PSV vist achter het net: target Zeno Debast maakt voor 16 à 18 miljoen transfer
Donderdag, 9 mei 2024 om 19:51

PSV lijkt Zeno Debast definitief uit het hoofd te moeten zetten. De centrumverdediger van Anderlecht werd afgelopen zomer en winter nadrukkelijk gelinkt aan PSV, maar staat volgens A Bola voor een transfer naar Sporting Portugal. Met de deal zou een transfersom van zestien à achttien miljoen euro gemoeid zijn.

Met name afgelopen zomer was PSV dicht bij de komst van Debast. Nadat de Eindhovenaren in België al zaken hadden gedaan met Club Brugge omtrent Noa Lang, was Debast van Anderlecht het volgende target. De verdediger had oren een transfer naar het Philips Stadion, maar van een daadwerkelijk akkoord tussen Anderlecht en PSV kwam het nooit.

Debast bleef bij Anderlecht en erkende in september tegenover Het Nieuwsblad dat de interesse concreet was. "Er is inderdaad contact geweest, maar de partijen moeten akkoord gaan en dat is niet gebeurd. Nu PSV zich kwalificeerde voor de Champions League, was dat mooi geweest. Misschien was het wel het moment om de stap te zetten, maar dat hangt ook af van het project, van de club, van alles. Het moest voor mij de ideale stap zijn."

PSV schakelde op het laatste moment door naar Armel Bella-Kotchap van Southampton. De Duits international werd met hoge verwachtingen voor een seizoen gehuurd, maar mede door tandproblemen en een hardnekkige schouderblessure werd het verblijf van Bella-Kotchap in Eindhoven geen succes. Debast is ook dit seizoen een vaste waarde bij Anderlecht, dat met nog drie speelrondes te gaan, nog volop kans maakt op de Belgische landstitel.

Nu volgt voor Debast een mooie beloning met een transfer naar Sporting, dat zich onlangs kroonde tot kampioen van Portugal en derhalve komend seizoen uitkomt in de vernieuwde groepsfase van de Champions League. Volgens A Bola zijn de gesprekken tussen Debast, zijn management en Sporting de laatste dagen in een vergevorderd stadium beland en is een transfer nabij.

Sporting doet met het genoemde transferbedrag van maximaal achttien miljoen aan de wensen van Anderlecht, dat Debast momenteel nog tot medio 2025 op de loonlijst heeft staan. Debast tekent een vijfjarig contract bij Sporting, dat bovendien een torenhoge afkoopsom van tachtig miljoen euro laat opnemen. Dat bedrag is overigens geen uitzondering. Ook Ousmane Diomande, de felbegeerde twintigjarige centrumverdediger van Sporting, heeft een afkoopclausule van tachtig miljoen euro in zijn contract staan.

Als alles daadwerkelijk goed afloopt, wordt Debast de eerste zomeraanwinst voor Sporting. Dat Debast naar Sporting verkast, mag geen al te grote verrassing heten. Medio april werd al bekend dat Sporting concreet in de markt is voor Debast. Sporting is overtuigd geraakt van zijn fysiek, luchtkracht en veelzijdigheid. Zo kan Debast uit de voeten in een driemansdefensie en heeft hij ook als verdedigende middenvelder ervaring opgedaan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
10:29
10:29
L'Équipe: Opvolger Farioli staat klaar, Ajax-deal kan in paar dagen rond zijn
8
   
09:48
09:48
Voormalig supertalent vertrekt roemloos door de achterdeur bij Tottenham Hotspur
9
   
09:33
09:33
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
09:06
09:06
Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: 'Mij zien ze daar niet meer'
22
   
08:06
08:06
'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
kabouterpost
 
0
9 mei 2024 om 19:58
18 miljoen was ook teveel geweest voor deze knaap. Sporting kan dit betalen voor psv zou het de duurste aankoop uit de clubhistorie zijn.
 
Rochester
 
2
9 mei 2024 om 20:08
Ook voor Sporting Portugal is dit gewoon veel geld. Hij komt dan weliswaar niet bovenaan te staan als duurste aankoop, maar wel in de top 3. Gyokeres is de duurste met 21 miljoen, Hjulmand de tweede met 19,5 miljoen en beide hebben afgelopen zomer pas de stap gemaakt. Daarvoor was het Paulinho in de zomer van 2020 voor 16 miljoen. Maar een mooie stap voor Debast, denk dat dit ook een goede keus voor hem is om een paar jaar bij Sporting te spelen en vanaf daar een stap omhoog te maken. Hebben de afgelopen jaren een hele grote omslag en ontwikkeling doorgemaakt onder Amorim, en als het goed is blijft Amorim voorlopig ook bij Sporting. Liverpool zal vrijwel zeker met Slot in zee gaan en West Ham United wordt ook genoemd, maar dan zou ik als Amorim-zijnde in ieder geval nog 1 seizoen wachten en hopen op andere clubs.
 
Davilla_7
 
6
9 mei 2024 om 20:18
Ik hoop het zelf van niet, maar deze transfer van Debast gaat voor PSV waarschijnlijk wel de deur openen om St. Juste naar Eindhoven te halen
 
RicottoFC
 
2
9 mei 2024 om 20:24
Opzich geen verkeerde optie.
 
Psv-er!
 
2
9 mei 2024 om 20:26
Ik twijfel ook. Zijn profiel past perfect maar dan heb je de kans dat Obispo of Ramalho weer 25 potten moeten gaan spelenÂ…
 
PSVMANUNITED
 
1
9 mei 2024 om 21:25
Ik denk inderdaad ook dat PSV deze transfer juist heel goed uitkomt aangezien ze volgens mij al sinds vorige zomer niet meer concreet zijn geweest voor Debast en wel voor St. Juste. Die transfer wordt natuurlijk behoorlijk vergemakkelijkt nu. Weet ook niet zo goed wat ik daarvan moet vinden, maar St. Juste is wel bloedsnel en dat is een de traagheid van Ramalho en Boscagli heeft PSV dit seizoen wel een paar keer bijna of helemaal opgebroken omdat ze zo hoog spelen. Die blessuregevoeligheid vind ik daarentegen wel echt een probleem. Ramalho is niet fijn, maar als Ramalho ook nog vertrekt houd je Obispo over en dan heb je wel een groot probleem
 
Mikeyduff
 
0
10 mei 2024 om 04:53
Hmm als St Juste beschikbaar is, hoop ik dat Feyenoord hem eens polst als vervanger voor Geertruida haha.
 
KiRoNi
 
2
9 mei 2024 om 20:50
Jammer dat PSV nu Debast misloopt en eigenlijk vorig jaar ook al, ik zie Debast zeker als versterking voor PSV op de RCV positie en hij kan ook op het middenveld uit de voeten, een omgekeerde Schouten dus eigenlijk. Mogelijk komt nu St Juste meer in beeld maar bij hem heb ik toch mijn twijfels in het kader van blessuregevoeligheid, hij zal in ieder geval wel goedkoper zijn dan Debast.