PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
Dinsdag, 30 april 2024 om 09:38

Armel Bella-Kotchap staat voor een zomers vertrek bij Southampton, zo meldt Fabrizio Romano op X. De Duitse verdediger, die dit seizoen door PSV wordt gehuurd van the Saints, kan ondanks een teleurstellende uitleenbeurt aan de Eindhovenaren rekenen op flink wat interesse.

Bella-Kotchap werd afgelopen zomer op Deadline Day tijdelijk ingelijfd door PSV, dat het eveneens geïnteresseerde Bayern München en Borussia Dortmund daarmee aftroefde. Van een gelukkig huwelijk was echter geen sprake.

Hoewel de 1,90 meter lange verdediger aanvankelijk nog regelmatig speelde, begon de ellende vanaf september. Eerst ontbrak Bella-Kotchap wegens een getrokken verstandskies met bijbehorende ontsteking. Eenmaal terug en hersteld bij de selectie raakte hij geblesseerd aan zijn schouder en moest hij daaraan geopereerd worden.

Daardoor kon trainer Peter Bosz van oktober tot februari geen beroep op hem doen. Medio april werd hij andermaal geopereerd aan zijn tanden. Uiteindelijk kwam Bella-Kotchap tot nog toe niet verder dan zes optredens in het shirt van PSV.

Rik Elfrink meldde zaterdag namens het Eindhovens Dagblad dat PSV al eerder heeft besloten dat de centrumverdediger na dit seizoen vertrekt.

"Zijn huurovereenkomst kostte PSV naar schatting drie à vier miljoen euro en heeft geleid tot een strop. Andere transfers slaagden wel, in een fantastisch sportief jaar voor PSV. Al bij al is zijn transfer voor de club dus niet rampzalig geweest, zeker omdat sprake was van een huurdeal", aldus Elfrink.

Romano weet dinsdagochtend te melden dat een langer verblijf van Bella-Kotchap bij Southampton eveneens onwaarschijnlijk is. Verschillende clubs uit Duitsland, Italië en Engeland zouden interesse hebben om de fysiek sterke mandekker in te lijven. Naar verluidt bedraagt de vraagprijs van Southampton liefst twintig miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op Feyenoord-Excelsior en win 5.000!
0
   
14:20
14:20
Bosz reageert op omstreden Ibiza-trip PSV: 'Dat heb ik de jongens laten zien'
19
   
14:10
14:10
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
14:08
14:08
Vitesse krijgt goed nieuws van de KNVB: 'Licht aan het einde van de tunnel'
25
   
14:00
14:00
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Feliix
 
10
30 april 2024 om 09:45
Tja dit kon je als PSV zijnde natuurlijk van tevoren ook niet weten. Blijf het nog steeds raar vinden dat het vorig jaar al direct duidelijk was dat er een RCV moest komen, en ze vervolgens op de laatste speeldag iemand voor meerdere miljoenen huren. Al was Bella Kotchap op papier echt een groot talent.
 
protheus
 
0
30 april 2024 om 09:50
Wat ik nog gekker vind is dat southampton hem dus niet meer wilt en ze vragen er doodleuk 20 miljoen voor. Je gaat toch geen 20 miljoen neertellen voor iemand die maar 6 wedstrijdjes heeft gespeeld?
 
Macedonia-040
 
5
30 april 2024 om 09:58
Het is meer dat hij niet in de Championship wilt spelen. Dat was ook de reden dat hij op huurbasis naar PSV kwam.
 
Joddit
 
1
30 april 2024 om 11:04
Southampton kan nog steeds promoveren, hoor.
 
Delpay96
 
3
30 april 2024 om 09:51
Heeft qua lengte, snelheid en duelkracht wel alles om te slagen. Zeker in Engeland, waar fysiek extra belangrijk is. Helaas heeft hij dit seizoen bij ons, vooral door blessures, nooit echt meerdere wedstrijden achter elkaar gespeeld en in een flow gekomen.
 
SpeedyAFC
 
5
30 april 2024 om 09:54
Nu begrijp ik het pas. Een getrokken verstandkies zorgde voor een ontsteking waardoor Bella Kotchap een paar wedstrijden miste. Daarom hebben de Kerkhof broertjes het de hele tijd over die speler die zijn kunstgebit mee moet nemen en weg moet wezen.
 
Dramatisch
 
0
30 april 2024 om 12:47
Wat een mietje ben je dan zeg. Vervelend hoor maar voetballen doe je niet met je tanden. Bella ketchup wat een geldverspilling deze jongen. Het jaar ervoor hadden ze die andere Brantwaith ofzoiets, dat was ook niks.
 
suddervleesch
 
4
30 april 2024 om 13:09
Je bedoelt branthwaite, waar nu o.a. een manchester united voor in de markt is? Je hebt iets gemist denk ik ...
 
deregenjas
 
5
30 april 2024 om 13:55
Jij kijkt geen voetbal denk ik? Jarrad Branthwaite is basisspeler en smaakmaker bij Everton. Werd al opgeroepen voor het nationale elftal en heeft inmiddels een prijskaartje om z`n nek hangen van zo'n 80 miljoen. Meerdere topclubs zitten op het vinkentouw. En wat je medische inzicht betreft: verstandskiezen en tevens de zenuwen die daaraan verbonden zitten hebben invloed op je hele lichaam. Veel topsporters met bepaalde terugkerende spierblessures hebben vaak na het trekken van de verstandskiezen stukken minder fysieke ongemakken op dat gebied.