PSV kan dure miskoop eindelijk slijten en regelt terugkeer naar Brazilië
Donderdag, 7 juli 2022 om 09:21

PSV heeft afscheid genomen van Luis Felipe, zo valt te lezen op de officiële kanalen. De 21-jarige verdediger verkast naar Cruzeiro in zijn geboorteland Brazilië en dat is vooral financieel gunstig voor PSV. Het forse salaris voor Felipe kan opnieuw geïnvesteerd worden en daarnaast is er een doorverkooppercentage bedongen.

Enkele weken geleden werd duidelijk dat PSV het liefst zou zien dat Felipe de deur achter zich dicht zou trekken in Eindhoven. Als niet EU-speler verdiende de mandekker namelijk een hoog salaris, terwijl hij geen uitzicht had op veel speeltijd in het eerste elftal. De Brabanders wilden zo graag van hem af dat zelfs een gratis vertrek tot de mogelijkheden behoorde, maar zo ver is het niet gekomen. Cruzeiro neemt Felipe nu over en betaalt volgens het Eindhovens Dagblad geen transfersom, maar zal wel een percentage van een eventuele volgende transfersom naar Eindhoven overmaken.

Het is niet duidelijk hoe hoog dat doorverkooppercentage is, maar PSV mag dus wel hopen op een toekomstige financiële meevaller. Daarmee zouden de kosten van zijn tweeënhalf jaar durende verblijf in Eindhoven nog enigszins gedekt kunnen worden. De Braziliaan kwam uiteindelijk tot één wedstrijd in het eerste van PSV en veertien wedstrijden namens het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie. In die duels kon hij de Brabanders niet overtuigen van zijn absolute meerwaarde.

Het geld dat in het salarishuis beschikbaar komt door het aanstaande vertrek van Felipe, zal PSV naar alle waarschijnlijkheid in een nieuwe speler gaan steken. Het Eindhovens Dagblad schreef eerder al dat na de komst van Walter Benítez, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever, Xavi Simons, Luuk de Jong en Guus Til nog meer inkomende transfers verwacht mogen worden. Een naam die al langer rondzingt in Eindhoven is die van Savinho, maar de status van die deal is onduidelijk.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
1
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Fossen
 
29
7 juli 2022 om 09:26
Kreeg een beetje Soulas vibes van Luis Felipe. Onvoorstelbaar dat die twee prof voetballer zijn geworden. Al was Soulas nog erger. Parodie op een verdediger was dat haha. Overigens, VZ: de speler op de foto is Nassoh, niet Felipe.
 
JustusMorris
 
1
7 juli 2022 om 09:49
Soulas, haha wat een kwibus was dat zeg. Wel mooi dat je ze in de KKD op enig niveau kan testen, echt een goede beslissing om daar in te stappen.
 
Fossen
 
7
7 juli 2022 om 09:54
Haha ja dat was echt lachwekkend af en toe. Kon die arme jongen ook niks aan doen natuurlijk maar was vreselijk.
 
LittleLebowski
 
11
7 juli 2022 om 09:59
Hij past beter in een 10 man verdedigingssysteem
 
Fossen
 
5
7 juli 2022 om 10:02
Vanaf de tribune inderdaad
 
Zinedane
 
10
7 juli 2022 om 09:26
Heeft zijn leuke wedstrijden gehad maar net als jongens als Ritzmaiern, Scamacca en Kjolo gewoon gegokt en verloren. Voor elke Malen en Willems die rond hun 16e naar Jong komen zit er een Felipe bij. Was een prima prof, maar gewoon niet goed genoeg.
 
altF4
 
16
7 juli 2022 om 09:27
Dure miskoop en vervolgens wordt er niet vermeld hoeveel PSV voor hem betaald heeft, alleen zijn salaris wat hoog is. ON: mist PSV niks aan natuurlijk. Zorgt voor ruimte in zowel de selecties en het salarishuis. Goede zaak dus. Eindelijk van al die meuk af en flink door selecteren.
 
LuukTuinbeek
 
3
7 juli 2022 om 09:34
Volgens mij niks alleen salaris
 
Sociomasia
 
3
7 juli 2022 om 09:27
De laatste jaren zijn ze bij PSV niet super succesvol met het halen van spelers uit Zuid Amerika, waar ze voorheen heel veel diamantjes wisten te strikken. Weet iemand toevallig of er andere scouts zitten en foccusen ze zich vooral op de mexicaanse markt de laatste jaren?
 
