PSV slaat na vier jaar toe: 'Ik heb Romário en Ronaldo hier zien spelen'
Vrijdag, 23 juni 2017 om 19:25

PSV heeft zich vrijdagavond definitief versterkt met Mauro Júnior. De achttienjarige Braziliaanse middenvelder annex aanvaller heeft een profcontract ondertekend tot de zomer van 2022. Hij komt over van Desportivo Brasil en sluit per 1 juli aan bij Jong PSV, zo maken de Eindhovenaren bekend via de officiële website.

Al sinds 2013 houdt PSV de jongeling in de gaten. Hij liep al meermaals stage op De Herdgang en was vorig seizoen actief in oefenwedstrijden en toernooien met Jong PSV. De club moest echter wachten tot hij achttien jaar werd, voordat Mauro Júnior officieel de overstap kon maken. "Dat is hij in mei geworden. Vanaf dat moment hebben we alles in gang gezet", zegt technisch manager Marcel Brands. In februari was reeds een mondeling akkoord bereikt.

De jeugdinternational van Brazilië wordt de 23ste Braziliaan in de clubgeschiedenis van PSV. "PSV is een grote en beroemde club. Het is voor mij een droom die uitkomt om hier te mogen spelen. Ik heb veel spelers zien spelen, zoals Romário en Ronaldo. Nu ga ik hier zelf spelen, dat is een droom", vertelt hij.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
JustPSV95
 
7
23 juni 2017 om 19:38
Kan iemand me meer over deze speler vertellen? Rugu de expert in brazilianen miss?
 
jan tervoort
 
0
23 juni 2017 om 20:00
Vierde devisie Brazilië. Middevelder die ook op de flanken kan. Jeugd internationaal Brazilië
 
Rugu
 
29
23 juni 2017 om 20:07
Hij is inderdaad jeugdinternational van Brazilië onder 17, maar heeft daar nooit echt een basisplaats gehad terwijl hij bij de oudere van die lichting zat/zit. Ik heb wel wat leuke acties zien maken maar om nou te stellen dat dit echt een toptalent is, wat in principe ook niet uit maakt. Ik vind het altijd wel gevaarlijk dat nu gelijk de link met Ronaldo en Romario gelegd wordt, want de nieuwe Ronaldo of Romario gaat dit natuurlijk niet worden. Tot slot moet ik eerlijk bekennen dat hij pas 4 wedstrijden in het eerste van zijn club gespeeld heeft. Ik heb hem nog nooit op echt fatsoenlijk niveau zien spelen. Wat ik wel van hem gezien heb vraag ik me af of dit in de toekomst echt een aanwinst is voor Psv. Denk dat dit een gevalletje Beto is, prima jeugdspeler maar uiteindelijk niet iets voor PSV een.
 
JustPSV95
 
8
23 juni 2017 om 20:20
Oké bedankt, waarschijnlijk gwn voor jong psv omdat een aantal talenten naar het 1e worden gehaald. En miss dat die zich in een keer stormachtig ontwikkeld, dan kun je m miss ooit voor t 1e gebruiken. Redelijke win win denk. Iig bedankt voor de informatie, dat was voor mij erg nuttig!
 
jeffreysch
 
21
23 juni 2017 om 21:52
Mag ik ook mijn mening geven? Niet dat ik wil opscheppen, maar meestal heb ik het wel goed qua inschatting van het niveau van de spelers (pereiro, Cassiera, Suarez, Neres, Sanchez al was die niet zo moeilijk). Rugu is een betere expert dan ik, maar onthoud alsjeblieft wat ik heb gezegd. Deze jongen is dan wellicht niet een toptalent zoals Romario, Ronaldo, etc, maar vergeet niet dat hij pas 17 is. We hebben een onrealistisch beeld over Braziliaanse talenten. Die moeten gelijk de absolute top halen, zijn zij geslaagd. Kennen jullie Afonso Alves, Douglas (twente, reserve op zijn 18e bij de nr.17 uit de Braziliaanse 3e divisie), Bastos, Paulinho, Hulk, Dante, Luiz Gustavo, Marlos, etc.? Zij zijn ook geen Braziliaans jeugdinternationals geweest en hebben het toch goed gedaan in hun carriã¨re. Van wat ik weet, ben ik ervan overtuigd dat, mits PSV de juiste begeleiding biedt, hij zeker het niveau van de top van Nederland kan halen. En gezien de verrassende ontwikkelingen die Brazilianen soms kunnen hebben (zie bovengenoemde spelers) kan hij wie weet zelf naar de absolute top toegroeien. In ieder geval heeft hij talent. Nee, geen toptalent, maar ook niet zo slecht als een Beto. En sommige mislukte Brazilianen bij PSV zijn daarna international geworden he (tardelli, Cassio Ramos, Fagner, etc.).
 
JustPSV95
 
2
23 juni 2017 om 22:06
Ja klopt het ene talent is vanaf het begin al een grote en andere ontwikkelen zich in een keer stormachtig. Kan zich ontwikkelen bij jong en miss ontwikkeld hij zich ook in een keer stormachtig.
 
