'PSV neemt door coronacrisis drastisch besluit en zet tweetal in etalage'
Dinsdag, 30 maart 2021 om 10:21

PSV zal eerst enkele spelers moeten verkopen, om deze zomer de selectie te kunnen versterken. Voetbal International meldt dinsdag dat Donyell Malen de grootste cashcow is in de selectie van trainer Roger Schmidt, terwijl de PSV-leiding tevens hoopt miljoenen over te houden aan een eventuele verkoop van Denzel Dumfries. Ook Mohamed Ihattaren zou na afloop van dit seizoen kunnen vertrekken, al speelt er momenteel niets rond de middenvelder.

"Op dit moment speelt er nog niets", benadrukt zaakwaarnemer Mino Raiola in een reactie aan Voetbal International. Het contract van Ihattaren loopt medio 2022 af en PSV is er nog steeds niet in geslaagd om de verbintenis te verlengen. Het is goed mogelijk, ook gezien de situatie in financieel opzicht, dat de spelmaker deze zomer verkocht wordt, om zo te voorkomen dat hij over ruim een jaar gratis de deur uitloopt. Ihattaren is al meer dan eens genoemd als mogelijke aanwinst van Ajax, al heeft de koploper in de Eredivisie nog geen officieel bod neergelegd in Eindhoven.

PSV kan op financieel gebied wel wat hebben, want in de afgelopen is een eigen vermogen van veertig miljoen euro opgebouwd. Desondanks is het idee om verschillende spelers over enkele maanden te verkopen, om zo de tekorten die door de coronacrisis zijn ontstaan weg te poetsen. PSV maakte daar vorig jaar al een begin aan door Sam Lammers voor tien miljoen euro te verkopen aan Atalanta. Malen en Dumfries worden al enige tijd in verband gebracht met de stap naar een Europese topcompetitie en de Eindhovense club hoopt later dit jaar spijkers met koppen te kunnen slaan op transfergebied.

De clubleiding wist vorige week een akkoord te bereiken over een nieuw loonoffer in het Philips Stadion. Niet alleen spelers en trainers, ook het voltallige personeel doet mee aan de tijdelijke salarisverlaging. Vanwege de coronacrisis wordt PSV geconfronteerd met een operationeel tekort van 20 à 25 miljoen euro. Bij het loonoffer van vorig jaar, een initiatief van algemeen directeur Toon Gerbrands, werd al gemeld dat er een nieuwe salarisverlaging zou worden doorgevoerd als er het gehele seizoen zonder thuispubliek zou worden gespeeld. Het is nog niet bekend tot wanneer de nieuwe maatregelen gelden en wat voor een bedrag men over te houden.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
4
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
37
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (172)

 
Goalski
 
26
30 maart 2021 om 10:35
Dit was natuurlijk te verwachten, zonde dat corona zoveel roet in het eten gooit, maar aan de andere kant heeft PSV ook wel grote risico`s genomen. Hopelijk halen ze wel de groepsfase van de CL, anders ben ik bang dat ze niet genoeg hebben aan de verkoop van deze 3 heren om de selectie wat breder op sterkte te maken.
 
G-schock
 
42
30 maart 2021 om 10:40
Waarom denk je dat dan? Er staat dat PSV ook nog een eigen vermogen heeft opgebouwd van 40 miljoen. Als ik de bedragen die genoemd worden mag geloven. Dan kan PSV de selectie ook goed en gericht versterken. Ik zie niet in waar er volgens jouw dan grote risico's zijn genomen.
 
Lierse1997
 
86
30 maart 2021 om 10:43
Corona zal wel aan dat eigen vermogen geknabbeld hebben, vermoed ik.
 
Goalski
 
61
30 maart 2021 om 10:45
Eigen vermogen is natuurlijk heel wat anders dan geld op de bank om te investeren, het eigen vermogen zegt heel weinig over de financiële gesteldheid van de club. Ik kan me herinneren dat ze de grond onder het stadion hadden verpacht om bijvoorbeeld het eigen vermogen op te krikken, echt gezond is dat niet voor je financiële situatie, tenzij je meer rendement weet te halen uit je investeringen.
 
665
 
18
30 maart 2021 om 10:47
PSV heeft wel geluk dat vervangers al klaar staan. Teze zou naar rechts kunnen schuiven. Een CV moest er altijd al komen. Madueke zou Malen prima kunnen vervangen in de spits en Ihattaren heeft niet eens een vaste basisplaats. Hopelijk komt er dan nog een middenvelder bij of is van Ginkel 2 jaar gehuurd? Als PSV een of twee goede centraal verdedigers haalt en een goede keeper doen ze volgend jaar gewoon weer mee.
 
MessiBazoer
 
12
30 maart 2021 om 10:49
@665, Alleen houd je dan het probleem dat je op rechtsback wéér geen back-up hebt. Als PSV Dumfries, Malen, Ihattaren, Bruma en Guti oa verkoopt, komt er al gauw 50 miljoen+ binnen, dan houden ze dus 25 miljoen over om weer te investeren.
 
barcalover123
 
34
30 maart 2021 om 10:51
Zou Teze lekker laten staan joh die doet het geweldig op CV. Dumfries ga ik eigenlijk niet zo missen. Hij stopt veel energie in zijn spel maar dat is wel echt het enige.. Voetballend zo bagger dat je vaak gewoon stoort aan zijn voorzetten. Verder is het wel een goede aanvoerder geweest en hij ging altijd voorop in de strijd. Zou lekker Zahavi de band geven als Dumfries vertrekt.
 
Goalski
 
18
30 maart 2021 om 10:54
Teze naar rechts zou echt niet slim zijn, die doet het prima centraal. Verder zie ik bij PSV madueke en gakpo dan nog als de pareltjes, maar verder is het dan toch wel tijd voor wat vers talent in de groep om later weer mooie bedragen voor te kunnen vangen.
 
G-schock
 
3
30 maart 2021 om 10:57
@ Goalski Dat vind ik altijd zo makkelijk gebracht. Waar moeten ze dat anders voor gebruiken? Je gebruikt je eigen vermogen toch in een situatie als deze?
 
Goalski
 
42
30 maart 2021 om 11:04
@G-Schock niks persoonlijks, maar volg even een lesje bedrijfseconomie. Eigen vermogen zit in de grond, het stadion, alle bezittingen. Dit kun je niet zomaar even gebruiken om verliezen te compenseren of spelers voor te kopen.
 
magikhetwete
 
13
30 maart 2021 om 11:08
Eigen vermogen is liquide middelen + voorraad. En onder de voorraad valt de contractwaarde van de spelers. Aankopen van 10 miljoen met contract van 5 jaar en resterende contractduur van 2 jaar zijn nog 4 miljoen aan eigen vermogen. Het kan dus dat PSV 50 miljoen aan spelerwaarde op de balans heeft en 10 miljoen schuld bij een bank. Dan is het EV 40 miljoen positief. Ik ken de cijfers niet exact maar er kan een enorm liquiditeitsprobleem zijn wat deze 'noodzaak' verklaart
 
G-schock
 
13
30 maart 2021 om 11:10
@ goalski Dat verklaard het dan, ik ging er van uit dat dit een eigen buffer bedraagt die is opgebouwd voor nood situatie`s. Bedankt voor het ophelderen.
 
PsvFan700
 
2
30 maart 2021 om 11:33
@Goalski Het eigen vermogen zit hem inderaad in je bezittingen. Het eigen vermogen is (theoretisch gezien) het bedrag wat je overhoudt als je al je bezittingen verkoopt (tegen de boekwaarde) en nadat je met dat geld al je schulden heb afgelost. Het is inderdaad niet wenselijk om je stadion te verkopen om zo geld vrij te spelen, maar (afhankelijk van hoe spelers gewaardeerd worden op de balans) het is wel mogelijk om spelers te verkopen om zo geld vrij te spelen.
 
Klasse
 
20
30 maart 2021 om 11:55
Het meest relevante is het om hier te kijken naar het werkkapitaal (kortlopende vorderingen -/- kortlopende schulden). Dit was bij PSV al 9m negatief op 30/06/2020. Vervolgens heeft PSV ongeveer 25m geinvesteerd (sangare, Gotze, Max, Fein, Zahavi, van Ginkel, etc.) en 3 spelers verkocht voor 10m. Verder heeft PSV in 2019/2020 een negatief bedrijfsresultaat (edit: bedrijfsresultaat voor resultaat vergoedingssommen) gerealiseerd van -/- 16m, ik verwacht niet dat dat dit jaar veel beter zal zijn. Al met al komt dit bericht van PSV voor mij niet als een verrassing. Er is gegokt door onverantwoorde investeringen te doen op het moment dat wij middenin een pandemie zaten (periode juli-september 2020). Hiervoor krijgt PSV nu de rekening gepresenteerd.
 
Klasse
 
8
30 maart 2021 om 12:18
@psvfan700: Failliet zal PSV niet gaan, maar ik schat in dat PSV voor circa 35 tot 40 miljoen zal moeten verkopen om de gaten te dichten. Voordat er weer geinvesteerd kan worden zal er wellicht nog meer nodig zijn (om volgend jaar een vergelijkbare situatie te voorkomen). Edit: Met de verkoop van Dumfries en Malen moet dit in mijn ogen overigens geen enkel probleem zijn.
 
PsvFan700
 
16
30 maart 2021 om 12:52
@Klasse ik snap dat dit een voetbal site is waar iedereen zijn mening mag geven, maar met onderbouwingen als "ik schat in" dat er een gat is van 35 a 40 miljoen of de uitspraken dat er 40 miljoen aan eigen vermogen verdampt is kan ik niet zoveel. Onderbouw dat dan a.u.b. met enige financiële cijfers of roep niet zomaar wat zonder dat blijkt waarop je je basseert.
 
Klasse
 
18
30 maart 2021 om 13:13
@psvfan700: Zie hiervoor mijn reactie erboven. 9M tekort -/- 16M operationeel tekort (vermoedelijk meer maar dit is cf. vorig jaar) -/- transferresultaat 2020/2021 tot en met heden (zeg -/- 6M) = 31M negatief. Verder geef ik aan dat ik verwacht dat het operationeel resultaat voor vergoedingssommen nog lager zal zijn dan de 16miljoen negatief van vorig jaar. Vandaar mijn schatting van 35M tot 40m. Ik ben benieuwd naar jouw onderbouwing op basis waarvan je mijn schatting in twijfel trekt?
 
DolorAsinum
 
3
30 maart 2021 om 13:42
Het probleem is inderdaad dat veel supporters bij eigen vermogen denken aan geld op de bank en daar consequenties uit trekken. In de praktijk zegt de hoogte van het eigen vermogen niets over de bestedingsruimte, maar dat het eigen vermogen niets zou zeggen over de financiële gesteldheid van de club, is natuurlijk ook niet waar. Het maakt natuurlijk nogal wat uit of een club in staat is om geleden verliezen vanuit het eigen vermogen aan te zuiveren of dat dat verlies een negatief eigen vermogen tot gevolg heeft. Dat is een wereld van verschil. PSV heeft de opbrengsten van de gemeentedeal overigens niet gebruikt om het eigen vermogen op te krikken, maar om de exploitatiekosten te verlagen door met dat geld bestaande leningen af te lossen en nieuwe af te sluiten tegen gunstigere voorwaarden. Daardoor is de club nu minder kwijt aan de aflossingen voor die leningen en kan het bespaarde geld aan andere zaken besteden, zoals de opleiding. Dat is heel slim gedaan.
 
DolorAsinum
 
2
30 maart 2021 om 13:48
Wat je zegt klopt niet. PSV heeft naar eigen zeggen geld op de begroting gereserveerd om in de opleiding te investeren, o.a. in aanpassingen aan de infrastructuur. Volgens Gerbrands heeft PSV die aanpassingen voorlopig uitgesteld, waardoor de club die gelden kan gebruiken om de verliezen te beperken. Die zullen dan ook lager uitvallen dan jij voorspiegelt. Ajax heeft ook 50 of 60 miljoen op de begroting gereserveerd om de nieuwe Toekomst te kunnen realiseren in 2025/2026. Die zou dat in principe ook kunnen doen, maar vanwege het enorme eigen vermogen is dat minder noodzakelijk.
 
