'PSV moet Ihattaren honderd procent zeker nog een kans geven, waarom niet?'
Vrijdag, 2 december 2022 om 19:15

Reda Kharchouch en Yassin Ayoub zouden het begrijpen als PSV verzoent met Mohamed Ihattaren. Dat zegt het Excelsior-duo te gast in het programma Leeuwen van Voetbalzone. Afgelopen woensdag bevestigde journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dat de twintigjarige linkspoot dolgraag zou willen terugkeren in Eindhoven. Kharchouch en Ayoub begrijpen Ihattaren, en denken dat hij weer als vanouds kan worden in het Philips Stadion.

"Met alle respect, maar het blijft een goede speler", aldus Kharchouch, die hem 'honderd procent zeker' nog een kans zou geven als hij de leiding zou hebben bij PSV. "Hij kan nog steeds wedstrijden bepalen." De spits vindt het vervelend dat er vaak negatief over Ihattaren wordt gesproken. "Tegenwoordig wordt alles in de media opgenomen. Tien à twintig jaar geleden had je dit waarschijnlijk niet eens meegekregen en dat is nadelig voor hem. Maar hij heeft ook laten zien dat hij fit kan worden en is nog vrij jong, voetballen kan hij als geen ander."

Ook Ayoub zou Ihattaren graag weer in een stadion zien schitteren. "Ik ben echt een fan van hem en zijn speelstijl. Ik hou van de manier waarop hij voetbalt, met een bepaalde flair. Zijn linkerbeen lijkt een beetje op die van Ziyech, heel speciaal." De middenvelder vraagt zich af of Ihattaren de juiste mensen om zich heen heeft gehad sinds zijn vertrek bij PSV. "Ik weet niet of er iemand écht met hem heeft gesproken, of hij écht het hele verhaal heeft verteld. Ik denk het niet, en ik denk ook niet dat Mohamed een vervelende jongen is."

Ayoub vindt het begrijpelijk dat Ihattaren er moeite mee heeft om zelfkritisch te zijn. "Ik vind dat ook logisch. Wanneer er van alle kanten op je geschoten wordt, ga je een beschermende rol innemen. Wanneer hij het nieuws leest, is alles over Mohamed Ihattaren negatief. Als persoon doet dat iets met je. Je kan wel zeggen dat je daar lak aan hebt, maar dan lieg je."

Op de vraag of een traject bij Jong PSV onder Adil Ramzi geschikt zou zijn, reageert Ayoub met verbazing. "Waarom bij Jong? Hij heeft toch goed met Ruud van Nistelrooij gewerkt?", aldus de middenvelder, die van mening is dat Eindhoven de juiste omgeving is voor Ihattaren. "Misschien ziet hij nu in dat hij terug moet naar zijn basis, en zijn basis is eigenlijk zijn hele jeugd bij PSV geweest. Daar is hij groot geworden. Ik denk dat hij zich daarom zo uitspreekt, over dat hij terug wil. Ik weet niet of PSV het gaat doen, maar ik denk dat er niemand is die hem beter kent dan PSV."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
2
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
Achterman
 
352
1 december 2022 om 22:56
Mocro's die het opnemen voor hun mocro broeder. Wat een verrassing. Aub PSV, laat deze jongen in nog geen straal van 10 KM in de buurt van de Herdgang komen. Je haalt alleen maar gezeik binnen, terwijl er nu een team staat dat voor elkaar vecht. Deze jongen heeft al duizend keer beloofd een echte prof te willen zijn, maar zijn gedrag is elke keer het tegenovergestelde. Trap er aub niet in.
 
Eindtovenaar10
 
13
1 december 2022 om 23:14
Je kan er niet veel op verliezen als je hem een zeer laag salaris geeft en hem bij jong PSV dit seizoen laat spelen. Presteert hij dan kan je z’n contract upgraden, wilt hij dit niet is dat ook goed maar dan wens je hem veel plezier in z’n leven.
 
