PSV ontvangt 'aantrekkelijk bod' en wacht op zaakwaarnemer
Zaterdag, 11 januari 2020 om 12:50

PSV heeft 'een aantrekkelijk bod' vanuit de Verenigde Staten gekregen op Gastón Pereiro, zo meldt het Eindhovens Dagblad zaterdamiddag. Vrijdag sijpelde via ESPN al het bericht door dat FC Cincinatti uit de Major League Soccer interesse had en de club van trainer Ron Jans heeft de daad bij het woord gevoegd en een formeel bod uitgebracht.

Volgens het regionale dagblad verwacht PSV dat de onderhandelingen tussen de clubs tot een goed einde zullen worden gebracht. De vraag is of zaakwaarnemer Paco Casal akkoord gaat met een overgang naar Cincinatti, waar de Uruguayaans international overigens tot een van de grootverdieners kan gaan behoren.

Pereiro leek afgelopen zomer op weg naar Spartak Moskou, na een akkoord over een transfersom van vijftien miljoen euro, maar Casal zette een streep door de transfer. PSV hoopt Pereiro in januari te verkopen om te voorkomen dat de aanvallende middenvelder gratis de deur uitloopt. Hij neemt op het trainingskamp van PSV in Qatar geen deel aan de oefenwedstrijden van de club.

"Bewust, er wordt geïnformeerd naar hem door clubs", reageerde technisch manager John de Jong eerder al tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb het idee dat Gastón er nu open voor staat, want de Copa América komt eraan." PSV maakte in 2015 zes miljoen euro over aan Club Nacional voor de diensten van de 24-jarige Pereiro.

Recentelijk werd de middenvelder gelinkt aan Bologna, al was dat volgens het Eindhovens Dagblad een trucje van Casal, die het liefst zou zien dat Pereiro transfervrij vertrekt uit Nederland. Donderdag werd de bankzitter nog gelinkt aan Fiorentina, dat volgens verschillende Italiaanse media serieuze belangstelling heeft.

Meer nieuws
   
13:12
13:12
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
36
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
18
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
5
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Th3SpecialOne
 
4
11 januari 2020 om 12:55
Zaakwaarnemer wil geen transfer, speler kan ook niet breken met hem ivm bepaalde rechten die de zaakwaarnemer bezit.
 
Andres13
 
7
11 januari 2020 om 12:56
Positief dat PSV er wel uit gaat komen met Cincinnati. Alleen jammer dat Pereiro hier niet over kan beslissen, want zijn zaakwaarnemer beslist zijn toekomst. Die Casal is echt totaal niet bezig met zijn client, maar denkt alleen aan zijn portemonee. Die laat Pereiro komende zomer gewoon gratis de deur uit lopen zodat hij een tekenbonus kan ontvangen.
 
DennisHartkoorn
 
0
11 januari 2020 om 15:16
Simpel . Als Pereiro niet weggaat of bijtekend op de tribune zetten.
 
Kyle66
 
0
11 januari 2020 om 15:28
Wat heb je eraan om hem op de tribune te zetten? Je moet hem dan nog steeds salaris betalen en hij loopt nog steeds gratis de deur uit in de zomer.
 
Sirius
 
1
11 januari 2020 om 16:52
Je geeft een boodschap af aan andere spelers en je ziet toch erg vaak dat spelers na een (half) jaar op zo'n tribune niet helemaal lekker binnenkomen bij hun nieuwe club. Het is ook niet zo dat Pereiro het nou zo goed doet dat hij onmisbaar is.
 
Boadurum
 
7
11 januari 2020 om 12:57
Helaas voor PSV maar deze speler loopt gewoon transfervrij de deur uit zodat zijn zaakwaarnemer optimaal kan cashen
 
gomes1psv
 
43
11 januari 2020 om 12:58
Zelden maak je mee dat een speler door een verkeerde zaakwaarnemer zo zijn carriere laat verkwanselen als bij Pereiro. Bij zijn komst bij PSV stond hij in Eindhoven al bijna te janken van de stress doen deze Casal op het laatst de boel dreigde af te blazen, een prima transfer naar Spartak Moskou werd hem door de neus geboord en op zijn 24e dreigt hij nu al op het tweede plan te raken in de VS. Deze man heeft het postuur en de techniek om voor een mooie subtopper in Duitsland, Spanje of Frankrijk uit te komen. Natuurlijk schort er een hoop op mentaal vlak bij die jongen en heeft een streekbus meer tempowisselingen dan Pereiro, maar ik weet zeker dat veel clubs hun interesse in hem staken vanwege zijn zaakwaarnemer en liever doorkijken naar een constructievere deal.
 
MuchoGusto
 
1
11 januari 2020 om 13:02
Enorm zonde inderdaad. En niet op de laatste plek zonde voor Psv, de houding van deze zaakwaarnemer. Waar je in de zomer nog goed 15 miljoen had kunnen cashen, houd je er nu (met wat geluk) wisselgeld aan over.
 
jan1980
 
9
11 januari 2020 om 13:06
Ja kapitaal vernietiging. Bijkomend iets is dat Spartak daarna voor 18M Guus Til kocht. Zelf vind ik Pereiro een betere (weliswaar ander type) speler voor Spartak.
 
