PSV-supporters hekelen beleid Van Bommel: 'Een slechte ontwikkeling'
Donderdag, 31 oktober 2019 om 22:06

De supportersvereniging van PSV hekelt het beleid van Mark van Bommel als het gaat om het openstellen van trainingen voor supporters. Volgens voorzitter Harrie Timmermans houdt de oefenmeester van PSV de deuren van trainingscomplex De Herdgang te vaak gesloten voor de fans. "Dit standpunt hebben we al veel langer", aldus de preses van de supportersvereniging tegenover het Eindhovens Dagblad.

"We hebben er best begrip voor dat er soms besloten wordt getraind", zegt Timmermans. "De mediawereld is vergeleken met tien jaar geleden niet meer hetzelfde en presteren staat voorop, maar nu is het wat ons betreft doorgeslagen. Vroeger was een besloten training uitzondering en een open training regel, maar nu is het andersom en is het trainingscomplex soms hele weken dicht voor supporters. Wij vinden dat een slechte ontwikkeling."

De supportersvereniging van PSV voerde zes jaar geleden ook al discussie met de directie van de club over hetzelfde onderwerp. Destijds wilde Dick Advocaat vaker besloten trainen dan toen gebruikelijk was. "Destijds was de uitkomst van de gesprekken dat dat niet de gewenste richting was. In 2013 veroorzaakten supporters geen overlast, bestonden sociale media ook al en was de aandacht voor PSV ook al groot. Na het vertrek van Advocaat is de club opener geworden en nu gaat het weer de verkeerde kant op."

Timmermans doelt daarmee op Van Bommel, die als eindverantwoordelijke ook leidinggevende is op het trainingsveld. De voorzitter van de supportersvereniging hoopt dat de directie Van Bommel zal kunnen bewegen in een andere richting. "We geven het al tijden aan bij de directie, omdat we merken dat veel supporters zich ergeren aan de langdurig dichte poorten. PSV heeft de ambitie geformuleerd om de meest open topclub van Europa te worden. Een ambitie waar wij als supportersvereniging warm van worden. De huidige praktijk voelt koeler."

Meer nieuws
   
19:01
19:01
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
4
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
0
   
18:45
18:45
Lang kijkt recht in camera, laat zijn tanden zien en waarschuwt Feyenoord
15
   
18:24
18:24
Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
8
   
18:20
18:20
Liveblog huldiging PSV: Mislintat wordt geëerd door supporter van PSV
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
TrebleX
 
32
31 oktober 2019 om 22:24
Vindt dit onzin van Van Bommel. Bij belangrijke wedstrijd...oké prima. Zo goed speelt PSV nou ook weer niet.
 
Th3SpecialOne
 
13
31 oktober 2019 om 22:24
Te gek voor woorden dat een supportersvereniging even de trainer gaat vertellen dat hij open training moet gaan houden... trainer beslist zelf toch? Tijden veranderen, accepteer het en laat het gaan.
 
maradungatje
 
13
31 oktober 2019 om 22:29
Ach, je ziet het toch overal? Bij Ajax ook eerder regel dan uitzondering. Vroeger zat trainingen gezien maar ooit is een trainer er mee begonnen en dan volgen er natuurlijk gelijk meer. Lekker laten gaan.
 
zwollywood038
 
7
31 oktober 2019 om 22:33
Klopt dat dat nergens op slaat, maar eigenlijk slaat het toch ook nergens op dat "echte" supporters niet bij een training mogen kijken? Ik snap dat met media zich dan waarschijnlijk ook voor zullen doen als supporter of dat ze een 'bron' naar binnen sturen of buiten ondervragen, maar als iedereen gewoon fatsoenlijk is zou dit gewoon moeten kunnen.
 
Craig Tucker
 
7
1 november 2019 om 01:03
Ben het vanzelfsprekend eens met je verhaal, maar als iedeteen fatsoenlijk was dan hadden we geen politie nodig. Het is simpelweg niet anders. Ik begrijp dat een trainer graag besloten traint, maar het moet natuurlijk geen standaard worden
 
myvision
 
53
31 oktober 2019 om 22:24
Het tekent Van Bommel wel een beetje. Hij gaat vaak uit van het negatieve en hij gaat niet uit van de eigen kracht van PSV. PSV zou op basis van kwaliteit van driekwart van de Eredivisie teams met gemak moeten kunnen winnen. Van Bommel gaat alleen vrijwel nooit uit van het eigen talent. Hij speelt defensief, wisselt verdedigend en laat het spel maken door degradatiekandidaten. Blijkbaar mag ook nog eens niemand die zo geheime tactische keuzes zien door continu besloten te trainen.
 