Klasse
 
5
30 maart 2021 om 14:33
@dolorasinum: Ik snap niet zo goed hoe het uitstellen van investeringen de operationele verliezen kan beperken (behoudens het uitstellen van afschrijvingskosten). Doordat er verliezen zijn kan PSV ervoor kiezen om de voorgenomen investeringen uit te stellen (omzet er geen cash is). Feitelijk zegt Gerbrands hier dan dus dat men wilde investeren maar dat het hier geen geld voor heeft. Ik zie deze ruimte al niet in de jaarrekening van 2019-2020 dus met de kennis van het jaar 2020-2021 tot en met heden snap ik maar al te goed dat Gerbrands ervoor kiest (c.q. gedwongen is) om deze voorgenomen investeringen uit te stellen. Dit onderbouwt mijn stelling (psv moet (flink) verkopen voordat zij weer kunnen investeren) alleen maar.
 
Constant kante
 
1
30 maart 2021 om 15:57
Klasse Interessante invalshoek hanteer jij, door te focussen op werkkapitaal. Dat is in dit soort discussies op zichzelf geen onterechte insteek. Maar, net zoals dat met alle bedrijfseconomische verkenningen en visies gaat, het zegt uiteindelijk slechts een deel van het hele financiële verhaal. Daarbij, jij mag er voetstoots vanuit gaan dat PSV in de zomer sowieso nieuwe spelers gaat halen. Ongeacht of er spelers vertrekken. Mochten er nog spelers van het kaliber Malen/ihattaren/dumfries vertrekken, dan worden daarvoor ook gewoon vervangers gehaald. Dat PSV daar geen geld meer voor zou hebben, hetgeen je toch suggerreert, is wishful thinking, geen kwestie van een duidelijke aanwijzing in de jaarstukken puur gerelateerd aan het werkkapitaal. Daarnaast, PSV bevindt zich niet in een unieke positie.
 
SpeedyAFC
 
0
30 maart 2021 om 15:59
@goalski Je kan het EV voor kan gebruiken bij een tekort aan liquide middelen door het in te zetten als onderpand voor een lening om zo je tekort op te lossen voor de korte termijn. Of gebruiken in een sale en lease back zoals PSV met het stadion gedaan heeft. Dan kan je met die opbrengsten alsnog spelers kopen, zoals PSV destijds ook deed.
 
Klasse
 
2
30 maart 2021 om 16:38
@constant kante Ik ben heb absoluut eens met jouw opmerking dat het slechts een deel van het verhaal is. Als PSV een speler koopt tegen een betalingsregeling die toeziet op enkele jaren (a la Barca) raakt dit uiteraard het werkkapitaal niet (direct). Dus met jouw opmerking kan ik het alleen maar eens zijn. Bovendien kan PSV er vanuit gaan dat er in de komende 2/3 jaar spelers verkocht zullen worden voor (dusdanig hoge) bedragen die de bovenstaande verplichting kunnen dekken. Hiermee loopt PSV feitelijk vooruit op verkopen van spelers die nog moeten plaatsvinden. Ondanks dat er geen cash is kan PSV op dit moment alsnog spelers kopen. Het blijft vanuit risicoperspectief (wellicht ben ik conservatief in mijn denken) toch wenselijk(er) dat je deze deze cyclus om weet te draaien, waardoor je eerst verkoopt en met de verkregen liquiditeiten serieus en met minder risico kunt gaan investeren. Door 1 of 2 jaar de ruimte te geven aan talenten (en daarmee ook 2e / 3e te worden) kan vermogen worden opgebouwd waarna vervolgens een serieuze achtervolging kan worden ingezet op Ajax. Dit maakt je als club minder afhankelijk in onderhandelingen met clubs (je hoeft niet te verkopen dus je kunt de hoofdprijs vragen) alsmede slagvaardig bij aankopen (je kunt snel handelen want het geld is voorhanden). AZ en Ajax zijn clubs (toch geroemd om het beleid) die dit wel hanteren. Dit zijn ook de clubs waar het werkkapitaal wel sterk positief is: Ajax: 28m, AZ 7m. Beide hebben kapitaal dat zonder (direct) risico kan worden geinvesteerd. Het is in mijn ogen een gemiste kans dat PSV deze keuze afgelopen zomer niet heeft gemaakt. Zeker gezien de fantastische rits talenten die klaarstaat. Ook zonder de `versterkingen` van afgelopen zomer had je nu op plaats 2 of 3 gestaan, maar dan had je 25M aan investeringen in bovengenoemde spelers kunnen besparen. Bovendien hadden talenten als Madueke en Ihataren (nog) meer minuten kunnen maken.
 
Constant kante
 
0
30 maart 2021 om 17:37
"hiermee loopt PSV feitelijk vooruit op verkopen van spelers die nog moeten plaatsvinden. Ondanks dat er geen cash is kan PSV op dit moment alsnog spelers kopen. Het blijft vanuit risicoperspectief (wellicht ben ik conservatief in mijn denken) toch wenselijk(er) dat je deze deze cyclus om weet te draaien, waardoor je eerst verkoopt en met de verkregen liquiditeiten serieus en met minder risico kunt gaan investeren." Als je conservatief denkt en het Hollandse Rentmeesterschap voorop zou stellen is, in mijn ogen, nagenoeg elke club in ons betaalde voetbal onverantwoord en risicovol bezig. Dát is ook de reden dat het voor individuele eigenaren ook zelden tot nooit goed mogelijk is om geld te verdienen met een Bvo. Er moet, populair gezegd, namelijk altijd geld bij! "door 1 of 2 jaar de ruimte te geven aan talenten (en daarmee ook 2e / 3e te worden) kan vermogen worden opgebouwd waarna vervolgens een serieuze achtervolging kan worden ingezet op Ajax. Dit maakt je als club minder afhankelijk in onderhandelingen met clubs (je hoeft niet te verkopen dus je kunt de hoofdprijs vragen) alsmede slagvaardig bij aankopen " Daar geloof ik niet heel erg in. Alleerst al niet in dat 'stapje terug doen, inzetten op jeugd en dan sterker terugkomen'. Het sportieve verval in die periode zal dermate groot zijn dat het daarna echt niet makkelijk, nee eerder zeer lastig, zal worden om weer aan te haken en echt weer concurrent te worden, zoals PSV nu wel is. Ook dat het je als club minder afhankelijk maakt, dat zie ik niet zo eerlijk gezegd. Hoezo niet? Hét probleem van onze markt (te klein) is niet zozeer dat er teveel risico's genomen worden, maar dat onze nationale topspelers altijd zullen vertrekken naar grotere competities. Dat geldt voor alle spelers van onze topclubs. Volledige onafhankelijkheid en vooledige autonomie inzake transfers van je spelers is een utopie. Ook Ajax kan niet in ale gevallen tot in de eeuwigheid zeggen: sorry, maar wij gaan deze speler niet verkopen want we hoeven niets te verkopen'. Spelers laten zich niet in dergelijke posities gijzelen. Er is altijd een beperking in de realiteit. "ook zonder de `versterkingen` van afgelopen zomer had je nu op plaats 2 of 3 gestaan, maar dan had je 25M aan investeringen in bovengenoemde spelers kunnen besparen." Dat vind ik een boude stelling. We zullen het nooit weten. Want het liep anders. Ook bezie ik de situatie anders. Dankzij deze investeringen kon PSV al redelijk met Ajax tred houden, en wist Ajax PSV twee keer niet verslaan in de competitie. Het is niet heel gek aan te nemen dat de selectie na een jaar het systeem van Schmidt snapt en dat daar komend seizoen de vruchten van geplukt gaan worden, in de vorm van veel minder verliespunten. En ik ga zelfs zover dat ik net uitsluit dat PSV met twee aankopen (doelman en CV) gewoon weer dik titelkandidaat is. Athans, ik zie frivole verhalen over grote gaten tussen PSV en Ajax en dat Ajax de titels van de komende tig jaar alvast binnen heeft, maar binnen het kader van waar we het over hebben hier: hoe zit het bedrijfsecnomisch, dát is een kwestie van de beer alweer verkopen voordat die huid is geschoten.
 
Klasse
 
0
31 maart 2021 om 00:01
"als je conservatief denkt en het Hollandse Rentmeesterschap voorop zou stellen is, in mijn ogen, nagenoeg elke club in ons betaalde voetbal onverantwoord en risicovol bezig. Dát is ook de reden dat het voor individuele eigenaren ook zelden tot nooit goed mogelijk is om geld te verdienen met een Bvo. Er moet, populair gezegd, namelijk altijd geld bij!" Pure onzin, Ajax heeft een eigen vermogen van 228 miljoen. AZ heeft een vermogen van bijna 40 miljoen. Zij hebben dus voldoende verdiend afgelopen jaren. Bovendien zijn dit de meest succesvolle clubs van Nederland in het laatste decennium (budget/prestaties). Bayern Munchen verdient jarenlang enorm veel geld. Beleid betaalt zich uiteindelijk uit en dat hoeft dus geen geld bij. De enige clubs die meedoen om hoofdprijzen hebben óf een rijke eigenaar, óf een gedegen financieel beleid óf beide. Anders wordt het lastig c.q. onmogelijk om nog mee te doen. "ook Ajax kan niet in ale gevallen tot in de eeuwigheid zeggen: sorry, maar wij gaan deze speler niet verkopen want we hoeven niets te verkopen'." Dat hoor je mij niet beweren. Ik zeg, zoals je zelf al quote, Minder afhankelijk. Niet volledig onafhankelijk. Kwestie van lezen. Verder trap je vervolgens wat open deuren is. Het is een feit dat Ajax het beste verkoopt van de Nederlandse ploegen. Ajax verliest geen spelers meer aan een Sevilla zoals PSV wel overkomt. Dit is slechts een voorbeeld waaruit blijkt dat de positie van Ajax in de markt (veel) sterker is dan die van Psv. Verder geef je aan dat we niet zouden weten waar PSV zonder de aankopen. Bovenin jouw tekst geef je echter aan dat er een verval zal plaatsvinden waarbij je zelf in twijfel trekt of PSV ooit weer kan aanhaken. Je bent er zelf niet helemaal uit in ieder geval. Gezien de beperkte bijdrage van de aankopen van PSV in het huidige seizoen durf ik hem wel aan dat PSV niet veel lager had gestaan zonder de aankopen die de jeugd in de weg lopen. Bovendien zie jij PSV met 2 aankopen als titelkandidaat. Dit lijkt mij erg opportunistisch gezien de huidige achterstand op Ajax maar het zou natuurlijk alleen maar mooi zijn. Bovendien gaan die 2 aankopen nooit komen zonder eerst de beste spelers te verkopen waarmee je hier per saldo weinig mee opschiet. Uiteraard ben ik het met je eens dat het onzin is om te stellen dat Ajax de komende tig jaar de titel zal pakken. Wij verschillen van inzicht in de wijze waarop PSV dit het beste kan doen. Voorlopig zie ik AZ op korte termijn eerder dichtbij komen dan Psv; ondanks het verschil in omvang van beide clubs.
 
Spotgod
 
41
30 maart 2021 om 10:38
Blijft dubbel om 3 sterkhouders van het team te verkopen om vervolgens versterkingen aan te kopen. Mijn gevoel zegt mij dat dit geen versterking van het team gaat worden..
 
NL_Modric
 
5
30 maart 2021 om 10:44
Normaliter wel, maar dit zijn best logische transfers. Malen rendeert nauwelijks doordat hij het vriendje van de trainer naast zich heeft lopen. Dumfries bakt er de tweede seizoenshelft barweinig van en Ihattaren krijgt amper minuten. Ik denk dat Psv juist sterker wordt, mits ze natuurlijke goede vervangers kunnen halen. Wanneer ze nog een speler als Gotze uit de hoge hoed kunnen toveren en bijvoorbeeld Van Ginkel vast kunnen leggen en fit kunnen houden, dan zijn ze volgend seizoen gewoon weer titelkandidaat.
 
Spotgod
 
51
30 maart 2021 om 10:47
Malen en Dumfries verkopen als ze niet goed presteren komt de verkoopwaarde niet ten goede. Ihataren is al afgeschreven door PSV dus de transferinkomsten zouden weleens tegen kunnen gaan vallen
 
Goalski
 
11
30 maart 2021 om 10:48
Nog een dure speler als zahavi, gotze en van Ginkel zonder restwaarde zou juist niet goed zijn. Om vervolgens je topspelers qua potentiële waarde te verkopen wanneer ze slecht presteren komt het bedrag ook niet ten goede.
 
Lierse1997
 
62
30 maart 2021 om 10:49
Toch wel grappig hoor. Alles is de schuld van Schmidt voor sommigen. Nu is het al de schuld van Zahavi (die dan weer de schuld van Schmidt is) dat Malen teveel kansen mist? Ik zal niet goed gekeken hebben want ik dacht dat tegen Turkije Zahavi toch niet op het veld stond. Want zonder Zahavi kan malen geen slechte wedstrijden spelen natuurlijk.
 