Boadurum
 
3
11 januari 2020 om 13:06
Maak je helaas vaak genoeg mee. Kijk eens in de spelersstal van Mino Raiola, legio talenten die op te vroege leeftijd naar de verkeerde club in het buitenland worden gebracht en daardoor hun carriere in rook zien opgaan. Pereiro speelt in ieder geval nog bij een prima club, ligt toch echt aan hem zelf dat hij stil staat. Geweldige speler maar laat het slechts af en toe zien.
 
memphisdepay
 
9
11 januari 2020 om 13:14
Raiola kun je totaal niet vergelijken met deze man. Deze man bepaalt gewoon waar hij gaat spelen en kan zelfs een transfer blokkeren terwijl de club en de speler eruit zijn. Raiola bepaalt echt niet waar zijn spelers heen gaan. Hij regelt gewoon goede deals en omdat hij een aantal zeer grote spelers onder contract heeft staan levert het hem ook nog veel geld op. Het is natuurlijk belachelijk dat iemand zo veel miljoen overhoudt aan een transfer maar Raiola gaat echt niet zeggen dat een speler bijvoorbeeld niet zijn contract kan verlengen bij een club.
 
Boadurum
 
1
11 januari 2020 om 13:22
Ik vergelijk ze ook helemaal niet. Maar stellen dat je zelden ziet dat een speler zijn carriere zo laat verkwanselen door een zaakwaarnemer als Pereiro ben ik het totaal niet mee eens. Zo verkwanselt is de carriere van Pereiro toch niet? Speelt bij een club die prima aansluit op zijn niveau en zal van de zomer wel weer een nieuwe vergelijkbare club vinden. Het kan vele malen erger
 
mayarood
 
4
11 januari 2020 om 13:26
Dat moet ik nog zien. Ik denk namelijk dat Raiola dat wat subtieler aanpakt. Ik vraag me bijvoorbeeld af of spelers bij alle gesprekken aanwezig zijn, dus misschien niet alle informatie hebben. Ook hoor je verhalen over Frank de Boer die niet goed voor Kishna was, terwijl Frank de Boer altijd recht door zee en ook eerlijk is dus terecht kritiek leverde. Of Justin Kluivert die naar Roma ging omdat Ajax te veel aan hem zou verdienen, terwijl het nu Raiola is die te veel aan hem verdient. De Ligt moest naar de Hogeschool voor het Verdedigen, maar past daar niet echt. Manchester United is sinds kort geen goede club meer voor spelers volgens Raiola, terwijl hij daar Pogba naartoe bracht toen het ook al geen goede club meer was (sinds het vertrek van Ferguson en de komst van die Amerikaanse eigenaren gaat het gewoon hard bergafwaarts daar).
 
Primetime
 
3
11 januari 2020 om 14:06
@boadurum, Pereiro speelt bij een prima club? In dat geval spelen Tete, Kluivert ook bij een prima club. Maar nee die kwijnen blijkbaar weg op de bank terwijl een Pereiro echt niet meer minuten maakt. Die zit nog vaker op de bank dan Tete en Kluivert. Niet alleen dit seizoen, nu hij niet bijtekent maar ook in de seizoenen onder Cocu.
 
memphisdepay
 
2
11 januari 2020 om 14:15
Hij houdt echt niet bewust informatie achter hoor! Kishna is inderdaad een egoist maar de Boer is ook geen heilige dat hebben we wel gezien met el Hamdaoui en Boilesen bijvoorbeeld, daarnaast zou het ook gewoon een spelletje kunnen zien om zijn speler niet in een negatief daglicht te zetten. Ook bij Kluivert zou het een spelletje kunnen zijn. Je kan zeggen wat je wil maar als je momenteel voor 5 jaar tekent bij Ajax dan kan je een tussenstap gewoon vergeten terwijl dat voor sommige spelers zeker niet onverstandig zou zijn. Van de Beek is het voorbeeld daarvan die is zo duur dat die alleen naar topclubs kan, nou ik denk dat van de Beek bij zulk soort clubs op deze leeftijd nog niet kan slagen. Juventus is gewoon een goede club en daar is wat geduld voor nodig. Ik zie niet in waarom de Ligt daar niet zou passen, hij past bij iedere club. Manchester United slaagt er maar niet in zichzelf op te bouwen dus logisch dat hij vind dat topspelers beter voor een andere club kunnen kiezen. Toen Pogba er heen ging had je nog kunnen denken misschien zal het wel beter gaan in de toekomst. Daarnaast kan dit ook weer een spelletje zijn zodat Pogba naar Real kan.
 
SocioFan1
 
1
11 januari 2020 om 13:27
Ik moet je toch denk ik wel gelijk geven inderdaad. Zo'n jongen had met een ontwikkelde zaakwaarnemer meer kunnen halen uit zijn huidige carrière. Een zaakwaarnemer met een ontwikkelingsplan voor zo'n jongen. Geduld houden, hard werken en mentaal je verder ontwikkelen.
 
Snipez14
 
1
11 januari 2020 om 13:28
Vreemde zaak inderdaad. Hoe moet ik dit zien eigenlijk. Kan hij niet van zijn zaakwaarnemer af. Heeft hij 100% van zijn rechten verkocht. Moet hij dan zijn eigen marktwaarde betalen om zich vrij te kopen. Bijna onmogelijk, dan moet hij zo een 15 miljoen euro bij elkaar voetballen.
 
Marshmallow
 
0
11 januari 2020 om 13:51
Schitterend , Ron Jans was in studio voetbal altijd lovend over Pereiro en hij vind psv een aangename club om ooit voor te werken . Nu verlost diezelfde Jans PSV van Pereiro en bezorgt hij ze nog wat geld (2.000.000).
 
Cyberize7x
 
1
11 januari 2020 om 14:13
Als die man echt zo vervelend is, dan breek jr toch gewoon met hem?