TrebleX
 
16
31 oktober 2019 om 22:32
Ik zie geen stijgende lijn in het spel van PSV. Wekelijks worden ze ook niet beter of sterker. Snap niet wat Van Bommel op de trainingen doet.
 
myvision
 
40
31 oktober 2019 om 22:38
Nee, zonde. Misschien mag je daarom die trainingen niet bekijken.
 
Formus
 
28
31 oktober 2019 om 22:56
Lol, misschien trainen ze inderdaad wel helemaal niet
 
De Toekomst
 
2
31 oktober 2019 om 22:37
Bij Ajax zien we natuurlijk dezelfde trend. Minder trainingen zijn voor publiek toegankelijk.
 
myvision
 
14
31 oktober 2019 om 22:42
Net zo goed belachelijk. Ajax speelt zeer herkenbaar voetbal wat haast niet te verdedigen valt. Daar hoef je voor tegen veel clubs echt geen geheim van te maken.
 
Davilla7
 
26
31 oktober 2019 om 23:14
Ik denk dat je een beetje overdrijft door het spel van Ajax te beschrijven als 'haast niet te verdedigen' en het spel van PSV te typeren als 'het spel laten maken door degradatiekandidaten.' Had ook niet heel anders verwacht met een dergelijke profielfoto.
 
vp10Arsenal
 
10
31 oktober 2019 om 23:25
Als Psver moet ik zeggen dat hij gewoon gelijk heeft. Scheelt natuurlijk ook wel alles door de achterste 6 die Ajax heeft tov Psv.
 
Davilla7
 
5
31 oktober 2019 om 23:32
Het ging me ook meer over het Ajax-gedeelte
 
myvision
 
0
1 november 2019 om 09:48
@davilla7: ik chargeerde natuurlijk wat om m'n punt te kunnen maken. Bij beide ploegen is het in ieder geval onzin alles in het geheim te willen voorbereiden.
 
TechnoBastard
 
10
31 oktober 2019 om 22:40
Ze winnen toch ook van driekwart? De spelopvatting ben ik met je eens, maar als je het dan over negativiteit hebt vind ik dat wel een punt van discussie. Waarom zou die in grote lijnen niet goed zijn? Het heeft PSV succes gebracht en niet overal hoeft toch dezelfde formule toegepast te worden? Pas als het niet loopt krijg je dit soort geluiden. Ik ben het met je eens dat PSV minder afwachtend mag spelen in sommige wedstrijden maar zoals Ajax iedere wedstrijd met grote cijfers winnen met spetterende acties heeft nooit in onze basis gezeten. Stabiliteit. Resultaat. Mooie goals uit een omschakeling, leunen op hier en daar individuele kwaliteit en teambelang. Zo kennen we PSV toch al zo lang als ze bestaan? Wat betreft het benutten van talent hebben we dan echt een andere kijk op zaken. Nog nooit is PSV verder geweest in zijn jeugdontwikkeling. Maar ook heeft PSV een open familiair karakter, en daar wringt hem hier de schoen voor de supportersvereniging. Ik zou eens dieper navraag doen waarom van Bommel hiervoor kiest. Is het de rompslomp (tijd nemen voor de fans) eromheen? Dan moet je misschien kiezen voor een tussenstap waarin je duidelijk maakt dat je wel open traint maar beperkt contact maakt. Is het omdat er partijen meekijken die je liever niet wil? Dan onderschat je de exposure die je hebt als topclub wat mij betreft want je staat nu eenmaal in de picture
 
gomes1psv
 
14
31 oktober 2019 om 23:12
Van Bommel denkt vanuit zekerheid inderdaad. Het hart van zijn team bestaat daarom uit Viergever, Baumgartl, Rosario en Hendrix. Kwalitatief dus niets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Reken daarbij dat ondanks drie opties de linksbackpositie een groter drama is dan toen Jushua Brenet dat scenario in zijn eentje aanmoest, dan kun je alleen maar de conclusie trekken dat zowel Van Bommel als John de Jong niets hebben geleerd van vorig jaar. PSV had beter centraal achterin meer kwaliteit kunnen inkopen. Dan had het met één zes kunnen spelen en een middenveld kunnen opstellen met meer voetbal en aanvalsdrang om de aanval te ondersteunen.
 
Remmetje81
 
1
31 oktober 2019 om 22:27
Ja nu kan van Bommel zich er achter verschuilen. Als er open trainingen zijn kijken andere mee en zien misschien andere dingen.
 
Arnavut1
 
16
31 oktober 2019 om 22:38
van Bommel begint steeds meer zijn credits te verliezen bij mij maar bij meer supporters. Had wat eigenzinnigheid verwacht maar deze man is een van de koppigste man in de voetballerij.
 