AjaxRosenberg
 
21
30 maart 2021 om 10:55
Mwah ik had eerst ook het idee dat Malen niet rendeerde omdat Zahavi niet zo veel deed. Maar de laatste wedstrijden die ik gezien had vond ik Zahavi niet zo slecht spelen en hard werken maar vond ik Malen tegenvallen. Daarnaast mist hij teveel kansen voor een echte spits. Ik denk niet dat PSV nog meer spelers zoals Gotze, Zahavi en van Ginkel gaat halen. Verdienmodel van PSV is toch ook al heel lang om jonge spelers in te kopen en met winst door te verkopen.
 
NL_Modric
 
4
30 maart 2021 om 11:17
Komt door het spelsysteem Lierse. Malen is opgegroeid met 433 en moet nu ineens met een aanvalspartner gaan spelen. (looplijnen / drukzetten / positionering etc is nu allemaal anders dan hij gewend is) Zahavi schiet ze er op het moment makkelijk in, dus weinig reden voor Schmidt om dat ineens om te gooien. Waarom je de wedstrijd tegen Turkije erbij betrekt is mij helemaal een raadsel. Daar speelde hij overigens linksbuiten, terwijl hij daar bij Psv nooit speelt.
 
barcalover123
 
10
30 maart 2021 om 11:20
@NL-Modric ookal speel je in 2-3-3-1 als je ziet hoeveel kansen elke keer nodig heeft om tot een doelpunt te komen.. Dat zet je toch aan het denken. Het ziet er bij Malen allemaal leuk uit maar ik denk dat het allemaal net niet is. Vond Bergwijn en Depay beter en zij redden het niet in de top. Denk dat Malen heel blij moet zijn als hij aan het spelen komt bij sub-top van Europa.
 
MessiBazoer
 
10
30 maart 2021 om 11:28
@Modric, Dat verklaart toch alsnog niet dat Malen veel kansen mist? ??
 
NL_Modric
 
1
30 maart 2021 om 11:43
Juist wel Messi. Die zit gewoon niet lekker in zijn vel. Het is in mijn ogen geen toeval dat hij ze voorheen wel als warme broodjes erin schoot en nu ineens 5/6 kansen nodig heeft voordat hij een doelpuntje meepikt.
 
MessiBazoer
 
8
30 maart 2021 om 11:52
Huh? Hij heeft nog nooit zoveel goals gemaakt als dit seizoen. En hij had er nog minimaal 8/10 moeten maken..
 
Hazardinho77
 
15
30 maart 2021 om 11:56
Ihattaren krijgt amper minuten ja... heeft gewoon 20 wedstrijden en ruim 1000 minuten gespeeld dit seizoen, meer dan Gotze Madueke Thomas en Mauro op die positie. Dat hij niks laat zien is zijn eigen schuld.
 
Japie_Krekel
 
4
30 maart 2021 om 12:09
@lierse1997 als je bij je club uit vorm bent ga je in Oranje echt niet opeens op magische wijze wel in vorm zijn. Schmidt zal toch moeten kijken hoe het kan dat Malen en Ihatteren onder een Van Bommel beter speelden als onder hem. Kijk wat oude PSV wedstrijden terug en kijk op wat voor manier die gebruikt werden zou ik zeggen tegen Schmidt
 
MrKrillin
 
2
30 maart 2021 om 12:18
@barcalover123 "ookal speel je in 2-3-3-1 als je ziet hoeveel kansen elke keer nodig heeft om tot een doelpunt te komen..' Meeste schietpogingen gaan wel tussen de palen, dus hij schiet best gericht. En denk aan het ketchup-verhaal van v Nistelrooij Dus denk wel dat hij later veel minder kansen nodig heeft en echt een goalgetter kan worden.
 
AmazingNinja
 
4
30 maart 2021 om 12:56
Tussen de palen, maar wel recht op de keeper
 
Grasmaaiertjes
 
56
30 maart 2021 om 10:39
Nou ja, lijkt me niet dat PSV helemaal zelf heeft besloten dat Dumfries en Malen verkocht moeten worden dit jaar. Dumfries heeft al eerder aangegeven klaar te zijn voor een volgende stap en te willen vertrekken na dit seizoen; Malen daarentegen kan rekenen op belangstelling van veel Europese topclubs dus die lijkt me niet meer te houden. Dumfries voor 15 miljoen (?) en Malen voor 40 (?) miljoen lijkt me prima. Volgend jaar nieuw kapitaal opbouwen met Madueke, Teze, Sangaré, Gakpo en nog wat talenten uit Jong PSV die ook klaar lijken voor het echte werk (sambo en Fofana bijv). Hopelijk halen we nog een paar ervaren verdedigers en middenvelders die de jonge jongens kunnen ondersteunen, ben benieuwd!
 
Deenb
 
119
30 maart 2021 om 10:41
40 miljoen voor Malen is veel te veel. Dat gaat echt niemand betalen, ik denk eerder aan 25 voor Dumfries is 15 miljoen inderdaad een prijs.
 
Grasmaaiertjes
 
47
30 maart 2021 om 10:46
Hmm ja, ligt er ook aan hoe het nu in de laatste maanden en op het EK gaat. Schiet hij er op het EK opeens 4 in dan wordt het al wel een ander verhaal (wishful thinking). Jongen van 22 jaar met nog 3 jaar contract zou ik in dat geval niet voor minder dan 40 miljoen laten gaan.
 
Deenb
 
10
30 maart 2021 om 10:50
Dat is zeker waar! Voor nu zou ik wat lager gaan zitten maar het kan inderdaad snel gaan. Hij kan het wel, dat hebben we gezien... maar de laatste periode is het zeker niet goed.
 
Goalski
 
10
30 maart 2021 om 10:51
Ik moet nog eens zien of Malen wel mee gaat naar het EK, in zijn huidige vorm zou ik hem thuis laten en 2 echte spitsen als weghorst en Luuk de jong oproepen als keuze 1 en 2, dan heb je met Depay een andere optie voor de spits positie. Daarnaast kan Malen totaal niet op de vleugel spelen, dus ik wil nog wel zien of die een plekje gaat krijgen.
 
AjaxRosenberg
 
5
30 maart 2021 om 10:56
Je kan wel het maximale willen vragen maar er moet nog wel een club zijn die het gaat betalen. En dan ligt door de Coronacrisis toch net wat lastiger op dit moment, en clubs weten ook wel dat PSV minimaal iemand moet verkopen.
 
Janta
 
10
30 maart 2021 om 11:55
Ik ben bang dat het zelfs richting 20/25 miljoen gaat voor Malen en 10/15 miljoen voor Dumfries. De grootste klapper gaat PSV maken met Gapko en dan nog is 40 miljoen heel ver weg. Je word beoordeeld hoe je europees speelt en niet op eredivisie niveau.
 
Japie_Krekel
 
4
30 maart 2021 om 12:19
@deenb dat denk ik ook. Malen loopt gemiddeld 1 op 2 bij Psv. dat zijn voor Eredivisiebegrippen geen hele bijzondere cijfers voor een spits
 
AmazingNinja
 
2
30 maart 2021 om 12:58
Oh maar dan gaat het bedrag van Malen omhoog. In de EL was die op schot
 
Monahoedje
 
23
30 maart 2021 om 10:53
Ik denk dat 30 miljoen echt de max is voor Malen. En dat is gezien zijn huidige vorm en de huidige financiã«le situatie van veel clubs wellicht nog aan de hoge kant. Vraag me wel af of PSV daar dan wat voor terug gaat halen en zo ja, voor wat voor bedragen. Belangrijkste is toch dat er wel een representatief elftal staat, en dat kan zeker Europees gezien lastig worden. Vooral achterin (en zeker als Dumfries vertrekt) moet er toch echt wat bij, want het is niet constant genoeg. En Rosario zou eigenlijk ook vervangen moeten worden door een meer voetballende verdediger, een echte verbindingsspeler. Van Ginkel kan dat, maar daar moet je m.i. niet al te veel op rekenen, helaas te blessuregevoelig. Edit: nu lijkt het wellicht of ik Malen geen goede speler vind, maar dat is zeker wel zo. Alleen op dit moment even niet, in vorm ben ik enorm fan van hem.
 
misseva88
 
8
30 maart 2021 om 11:02
Voor dat we prijzen gaan noemen lijkt het mij interessant om te filosoferen over welke clubs geïnteresseerd zouden (kunnen) zijn in die jongens. Dan kunnen we daarna kijken hoe diep de zakken van die clubs zijn. Ik denk dat dat, in dit coronaklimaat, de juiste volgorde is. Ik zie bij de Wolfsburgs en Mönchengladbachs niet direct een tekort aan een goede rechtsback. Misschien dat in Duitsland Freiburg hem wil hebben, maar die hebben geen diepe zakken. Leverkussen heeft deze winter al één (twee?) rechtsbacks gehaald, dus die hoeven hem ook niet. Dortmund is te hoog gegrepen en daar is hij ook niet nodig. Dan heb je Spanje en Italië. Die hebben het ook lastig met de crisis, gaan de clubs onder de top daar 15 miljoen euro neerleggen voor Dumfries? Ik moet het maar zien. Ik denk dat je als PSV zijnde moet hopen op een Engelse club. Maar dan moet je maar hopen dat hij naar een middenmoter over wil stappen. Die kunnen dat wel makkelijk betalen. Maar is Dumfries daar in geïnteresseerd?
 
jibberjabber
 
6
30 maart 2021 om 12:47
Er is geen club op aarde die 40 miljoen voor Malen gaat betalen. Ik denk dat PSV in z'n handen mag knijpen als ze 40 mil voor beiden krijgen.
 
DonCoXxX
 
6
30 maart 2021 om 13:57
Dat is ook helemaal niet zo. PSV heeft via VI clubwatcher Timmer, naar buiten gebracht, misschien moet je dat gelekt noemen, dat er gaten gedicht zullen moeten worden. Het is slecht aannemelijk dat dat via spelersverkoop zal moeten gaan gebeuren en dat de meest rijpe spelers de eerste gegadigden zullen zijn, maar Marco Timmer kan nooit weten wie er uiteindelijk verkocht zullen worden. Dat zal ook aan het EK liggen; jouw veronderstelde 40 miljoen voor Malen is op dit moment absurd hoog. Malen is immers geslachtofferd na het debacle tegen Turkije. Malen zal echt een glansrol moeten spelen op het EK wil hij 40 miljoen op gaan leveren; en hij moet eerst maar eens zien dat hij zijn basisplaats terugkrijgt. Hoewel hij een lieveling is van de Boer zie ik dat niet zo snel gebeuren. Je moet niet vergeten, de gekte is heel even voorbij, alle clubs moeten financiele gaten dichten, dus de transfersommen liggen veel lager dan in 2019. Hoe dan ook, de feiten zijn dat PSV opnieuw loonoffers heeft gevraagd en naast deze bezuinigingen waarschijnlijk spelers zal moeten gaan verkopen om de boeken sluitend te krijgen. Speculaties ten spijt, meer weten wij niet.
 
Constant kante
 
1
30 maart 2021 om 16:03
"je moet niet vergeten, de gekte is heel even voorbij, alle clubs moeten financiele gaten dichten, dus de transfersommen liggen veel lager dan in 2019. Hoe dan ook, de feiten zijn dat PSV opnieuw loonoffers heeft gevraagd en naast deze bezuinigingen waarschijnlijk spelers zal moeten gaan verkopen om de boeken sluitend te krijgen." Wat je hier aankaart, dat onze nationaele topclubs elk seizoen spelers moeten verkopen, is echt geen nieuw fenomeen noch iets dat vanwege Corona een issue is geworden. Dat is simpelweg hét lot dat onze topclubs al decennia lang in een greep houdt en dat voorschrijft dat PSv én Ajax nooit meer echt een team op kunnen bouwen omdat ze altijd hun beste spelers kwijt raken aan de grote competities. Overigens, als klopt wat jij zegt (dat de gekte voorbij is en de transfersommen dus veel lager liggen) dat is heel erg slecht nieuws voor Ajax. Want anders dan de financiéle structuur van PSV is die van Ajax zodanig ingericht dat Ajax niet alleen verplicht de groepsfase van de CL te halen, maar ook nog eens daarbovenop voor ruim 55 miljoen, per seizoen, aan spelers moet verkopen. Oftewel, als jij zegt dat de transfersommen flink lager uitvallen, dan wordt het dus voor Ajax steeds moeilijker om de begroting elk seizoen opnieuw rond te krijgen. Laat staan welk een rampscenario er ontstaat als Ajax zomaar een keertje niet de goepsfase vand CL haalt (bv omdat Ajax een keertje géén kampioen wordt). Dus dát mes snijdt letterlijk aan twee kanten.
 