DVCer
 
4
7 juli 2022 om 10:18
De strategie is de laatste jaren wel iets veranderd inderdaad, waarbij er meer werd gefocust op kansjes in de top 5 competities. Daar kwamen dan namen als Max, Sangaré, Boscagli etc uitgerold. In de komende jaren zouden er weer meer Brazilianen moeten komen, daar PSV een samenwerking aan gaat met Cruzeiro, de club die nu dus deze Felipe overneemt. Gomes helpt daarbij, dus ben benieuwd of we daadwerkelijk weer Brazilianen deze kant op zien komen.
 
Brasileiro
 
3
7 juli 2022 om 11:06
Het is wel te hopen dat er bij Cruzeiro wat gebeurd, want het is echt een enorme puinzooi daar. Andere clubs betalen hun jeugdspelers ook een stuk beter in Brazilie natuurlijk wat uit maakt, maar het is jammer om zo'n club te zien kwakkelen. Zijn met Vitor Roque echt een groot talent 'verloren' (4,5m) aan AP. Dat is wel een spits om in de gaten te houden. Verder was alleen Jadsom een speler om in de gaten te houden maar die is al naar Red Bulll gegaan.
 
Sociomasia
 
1
7 juli 2022 om 13:13
@DVCer bedankt voor je reactie! Zal het mooi vinden voor de Nederlandse competitie als ze weer meer gaan focussen op Braziliaanse spelers. Ronaldo, Romario, Alex en Gomes waren heerlijke spelers om na te kijken.
 
Noano
 
18
7 juli 2022 om 09:28
Als je PSV zegt zeg je doorverkooppercentage
 
BurtMacklin
 
4
7 juli 2022 om 09:29
Dure miskoop en dan enkel z`n non EU salaris aankaarten. Percentages van Bergwijn en Scammacca kunnen in die context alleen maar als absolute financiële voltreffers beschouwt worden. Komop VZ.
 
Deenb
 
11
7 juli 2022 om 09:31
Kan als Feyenoord fan alleen maar jaloers zijn op de huidige transferperiode van onze Brabantse vrienden. Veel overbodige spelers weten te slijten, uitgaande transfers van het verleden met financieele meevallers en natuurlijk sterke inkomende transfers.
 
JustusMorris
 
5
7 juli 2022 om 10:25
@deenb. En toch kan het allemaal wel tegenvallen. Allereerst: de schoonmaak met Bruma, Zahavi, Thomas (pechvogel maar niet goed genoeg), Felipe, Müller, Sadilek. Dan het geld wat je ontvangt voor Doan en Bruma, de winst die je (qua transfersom) maakt op Götze, en de meevallers van Scamacca (als het doorgaat)en Bergwijn (wie het kleine niet eert). Conclusie: veel 'deadwood' weg, en voor meer geld dan verwacht. Maar de inkomende transfers moet echt nog wel wat gebeuren, plus nog geen garantie dat het goed uit gaat pakken. Benitez en De Jong weet ik zeker dat die het goed gaan doen. Ik verwacht echt dat we gaan genieten van Benitez, vorig seizoen was bijvoorbeeld elke bal door de lucht gewoon billenknijpen, zonder overdrijven. De Jong schiet er echt minimaal 15 in en zorgt voor een extra wapen met zijn kopkracht. Dan de rest: Hoever, kan allebei de kanten op, we hebben Mwene nog steeds dus op zijn minst blijft de rechtsback even goed maar Hoever moet zich nog echt bewijzen. Simons een hele leuke transfer voor de fans, om beetje mee op te scheppen maar Götze vervangen, de kans is enorm klein dat hem dat (meteen) lukt. Til een meer dan prima breedteaankoop en een ander type. Dus 2 mega goede transfers (verwacht ik), 1 prima en 2 waarvan je nog geen idee hebt. Dan de problemen: 1) Als Sangare of Gakpo vertrekt, of nog erger allebei, ga je die kwaliteit echt never nooit terug halen. 2) Achter Gakpo staat nog geen speler, achter Madueke: Bakayoko en wellicht Savinho, beiden bijna volledig zonder ervaring op het hoogste niveau. En Madueke is nogal blessuregevoelig. 3) Achter Luuk staat Vinicius, dat vind ik echt zo'n bizar slechte speler. Wel nog Vertessen, dus helaas zal er geen spits komen. 4) CV positie te weinig spelers, Ramalho is voor bijv. de CL ook eigenlijk niet goed genoeg, Teze zie ik het wel in zitten. Boscagli nog tijdje eruit, en voor Obispo geldt eigenlijk hetzelfde als Ramalho, fysiek sterk maar soms wat lomp en niet intelligent. 5) beide back posities zijn ingevuld, maar we hebben een omgeturnde middenvelder (mauro) en iemand die niet kan verdedigen (max) op links, een net niet speler (mwene) en iemand waarvan je geen idee heb hoe goed die het gaat doen (hoever) op rechts. Lang verhaal kort: Aanval is top, hun back-ups niet. Middenveld is prima, mag nog een bij, liefst dat Guti dan vertrekt voor Souza oid. Verdediging is ondermaats, maar wel al veel plekken gevuld dus bang dat er alleen nog een CV bijkomt. Maargoed, als ik het vergelijk met de situatie bij Feyenoord stelt het niks voor. Ik heb ook niet het gevoel dat dit echt de bedoeling was van Arnesen.
 