Rugu
 
3
24 juni 2017 om 03:49
jeffreysch, Natuurlijk zijn er altijd talenten. Daarom is het altijd lastig inschatten bij Zuid-Amerikaanse talenten die nog weinig op het hoogste niveau geacteerd hebben. Er wil best wel eens speler zich opeens stormachtig ontwikkelen. Echter wat jij stelt, ''mits PSV de juiste begeleiding beidt''. Dat is juist het punt wat mij zorgen baart. Als we kijken naar de zogeheten toptalenten die PSV de laatste jaren heeft binnengehaald zoals Beto, Scamacca etc. allemaal leuke talenten, maar de begeleiding was ver te zoeken. Ik moet ook eerlijk zeggen dat over het algemeen maar heel weinig Braziliaans jeugd internationals slagen. Het lijkt de laatste 30 jaar best wel een loterij. Zoals jij zegt, talent heeft hij, maar ik heb de laatste jaren talenten voorbij zien komen die velen malen meer talent hebben als Junior maar die het toch niet gehaald hebben. Ik vind het niet verstandig dat deze jongen nu al naar Europa gaat, ik heb over het algemeen niet zo veel vertrouwen in Braziliaanse jeugdspelers in Europese jeugdteams, dat gaat zelden goed. Natuurlijk zijn er zat Brazilianen te vinden die in Nederland geflopt zijn en later international geworden zijn. Zo ook Filipe Luis, Fred en Michel Bastos. Ik heb echter niet echt het vertrouwen erin dat deze Junior dusdanig talent heeft dat het in potentie een telecao speler zal gaan worden.
 
wolterx
 
0
24 juni 2017 om 09:05
Ik moet me hier uitlaten over één toernooi namelijk Otten Cup 2016 maar daar viel hij wel op, was relatief snel met goed -hard- (afstands)schot met bij vlagen mooie acties maar logischerwijs ook voldoende dingen die mislukten maar dat is niet gek, hij was 17 in een vreemd elftal. Paulo Freitas (head researcher FM in Brazilië) vond hem een interessante speler, toen hem gevraagd werd hem aan Neres te spiegelen zei hij dat Mauro Junior tov Neres minder had laten zien en hij hem zodoende minder hoog aansloeg maar zei er ook bij dat er zeker voldoende potentie inzit. Ben heel benieuwd naar Mauro Junior komend seizoen, vind zo'n buitenlandse talenten altijd wel iets hebben.
 
TheFatMan
 
6
23 juni 2017 om 19:40
Geen flauw idee wat het niveau van deze jongen is. Ik hoop dat er mensen zijn die het Braziliaanse voetbal volgen en ons iets meer kunnen vertellen over hem. PSV volgt hem al 4 jaar en heeft hem een 5-jarig contract aangeboden. Dat spreekt vertrouwen uit in deze jongen vanuit de technische staf. Ik ben benieuwd wat hij zal brengen. Welkom in ieder geval!
 
T. Alavez
 
1
23 juni 2017 om 19:42
Ik ben ook zeer benieuwd naar iemand met meer informatie
 
gozert R
 
1
23 juni 2017 om 19:47
Afwachten maar weer, meestal is het wel leuk een Braziliaan in een PSV shirt. Maar het kan net zon grote flop worden als die lange Italiaan waar ik veel van had verwacht.
 
T. Alavez
 
8
23 juni 2017 om 19:51
Jonathan Reis bedoel je zeker? Die speelde af en toe wel zeer aardig hoor. Jammer allen dat het een probleem gevalletje was of in ieder geval een speler met problemen.
 
T. Alavez
 
10
23 juni 2017 om 19:52
Scammacca bedoel je trouwens, las te snel.
 
TheFatMan
 
3
23 juni 2017 om 19:55
Gianluca Scamacca bedoel je denk ik. Hij heeft de hoge verwachtingen inderdaad niet waar kunnen maken. Heel jammer want ik had echt veel van hem verwacht. Een technischere versie van Pelle naar mijn mening.
 
JairArsenal
 
6
23 juni 2017 om 20:11
Technischere versie van Pelle? Pelle is technisch behoorlijk vaardig hoor. Maar jij hebt het waarschijnlijk over behendigheid, of niet?
 
gozert R
 
3
23 juni 2017 om 20:13
Idd echt zonde, volgens mij ondertussen wel zijn debuut gemaakt in de Serie A. Ik ga hem toch in de gaten houden de komende jaren.
 