DonCoXxX
 
4
30 maart 2021 om 16:14
"wat je hier aankaart, dat onze nationaele topclubs elk seizoen spelers moeten verkopen, is echt geen nieuw fenomeen noch iets dat vanwege Corona een issue is geworden. Dat is simpelweg hã©t lot dat onze topclubs al decennia lang in een greep houdt en dat voorschrijft dat PSv én Ajax nooit meer echt een team op kunnen bouwen omdat ze altijd hun beste spelers kwijt raken aan de grote competities. " Goh.... Alsof ik dat inzicht niet herhaalderij elders heb gebruikt. Dat staat helemaal los van de markt op dit moment, waar ik op doel. "overigens, als klopt wat jij zegt (dat de gekte voorbij is en de transfersommen dus veel lager liggen) dat is heel erg slecht nieuws voor Ajax. " Nonsens en wishful thinking. Deze luwte is slechts tijdelijk, zodra de stadions weer gevuld zijn, gaat de gekte weer los. Daarnaast heeft Ajax de buffer om deze crisis uit te zitten en niets te verkopen, Ajax heeft zelfs een buffer om af en toe de CL mis te lopen. De nood zit hem bij de clubs die nu moeten bezuinigen, daar hoort Ajax helemaal niet bij. Tenslotte behoort Ajax tot de opleidingselite en speelt Ajax Champions League, waardoor Ajax CL waardige transfersommen kan vragen. Hoe dan ook, jij interpreteert jou kant op en spreekt je wensen uit.
 
Kyle66
 
3
30 maart 2021 om 16:18
Zelfs als dat ook voor Ajax zou gelden (waarbij bekend is dat Ajax sowieso meer geld krijgt voor spelers dan elke andere Nederlandse club), wat heeft dat hiermee te maken? Dit gaat toch over PSV? Of wil je, zoals je vaker doet, gewoon dolgraag Ajax erbij halen?
 
Constant kante
 
1
30 maart 2021 om 16:50
Kyle "waarbij bekend is dat Ajax sowieso meer geld krijgt voor spelers dan elke andere Nederlandse club" Dat is op dit moment zo. Maar dat was niet altijd zo. Het is algemeen bekend dat in de periode dat Ajax 1,6 miljoen gulden kreeg voor Van Basten, PSV 17 miljoen ontving voor Gullit en 15 miljoen voor Ronald Koeman. Zo kreeg PSV in 2001 al 33 miljoen Euro (omgerekend) voor Van Nistelroooij. 2001 al!!!!! Dus in die periodes kreeg PSV 'sowieso meer geld voor spelers dan elke andere Nederlandse club'. En nu is dat Ajax, inderdaad. Maar dat was dus niet altijd zo. En zal dit altijd zo blijven? Zeg het maar Kyle, wat zegt jouw glazen bol? Overigens, dit gaat toch over onze nationale topclubs? Dan gaat dit toch óók over Ajax? Er wordt een fenomeen aangehaald waarvan Doncoxx zegt 'daar gaat PSV last van hebben'. Waarom is het dan zo ongepast, in jouw ogen, om aan te halen dat dit niet voor PSV alleen geldt? En zelfs in ergere mate (onderbouwd en al) voor Ajax? Waarom mag dat van jou dan niet benoemd worden precies, omdat het anders op je zere lange teentjes is?? Dit is toch relevant en op topic?
 
Constant kante
 
0
30 maart 2021 om 17:06
Doncoxx "nonsens en wishful thinking. Deze luwte is slechts tijdelijk, zodra de stadions weer gevuld zijn, gaat de gekte weer los." Oh? He? Nou snap ik het dus even niet meer wat jij allemaal zegt. Dus de gekte is even weg en dús is dat heel nadelig voor Psv. Mar als het ook nadelig is voor Ajax, nee dán is het 'nonsens en wishful thinking want die luwte is slects tijdelijk. Oftewel, de luwte rakt PSV vol maar zodra het Ajax dan ook kan raken nee dan is het nonsens en wishful thinking'. Aha, okay. "hoe dan ook, jij interpreteert jou kant op en spreekt je wensen uit." Als ik je bijdrage nogeens terug lees, is dát inderdaad ook wat ik vaststel. Jij interpreteert alles jouw kant op. Dus, fenomeen is nadelig voor Psv, oh dan ook voor Ajax, nee dan is het alleen nadelig voor PSV en zeker niet voor Ajax want JIJ denkt heel erg wishfull. Okay, Doncoxx. 40 miljoen gaat PSV ook niet krijgen denk ik. Maar dat PSV gewoon een uitstekend bedrag gaat vangen voor Malen (ondanks dat hij 'niet Europees presteerde, weinig CL ervaring heeft, niet bij Ajax speelt' etc. etc.) dat gaat gewoon goed komen. En los daarvan zal PSV zich al versterken en met het geld dat PSV krijgt voor Malen en Dumfries gat PSV nog vervangers halen voor die twee. Let maar op.
 
RJvoetbal
 
12
30 maart 2021 om 10:39
Dit was te verwachten. Ook qua leeftijd zijn Dumfries en Malen op een punt in hun carriã¨re dat een transfer goed is. Ik denk dat Dumfries zo rond de 15/20 miljoen oplevert en Malen rond de 30/35 miljoen (met inachtneming van de coronacrisis). Daar zou je met een beetje goed beleid toch wel een sterke selectie mee kunnen samenstellen. Het is wel een must voor PSV om 2e te eindigen, anders zie ik het somber in en dient misschien ook een speler als Max en Madueke te moeten worden verkocht.. Met een Madueke, Gakpo, Teze, Fofana hebben ze toch wel nieuwe ' cashcows' klaar staan.
 
Spotgod
 
7
30 maart 2021 om 10:45
Natuurlijk leuk om nieuwe potentiele cashcows in je team te hebben maar er zal ook gewoon gepresteerd moeten worden. Geen 2e betekent geen CL. Als dat dit en volgend seizoen niet lukt worden de problemen groter.. En zowel Ajax als AZ zie ik voorlopig alleen maar beter worden de aankomende jaren
 
memphisdepay
 
9
30 maart 2021 om 11:00
Nou met die potentiële cashcows kun je wel meer geld verdienen wat zal leiden tot meer financiële mogelijkheden. Dat je Ajax beter ziet worden begrijp ik nog wel, maar AZ? Als Stengs, Boadu, Koopmeiners en Wijndal vertrekken dan zal dat een hoop geld opleveren maar dan blijft er ook weinig over. Op dit moment hebben al deze spelers een contract tot 2023 dus het wordt verlengen, verkopen of laten blijven en genoegen nemen met lagere transfersommen, want met een 1 jarig contract lever je over het algemeen gewoon minder op. Ik verwacht niet dat deze spelers hun contract nog heel snel zullen verlengen dus ik denk dat AZ sowieso kwaliteit in gaat leveren. De race tussen PSV en AZ zal afhangen van wie de beste spelers aantrekt en de beste spelers opleidt. Over het algemeen kun je denk ik wel zeggen dat PSV wel wat meer mogelijkheden heeft.
 
Spotgod
 
8
30 maart 2021 om 11:07
@ Memphisdepay: De race tussen AZ en PSV zal afhangen van wie de meest solide begroting kan overleggen, wie de meest gunstige exploitatie kan behalen en wie de meest potentiele jeugdopleiding heeft. In alle gevallen, zeker naar de middellange en lange termijn toe, heeft AZ de beste kaarten. Als PSV in een slechte tijd besluit zijn meest waardevolle spelers te verkopen is dat geen luxe. Blijft er een elftal over met veel huurlingen die geen waarde creëren en daarnaast een paar jonge spelers die wellicht door gaan breken. Dat is geen luxe en absoluut een ander scenario dan waar PSV ooit mee te maken heeft gehad.
 
MrKrillin
 
21
30 maart 2021 om 11:41
@spotgod "als AZ zie ik voorlopig alleen maar beter worden' Hoe zie jij AZ beter worden? Ik verwacht juist dat zij 2 stappen terug moeten zetten. Meeste beste spelers die zij hebben komen uit een goede lichting jeugd. Deze spelers willen allemaal graag een stap zetten. Wijndal, Koopmeiners, Stengs en Boadu. Daarnaast nog aantal basisspelers die weg willen of gaan zoals Svensson (transfervrij), Bizot (nog 1 jaar contract), Midsjo (1 jaar contract) en al gestopte Vlaar. Heel elftal moet zowat vervangen worden en om stap te maken/groeien zou AZ ook AZ ook in breedte sterker moeten worden. Uit de jeugd heb je niet een blik talenten klaar staan die zo de posities kunnen overnemen en gelijktijdig concurreren met Ajax en Psv. Ik zie AZ dus eerder afhaken. Een PSV heeft juist een goede basis staan met o.a. Teze, Boscali, Max, Sangare, Gotze, Madueke, Gakpo en Zahavi. En een paar talenten die aan de deur kloppen. Die hoeven paar gerichte aankopen te doen voor de basis en wat doorselecteren (verkopen matige spelers en vervangen door betere) voor sterkte in breedte. PSV haalt minimaal 50 miljoen op met verkoop Malen (25), Dumfries (15) en Ihattaren (10) en hoeven eigenlijk voor basis 11 3 gerichte aankopen te doen (doelman, rechtsback en middenvelder). Rest van de aankopen vooral om breedte sterker te worden.
 
Spotgod
 
4
30 maart 2021 om 12:25
@ Mrkrillin: AZ heeft een solidere financiële huishouding dan PSV op dit moment. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat AZ dit jaar als 2e eindigt en daarmee CL miljoenen kan binnenhalen. Verder heeft AZ echt een hele goede jeugdopleiding en dragen alle verkopen direct bij aan het resultaat (geen gehuurde spelers e.d.). Voorts is AZ een club die zich niet te buiten gaat aan dure inkomende transfers waarmee het EV verder wordt versterkt. De exploitatie van AZ is bovendien veel gezonder en aanmerkelijk minder zwaar dan die van Psv. Al deze feiten zorgen ervoor dat AZ zich in de aankomende jaren steeds vaker kan mengen in de strijd om de 2e plaats (ik ga er even vanuit dat Ajax voorlopig als 1e zal gaan eindigen) en daarmee ook om de broodnodige CL miljoenen. PSV daar in tegen heeft een financieel probleem ( de verkoop van Malen, Dumfries en Ihataren is niet uit luxe) en moet zijn rendement halen uit CL voetbal en de daaruit voortkomende betere transfersommen. Uiteraard blijft de bal rond en is niets zeker maar de kans dat PSV in de aankomende jaren flink minder gaat presteren is levensgroot aanwezig. Dat is gewoon realiteit in een snel veranderende (voetbal)wereld.
 
MrKrillin
 
7
30 maart 2021 om 12:29
@spotgoed "wie de meest potentiele jeugdopleiding heeft" O ja? Welke talenten kunnen op korte termijn vanuit AZ jeugd de stap zetten naar het eerste? Jongens die het niet halen bij Ajax (de Wit) of PSV (aboukal) worden bij AZ gehaald voor het eerste. Bij PSV zijn er jongens als Sambo, Ledezma, Antoinisse, Fofana aansluiten als back-up spelers volgend seizoen. Zoals ik hierboven al aangaf, PSV heeft minimaal 8 posities sws bezet volgend seizoen. Paar aankopen en wat jeugd doorschuiven en zij zijn klaar.
 
Woenselaar
 
6
30 maart 2021 om 12:36
Nogal een ongefundeerd statement, vind je niet? Op basis van wat is de 'exploitatie' van AZ de komende jaren hoger? Op basis van resultaten uit het verleden? Nee, bij lange na niet. Een crisisjaar veranderd daar weinig aan.
 