Achterman
 
164
1 december 2022 om 23:20
Een zeer laag salaris is nog te veel. Je gaat echt veel ellende en ongewenste media aandacht in huis halen. IK zou dit niet doen als PSV zijnde. De kans dat hij een negatieve invloed gaat hebben op de spelersgroep is gewoon veels te groot.
 
chrissie23
 
92
1 december 2022 om 23:52
Je kan er dus wel degelijk veel op verliezen als je de mocro maffia ermee binnenhaalt. Het zou je maar gebeuren dat hij een van je talentvolle jeugdspelers besmet met zijn vriendengroep. Waarom denk je dat Ajax hem niet meer bij de groep liet, ondanks dat ze hem betaalden.
 
Vernon
 
17
2 december 2022 om 09:08
Eindtovenaar, je gaat er zeker veel op verliezen. Niet in termen van geld. Maar wel in termen van rust en topsportklimaat binnen je club. Ihattaren is op dit moment mijlenver verwijderd van het presteren als profvoetballer. Fysiek en mentaal.
 
MrKrillin
 
124
1 december 2022 om 23:26
Ik ben mocro en super groot fan van Ihattaren. Mijn advies zou zijn aan PSV, niet aan beginnen. Geldt ook voor AZ of Utrecht Man moet eerst hulp zoeken voor zin mentale issues. Tot die tijd heeft het geen zin.
 
Achterman
 
18
1 december 2022 om 23:34
Ik bedoelde hiermee: je ziet dat veel marokkaanse (oud) spelers een zwak voor deze jongen hebben, waarvan ik mij afvraag waarop dit gebasseerd is. Heeft in de afgelopen 2 jaar 5 min gevoetbald en zou nu zomaar bij PSV 1 kunnen aansluiten?
 
Sir Paul
 
31
2 december 2022 om 07:27
Zo is dat Mr Krillin. Vind t oprecht rot voor je dat steeds te moeten lezen. Zodra men zegt: hij zal zn mocrobroeder wel beschermen zegt dat vooral wat over de denkpatronen van degene.. wij-zij denkers. Ik hoop dat je genoten hebt van de passie en voetbal. Met Ajax wens ik je veeeeeeel minder succes haha. Fijne dag kameraad
 
Vernon
 
5
2 december 2022 om 09:09
Mrkrillin Nette reactie, ik zou zelf denk ik niet de moeite nemen, danwel boos worden, als het hier opeens weer over mocro's gaat. Ihattaren moet inderdaad eerst mentaal gezond worden.
 
Vernon
 
5
2 december 2022 om 09:11
Achterman Gebaseerd op sympathie, meer niet. We zijn allemaal subjectief. Als wij iemand aardig vinden zeggen we ook sneller dat iemand een kans verdient. Op dit forum zie je ook nog steeds mensen die Ihattaren bij club X of Y willen zien voetballen. Terwijl ik zelf denk dat hij gewoon eerst als mens op de been moet komen, voordat er uberhaupt sprake is van voetbal.
 
Achterman
 
8
2 december 2022 om 20:43
Mwah. Als die jongen Piet Janssens had geheten had je allemaal die (oud) spelers met Marokkaanse roots niet gehoord.
 
IkWeetAlles11
 
65
1 december 2022 om 23:48
Iedereen verdient een 19e kans. Tenminste, volgens sommigen.
 
bobson1982
 
23
1 december 2022 om 22:57
Laten we eerst eens iemand zoeken die met een Persoons Gebonden Budget functionele bezigheden gaat doen met die jongen voordat ie weer een trainingsjasje aantrekt.
 
 
75
1 december 2022 om 22:57
Mee eens die jongen verdient gewoon nog een kans. Zo werkt dat in topsport. Als je niet je best doet krijg je oneindig vaak kansen tot het een keer lukt. Oh nee, gewoon onvoldoende en terug naar school.
 
