PSV-trainer Bosz gunt Drommel voor het eerst dit seizoen speeltijd in Eredivisie
Zondag, 12 mei 2024 om 13:29

PSV-trainer Peter Bosz voert drie wijzigingen door in zijn opstelling voor het duel met Fortuna Sittard van zondag. Er zijn in Sittard basisplaatsen voor Joël Drommel, Ismael Saibari
en Hirving Lozano. Walter Benítez, Joey Veerman en Johan Bakayoko zitten op de bank. PSV moet winnen om op koers te blijven om het puntenrecord van Ajax uit het seizoen 1971/72 te breken. Het duel begint om 14:30 uur en is te zien op ESPN 2.

Drommel staat dus onder de lat in Limburg. De doelman kwam dit seizoen alleen in actie in de TOTO KNVB Beker en Keuken Kampioen Divisie. Speeltijd in de Eredivisie zat er nog niet in. De verdediging van PSV bestaat uit Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli en Mauro Júnior. Op het middenveld staan Jerdy Schouten en Guus Til achter Saibari, terwijl de aanval bestaat uit Lozano, Malik Tillman en spits Luuk de Jong.

Na het binnenhalen van het kampioenschap werden de PSV-supporters opnieuw verblijd, toen duidelijk werd dat Tillman definitief is overgenomen van Bayern München. De Amerikaan tekende een contract tot medio 2028. "Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf", liet Tillman weten op de clubwebsite.

"Het eerste seizoen is geweldig geweest en ik hoop dat we de komende jaren nog veel prijzen gaan pakken." Tillman voelt zich gewaardeerd in Eindhoven. "Dat geeft me het vertrouwen dat ik hier op de juiste plek ben en dat ik me hier kan ontwikkelen tot een nog betere voetballer."

PSV staat op 87 punten en heeft nog twee zeges nodig om het puntentotaal van Ajax (93) uit 1972 te evenaren. Omdat het doelsaldo van de Eindhovenaren nu al beter is dan het eindtotaal van de Amsterdammers toen (+88 om +84), zijn twee zeges hoe dan ook genoeg om statistisch gezien het beste Eredivisie-team ooit te worden.

Fortuna Sittard


Fortuna Sittard kreeg vorige week een enorme klap te verwerken met het wegvallen van clubtopscorer Kaj Sierhuis. De spits liep tegen Go Ahead Eagles (0-0) een zware knieblessure op en komt dit kalenderjaar naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie. Fortuna, dat elfde staat, speelt in de laatste twee wedstrijden van het seizoen alleen nog om de eer.

Opstelling Fortuna Sittard: Koopmans; Pinto, Guth, Siovas, Dijks; Voet, Rosier, Lonwijk; Peters, Da Cruz, Córdoba

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior; Schouten, Til, Saibari; Lozano, De Jong, Tillman.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Bekijk Fortuna Sittard - PSV live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws
   
16:04
16:04
Youri Mulder hoopt vurig op wissel bij Nederland: 'Ik mis hem in dit elftal'
2
   
15:55
15:55
Van der Vaart ziet absolute uitblinker bij Oranje: 'De Polen zijn bang voor hem'
8
   
14:55
14:55
Stekelenburg ziet in warming-up Polen opvallend signaal voor Oranje
4
   
14:47
14:47
Schokkende beelden: politie schiet man in Hamburg neer; ook foto wapen duikt op
0
   
14:45
14:45
Ronald Koeman legt uit waarom hij niet voor koppeltje Geertruida-Frimpong kiest
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
PSVAR78
 
0
12 mei 2024 om 13:41
Nou lekker dan. Hij kan het nu alleen maar niet goed doen. Een wedstrijd om de keizersbaard daar is het lastig om je te onderscheiden. En een fout word je meteen kwalijk genomen. Benitez kan lekker genieten van het zonnetje.
 
Pesso-PSV
 
0
12 mei 2024 om 14:04
Lekker belangrijk hij gaat toch weg later . Ik had gewoon Benitez laten staan.
 
itsTom
 
0
12 mei 2024 om 13:42
Leuk om Lozano weer is te zien vanuit de basis. Helaas toen hij bij Sevilla uit geblesseerd raakte nog niet op zijn niveau. Hij begon toen net op stoom te komen, ben benieuwd naar volgend seizoen.
 
PSV18
 
0
12 mei 2024 om 13:47
Leuk voor Drommel, verdiend. Saibari gaat het doen vandaag, op zijn beste positie.
 
lelijknatnek
 
0
12 mei 2024 om 15:05
Uit de tekst maak ik op dat Saibari op 10 speelt met daarachter Schouten en Til, maar het lijkt mij toch veel logischer wanneer Saibari op de plek van Veerman gaat spelen?
 
EhvMrc
 
0
12 mei 2024 om 13:47
Vind dat van Drommel wel een bijzondere keuze. Niet dat ik het hem niet gun maar je kunt wel iets unieks neerzetten. Veerman en Bakayoko op de bank ivm mogelijke transfer in de zomer (voorkomen dat ze geblesseerd raken) is dan nog wel te snappen. Ben benieuwd wat Saibari vandaag gaat brengen..
 
Benzema.
 
0
12 mei 2024 om 13:54
Maar niet Pepi, zonde.