MrKrillin
 
2
30 maart 2021 om 14:00
@sptogof 'az heeft een solidere financiële huishouding dan PSV op dit moment.' Dat weet ik niet. Weet wel dat AZ wat financiele tegenvallers had met o.a door instorten van het dak. Behalve nieuwe dak maken hebben zij lange periode geen thuiswedstrijden kunnen spelen (en veel inkomsten gemist). Toen dak af was, kort erna Covid en dus weer geen inkomsten uit thuiswedstrijden. Dit zorgt ook voor grote hap uit eigen vermogen van Az. Verder heeft AZ natuurlijk ook aantal contracten opgewaardeerd van aantal spelers wat ook veel geld kost. Ik ben geen financiele man, dus neem dit punt verder wel aan. "niet ondenkbaar dat AZ dit jaar als 2e eindigt en daarmee CL miljoenen kan binnenhalen." Die kans is klein. Behalve dat zij het nog niet in eigen handen hebben (psv staat nog 2e) moet AZ nog tegen aantal toppers waar PSV makkelijker schema heeft. Daarnaast ook al zou AZ 2e worden, VCL overleven is bijna onmogelijk. AZ staat ergens tegen top 70. Die hebben geen beschermde status en volgen ook niet de makkelijkere route naar Cl. Ook gaf ik aan, veel spelers willen weg of gaan weg. Op tijd een goed en ingespeeld elftal hebben is onmogelijk. AZ heeft ook helemaal niet een groot begroting waardoor zij even 2 grote miljoenen aankopen kunnen doen. "psv daar in tegen heeft een financieel probleem ( de verkoop van Malen, Dumfries en Ihataren is niet uit luxe)" Ik ken de situatie niet exact van Psv, maar volgens interview met Gerbrands moeten zij 1 verkoop doen van rond de 15 miljoen om zwarte cijfers te doen. Om verschillende redenen zullen denk ik Malen (minimaal 25), Dumfries (min 15) en Ihattaren (+/- 10) vertrekken. Dus gat kan makkelijk gedicht worden. "al deze feiten zorgen ervoor dat AZ zich in de aankomende jaren steeds vaker kan mengen in de strijd om de 2e plaats" Zoals JC zegt, een zak geld maakt geen goal. Leuk en erg goed dat AZ veel geld op de bank heeft, maar wil AZ strijden dan zijn zeer goede spelers nodig. Uit de jeugd staan die nu niet klaar en ook begrotingstechnisch kunnen zij niet grote aankopen doen. AZ kan hierdoor helemaal niet makkelijk PSV voorbij gaan. Als AZ mee wil doen, dan moet de begroting naar rond de 80 miljoen zijn (gelijk aan van Psv). AZ doet het met een begroting van net meer dan 25 miljoen. Dat AZ incidenteel boven een Ajax of PSV kan eindigen dat kan. Maar voorbij streven van PSV is gewoon niet realistisch.
 
Ishea
 
1
30 maart 2021 om 15:01
Hoe denk je voor Ihattaren met nog maar 1 jaar contract, zonder basisplaats, 10 miljoen op te halen? Gezien de Europese prestaties is 25 miljoen voor Malen echt de hoofdprijs als ze dat kunnen pakken. 15 miljoen voor Dumfries lijkt me redelijk, maar ook hier weer geldt, hij zal zich echt eerst op Europees niveau in de kijker moeten gaan spelen, anders komt er voor dar bedrag echt niemand ben ik bang.
 
DeProfessor1
 
0
30 maart 2021 om 15:52
Ihattaren is top 10 next gen speler, is best een hoge status. Denk dat ze daarop teren.
 
dewaterdrager
 
16
30 maart 2021 om 10:40
Het vervelende van PSV is dat zij momenteel te maken hebben met twee verschillende virussen. Namelijk Covid en Roger Schmidt. Laatst genoemde is de reden dat Mohammed niet presteert. Daarnaast heb ik geen enkele speler binnen de PSV selectie zien groeien onder Roger.
 
G-schock
 
58
30 maart 2021 om 10:43
De enige die er voor zorgt dat Mo niet presteert is Mo zelf. Als een speler goed presteert gaat een trainer hem er echt niet naast zetten.
 
Ishea
 
0
30 maart 2021 om 15:06
En waarom presteert hij niet denk je? Als je baas zich laatdunkend over je uitlaat en je negeert/niet of nauwelijks met je communiceert en je laat opdraven voor korte invalbeurtjes . Iets met oorzaak en gevolg...ihattaren is een van de grootste talenten in NL maar hij wordt absoluut niet serieus genomen door Schmidt. Schmidt is persoonlijk verantwoordelijk voor deze situatie. Als hij Ihattaren vertrouwen had gegeven en hem met hand en tand had verdedigd was het nooit zover gekomen. Ihattaren loopt volgend jaar gewoon transfervrij de deur uit, PSV mag zijn handen dichtknijpen als ze er deze zomer nog iets van een transferwaarde aan over houden, maar welke club zou zich gaan melden? Clubs buiten NL iig niet, Ajax heeft geen haast, want ze kunnen hem wellicht transfervrij ophalen over een jaar.
 
Constant kante
 
0
30 maart 2021 om 16:17
Ishea "iets met oorzaak en gevolg...ihattaren is een van de grootste talenten in NL maar hij wordt absoluut niet serieus genomen door Schmidt. " De gedachte dat Schmidt zijn in potentie beste speler 'niet serieus neemt' doordat hij zijn in potentie beste speler terecht aanspreekt op zijn gewicht, gedrag, het feit dat hij niet fit is, het feit dat Schmidt van Ihatteren meer eist dan van Rosario en doordat Schmidt zijn potentieel beste speler niet weg wenst te laten komen met narrig en asociaal gedrag, terwijl daar tegenover staat dat deze speler zijn enorme potentieel dit seizoen (en afgelopen sezoen ook al) veel en veel te weinig laat zien, vind ik absurd en belachelijk. Schmidt persoonlijk verantwoordelijk stellen voor het wangedrag van een tiener die wel denkt dat hij Maradona is maar die dat al twee jaar nooit meer laat zien is net zoiets als dat we Marc Overmars persoonljik verantwoordelijk stellen voor de (vermeende, want we weten dat nog niet zeker) daden van Quincy Promes. Oorzaak en gevolg zeg jij? Ja. Mee Eens. De oorzaak is het onprofessionele gedrag van Ihatteren, het gevolg is dat de trainer hem aanspreekt, hem aanzet tot meer daden en zich gewoon normaal gedragen. Dat Schmidt Ihatteren geen vertrouwen zou hebben gegeven is gewoon nonsens. Waarom zou Schmidt dat zomaar opeens vanuit het niets doen zeg? Omdat hij liever Rosario ziet? Onzin. Die suggestie slaat echt nergens op. Wat dit betreft hoop ik echt dat Ihattaren inderdaad heel snel nar Ajax verkast. Want als ik jou begrijp mag hij daar trainingen laten schieten, als hij dat wil, accepteert Ten Hag het dat hij narrig doet op de trainingen en zich niet aan instructies en aanwijzingen houdt. Kennelijk is het ook aanvaardbaar bij Ajax dat een talent twee jaar lang al bijna weinig tot niets laat zien en dan een basisplaats eist. En uiteraard is het bij Ajax geen enkel probleem dat hij met taal en houding de sfeer in de groep versjteert omdat hij niet speelt en anderen wel. En gezien het huidige materiaal bij Ajax staat Ihatteren natuurlijk gewoon 34 wedstrijden in de basis! Toch? Nou, prima, neem hem dan direct over, zou ik zeggen! Sowieso, bij Ajax zijn ze altijd al dol geweest op Raiola klanten. Die halen ze daar heel erg graag binnen want Mino, toffe gast hoor, die altijd meedenkt met Ajax! Het kost je wel meteen een paar miljoen aan fees, maar dan heb je ook een goede aanwinst voor Ajax. Ik ben helemaal vóór!
 
G-schock
 
0
30 maart 2021 om 16:18
Het binnenkomen met overgewicht is natuurlijk ook de schuld van Schmidt. En niet van Ihattaren, want Schmidt heeft hem al die hamburgers in ze muil gestouwd.
 
Ishea
 
0
1 april 2021 om 14:56
Je betoog zit vol met suggesties en aannames alsof je er zelf bij geweest bent, weet hoe Ihattaren denkt, hoe zijn houding is en wat hij doet. Beetje eenzijdig belicht, en twijfelachtig of alles wat je roept wel waar is. een bloemlezing? Narrig en asociaal gedrag (verklaar je nader...waar/wanneer/hoe?) Denkt dat hij Maradona is (graag een bron/link?) Wangedrag (waar dan? Wat is dan dat wangedrag?) Niet fit (volgens mij hebben we allemaal in een behoorlijk aantal wedstrijden kunnen zien dat geen enkele speler bij PSV het conditioneel kan opbrengen om 90-100 minuten vol te gaan...dat ligt toch echt aan de trainer) Mijn Conclusie: Schmidt kan alleen maar omgaan met ja-knikkers, heeft overal een excuus voor en kan vooral niet echt heel goed naar zichzelf kijken... Het laatste gedeelte van je post geeft maar weer aan hoe je er echt instaat en dat het een stuk persoonlijke rancune of een gevalletje calimero is...
 
memphisdepay
 
29
30 maart 2021 om 10:44
Een bewering die gewoon niet klopt. Rosario, Teze en Boscagli spelen veel beter dan vorig seizoen en ook Madueke maakt stappen. Malen, Gakpo en Dumfries presteren ook nog steeds gewoon prima en de rest zijn vrijwel allemaal nieuwe spelers.
 
Master D
 
7
30 maart 2021 om 10:49
Ten aanzien van Rosario ben ik het niet helemaal met je eens. Die begon inderdaad goed en fris aan het seizoen. Echt een een verbetering t.o.v. vorig seizoen. Echter de laatste maanden vind ik hem echt weer heel matig en het niveau van vorig seizoen benaderen. Juist zijn spel is 1 van de redenen dat er in topwedstrijden zo teleurstellend wordt gespresteerd.
 
TVL11
 
7
30 maart 2021 om 10:52
Ik vind Dumfries en Malen niet beter spelen dan vorig seizoen, al zijn Malen zijn cijfers nog steeds prima. Rosario speelt inderdaad beter dan vorig seizoen, maar bakt er nog steeds niet veel van
 
straatvoetbal
 
4
30 maart 2021 om 11:29
@dewaterdrager zahavi is gegroeid onder schmidt??????
 
Paauwer
 
4
30 maart 2021 om 10:40
Schmidt ziet het niet zitten in Malen. Dat merk je het hele seizoen al plus dit maakt het nu wel erg duidelijk.
 
Spotgod
 
29
30 maart 2021 om 10:42
Dumfires 10 mio en Malen voor 15 is reëler denk ik, Ihataren naar Ajax voor 8 en dan zal het voor PSV rond de 25mio uitkomen. Om vervolgens te versterken blijft er weinig over om een echte kwaliteitsinjectie te geven. Kortom: PSV gaat er niet beter op worden volgend jaar
 
Lierse1997
 
92
30 maart 2021 om 10:44
Gravenberch kan dan misschien voor 5 miljoen naar Lierse komen...
 
suriproff
 
34
30 maart 2021 om 10:52
Die van Sparta mogen jullie hebben??
 
N_Tesla
 
7
30 maart 2021 om 11:04
Doe dan 30 miljoen voor Gravenberch, dan is je toevoeging aan de lachwekkende reactie van dhr Spotgod tenminste nog in proportie.
 
AjaxCunian
 
31
30 maart 2021 om 10:45
15 voor Malen? Dan zou elke club ter wereld hem willen hebben, en dan zou zijn prijs zeker opdrijven. Echt minimaal 25 miljoen.
 
G-schock
 
4
30 maart 2021 om 10:46
Lierse is natuurlijk sarcastisch als reactie op de genoemde bedragen van Spotgod.
 
memphisdepay
 
21
30 maart 2021 om 10:46
Haha zou je willen! Gaat veel meer opleveren. Als je die 3 verkoopt moet je minstens 45 miljoen op kunnen halen. Volgens transfermarkt is de waarde 62 miljoen van die 3.
 
Spotgod
 
6
30 maart 2021 om 11:09
Ik hoop het voor je. Echt!
 
N_Tesla
 
4
30 maart 2021 om 11:13
Je weet hopelijk dat transfermarkt gewoon een natte vinger in de lucht steekt en op basis daarvan de prijzen bepaald... Je kan aan slechte TD best iemand met overwaarde verkopen maar spelers die niet bovenmatig presteren de laatste tijd (voor alledrie bovengenoemde spelers het geval) zullen waarschijnlijk niet voor de fictieve transfermarkt prijzen verkocht worden. Elke grote club heeft minder te besteden en zullen zeker voor dit soort spelers voorlopig niet de jackpot betalen. Als je 25 miljoen pakt voor Malen, 10 miljoen voor Dumfries en Ihattaren mag je blij zijn. Dat is zeker niet het minimum maar rond de upper range. Clubs die fomo voor bijv. Ihattaren en/of Malen hebben zoudenbest 2-3 miljoen meer willen neerleggen maar dat zijn er op dit moment niet megaveel denk ik. (grote) Engelse clubs komen denk ik niet en dan kan je sowieso een paar miljoen minder incasseren.
 
misseva88
 
11
30 maart 2021 om 11:16
Je was wel af toen je transfermarkt als betrouwbare bron voor dit soort zaken gebruikte.
 
memphisdepay
 
4
30 maart 2021 om 11:39
Het geeft wel een indicatie van de waarde. Verder hoeft er niet perse een grote Engelse club te komen. Een club als West Ham spendeert ook gewoon 25 miljoen aan een buitenspeler afgelopen winter. Wacht nou maar gewoon af! Als er dadelijk weer met supporters gevoetbald kan worden dan weten die buitenlandse clubs ook weer dat de risico's lager worden. Want ze verdienen een hoop met alleen al televisie gelden.
 