Woenselaar
 
41
1 december 2022 om 22:57
Ondanks dat de stemming pas 10 stemmen heeft, is het 50/50. Wat heeft ihattaren nou laten zien dat hij nog een kans verdiend? Die gaat echt over 20 jaar pas in zien dat hij het verkloot heeft volgens mij, wat natuurlijk erg jammer is.
 
toss
 
4
1 december 2022 om 23:04
Dit is al de 5e poll overigens met deze vraag. Wordt vooral simpel van hoeveelheid aantal zelfde artikelen vanuit media over deze bullshit (ibi terug) en dan steeds zo'n poll erbij. Hoe creeer je iets.
 
Vernon
 
5
2 december 2022 om 09:12
Woenselaar Die poll moet je niet serieus nemen. Als de vraag is "moet Edwin van der Sar morgen in de basis bij oranje ipv Noppert?" dan zegt ook een deel gewoon "ja".
 
sportweek86
 
16
1 december 2022 om 23:00
Ik zou dat alleen overwegen als Ihattaren de eerste 2 jaar een flinke som contributie wil betalen. Die jongen heeft al ongekend veel tijd en geld gekost. Nou is het tijd om zijn goede wil te tonen.
 
FTBLLR
 
14
1 december 2022 om 23:00
Opmerkelijk, zeer recent was de uitkomst op de identieke poll iets van 30/70, en nu 40/60. Alleen omdat Ayoub en Kharchouch iets van Ihattaren vinden? PSV moet hier gewoon nooit eer aan beginnen, spijtig genoeg.
 
Sanderr
 
42
1 december 2022 om 23:15
Met nog geen 100 stemmen is 30/70 of 40/60 ook totaal geen significant verschil natuurlijk. Wat ik eerder opvallend vind is dat er uberhaupt mensen zijn die vinden dag Ihattaren nog een kans verdient bij een profclub. Ik denk dat we dat stadium wel gepasseerd zijn inmiddels, toch?
 
Feye_88
 
12
1 december 2022 om 23:07
Als je echt met Ihattaren begaan bent snap je dat hij een heel traject nodig heeft waarin hij nogal wat psychologische hulp krijgt. Daarnaast moet hij zijn vriendjes een tijdje links laten liggen en de dood van zn pa leren verwerken. Dat gaat niet als je onder een vergrootglas ligt in de media. Laat die jongen een keer met rust. Hij heeft genoeg talent om over een jaar nog leuk mee te kunnen doen. Maar eerst moet hij een tijd aan zn mentale gezondheid werken.
 
MrKrillin
 
12
1 december 2022 om 23:28
Idd mentale hulp en later eens een club ver weg uit de schijnwerpers Ergens Oost Duitsland of Polen. Grauw, geen afleiding, geen media en kei en kei hard werken. In je eentje daar als monnik leven. Trainen, rusten, trainen, rusten, wedstrijd, herstellen, rusten, trainen. En dan kijken hoe het er voor staat als hii dit paar seizoenen volhoudt.
 
ninjakai
 
21
2 december 2022 om 03:11
@Feye_88 Dat verlangde ze bij Ajax. Waren gewoon bereid hem over te nemen van Juve onder de voorwaarde dat hij een traject aanging voor mentale hulp. Wilde meneer niet. Mo moet eens lekker op het 2e of 3e niveau als semi prof aan de gang gaan. Niets voor je geregeld het allemaal zelf moeten doen. Gewoon echt 0. Dan zijn er twee mogelijkheden of hij ziet in wat hij kwijt is en komt tot inkeer of hij gaat zijn vriendjes achterna op zoek naar snel geld. Nu hangt er gewoon nog te veel omheen dat hij toch wel ergens een kans krijgt en er dus nauwelijks gevolgen zijn voor zijn slechte keuzes.
 
Vernon
 
2
2 december 2022 om 09:14
@ninjakai Dat Ajax dat verlangde is om een reden. En hij heeft inderdaad geweigerd. Dan heeft het toch ook geen zin om als semi-prof te gaan spelen? Hij heeft nog steeds die mentale issues niet opgelost. Dan maakt het niet uit op welk niveau je gaat voetballen.
 
cabinessence
 
41
1 december 2022 om 23:31
Bij PSV hebben ze op de Herdgang een zin op een muur staan: "hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt". Talent hebben is 50%, er iets mee doen is de andere 50%. En op dat tweede front zit er bij Ihattaren gewoon helemaal niets. PSV moet hier absoluut niet aan beginnen. Kansloze missie. Al biedt Ihattaren aan om gratis te komen en zelfs contributie te betalen: niet doen. Hij gaat het nooit redden. Je haalt alleen maar onrust, gedoe, problemen, negativiteit en schandalen in huis. Je zadelt trainers en begeleiders op met zinloze uren die ze beter kunnen besteden aan talenten die wel echt willen. Dat dit uberhaupt nog een discussie is...
 