Prosoccr47
 
0
23 juni 2017 om 19:59
De laatste Braziliaan die echt goed was bij Psv was Alex en dat is al een decennia geleden. Wat me wel opvalt is dat jongens als Tardelli en Fagner destijds bij PSV de verwachtingen niet echt hebben waargemaakt, maar uiteindelijk nadat ze vertrokken wel gewoon het nationale elftal gehaald hebben.
 
gozert R
 
7
23 juni 2017 om 20:11
De laatste die echt goed was, was Reis. Alleen helaas niet geworden zoals het moest zijn door veel verschillende dingen. En idd wat je zegt die jongens hebben nog een succesvolle carriere na PSV gehad, zo ook Cassio Ramos. Toch voor elke PSVer als je hoort dat ze een Braziliaan hebben gecontracteerd, speel je de beelden in je hoofd af van de successen.
 
SneekPSV
 
4
23 juni 2017 om 22:04
Tja, ik heb bij PSV alle Brazilianen zien spelen (nou ja, op tv dan). Vampeta vond ik toch wel de meest ondergewaardeerde Braziliaanse speler die PSV heeft gehad. Hij werd altijd rechtsback gezet terwijl hij beter op het middenveld uit de voeten kon. Pracht figuur was dat!
 
diegopeladona
 
27
23 juni 2017 om 19:47
Als nu 18 jarige kun je nooit Romario en Ronaldo bij PSV zien spelen. Ja, op youtube.
 
Prosoccr47
 
1
23 juni 2017 om 19:52
Dacht ik ook al aan, misschien is het antwoord van hem verkeerd geïnterpreteerd.
 
diegopeladona
 
3
23 juni 2017 om 19:52
Dat denk ik dus ook.
 
eindjee040
 
4
23 juni 2017 om 19:56
Geeft hij dan aan dat hij ze in het echt heeft zien spelen?
 
diegopeladona
 
8
23 juni 2017 om 20:05
Lees de titel.
 
Mister L
 
4
23 juni 2017 om 20:11
Daar staat hier zien spelen. Als ik nu youtube ga kijken zie ik ze ook spelen in het psv stadion, wil niet zeggen dat het live is/was
 
eindjee040
 
5
23 juni 2017 om 20:11
‘Ik heb Romário en Ronaldo hier zien spelen’ Geeft nog steeds niet aan dat hij ze in het echt heeft zien spelen . Maar je zou het zo kunnen interpreteren inderdaad.
 
diegopeladona
 
1
23 juni 2017 om 21:14
@eindjeeOh, maar ik heb ook niet bedoeld dat hij ze in het echt heeft zien spelen.Jij en ik kunnen zeggen dat we Messi en Ronaldo hebben zien spelen. We hebben ze meegemaakt. Als ik (ik weet niet van jou ) zou zeggen: ik heb Pele zien spelen bij Brazilie en Santos, dan kan ik daar alleen maar bedoelen dat ik van hem beelden heb gezien.Ik heb hem niet meegemaakt. De titel suggereert wel dat hij ze heeft meegemaakt. Vandaar dat ik denk.. dat hij heeft bedoeld.. dat hij heeft gezien dat vele Brazilianen o.a. Romario en Ronaldo hier hebben gespeeld.
 
MarrieAanDeBal
 
0
23 juni 2017 om 21:57
Maar als hij een hele wedstrijd op YouTube heeft gekeken dan heeft hij ze wil gezien toch
 
feye88
 
7
23 juni 2017 om 20:19
Geen talent als Lozano natuurlijk, maar PSV is doorgaans best goed in scouten. Wat ik van Lozano heb gezien lijkt heel erg op Suarez in zijn jonge jaren. Die kan heel ver komen.
 
IndraDe Kort
 
4
23 juni 2017 om 20:32
Prima voetballer, aanvallende middenvelder of aanvaller. Technisch, snel met veel overzicht. Bij internationale toernooien al flink actief in Europa en NL. Op het toernooi in Nuenen is hij al speler van het toernooi geweest (ter vergelijking Draxler ook) dit beloofd veel goeds maar geeft natuurlijk geen garantie.
 
messino
 
0
23 juni 2017 om 21:09
Ik kan nog niets over deze jongen schrijven maar mijn voetbalhart hoopt van harte dat deze jongen eenzelfde carrière tegemoet gaat als Ronaldo of Romario. Dan heeft PSV een voetballer te pakken waarvoor je naar het stadion komt.
 
SneekPSV
 
1
23 juni 2017 om 21:18
Eerlijk gezegd ken ik hem niet. Het is mooi dat hij zo hoog opgeeft van Psv. Echter zal hij vreemd opkijken als hij straks in de kolkende stadions komt van o.a. Almere City en Telstar. Toch vind ik hem al vrij `oud` om iemand van 18 te halen voor jong-PSV. Als Brands zo overtuigd is van hem, kan hij dan niet beter aansluiten bij het eerste? Ik vind dit altijd zo twijfelachtig overkomen. Zo van: "we hebben alle vertrouwen in jou, maar we stallen je toch eerst nog maar even in het tweede". Ik lees trouwens niets over een eventuele transfersom? Weet iemand dat?
 
Estelana
 
1
23 juni 2017 om 22:35
Had weinig vertrouwen in Brands deze zomer. Maar hij weet het wel weer prima voor elkaar te krijgen. Zo lijkt het. Prima jongens binnen halen.