N_Tesla
 
1
30 maart 2021 om 11:57
@memphis, ik woon in Engeland en ook al vaccineren ze hier als een dolle gaan ze echt niet zomaar alles open gooien, laat staan in 1 keer massa evenementen toestaan (zoals elke voetbalwedstrijd). Ze zijn namelijk als de dood voor nieuwe varianten. In andere Europese landen heb je precies hetzelfde, met een vertraging. Een paar duizend supporters zullen ze wellicht wel toelaten maar meer dan 30% (op zijn best 50%) capaciteit lijkt me niet waarschijnlijk voorlopig. Sowieso zal de daadwerkelijke economische schade pas met 1-2 jaar vertraging duidelijk worden (lig de macroeconomische schade en de communicatie naar het publiek toe), goede bedrijven zijn zich daar al van bewust en zullen ondanks de abnormale kapitaalinjecties huiverig zijn om risico te nemen. De val van het Archegos fonds afgelopen vrijdag is ook een signaal dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is, zoals de speculatieve inflatie van crypto en aandelen doet vermoeden, het zijn gewoon onwetende mensen die hun geld hersenloos "investeren", vroeg of laat komt de val. Maar goed, dat terzijde. Ik hoop voor je dat PSV die 45 miljoen haalt maar ik heb zo mijn twijfels, ook heb ik een vermoeden dat PSV nog veel harder buttfucked is al ze geen CL halen. We gaan 't meemaken.
 
TVL11
 
31
30 maart 2021 om 10:47
Ach hou toch op met je Malen 15 miljoen, hij mag uit vorm zijn, maar we zijn toch wel flink aan het overdrijven de laatste weken, want hij heeft er in alle competities toch alweer bijna 25 in liggen en is net geen topscorer van de Europa League.
 
Spotgod
 
9
30 maart 2021 om 11:01
Alle clubs in Europa liggen aan het financiële infuus. Talloze clubs moeten, net als Psv, hun kroonjuwelen verkopen om de begrotingen sluitend te krijgen. Kortom: de markt is een kopersmarkt en zeker geen markt waar de verkopers het voor het zeggen hebben. Dat heeft een negatieve impact op transferbedragen. Kortom: het is wel de meest beroerde tijd om nu spelers te verkopen en het is vervelend voor PSV maar: geen Europees voetbal, geen prijzen en spelers die uit vorm zijn zorgen niet voor hoge transferbedragen. Hoe vervelend ook..
 
memphisdepay
 
3
30 maart 2021 om 11:37
Je weet alleen niet hoe de markt zich ontwikkelt. Als de oliesjeik van City het leuk vind om 200 miljoen voor Mbappe neer te leggen dan heeft dat bijvoorbeeld ook weer een effect op de transfermarkt. Alle clubs missen momenteel inkomsten maar heel veel clubs verdienen nog steeds absurde bedragen aan televisie gelden. Vorig seizoen zag je zeker nog grote bedragen betaalt worden, maar het is inderdaad wel afwachten wat er gebeurt.
 
Aguerooo
 
0
30 maart 2021 om 13:28
City gaat nooit 200m uitgeven voor Mbappe. Dan gaat het er niet om of het leuk is of niet, er word eerder 200m uitgegeven aan 3 spelers dan aan alleen 1 speler, daar begint City niet aan. Snap je punt wel overigens maar vind PSG dan een beter voorbeeld, die doen zoiets namelijk wel.
 
PTT80
 
6
30 maart 2021 om 10:57
Ik denk dat je aardig in de buurt komt daar. Dumfries en Malen zijn geen uitzonderlijke spelers. Daarbij Malen presteert niet echt tegen de grote clubs en in het Nederlands elftal. Ik hoop natuurlijk voor PSV dat ze meer geld vangen, want dat maakt de competitie ook weer sterker.
 
MrKrillin
 
14
30 maart 2021 om 11:48
@spotgod "dumfires 10 mio en Malen voor 15 is reëler denk ik" Kom op, ben je serieus of aan het trollen? Wij bij Ajax verwachten ook dat onze spelers voor jackpot prijzen weg gaan, waarom vind jij dan dat PSV Ali expres prijzen moet hanteren voor hun beste spelers? Malen gaat verwacht ik voor minimaal 25 miljoen weg (al vind ik 25 aan de lage kant), Malen voor 15 miljoen en Ihattaren zou ook gewoon rond de 10/12 miljoen kunnen zijn.
 
Slayer1
 
2
30 maart 2021 om 10:44
Begrijpelijk, maar het zal lastig zijn om goede vervangers te vinden. Zeker in het geval van Malen. Ik ben benieuwd wat er uit de hoge hoed van Schmidt komt. De Jong lijkt weinig invloed meer te hebben, die mag het nog uitvoeren.
 
falcao1984
 
4
30 maart 2021 om 10:46
Zorg nou eerst dat je de CL-kwalificatie met een sterk team ingaat. Want daar valt geld te verdienen. PSV heeft straks een team dat best in staat zou kunnen zijn om het hoofdtoernooi te halen. Waarom dan nu verkopen? Stel het nog even uit zou ik zeggen en ga vol voor de CL.
 
NUFC_U2
 
6
30 maart 2021 om 11:04
Het eerste wordt al lastig genoeg, zeker nu AZ op gelijke hoogte is gekomen. Verder heeft dit Psv ook weinig in de CL te zoeken, daarin moeten we reeel zijn. De laatste jaren is Psv nou niet echt succesvol geweest in Europa. In een gemakkelijke poule van de EL was het moeizaam om tenslotte uitgeschakeld te worden voor Olympiakos (met Bruma). Nee, Psv zet tering naar de nering.
 
falcao1984
 
2
30 maart 2021 om 11:07
Mwoah, je kunt zo ineens in een goede flow komen. Dat had Ajax in 2017 ook. Net als PSV in 2005 en een paar jaar geleden onder Cocu. Dus waarom niet? Het talent hebben ze zeker.
 
misseva88
 
0
30 maart 2021 om 11:18
Je houdt altijd nog meer over aan in de groepsfase her en der een gelijkspel eruit slepen dan dat ze afgelopen jaar in de EL hebben verdiend. Die pecunia kan PSV goed gebruiken.
 
Sirius
 
0
30 maart 2021 om 14:00
Maar bij PSV oogt het al vanaf het begin van het seizoen instabiel. Ze spelen zelden overtuigend en als ze het een keer doen, houden ze het maar 60-70 minuten vol. Ze krijgen ook relatief veel doelpunten tegen. De balans is er simpelweg niet. Er zijn gewoon te veel factoren die net lekker lopen bij PSV dit seizoen.
 
Ali Boembari
 
15
30 maart 2021 om 10:46
Ik mag toch hopen dat Ajax heel ver van Ihatarren wegblijft. Een speler die zijn oud club welke hem heeft groot gebracht zo gemakkelijk laat vallen zegt voor mij een hoop over de mentaliteit van deze speler. Vind het zonde dat PSV de laatste jaren financieel en op transfergebied zo aan het afglijden is. Sinds Philips PSV meer op eigen benen heeft laten staan gaat het toch een stuk minder.
 
falcao1984
 
4
30 maart 2021 om 10:48
Hoekstra, Bazoer, Aisatti. Om uiteenlopende redenen allemaal geen succes geworden vanuit Eindhoven naar Amsterdam.
 
MrKrillin
 
7
30 maart 2021 om 11:51
@falcao1984 - Bazoer gratis gekomen en voor 15 miljoen verkocht. In dat tijdvak ook nog eens gewoon veel wedstrijden gespeeld en zelfs Oranje gehaald. Hoezo geen succes geworden? 15 miljoen winst gewoon Aisatti en Hoeksta nog wat wedstrijden gespeeld. Waren niet duur
 
lausho
 
0
30 maart 2021 om 11:59
Ik hoop van niet, zie nog altijd een groot talent in hem en is nog altijd jong. Als je hem voor een acceptabel bedrag rond de 10 miljoen kunt oppikken, zou ik het zeker doen. Geef hem een schone lei en een nieuwe kans, uiteraard zonder garanties, die krijg je niet bij Ajax, maar hij kan het uiteraard verdienen.
 
Japie_Krekel
 
2
30 maart 2021 om 12:22
ik vind eerder dat PSV hem laat vallen. er komt een of andere Duitse coach met wie er geen chemie is en alles ligt meteen alleen aan Ihatteren
 
cuco10
 
11
30 maart 2021 om 12:48
@ krekeltje Word je zelf niet moe om in elk topic waar het maar kan schmidt af te kraken?
 
Japie_Krekel
 
5
30 maart 2021 om 12:54
wordt jij er niet moe van om in elk topic Ihatteren maar automatisch van alles de schuld te geven? ik zie geen enkel spelplezier meer bij Ihatteren sinds dat Schmidt er zit en ook Malen valt tegen. hoe kan het dat dit onder Van Bommel de twee grootste talenten van PSV waren en nu opeens zo matig presteren? dan kan je wel zeggen het ligt aan deze spelers maar zo kan je het ook omdraaien en zeggen dat het aan Schmidt ligt dat PSV dit seizoen zo matig presteert. hij is namelijk eindverantwoordelijk als coach en er wordt duidelijk niet het maximale uit het materiaal gehaald. het spel is matig, PSV staat een straatlengte achter op Ajax en gelijk in punten met het veel minder vermogende AZ en PSV ligt ook al uit de beker en EL
 
Hazardinho77
 
7
30 maart 2021 om 13:35
Onder van bommel was de spelvreugde nog verder te zoeken hoor toen er wekelijks een wanprestatie werd geleverd en je door LASK werd vernederd. Malen doet het prima dit jaar en is even uit vorm, mag het? Ihattaren heeft er zelf voor gezorgd door niet fit te starten maar dat is bekend. De rest van de talenten teze, gakpo, madueke boeken allemaal progressie dus ik begrijp je niet erg. De teamprestatie is wel matig idd, maar dit seizoen zat er ook wel heel veel tegen. Corona, blessures in de maand van de toppers. Wedstrijden waarin je beter bent en de tegenstander elke bal raak schiet (feyenoord, ado, az, olympiakos) en oa beslissingen van de scheids (2x ajax en feyenoord). Met iets meer mazzel had je nog in de buurt van ajax gestaan dus laten we Schmidt ook wat tijd gunnen.
 
MrKrillin
 
1
30 maart 2021 om 14:02
@hazard onder v Bommel/faber maakten spelers als Madueke en Gakpo al hun debuut en alles wees uit dat dit gewoon zou doorzetten dit seizoen. Waarom dan credits bij Schmidt leggen. Het kan ook ondanks Schmidt zijn he. Teze en Boscali zijn wel echt aantoonbaar beter geworden.
 
Hazardinho77
 
0
30 maart 2021 om 14:18
Ik zeg alleen dat ze zich blijven ontwikkelen onder Schmidt itt wat Japie zegt over Malen en Mo? Het ligt dus niet aan de trainer, die stelt gewoon spelers op die het beste presteren.
 
Sirius
 
0
30 maart 2021 om 14:04
Een speler hoeft natuurlijk niet verplicht een binding van dat formaat te hebben met de club die `m heeft opgeleid. Los daarvan is Ihattaren gewoon een groot talent, maar je moet erg strak op die jongen zitten op dit moment. Nu weet ik niet wat de relatie tussen Ihattaren en Schmidt is, maar ook zoiets kan een speler doen besluiten te vertrekken als dat niet lekker loopt. Ik denk nog steeds dat die jongen gewoon bij PSV moet blijven overigens. Die is helemaal niet klaar voor een nieuwe omgeving op dit moment. Gewoon lekker bijtekenen en jezelf laten verhuren naar een club als FC Twente, Heerenveen of iets dergelijks.
 