MT87
 
8
1 december 2022 om 23:51
Gaat niet gebeuren. Dat dit überhaupt in de media speelt... Ik werd er bij PSV op een gegeven moment gek van dat er vanalles interessants bij de club gebeurde, maar dan kwam de media altijd weer met dat gezeik om, en met, Ihattaren. Nu speelt hij niet eens meer bij ons en dan gebeurt het alsnog. Bizar. Denk dat de Ajacieden hier dat ook snel doorhadden; hij brengt zoveel ongewenste aandacht met zich mee. En dan zoekt hij het zelf nog op ook. Hoop dat ik na dit artikel de woorden PSV en Ihattaren nooit meer in één en dezelfde kop hoef te lezen. Hij heeft in niets te maken met onze club, waar hard werken talent verslaat, als talent niet hard werkt.
 
Arnout108
 
2
2 december 2022 om 06:21
Aan de ene kant zou ik het snappen als PSV hem een kans geeft. Ihattaren kost niks en er is een kleine kans dat die slaagt en dan ben je binnen. Dat zou dan wel onder stenge voorwaarden moeten zijn. Professionele begeleiding bijvoorbeeld, anders hoef je er echt niet meer aan te beginnen. Ihattaren heeft de laatste jaren bewezen zo de weg kwijt te zijn dat uitgaan van de belofte 'ik ga het nu opeens wel goed doen' eigenlijk niet meer kunt doen. Maargoed, bij ajax weigerde hij die professionele hulp dus waarom zou die hem bij PSV opeens wel willen?
 
Vernon
 
3
2 december 2022 om 09:16
Die laatste zin is waar het om gaat. Bij ajax hadden ze precies dit plan. Is niet gelukt. Daarvoor was het bij PSV al niet gelukt. Dan moet je er niet aan beginnen. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat je als PSV hem aanbiedt om dat mentale traject voor hem te begeleiden. Niet op de herdgang, maar als medewerker die buiten de club aan zijn herstel werkt. Maar niet tegelijk mee laten trainen. Dat werkt niet.
 
cabinessence
 
4
2 december 2022 om 09:22
"ihattaren kost niks" Dat weet je niet eens zeker, hij staat nog onder contract bij Juventus, zij bepalen of hij nog iets moet kosten.
 
Soccerfan_1
 
12
2 december 2022 om 06:25
Waarom niet? Moeten we dat nu echt weer gaan uitleggen?
 
Vernon
 
2
2 december 2022 om 09:16
Ja erg he. Zo simpel zo'n vraag, "waarom niet?". Nou dat is dus heel eenvoudig.
 
Yoda
 
3
2 december 2022 om 08:21
Psv moet niks. Ihattaren zal iets moeten, als hij nog profvoetballer wil worden. Maar ook dat hoeft hij niet.
 
gomes1psv
 
17
2 december 2022 om 08:46
Wat een slechte analist zeg! ‘Waarom niet?’ Lees je eens in man, het is toch overduidelijk waarom een zichzelf respecterende topclub zijn handen niet meer brandt aan deze borderliner. Als je dat niet snapt, begrijp je niets van groepsdynamiek of topsport. ‘Waarom niet…’
 
RedondoNo5
 
3
2 december 2022 om 09:14
Geen enkele club gaat hieraan beginnen. Heeft zoveel kansen gehad, maar geen enkele gepakt. Zijn instelling is gewoon niet geschikt voor topsport. Wanneer een club het wel aandurft zal het opnieuw eindigen in een teleurstelling. Laat hem maar bij een amateur club gaan spelen.
 
mitchajax020
 
4
2 december 2022 om 09:14
Waarom wel. Iedereen hoort een 2de kans te krijgen maar hoeveel kansen heeft hij wel niet gehad en nooit met beide handen heeft aangegrepen. Dan is het wel een x klaar
 
Vernon
 
2
2 december 2022 om 09:17
Precies, Ihattaren is nu ook erg ver verwijderd van het spelen van voetbal op enig niveau. Dus zelfs als je denkt dat hij er mentaal klaar voor is, heeft hij nog heel veel tijd nodig.
 