FlamengoBrasil
 
12
7 juli 2022 om 09:39
Dure miskoop, wat is dat nou weer voor belachelijke titel. Alleen vanwege zijn niet EU salaris? Bruma en Baumgartl zijn dure miskopen.
 
GLENNN
 
3
7 juli 2022 om 09:49
Ken deze hele gast niet. Blij dat PSV van dat salaris van hem af is en mocht hij ooit nog opbloeien en een transfer maken, verdien je er nog wat aan. Goed gehandeld, wederom. Sterke transferwindow tot nu toe van PSV.
 
Davilla_7
 
0
7 juli 2022 om 09:50
Bij de titel even de hoop dat het om Ramalho of Vinicius ging. Al zijn die feitelijk natuurlijk niet gekocht, maar wel nog duurdere misperen
 
Bongiorno
 
1
7 juli 2022 om 10:00
Vinicius is wel te overzien en Ramalho is toch geen miskoop?
 
Davilla_7
 
3
7 juli 2022 om 10:14
Ik vind Ramalho echt heel erg slecht. Opbouwend natuurlijk wel oké maar hij is extreem traag en verdedigend gewoon zwak. Ik snap eerlijk gezegd niet hoe je hem goed kan vinden als je PSV een beetje volgt
 
nick140
 
3
7 juli 2022 om 11:00
Jij hebt er niet veel kaas van gegeten. Een puike leider in de defensie. Ergens in het seizoen een wat mindere fase, maar dat het een miskoop zou zijn is echt volstrekte lariekoek, je bent echt de enige met die mening vermoed ik.
 
Mattiaspsv
 
1
7 juli 2022 om 12:05
Ik vind Ramalho overschat maar ik vind niet dat hij het echt slecht gedaan heeft, hem een miskoop noemen gaat me dus wel wat ver. Ik denk wel dat Ramalho tekort komt voor het niveau waar PSV nu heen lijkt te willen gaan, ik zie ook graag een versterking komen voor de positie van CV.
 
ShibbyMcDude
 
6
7 juli 2022 om 10:03
Ramalho een miskoop noemen.. uniek! Maar denk dat 99% van de PSV volgers t niet met je eens is
 
Boktor
 
8
7 juli 2022 om 10:05
Ramalho miskoop? Dat is gewoon de beste verdediger van psv hoor.
 
PerPSV
 
0
7 juli 2022 om 14:14
Tsja, de twee uitersten. Een miskoop is hij niet, maar op individuele klasse zijn Teze en Boscagli verder. Met een beetje geluk zorgt onze nieuwe Argentijn voor de leiderschapskwaliteiten die Ramalho bracht, zodat we zsm ook weer met d(i)e (twee) betere spelers achterin kunnen gaan staan.
 
Stan van Rooij
 
1
7 juli 2022 om 09:59
Op de foto is mo nassoh, klein foutje.
 
Cas1
 
1
7 juli 2022 om 11:20
Dit is de eerste keer dat ik iets over deze jongen lees. Heeft hij nooit gespeeld bij Psv? Wat kostte hij. In dit geval is hij dus nog erger dan Romero en Bande. Als je in Nederland niet eens aan ballen toekomt dan moet je wel heel slecht zijn (en toch gescout als aanwinst)
 
Toto squilacci
 
0
8 juli 2022 om 01:32
Ken bijna iedereen binnen en buitenland naar ken deze gast niet. Hahaha