Ali Boembari
 
1
30 maart 2021 om 14:37
Klopt Sirius dat is ook niet verplicht. Echter als een speler een club zo gemakkelijk laat vallen waar hij toch al zijn hele jeugd speelt zegt dat naar mijn idee genoeg over de mentaliteit. Want als hij PSV al zo makkelijk achter zich laat na wat akkefietjes dan de volgende club helemaal. Ik vind overigens dat PSV zich altijd heel schappelijk heeft opgesteld richting Ihatarren. Helemaal als je de verhaaltjes leest wat meneer zich allemaal wist te permitteren voor zijn schorsing.
 
misseva88
 
6
30 maart 2021 om 10:52
Ik heb Malen in verband gebracht zien worden met Dortmund. Verder is in het verleden Barcelona ook al genoemd. Welke clubs hebben verder interesse in die jongen getoond? En van Dumfries kan ik me al helemaal weinig recente interesse herinneren. Nu zal dat ongetwijfeld aan mij liggen, maar ik ben erg benieuwd wat voor soort clubs interesse in hem zullen hebben. Persoonlijk vind ik het maar een matige voetballer en het zal mij verbazen als subtoppers uit grote competities achter die jongen aan gaan. En zelfs al doen ze dat, zijn dat over het algemeen niet de clubs die echt grote transfersommen betalen.
 
falcao1984
 
5
30 maart 2021 om 10:57
Dumfries is wel een powerhouse waar denk ik de nodige PL-clubs best gecharmeerd van zijn. Verder misschien een Dortmund of Italiaanse club. Dortmund heeft daar Pisczek en Meunier lopen, daar word je ook niet vrolijk van.
 
misseva88
 
9
30 maart 2021 om 11:14
Meunier doet het best aardig bij Dortmund. Ze hebben daarnaast ook die Spaanse rechtsback die aardig wat minuten maakt. En zelfs al wil je hen vervangen, is het verschil op het veld tussen Meunier en Dumfries een bedrag van 10+ miljoen euro waard? Dat vraag ik me af. Milan huurt Dalot en als die terug gaat naar Manchester ligt daar wellicht een opening voor Dumfries. Ze hebben die Fransman daar ook al rondlopen, maar misschien willen ze Dumfries er bij hebben. Maar hoeveel betaalt Milan aan transfersommen? Die hebben afgelopen jaar €195 miljoen verlies gedraaid. Zijn die in een positie om een grote som te betalen aan Psv? Ik moet het maar zien. Al met al denk ik dat het lastig gaat worden om Dumfries voor een mooie som te verkopen. Ik ben echt benieuwd wat voor soort clubs interesse in hem zullen tonen en hoe vol de spaarpotten van die clubs zijn.
 
Sirius
 
4
30 maart 2021 om 14:08
Het is voetballend wel heel erg matig hoor. Verdedigend is hij ook niet sterk en dat verwacht men toch wel in de Premier League. Ik denk dat Dumfries alleen in de Bundesliga aan spelen toekomt. In Oranje vinden we vaak al dat hij goed speelt als hij 1 goede voorzet aflevert.
 
MrKrillin
 
5
30 maart 2021 om 11:55
@misseva88 Persoonlijk vind ik Dumfries beter dan bijv Hateboer, Kasdorp of Trippier. Beiden spelen bij subtop clubs die vaak CL spelen. Heb deze 3 spelers genoemd omdat zij in een 3-5-2 formatie spelen. Ik denk dat Dumfries veel beter uit verf komt in zo een systeem. Dumfries heeft Raiola als zaakwaarnemer die kan hem wel brengen naar goede Duitse of Italiaanse club.
 
misseva88
 
4
30 maart 2021 om 12:21
'goede Duitse of Italiaanse club'. Welke clubs zijn dat concreet? Wat gaan die betalen voor een rechtsback? In Duitsland zie ik weinig opties die een leuke som kunnen overleggen. De opties die je noemt spelen er al en daar hoeven clubs in dit klimaat geen 10+ miljoen voor neer te leggen, dus vallen die clubs al weer af als mogelijke opties.
 
MarekHamsik17
 
3
30 maart 2021 om 11:01
Zijn te vervangen. Weet niet wat PSV zal vangen. Maar voor een paar miljoen haal je wel een jonge zuid amerikaanse back en aanvaller. Denk dat PSV zelfs sterker wordt, er komt geld binnen en op tijd. Wie weet speelt Dumfries volgend jaar bagger. Past het best bij een middenmoter in de Premier League.
 
Sirius
 
0
30 maart 2021 om 14:15
Ik vind dat daar wel heel makkelijk over gedaan word, maar veel geld zullen ze niet uit kunnen geven en PSV is nou niet heel erg creatief gebleken sinds De Jong er zit. Dankzij Donyell Malen overwinterde PSV in de Europa League. Je moet niet uitgaan van een ideaal scenario als de omstandigheden verre van ideaal zijn. Feit is dat PSV spelers moet verkopen om toch aardige tekorten te vullen. Dat is eigenlijk nooit in het voordeel van een club.
 
Constant kante
 
1
30 maart 2021 om 16:32
"maar veel geld zullen ze niet uit kunnen geven en PSV is nou niet heel erg creatief gebleken sinds De Jong er zit." Geen idee of dat zo is, maar ook jij mag er gewoon rustig vanuit gaan dat PSV deze zomer een paar versterkingen gaat halen. En als Malen en Dumfries of beide ook nog verkocht worden, dan worden ook daar versterkingen voor gehaald die direct inzetbaar zijn. PSV heeft het net als alle clubs momenteel lastig vanwege Corona en alle gemiste inkomsten en het is zo dat het voor de exploitatie beter is als er spelers verkocht worden. Maar dat betekent echt niet dat er geen geld zou zijn vor investeringen of het halen van nieuwe spelers. Dat Psv, anders dan Ajax, niet in staat zal zijn een speler voor 20 miljoen aan te trekken, dat is een feit. Maar dat betekent niet dat PSV geen spelers zou kunnen halen van de zomer, zelfs zonder de verkoop van Malen/dumfries.
 
AhmedHossam
 
3
30 maart 2021 om 11:04
Ook zonder Corona zou de kans groot zijn dat Dumfries vertrekt. Hij is op een mooie leeftijd voor een nieuwe uitdaging. Zal zich bij PSV ook niet meer verder ontwikkelen. Ook vorige zomer waren er al veel geruchten. Het is echter maar de vraag of Dumfries geïnteresseerd is in de clubs die in hem geïnteresseerd zijn. Persoonlijk heb ik het idee dat hij zichzelf beter vind, dan dat hij er internationaal op staat. Maar een goed EK kan bijvoorbeeld wonderen doen. Ihattaran moet je ook weg doen. Zo is het kapitaal vernietiging. Ik denk dat hij ondanks dit seizoen nog interessant is voor redelijk wat clubs. Er zullen nu wat twijfels zijn over zijn karakter; maar op jonge leeftijd is hij al zeer bepalend geweest in de Nederlandse top. Maar hij zal niet meer het topbedrag opleveren dat hij voor dit seizoen zou doen. Malen kan wel een klapper zijn; zeker wanneer hij op het EK ook veel speelt. Maar ik denk niet dat Malen echt mee kan doen bij de topploegen in Europa. Maar wel een interessante jongen voor veel clubs en waarschijnlijk ook goedkoper dan vergelijkbare talentvolle jongens uit de eigen competitie (van de club die hem gaat kopen).
 
Sirius
 
1
30 maart 2021 om 14:19
Nou ja, eerlijk gezegd is er geen enkele speler die op dit moment meekomt in de topploegen van Europa. Madueke zou in de toekomst zo'n speler kunnen worden gezien z'n cijfers en drive, maar talenten zijn altijd onvoorspelbaar. Ik denk niet eens dat de Eredivisie momenteel uberhaupt een speler heeft die echt mee kan doen bij de topploegen van Europa. Gravenberch en Madueke zijn aardig onderweg qua ontwikkeling, maar verder bestaat de top van de Eredivisie toch vooral uit spelers die het toch allemaal net-niet zijn.
 
RealXIIImadrid
 
0
30 maart 2021 om 11:04
Dit zijn de spelers die je weg moet doen nu je er wat voor kan krijgen. Malen valt toch wel heel erg tegen en met madueke heb je een betere speler in potentie.
 
PSV18
 
3
30 maart 2021 om 11:48
Bij verkoop van Malen zal Madueke met Zahavi in de spits gaan spelen. Zelf zie ik Madueke het liefst op rechts, Gotze op 10, Gakpo op links en Zahavi in de spits dan. We gaan het zien in ieder geval, er zal hoe dan ook heel wat gaan veranderen bij ons aankomende zomer.
 
Constant kante
 
0
30 maart 2021 om 16:35
Bij verkoop van Malen haalt PSV een nieuwe spits van dat geld en dan heeft het voor komend seizoen de keuze uit Zahavi, Madueke, Romero, Vertessen, Gakpo en de nieuwe aankoop. Wat ze met Piroe gaan doen weet ik niet, ik denk verhuren of verkopen.
 
Raffa1
 
1
30 maart 2021 om 11:14
Ok en de neerwaartse spiraal wordt verder ingezet, zou eerst eens kijken of je de heer Schmidt zonder kosten door een ander kan laten overnemen. Heeft persoonlijk, met mandaat van het bestuur, voor een deel meegewerkt aan kapitaal vernietiging. Zijn niet veel spelers meer waard geworden sinds Schmidt daar zit.
 
cuco10
 
4
30 maart 2021 om 11:20
Teze boscagli zijn er al zeker twee. Max speelt prima en vertegenwoordigd zeker waarde. Daarnaast geeft hij madueke veel kansen en die is dus zeker wel gestegen ondanks de blessure.
 
PSV18
 
2
30 maart 2021 om 11:49
Max heeft een goede terugval gehad sinds de jaarwisseling. Oogt verdedigend nogal kwetsbaar, aanvallend is hij wel fenomenaal.
 
Sirius
 
0
30 maart 2021 om 14:21
`max is verdedigend al vanaf het begin matig. Hij is min of meer een buitenspeler die als back op papier staat. Niets ten nadele van hem overigens. Natuurlijk is hij een goede speler.
 
theo uphus
 
1
30 maart 2021 om 11:15
Wat zijn Dumfries en Malen waard ? Ik zie iedereen het hier zo zeker weten. De een overdrijft naar links, de ander naar rechts. Het is maar net wat de gek er voor geeft zeg ik altijd maar. En dan is het aan , in dit geval, PSV om te bekijken of dat geboden bedrag voldoende is. En of het daarmee de selectie op de gewenste plaatsen kan aanvullen. En Ihattaren blijft in dit geheel een lastig verhaal. De een geeft Schmidt de schuld van de huidige situatie rond Ihattaren, de ander geeft hem zelf de schuld. Feit is dat zijn waarde enorm gekelderd is. Ik zelf kan onvoldoende zien wat Schmidt mogelijk fout met hem heeft gedaan, mede door de berichten over de fouten van Ihattaren zelf. Als jij vaker te laat op trainingen komt, kennelijk te zwaar bent dus niet goed met je voeding omgaat, regelmatig uit de pas loopt t.o.v. je collega's in de selectie dan ben je m.i. slecht met jezelf, m.n. je ontwikkeling als speler bezig. Dat is een heel slecht teken. Al vaker wees ik in dit verband op hoe het spelers als Aisatti en Bakkali is vergaan. Vergelijkbare spelers die ook bulkten van talent maar ergens onderweg naar eeuwige roem zijn gestruikeld. Ik zou er, zeker als Ajax zijnde, weinig in investeren. Want waarom zou Ajax Ihattaren nodig hebben ?
 
cuco10
 
3
30 maart 2021 om 11:16
Stel je verkoopt Malen, Denzel en Mo. Bij elkaar moet dat toch zeker 50 miljoen opleveren. Denk zelfs wel meer. Voor maken hoeft er geen vervanger te komen. Madueke staat al klaar. Romero komt terug en gakpo kan er ook spelen. Mo speelde al weinig en niet goed. Je kunt dan ledezma doorschuiven. Die komt ook terug van een blessure. Dan moet je van dat geld een rechtsback kopen. Sambo kan als back-up fungeren. Ervan uitgaan dat de verhuurde spelers(Bruma, doan en sadilek) niet terug komen en baumgartl vertrekt hoef je verder alleen nog een goede cv te halen en voor de rest opzoek gaan na buitenkansjes. Een scorende middenvelder zou mooi zijn. Uiteraard moet er ook nog een keeper komen maar denk dat het drommel wel gaat worden. Volgens mij hoeft er dus deze zomer niet veel aangekocht te worden en kunnen we best een goeie plus draaien.
 
MrKrillin
 
1
30 maart 2021 om 14:29
@cuco10 Je zal minimaal 3 spelers moeten aankopen voor het elftal en liefst denk ik ook beetje op de bank doorselecteren. Nodig: 1 doelman (mocht Mvogo gaan dan 2), RB (indien Teze CV blijft) en middenvelder (als Boscali CV blijft). Dan vooral in breedte verder.
 
