PSV wil einde maken aan sublieme reeks van Inter tegen Nederlandse clubs
Woensdag, 3 oktober 2018 om 20:34

In de tweede groepswedstrijd in de Champions League neemt PSV het woensdag op tegen Internazionale. De ploeg van Mark van Bommel verloor de eerste wedstrijd met 4-0 van Barcelona, terwijl Inter een 2-1 overwinning boekte op Tottenham Hotspur. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Philips Stadion, woensdagavond vanaf 21.00 uur.

O PSV speelde twee keer eerder tegen Internazionale in de Champions League (in het seizoen 2007/08) en verloor beide duels, zonder zelf een doelpunt te maken.

O Inter verloor in acht ontmoetingen nog nooit van een Nederlandse tegenstander in de Champions League (zes zeges, twee remises). Uit geen enkel ander land trof Inter nóg meer tegenstanders, zonder een duel te verliezen.

O De drie overwinningen die PSV in de Champions League boekte tegen Italiaanse ploegen, vonden allemaal plaats voor eigen publiek. De tegenstanders waren Lazio (1-0 in september 2001) en AC Milan (3-1 in mei 2005; 1-0 in november 2005).

O De laatste keer dat Internazionale met twee overwinningen begon aan de groepsfase van de Champions League, was in het seizoen 2005/06. Toen reikte de ploeg tot de kwartfinale.

O PSV wacht al negen Champions League-wedstrijden op een overwinning (vier remises, vijf nederlagen): de langste zegeloze reeks ooit van de club in die competitie.

O Voor het eerst sinds 2008 kan Luciano Spalletti als trainer twee opeenvolgende Champions League-wedstrijden winnen. Toen won hij er drie op rij met AS Roma.

O PSV loste veertien schoten tijdens de 4-0 nederlaag tegen Barcelona in de eerste groepswedstrijd, maar daarvan was slechts een schot op doel.

O Zeven van de laatste tien doelpunten van Internazionale in de Champions League werden gemaakt door Argentijnen. Daar waren zes spelers verantwoordelijk voor: Mauro Zárate, Walter Samuel, Diego Milito, Ricardo Álvarez, Esteban Cambiasso en Mauro Icardi).

O Luuk de Jong was direct betrokken bij vijf van de laatste acht doelpunten van PSV in de Champions League (drie doelpunten, twee assists).

O Nadat hij in september 2011 in dienst van Borussia Dortmund scoorde bij zijn Champions League-debuut, staat Internazionale-middenvelder Ivan Perisic al elf duels droog in de competitie.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
   
23:51
23:51
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
Diego_Forlan
 
10
30 september 2018 om 11:27
Qua materiaal is Inter torenhoog favoriet. Maar ik heb niet het idee dat het heel lekker loopt daar nog. Ik zie PSV in huidige vorm wel stunten in eigen huis.
 
AdoDuhhaag
 
5
2 oktober 2018 om 12:05
Ik heb inter nog nooit lekker zien spelen. Ook niet in hun goede jaren. Daar ligt hun kracht niet. PSV is echter niet kansloos, als ze een potje willen winnen moet het tegen inter thuis en spurs thuis gebeuren.(en hopen dat Barcelona wedstrijd 5 al door is en met de C3 komt)
 
Sven van Halst
 
13
30 september 2018 om 12:39
Heb wel het idee dat dit Psv in deze vorm kan stunten tegen Inter. Laten we het in ieder geval hopen!
 
thucan
 
6
30 september 2018 om 14:07
Je zegt het goed, het zal moeten stunten, kwaliteitsverschil is toch best aardig ben ik bang.
 
Peterter Haar
 
7
30 september 2018 om 12:53
PSV moet winnen om hoop te houden om te overwinteren in Europa. Er vanuit gaande dat FC Barcelona in Londen van de Spurs wint.
 
ajaxrkc33
 
3
30 september 2018 om 13:39
Dat is niet zeker. Paar puntjes laten liggen de afgelopen weken.
 
thucan
 
3
30 september 2018 om 14:06
Dat kunnen ze prima willen en ik hoop het ook, maar het wordt een helse missie! Zin an!
 