De Toekomst
 
5
31 oktober 2019 om 23:16
Dat Van Bommel echt ontzettend eigenwijs/koppig is, lag er zo dik bovenop... Dat is hij al heel zijn leven geweest. Hij is of acteert erg vol van zichzelf te zijn en het allemaal bijna uitgevonden te hebben. Hetzelfde zie ik terug bij Seedorf en Van Gaal. Ze wekken soms de indruk een soort doctorandus Voetbal te zijn. Dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn, want veel toptrainers zijn zeer overtuigd van hun eigen opvattingen en kwaliteiten. Een goede trainer heeft die eigenschappen ook nodig. Het wordt alleen een probleem als je een minder goede trainer bent. Dan gaat het vroeg of laat tegen je werken. Wellicht is dat dit seizoen al het geval voor Van Bommel.
 
gomes1psv
 
5
31 oktober 2019 om 23:18
Op elk hun manier spraken Cocu en Van Bommel wel, maar zeiden niets. Wat ze verder gemeen hadden was voetbal vanuit de zekerheid. Het is saai, brengt ondanks enkele bevliegingen van ene paar individuen weinig tot geen opwinding. Wat mij betreft is dit wel het laatste seizoen van Van Bommel. Ik ben benieuwd of Van Nistelrooij wél tot een progressievere kijk op voetbal in staat is, anders moet PSV het maar eens weer buiten de eigen kring zoeken. Dat kan best verfrissend zijn. In de Eredivisie lijkt me Frank Wormuth een interessante coach om eens bij een topteam te zien.
 
The Shins
 
0
31 oktober 2019 om 23:31
@gomes1psv Haha, Wormuth is gelijk zo'n beetje de enige coach in NL die Van Bommel qua eigengereidheid en eigenzinnigheid nog overtreft. Ik denk niet dat hij (vooral door deze eigenschappen, hij lijkt verder best een goede coach te zijn en dus snap ik je gedachtegang wel) veel krediet zal hebben en vooral snel mensen tegen zich in het harnas zal jagen als trainer van een topclub.
 
gomes1psv
 
0
1 november 2019 om 09:27
Niet? Ik vind dat hij met Heracles knap voetbal speelt en in zijn presentatie in de mixed zo'n is het een prettige verschijning met altijd een realistisch verhaal. Ik vind bijvoorbeeld zo'n John van den Brom of Alfons Groenendijk veel erger en de nieuwste Feyenoord-trainer, 's lands meest overschatte coach aller tijden, heeft ook in voor- en tegenspoed altijd het gelijk aan zijde. Zulke figuren stuiten me eerder tegen de borst.
 
cabinessence
 
10
31 oktober 2019 om 23:23
Als Van Bommel gelooft dat PSV gebaat is bij besloten trainingen: prima. Daar hoeft hij niet van af te wijken voor enkele tientallen gepensioneerden en WW-ers die overdag niets beters te doen hebben.
 
The Shins
 
5
31 oktober 2019 om 23:33
Vergeet het werkschuwe tuig in de bijstand niet. Voor het overige wel met je eens, hij moet doen wat hij in het belang van het team acht, daar is hij voor aangesteld.
 
MT87
 
5
31 oktober 2019 om 23:56
Deze lijn is toch al een tijdje geleden ingezet? Nu wordt er het etiket 'Van Bommel' opgeplakt om een beetje stoelpoot te zagen, maar dit is gewoon het PSV beleid van de laatste jaren. Wen eraan, zou ik zeggen. Want ook na Van Bommel blijft de poort dicht. Ik vind het een beetje sneu van de supportersvereniging. Laat het stoken nou maar aan de media over. Eendracht maakt macht enzo. Zat dat niet in een liedje?
 
lwd12
 
0
1 november 2019 om 10:24
Ik snap van Bommel wel er gebeurd altijd iets op een training en je wilook gewoon alles kunnen zeggen op die momenten echter met publiek erbij moet je, je inhouden anders ligt het ook daarna op straat. Ik hoef ook geen mensen in mijn nek die mij op mijn vingers kijken tijdens mijn werk. Dan denk ik ook ga weg Ga ook wat doen.
 
PorQue
 
0
1 november 2019 om 13:46
Betalen supporters om trainingen bij te wonen? Ik dacht het niet. Als je niet betaalt, dan heb je ook niets te klagen. Dat geldt voor iedere supportersgroep over de hele wereld. Als het rondom officiële wedstrijden, waarvoor je betaalt, niet goed is geregeld dan mag je lekker een klacht indienen. Verder heb je niets te eisen. Je bent slechts een klant voor datgene waarvoor je betaalt. Dit is geen amateurclubje maar een professionele organisatie dat miljoenen wil verdienen met het aanbieden van entertainment.