
4
11 maart 2021 om 13:33
@DeGeneration, je bent duidelijk niet goed geïnformeerd: het vaccin zorgt ervoor dat je niet ziek dan wel minder ziek wordt. Op dit moment is nog niet bekend of het ook de besmetting stopt. Zolang dat niet het geval is, heeft het geen zin om de jongeren als eerste te vaccineren.
 
Primetime
 
0
11 maart 2021 om 14:33
@degeneration, ze moeten gewoon kijken wat er op de ic's ligt en dat vaccineren (uiteraard wie wil zonder enkele dwang). Probleem is dat er idioten zijn die voordringen, denk aan kantoorpersoneel van zorginstellingen die thuis werken
 
repuiztav
 
6
11 maart 2021 om 16:53
Nederland79. Misschien verder kijken dan je neus lang is. Het dodental ligt met name zo laag door de huidige maatregelen. Daarnaast is doodgaan niet het enige probleem van Corona. Levenslange longziekte ten gevolge van Corona is namelijk ook geen pretje he
 
SpeedyAFC
 
16
11 maart 2021 om 10:34
Er is perspectief, seizoen 2021/2022 zal er weer publiek mogelijk zijn. We zouden dan allemaal gevaccineerd moeten zijn.
 
koeral
 
3
11 maart 2021 om 10:42
@speedy, het is te hopen dat er dan weer wat publiek bij kan zijn!
 
BJP79
 
2
11 maart 2021 om 13:02
Gewoon dit seizoen zonder supporters en hopelijk begin komend seizoen weer supporter als het kan. Al dat gejank om perspectief man man man wat een gehuil er is zat perspectief. Wees blij dat er gevoetbald kan worden. Zoals gezegd gewoon zonder publiek dit seizoen afmaken en ook geen toeschouwers bij de beker finale en klaar.
 
koeral
 
6
11 maart 2021 om 15:04
Gejank, serieus? Weet je wat best vervelend is: onzekerheid. En als je dat niet kent, heb je inderdaad niks aan perspectief. Maar werkend in de horecabranche is het soms vreselijk kerel. En zo zijn er meerdere branches natuurlijk waar het water aan de lippen staat. Dus ja, perspectief zou hoop geven kerel. En dat zou voor veel mensen wat rust kunnen geven. Met je 'gejank'.
 
Master D
 
10
11 maart 2021 om 10:19
Ik denk dat er hier sprake is van een slechte/onduidelijke formulering. Het compenseren van de PSV-fans voor gemiste wedstrijden kost in totaal 1,1 miljoen? Dat lijkt mij wel heel weinig. Lijkt mij dat dit een bedrag per wedstrijd is. Ik hoop ook dat er snel weer fans mogen komen, maar vrees er wel een beetje voor. Zo snel gaat het allemaal niet met versoepelingen en dergelijke. Hopelijk in het najaar dat we met serieuze aantallen naar de stadions mogen, maar tot die tijd zou ik nergens op rekenen.
 
borrelhond
 
3
11 maart 2021 om 10:29
Niet iedere seizoenskaart houder vraagt compensatie aan. Als elke seizoenskaarthouder (26.000 in totaal) 42,5 euro compensatie aanvraagt zit je al op de genoemde 1.1 miljoen euro.
 
memphisdepay
 
0
11 maart 2021 om 10:32
Ik denk het niet. 1.1 miljoen lijkt wel weinig maar 20 miljoen lijkt mij ook weer erg veel. Er zijn meerdere type seizoenskaarten aangeboden waardoor het risico eigenlijk bij de klant ligt. De meeste supporters zullen wel in het bezit van zijn van zo'n kaart.
 
Master D
 
2
11 maart 2021 om 10:49
20 miljoen is wel erg veel inderdaad, gezien het aantal seizoenkaarthouders van 26.000. Als die gemiddeld 300 per seizoenskaart hebben betaald kom je uit op 7,8 miljoen aan inkomsten. Dan kom je nooit meer aan 1,1 miljoen compensatie per wedstrijd inderdaad. Maar ook dan is 1,1 miljoen wel erg laag als totaalbedrag. Kon mij niet herinneren dat PSV zo`n lage compensatie had. Natuurlijk zal het op het eind allemaal naar verhouding wel meevallen, omdat een groot deel toch weer af zal zien van compensatie. Echter dan nog heb ik twijfels bij die 1,1 miljoen.
 
memphisdepay
 
5
11 maart 2021 om 11:01
Er zijn in totaal 3 opties aangeboden. Bij 2 opties kreeg je sowieso geen geld terug .De derde optie was een optie waarbij je een halve seizoenkaart kon kopen en dan zou je de helft daarvan terugkrijgen als er geen wedstrijden (0) met publiek gespeeld werden. Ik neem aan dat een deel van deze mensen bij een wedstrijd is geweest aangezien spelen met publiek wel mogelijk was in het begin van het seizoen. Daardoor zal het overgrote deel van de seizoenkaarthouders helemaal geen aanspraak maken op compensatie. Ik neem aan dat die 1.1 miljoen gewoon klopt.
 
toejam
 
8
11 maart 2021 om 12:26
Oh wat is het lastig om hier niet op te reageren. Ik bereik er niks mee, maar kan het niet laten. Beste Dennis, na een langdurig ziektebed van mijn moeder en overlijden van een oom die geen onderliggend lijden had, getuigt je reactie van weinig empathie en vooral van veel domheid. Drie keer een schatter lachende smiley toevoegen versterkt je mening niet en stiekem hoop ik dat je overmorgen je 11e verjaardag gaat vieren. Ik verwacht van niet, helaas. Veel gezondheid gewenst.
 
PaulR_1982
 
2
11 maart 2021 om 14:28
Krijgen we de komende dagen nog 33 van dit soort artikelen? PSV is niet de enige club die hier mee zit namelijk.
 
Panerai
 
1
11 maart 2021 om 16:50
als alle financiã«le directeuren van andere clubs met de pers spreken dan krijg je inderdaad nog 33 van dit soort artikelen. Ik kan me alleen zo voorstellen dat de pers niet geã¯nteresseerd is om met alle financieel directeuren te spreken, voor de clicks zijn Psv, Feyenoord en Ajax eigenlijk alleen relevant in NL