JK-Ajax
 
3
30 september 2018 om 16:24
Ik zie PSV wel winnen op de counter, zou mooi zijn voor het Nederlandse voetbal
 
stefano360
 
7
1 oktober 2018 om 15:16
Ik heb niet het idee dat Inter van plan is vooruit te gaan voetballen. Maar met een counter de Italianen een koekje van eigen deeg geven, ik teken er voor! Bedankt voor de support jullie ook succes in München.
 
k@rt@l1903
 
1
30 september 2018 om 17:34
Thuis een punt moet kunnen tegen Inter, maar winnen gaat mij wat te ver. Kwaliteitsverschil is gewoon veelste groot. Mocht PSV winnen dan heb je nog hoop voor de 3de plek, maar alle overige wedstrijden zie ik ze geen een punt pakken.
 
Revan
 
1
1 oktober 2018 om 05:02
Winnen of gelijkspelen scheelt maar één kans er wel of niet inschieten hè? Met een beetje geluk win je. Het is niet zo dat PSV 0% kans heeft om de winst te pakken in deze wedstrijd. Ze spelen thuis, dus dat maakt de kans op winst ook net ietsjes groter. Maar zelfs dan gaat het hopen worden, want Inter heeft wel een paar fantastische voetballers rondlopen die toch wel een stukje verder in de ontwikkeling zijn dan de jonge talenten van PSV. Hoe dan ook zitten ze in een leerzame poule en is het goed voor de ontwikkeling van de jonge talenten. Dus al pakken ze 0 punten, kunnen ze de ervaring goed gebruiken om zichzelf te ontwikkelen.
 
Limboroy
 
1
30 september 2018 om 22:12
Hopen voor het Nederlandse voetbal dat PSV wint, maar vermoed dat Inter een maatje te groot zal zijn. Misschien een gelijk spel,.
 
jaweltog
 
1
30 september 2018 om 23:35
Laten we het hopen dat ze punten pakken, want dit is 1 van de weinige waar je punten tegen zou kunnen en moeten pakken. En ik lees hieboven dat het zou moeten lukken met "de vorm waar ze nu in verkeren", alleen is dit geen ploeg uit de mickey mouse league. Ik hoop van zegen, maar inter komt voor een puntje en loeren op een countertje. Het is geen wereldploeg, maar lopen nog wel een paar die aardig kunnen voetballen met perisic, nianggolan en een icardi. En Stefan de Vrij niet vergeten
 
adriano9
 
6
1 oktober 2018 om 00:40
Vergeet Handanovic, Miranda (aanvoerder van Brazilie) Skriniar (man City bracht bod van 60 miljoen uit en barca heeft interesse getoond) Brozovic en Virsajko (beide topspelers) Keite balde wat een toptalent is en Latauro Martinez heeft alles in zich op top 5 beste spits te worden in de komende 10 jaar. Daarnaast heeft Inter spelers als Borja Valero, Asamoah en Vecino die elk jaar bij de beste speler van de Eredivisie zouden horen. Nee jongens Inter moet dit winnen.
 
Revan
 
13
1 oktober 2018 om 05:12
Inter zou zeker moeten winnen met dit spelersmateriaal. Maar Inter zou ook van Sassuolo moeten winnen. Of Torino. Of Parma. Hebben ze ook niet gedaan. Ik hoop dat we een vermakelijke wedstrijd gaan zien. Maar al die prognoses voor een wedstrijd zijn leuk, maar voegen weinig toe aan de wedstrijd. Die is woensdag pas.
 
adriano9
 
3
1 oktober 2018 om 16:08
Tegen Saussoulo hebben ze een 2-0 voorsprong weggeven e wat nooit had mogen gebeuren. Tegen Parma hadden ze de scheids ongelofelijk tegen en gelijkspelen tegen Torino is geen schande ze Torino heeft een ijzersterk team. Na deze valse start heeft Inter nu wel 4 wedstrijden gewonnen waaronder Hotspur, Fiorentina en Sampdoria. Wat zeker niet de minste zijn. Hopelijk komt er vijfde overwinning bij tegen Psv.
 