MarrieAanDeBal
 
2
2 december 2022 om 09:28
Deze man staat nog voor 2 jaar onder contract bij Juve dacht ik?
 
Ali Boembari
 
1
2 december 2022 om 10:10
Ik denk dat Juventus zelfs geld toelegt om van hem af te komen.
 
cabinessence
 
2
2 december 2022 om 10:37
"ik denk dat Juventus zelfs geld toelegt om van hem af te komen." Hoeven ze niet eens. Gewoon rustig afwachten totdat hij niet meer op komt dagen op de training (zal hooguit twee weken duren, gok ik) en dan zijn contract ontbinden wegens werkweigering.
 
pinko
 
1
2 december 2022 om 09:58
Tja, PSV kan een gokje wagen. Net als wat Ajax heeft gedaan. Dan kan een dubbeltje een EURO worden. Maar ik heb er een heel hard hoofd in. Deze jongen heeft al zo vaak beterschap beloofd, maar is telkens weer de fout in gegaan. Ik heb ook de indruk dat hij niet (meer) geschikt is voor het regime betaald voetballer. Hij lijkt zo vatbaar voor de voor hem leuke dingen naast het voetbal, die nou net niet goed voor je zijn als beroepsvoetballer. Maar PSV mag het ook met hem proberen. Net als een stuk of -tig voor die club…
 
Ali Boembari
 
3
2 december 2022 om 10:10
Ihattaren maakt gewoon gebruik van het feit dat clubs nog geld in hem zien. Vervolgens krijgt hij een contract onder zn neus geschoven. Doet 3 weken zijn best en vervalt weer in het normale patroon. Kan hij weer een jaartje geld ontvangen zonder maar iets ervoor te doen. Ik zou hem alleen halen als hij een prestatiecontract tekent.
 
Rudeboy65
 
7
2 december 2022 om 11:22
Nee. Nee. Nee. Onderbouwing? Zie 923 andere artikelen over deze faalhaas en de 451 pogingen hem te begeleiden en terug te brengen op niveau.
 
Repelsteel76
 
2
2 december 2022 om 11:24
Ze moeten hem een kans geven, waarom niet? Heeft deze jongen onder een steen gelegen? 1000 redenen om het niet meer te doen.
 
Adzevedo
 
1
2 december 2022 om 14:59
Ik dacht oprecht dat het de moeite waard was voor Ajax om een poging te wagen destijds. Overgewicht? Ach ja. Terugslag? Ach ja. Tot dat plots verhalen opdoken waarin stond dat criminelen van de mocromaffia met de auto van de club bij de rechtbank verschenen. Ben je blij dat je net via de Promes af bent met zijn criminele gedrag, krijg je weer zo'n verhaal. Dit wil je toch niet je club binnen halen? Het verhaal nu lijkt me alleen maar complexer dan toen hij vertrok bij PSV.
 
Cas1
 
1
2 december 2022 om 19:20
Ihateren wil zelf niet. Hij vindt het wel leuk om met het publiek te bespelen. Bij Psv is het echt over en uit
 
Oelie Wapper
 
1
2 december 2022 om 19:23
Waarom niet... Tja, waarom niet... Als dat je argument is, weet ik er ook nog een. Waarom wel?
 
 
2
2 december 2022 om 19:36
Dat mensen het nog opnemen voor deze jongen. Deze jongen moet lekker aan zichzelf gaan werken en misschien over paar jaar lekker innde zaal gaan spelen ofzo