Sirius
 
0
30 maart 2021 om 14:30
Je vergeet een belangrijk aspect. Met Malen verlies je minimaal 15 doelpunten en 6 assists in de Eredivisie en 7 doelpunten en 2 assists in Europa. Als je daar niemand voor terughaalt, ga je dat soort cijfers niet eens enigszins compenseren. Ook Dumfries heeft een bepaald rendement. Je kunt niet zomaar stellen dat een willekeurige vervanger uit de jeugd dat wel even gaat compenseren. Iedereen gaat maar uit van het best mogelijke scenario, terwijl PSV helemaal niet zo lekker gaat. Feit is dat ze moeten verkopen om behoorlijke gaten te dichten. Dat heeft altijd een negatieve impact. Het is veel geld waar je niets meer van terugziet.
 
mayarood
 
3
30 maart 2021 om 11:21
Dit was al aangekondigd toen het seizoen begon. De lege tribunes eisen hun tol. Op zich liggen deze namen voor de hand. Het is natuurlijk nog spannend of ze op het EK speeltijd krijgen. Het zijn natuurlijk geen echte hoogvliegers: beiden zitten bij Oranje bij gebrek aan beter. Als Oranje echt een goede rechtsback had zou Dumfries niet spelen, tegen Turkije probeerde Frank het weer met Tete. Malen kreeg al geen speeltijd tegen Letland, terwijl Berghuis wel zijn waarde bewees. Je ziet ook dat spelers opeens gewilder zijn als ze transfervrij zijn. Dat was vorig jaar nog niet zo sterk als nu. kennelijk is dit het gevolg van de coronacrisis. Clubs zullen niet voor grote bedragen gaan voor breedtespelers. Ze halen liever een Brobbey voor een gigantisch salaris....
 
NUFC_U2
 
2
30 maart 2021 om 11:25
Nou dit is tenminste een eerlijk verhaal. Het huren van diverse spelers en het loonoffer waren al belangrijke signalen. Psv heeft voor aanvang van dit seizoen gegokt door het halen van vele spelers. Zo hoopten ze het kampioenschap te behalen (en automatisch Cl). Maar eind feb was Psv overal al voor uitgeschakeld, dus zijn begonnen met de financiële puzzel. Wederom een loonoffer en nu brengen ze dus naar buiten dat er eerst verkocht moet worden. Malen en Dumfries zijn hiervoor de aangewezen personen. Nu is de vraag wat hun verkoopwaarde is na een pover seizoen. Wellicht kan het EK redding brengen waardoor ze beter in de etalage komen...
 
cuco10
 
1
30 maart 2021 om 11:40
Dit brengt vi na buiten en niet psv zelf.
 
NUFC_U2
 
2
30 maart 2021 om 11:53
aar vorige week had Gerbrands toch woorden van ongeveer gelijke strekking ? oe dan ook, er heerst een te dure huishouding. Orde op zaken stellen en vertrouwen geven aan de jeugd, Madueke, Ledezma, Sambo etc . En eigenlijk had dat al gemoeten met Ihattaren....
 
Constant kante
 
0
30 maart 2021 om 16:40
"orde op zaken stellen en vertrouwen geven aan de jeugd," Dank voor de tip! Wie weet kan Vitesse met dit advies wat doen? Verder gaat PSV niet 'met de jeugd verder'. Waarom zouden ze? Er staan al veel jeugdproducten in de selectie en PSV moet sowieso twee gerichte aankopen doen (doelman en een Cv). Madueke, Ledezma en Sambo staan al in de selectie. Met name Madueke gaat komend seizoen definitief doorbreken. Daarnaast gaat PSV ook als er spelers verkocht worden, zoals Malen en Dumfries, daar vervangers voor halen. Sowieso klopt het niet dat PSV naar buiten is gekomen hiermee. PSv is hiermee helemaal niet naar buiten gekomen. En het verhaal van Gerbrands was niet hetzelfde als waar VI nu mee komt.
 
Treaqura
 
1
30 maart 2021 om 11:31
Ik denk dat Malen en Dumfries sowieso deze zomer weg wilden, dat PSV de inkomsten goed kan gebruiken vanwege Covid komt daar dan bij. Ze spelen allebei niet super dit jaar dus ben benieuwd hoeveel ze daadwerkelijk op gaan brengen in de huidige markt.
 
GLENNN
 
0
30 maart 2021 om 11:38
Ik denk dat na dit seizoen het ook wel tijd is voor zowel Dumfries als Malen om een stap te maken. Dumfries is captain, speelt behoorlijk en is niet de meest gepolijste back. Met zijn fysiek, enthousiasme, energie en loopvermogen maakt hij echter behoorlijk veel goed. Denk ook dat het goed is voor Denzel om eens in een hele andere omgeving te werken. Nieuwe competitie, hopelijk ook op acceptabel niveau (wellicht een Champions League team?). Goede backs zijn vrij schaars. Het is geen Cancelo, maar Dumfries kan echt wel het niveau van een Sevilla aan (en nee, ik zeg niet dat hij naar Sevilla moet / daar zal spelen, maar dat niveau van club). Verder denk ik dat Malen nu ondertussen wel heeft aangetoond een goede spits te zijn die bij hoge nood ook op linksbuiten kan (liever niet). Heel doelgericht, snel en nog ontzettend jong. Ik denk dat een team als Dortmund best wel eens een goed team kan zijn voor Donyell. Een tandem van Malen & Haaland voorin, ik zie dat wel zitten. Malen iets meer de man om de sterke Haaland heen! Ihatarren zie ik niet zo snel vertrekken na dit seizoen. Als hij vertrekt, vertrekt hij voor veel minder geld dan dat PSV ooit voor ogen heeft gehad en dat lijkt mij toch zonde. Schmidt moet eens van dat irritante systeem afstappen en zijn beste spelers eens op hun gebruikelijke positie gaan opstellen. Ihatarren is gewoon een 10 en die kan eventueel ook nog op de flank ala Ziyech. Daar speelt hij nu (soms), maar hij heeft veel meer speeltijd nodig...
 
DolorAsinum
 
0
30 maart 2021 om 14:39
Ihattaren gaat sowieso voor veel minder vertrekken dan PSV had gedacht, of dat nu is of aan het eind van het volgend seizoen. Dan kan hij zelfs gratis naar een andere club en zover zal PSV het waarschijnlijk niet laten komen. Natuurlijk is er nog steeds een kans dat Ihattaren bereid is om zijn contract te verlengen en dan ziet de wereld er ineens heel anders uit voor Psv. De kans dat dat gaat gebeuren, lijkt me op dit moment echter niet zo heel erg groot.
 
youpjansen
 
3
30 maart 2021 om 11:40
Leen ihattaren maar een jaartje uit aan Vitesse! onze trainer kan wel met die mannetjes omgaan, mo moet lekker vertrouwen krijgen en weer lekker ballen
 
vastreke
 
2
30 maart 2021 om 11:49
het is meer een moetje dan een willetje voor Psv als Dumfries, Malen en Ihatteren alledrie verkocht worden ben ik benieuwd of ze toch goede investeringen ervoor terug weten te halen anders zie ik het de komende jaren somber in voor Psv en zie ik de achterstand qua niveau op Ajax alleen maar groeien maar ondanks de Corona was dit te verwachten en zal het meer clubs gaan raken helaas maar waar
 
lausho
 
1
30 maart 2021 om 11:57
Logisch besluit, PSV leidt tegenwoordig goed op en kan een deel zeker met de opleiding opvangen. Madueke & Gakpo zijn voor volgend jaar prima aanvallende basiskrachten. Vertessen heeft ook talent maar er zal nog wel een extra optie voorin nodig zijn, zo goed ben ik ook weer niet geinformeerd qua talent bij Psv. Ajax zie ik graag Ihattaren oppikken en Labyad door selecteren, misschien heeft die jongen een nieuwe start nodig, als het bedrag niet extreem is dan zie ik Ajax dat doen, of PSV meewerkt is een volgende.
 
MrKrillin
 
0
30 maart 2021 om 14:32
@lausho 'ajax zie ik graag Ihattaren oppikken en Labyad door selecteren," Ik ook Maar behalve Labyad zou ik ook doorselecteren op o.a. Klaiber en Ekkelenkamp.
 
arvelajax
 
0
30 maart 2021 om 12:13
Voor Malen is het wel tijd zo langzamerhand. Benieuwd wat hij gaat doen, hij zal zijn volgende stap wel zeer zorgvuldig uitzoeken. Voor Dumfries waag ik toch te betwijfelen of er veel belangstelling komt. Sympathieke gast, met enorm veel energie en een imposant lijf, maar ik vind hem als verdediger en ook als extra aanvaller tekort schieten. Overigens is voor mij PSV voor het eerst sinds vele vele jaren gewoon een mooi team om naar te kijken, zonder irritante gasten als Van Bommel en Lozano erin. Ik kan echt genieten van Götze, Max, Gakpo en vooral Madueke. Schmidt is misschien niet de beste coach ooit, maar het is wel een interessante man met een visie.
 
sebasjuh
 
0
30 maart 2021 om 12:51
Doe maar Ihatarren voor 10 miljoen naar Ajax, lijkt me een perfecte aanvulling voor Ajax. Maken gaat denk ik niet veel meer dan 20/25 miljoen opleveren en Dumfries weet ik ook niet echt wat die moet gaan opleveren 15 miljoen ofzo. Het probleem zal Corona zijn dat clubs weinig te besteden hebben.
 
Mitea_007
 
0
30 maart 2021 om 15:04
Met alle respect, maar ik zou niet weten wat Ihatarren momenteel bij Ajax moet. 10 miljoen voor een speler die al 1,5 seizoen niks laat zien op het veld; dat is toch een aardig risico. Dan kun je beter wachten tot zijn contract is afgelopen en hem transfervrij oppikken. Daarbij heeft Ajax met Gravenberch, Klaassen, Alvarez en Kudus al vier middenvelders die erg goed kunnen voetballen. Kunnen ze beter op zoek naar vervangers voor Tagliafico en Onana als ze weg zouden gaan of een back-up voor de spitspositie.
 
Stan80
 
1
30 maart 2021 om 13:38
In deze coronaperiode mag je blij zijn met 20 miljoen voor Malen. Ik denk dat de interesse van clubs voor Malen ook gaat tegenvallen. Helemaal als jij niks op het EK gaat laten zien.
 
DolorAsinum
 
0
30 maart 2021 om 14:44
Dumfries heeft een basisplaats, dus hoezo wordt hij in de etalage gezet. Als hij goed speelt, komt er vanzelf belangstelling of PSV dat nu wel wil of niet. Het is niet zo dat de belangstelling zal toenemen omdat PSV bereid is om hem te verkopen. Dat zal de transferprijs bovendien eerder doen zakken dan stijgen.
 
Weser
 
0
30 maart 2021 om 14:49
Het is voor PSV te hopen dat er geen scouts bij Oranje komen kijken, want dan krijgen ze Dumfries en Malen aan de straatstenen nog niet kwijt. De een heeft net zoveel techniek als ik en de ander helpt elke kans om zeep (ook de laatste weken bij PSV).
 
Rudeboy65
 
2
30 maart 2021 om 15:02
Toch een tikje overdreven dit. Denzel heeft zelf al gezegd dat dit in principe zijn laatste seizoen bij PSV is. Voor Malen was al aardig wat sluimerende belangstelling (zeker vanwege zijn EL goals) en niemand verwacht dat hij blijft. Maar ik hoop het wel hoor! De man krijgt recent veel kritiek (qua kansen missen terecht), maar ik vind hem een prachtige speler. Mooie techniek, ook bij het trappen, kan zelf iets creeeren, scoort normaal gesproken vrij makkelijk en heeft een geweldige startsnelheid.
 
AFCA_Babel
 
0
30 maart 2021 om 15:39
Dan ben je mooi stom als je Malen en Ihattaren verkoopt.. Verkoop die mindere spelers die nog een paar losse knaken kunnen opleveren zoals Sangare, Rosario, Baumgartl, Boscagli, Viergever... En spelers als Götze die ze misschien ook redelijk leuk bedrag kunnen verkopen allern om de naam al.. En dan Joey Veerman halen, Svensson en Midtsjø zijn volgens mij transfvrij op te halen bij AZ.. Als je toch Midsjø en Veerman op het midden hebt dat is al veel beter en sterker dan Rosario en Sangare.. En zo zullen er straks nog wel meer leuke transfervrije spelers zijn. Start weer opnieuw man een frisse selectie en zet Cocu en/of van Bommel weer voor de groep. Jongens met een PSV-hart en die de club van binnen en van buiten kennen. En niet die rare Duitser..