PSV verhuurt aanvaller met optie tot koop: 'Ik was verrast door de interesse'
Vrijdag, 27 juli 2018 om 19:45

Nikolai Laursen vertrekt bij PSV en sluit zich aan bij Bröndby IF. De Deense club meldt vrijdagavond via de officiële kanalen dat de twintigjarige buitenspeler op huurbasis overkomt van de Eindhovenaren. Bröndby heeft na komend seizoen de optie om de aanvaller definitief over te nemen. Laursen ligt nog tot medio 2020 vast in Eindhoven.

Laursen, die in Denemarken met rugnummer achttien gaat spelen, wordt omschreven als een 'echte Bröndby-jongen', aangezien Laursen de club in 2015 verliet voor PSV. De Deen heeft nooit zijn opwachting gemaakt in de hoofdmacht van de huidige landskampioen, maar heeft wel vijftig wedstrijden afgewerkt namens Jong PSV, waarin hij elf keer scoorde en drie assists afleverde.

Op de site van Bröndby laat Laursen weten blij te zijn om terug te keren naar de club waar hij in zijn jeugdjaren vele seizoenen heeft gevoetbald. "Het is geweldig om terug te zijn. We hadden er een tijdje over gesproken en nu is het eindelijk rond, zo geweldig. Ik was een beetje verrast door de interesse. Maar na de gesprekken kijk ik er nu naar uit om voor de prijzen te vechten."

"Ik weet zeker dat veel fans van Bröndby ernaar uitkijken om hem weer te zien voetballen", reageert sportief directeur Troels Bech op de site van de Deense club. "In een paar jaar tijd heeft hij veel ervaring opgedaan. Hij heeft in de loop der jaren relatief veel gespeeld en gescoord, maar was ook ongelukkig met wat blessures", concludeert de sportbestuurder.

Meer nieuws
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
4
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
16
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
53
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
3
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
mootje157
 
1
27 juli 2018 om 19:51
Had hoge verwachtingen bij hem kwam toendertijd binnen als een van de grote talenten net zoals samaca dje itliaanse spits. Helaas niet goed genoeg bevonden
 
Iseldiroed
 
3
27 juli 2018 om 22:12
Wat is eigenlijk gebeurd met samaca? Was indertijd een hele stunt dat psv die binnenhaalde. Van Romero hoor je trouwens ook erg weinig. Hoop dat hij dit jaar kansen krijgt. Luuk is gewoon niet goed genoeg voor psv
 
Valceryn
 
7
28 juli 2018 om 00:19
Precies wat hij zegt: niet goed genoeg bevonden. Daarnaast is Romero geblesseerd geweest en heeft 2 terugslagen gehad in die tijd. Scoorde toevallig vandaag met een leuk stiftje nog tegen Jong Std. Luik, zijn eerste voor PSV geloof ik. En Luuk is natuurlijk te goed voor PSV. Man wat wordt die gast hier vaak onderschat zeg..
 
TVL11
 
6
27 juli 2018 om 19:52
Prima, best talentvolle aanvaller alleen hebben we die al zoveel met Bergwijn, Malen, Romero, Gudmundsson, Aboukhlal, Piroe, verhuurde Lammers, Gakpo, Mauro....