PSV kondigt persconferentie aan en komt mogelijk met nieuws over Cocu
Vrijdag, 22 juni 2018 om 08:47

PSV wil zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen over de invulling van de technische staf voor komend seizoen. Een officiële reactie van de clubleiding is vooralsnog uitgebleven, omdat de onderhandelingen met Fenerbahçe over trainer Phillip Cocu nog lopen. Vrijdag om 12.00 uur geeft PSV echter een persconferentie en zal algemeen directeur Toon Gerbrands het woord nemen.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de voorbereiding van PSV eruitziet. De technische staf is nog onbekend en het programma maar deels: midden juli werkt de landskampioen een trainingskamp af in Zwitserland. PSV wil op 25 juli in Uden een oefenwedstrijd spelen tegen Olympiacos; drie dagen later willen de Eindhovenaren de jaarlijkse fandag afsluiten met een vriendschappelijk treffen tegen Valencia. Een week geleden werd duidelijk dat PSV met beide clubs in gesprek is.

Mogelijk zit Mark van Bommel dan als hoofdtrainer in de dug-out. Het is geen geheim meer dat PSV in de jeugdtrainer de opvolger van Cocu ziet, maar ook daar is nog geen officiële mededeling over gedaan. Van Bommel is momenteel als rechterhand van Bert van Marwijk bij Australië actief op het WK. Het land staat derde in Groep C en heeft nog een kleine kans op het bereiken van de achtste finales ten koste van Denemarken. Als dat lukt, laat de rentree van Van Bommel bij PSV langer op zich wachten.

Ondertussen wordt ook gespeculeerd over een rol van Van Marwijk in de technische staf van PSV, of mogelijk een adviserende functie. Eerder deze week beaamde de voormalig bondscoach van Oranje dat Van Bommel de belangrijkste kandidaat is om Cocu op te volgen, maar verder wilde hij niet ingaan op de verhalen over PSV. "We zitten hier op een WK", zei Van Marwijk in De Telegraaf. "We vinden het ongepast naar de Australische voetbalbond en de Australische internationals toe om daar nu mee bezig te zijn."

Meer nieuws
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
5
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
3
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
FcExclusief
 
1
22 juni 2018 om 09:15
Lijkt mij niet bevorderlijk voor je voorbereiding. Dan kan je maar beter zo snel mogelijk de boel afronden of afkappen.
 
vivabarsa
 
13
22 juni 2018 om 09:19
voor PSV is het vertrek van Cocu amper goed op te vangen. jammer voor Psv.
 
cabinessence
 
101
22 juni 2018 om 09:28
@vivabarsa: Een persconferentie die het begin van de hegemonie van Ajax in gaat leiden? Zo, toe maar... Dat zal een heftige persconferentie worden dan. En bij PSV wordt het "jaren zoeken naar de juiste balans", "wrevel", "weerstand" en "verlies goedpraten" met een "zeer twijfelachtige" trainer? Wow. Ik heb echt zelden zoveel helemaal nergens op gebaseerde voorbarige conclusies gezien in 1 reactie... Of zit er wellicht ook heel veel wishful thinking bij?
 
Sabelhout
 
39
22 juni 2018 om 09:32
@ vivabarsa Oh oh oh wat een afgunst. Wat laat je je kennen vivabarsa. Zielig hoor!
 
Johan78
 
27
22 juni 2018 om 10:06
Vivabarsa, je onderschat hier overduidelijk de impact van een eventueel vertrek van Cocu. Dit zal het faillissement van PSV inleiden. Men zal de betaald voetbal licentie terug moeten geven aan de Knvb, en als amateur elftal instromen in de zondag zesde klasse C. De nog aan te stellen curator zal de spelers voor een prikkie slijten aan geïnteresseerde clubs om tenminste nog een deel van de van de gemeente Eindhoven geleende miljoenen terug te betalen. Ajax zal gezien haar status en betekenis voor het Nederlandse voetbal het eerste recht tot koop van de spelers krijgen, waarmee de club definitief weer de aansluiting kan vinden met de huidige Europese grootmachten. De eindbestemming van de Champions League beker is de komende jaren bekend, de graveur kan alvast aan het werk.
 
psvgek95
 
11
22 juni 2018 om 10:07
Het begin vd hegemonie van Ajax? Ik denk dat heel wat topclubs in Nederland failliet moeten gaan, alvorens Ajax de absolute leider van het Nederlandse voetbal wordt.. Ze komen de laatste 10 jaar bij lange na niet in de buurt van psv..
 
AfcaEric
 
15
22 juni 2018 om 10:18
Overdrijven is ook een vak. 4 keer kampioen op rij en een EL finale, maar in de buurt komen we niet. Vertel eens, wat heeft PSV zoveel beter gedaan dat ze lichtjaren voorlopen?
 
jlenders
 
4
22 juni 2018 om 11:06
Nu doe je perfect waar vivabarca op inspeelt. Laat je niet zo kennen man
 
atleticofc
 
6
22 juni 2018 om 10:09
Haha zoveel onzin in 1 post heb ik nog nooit gelezen. Op basis waarvan baseer jij dat? Een grote natte vinger? Van Bommel draait al een tijdje mee bij Psv. Kent de spelersgroep dus al, net zoals de meeste spelers hem kennen. Hij kent de jeugd waar hij het afgelopen seizoen nog mee heeft gewerkt. En natuurlijk zal het even aftasten worden. Maar denk dat van Bommel wel een plan heeft hoe hij het aan wilt en kan gaan pakken. Daarnaast zullen er in de spelersgroep nog wat mutaties komen, dus iedereen zal ook moeten vechten voor zijn plekkie, en zal er een nieuwe hiërarchie gaan ontstaan. Maar dit kan ook positief werken voor een groep. En misschien worden ze aankomend jaar geen kampioen, maar we weten zelf maar al te goed dat dit meestal in golfbewegingen gaat. In de jaren 90 toen Ajax de Champions League won dacht iedereen ook dat Ajax niet meer te achterhalen zou zijn. Nou we hebben kunnen zien hoe de verhoudingen na de eeuwwisseling zijn gaan liggen momenteel.
 
genieterr
 
2
22 juni 2018 om 10:11
hahahahaha...wat een onzin om hier gelijk Ajax bij te betrekken. Ajax wordt wel weer even kampioen, en plaatst zich met 2 vingers in de neus voor de CL. Ajax heeft de balans met ten Hag al gevonden? Want waarom zou het bij PSV jaren duren, maar bij ten Hag slcechts een half jaar? Hele bestuur van ajax probeert alles al jaren goed te praten, maar ondertussen vechten ze elkaar de tent in.....waar overigens Keizer de dupe van is geworden. Kortom: ik denk eerder dat dit je hoop is, dat dat we je opmerking serieus moeten nemen.
 
cuco10
 
22
22 juni 2018 om 10:28
Ben jij stiekem sjaak Swart?
 
Sabelhout
 
13
22 juni 2018 om 09:20
Het is Philip gegund al is het wel een hele moeilijke club om te leiden. Wat PSV betreft geen ideale voorbereiding. Netjes van Van Bommel en Van Marwijk om zich nu volledig op Australië te richten. De rest van de huidige straf zal bezig zijn met de voorbereiding op volgend seizoen. Al met al hoeft deze trainerswissel niet nadelig te zijn voor PSV.
 
Valceryn
 
0
22 juni 2018 om 10:36
Van wat er nog over is van de rest van de staf in ieder geval. Cocu neemt Van Der Weerden mee als assistent, dus alleen Ruud Brood zal echt bezig zijn met de voorbereiding. Het is te hopen dat Bert en Mark zsm aantreden, mits zij het gaan worden.
 
Arnavut1
 
0
22 juni 2018 om 10:52
Prima.. Mocht het zo zijn dat Cocu zal vertrekken dan wens ik hem het allerbeste. Ben vaak heel erg kritisch geweest op zijn spel/opstelling/wisselbeleid maar heeft vaak zijn gelijk gehad met de behaalde resultaten en uiteindelijk de kampioenschappen. Hoop echt dat van Bommel en van Marwijk de lijn kunnen doortrekken en met een iets aanvallender spel. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de transfers.
 
Lekiam
 
2
22 juni 2018 om 11:09
Mocht Cocu inderdaad worden opgevolgd door Van Marwijk en van Bommel gaat Psv er in mijn ogen echt op vooruit. Cocu had bijna geen ervaring maar doet het prima, Van Marwijk/van Bommel hebben zeer veel ervaring en kennen PSV van binnen en buiten. Een terugslag wat meestal komt bij een nieuwe trainer (die niet ervaren is met de club) zie ik dus niet komen en met hun ervaring zie ik ze alleen maar stappen maken. Mochten zij het niet worden ben ik wel zeer benieuwd wie het dan wordt. Denk dat Psv dan wel een klap krijgt. Of zou dit die aanbieding van Van Gaal zijn die hij niet kon weigeren
 
Greatest
 
0
22 juni 2018 om 11:14
Er wordt steeds gezegd dat v Bommel waarschijnlijk de nieuwe hoofdcoach wordt....Ik denk dat dat nu (nog niet)zal gebeuren... Zal niet raar opkijken als Peter Bosz dat wordt.