-Riciotto-
 
1
3 oktober 2018 om 08:00
Grappig dat je al dat punt verlies enigzins goed probeert te praten en vervolgens aangeeft in de reeks overwinningen dat het niet de minste clubs waren. Tottenham hadden jullie gewoon moeten verliezen, dat sloeg nergens op
 
WouterSL
 
3
1 oktober 2018 om 12:44
Als PSV volle bak gaat zonder ontzag net als tegen ajax, winnen ze gewoon. Allang geen top ploeg meer Inter. Vooral in Eindhoven kan PSV toeslaan.
 
atleticofc
 
4
1 oktober 2018 om 12:59
Alleen is de selectie van Inter stukken beter dan die van Ajax en PSV bij elkaar op papier. PSV moet iedere wedstrijd hopen op onderschatting cq slechte dag van de tegenstander en wellicht een mazzeltje zodat het de wedstrijd kan winnen. Daarnaast krijg je tegen Italiaanse ploegen altijd het idee dat je mee kunt voetballen, alleen als het daadwerkelijk om de kansen gaat zijn ze vaak dodelijk effectief. Cruyff zei het niet voor niets natuurlijk.
 
stefano360
 
1
1 oktober 2018 om 14:16
Ik heb een goed gevoel bij deze wedstrijd. Inter is echt niet van het niveau Barcelona en daarbij komt dat we nu thuis spelen. Als Inter van meet af aan onder druk gezet wordt, moet ik het nog maar zien of zij zich hier onderuit gaan voetballen. En van nature zijn Italiaanse teams niet van plan om te gaan voetballen in uitwedstrijden. Het is meer waken voor een vlijmscherpe counter.
 
Laurens E
 
1
2 oktober 2018 om 16:22
Gezien hoe Italiaanse clubs meestal een uitwedstrijd in de groepsfase aanpakken, acht ik zeker kans voor Psv. Zouden ze morgen verliezen dan staat ze er al heel slecht voor. Van de 3 teams verwacht ik tegen inter de meeste kans.
 
 
0
2 oktober 2018 om 16:38
Nare tegenstander die zich niet te groot voelt om lekker te gaan counteren en met dat mannetje daar voorin, gaat dat gevaarlijk worden. Maar goed, als je er 1 kan winnen is het deze.
 
gomes1psv
 
0
2 oktober 2018 om 23:25
Je gaat tegen Inter gewoon kansen krijgen en net als Ajax vanavond tegen Bayern kan ook PSV op het hoogste niveau tot prima combinatievoetbal komen. Zeker thuis acht ik PSV tot veel in staat. Verwacht dat Van Bommel zijn elftal niet wijzigt, maar Pereiro moet nu wel wat nadrukkelijker gaan leveren. Zijn dipje komt er weer aan en als hij dat toelaat wordt het tijd om Gutiérrez de kans te geven.
 
Ape X
 
0
3 oktober 2018 om 00:31
Als die Chucky en Bergwijn een goeie avond hebben is er best wat mogelijk. Luuk zal het niet makkelijk hebben tegen sterke verdedigers. Die kleine, rappe jongens zijn lastiger te verdedigen. Rosario en Hendrickx moeten degelijk staan en Peirero moet laten zien of ie ook op dit niveau een grote jongen kan zijn. Eigenlijk zijn 3 punten een must.
 
masterkj
 
0
3 oktober 2018 om 12:12
Ik ben Ajax fan maar ik hoop echt dat Psv laat zien wat ze kunnen. Ik denk namelijk dat Psv gewoon kans maakt tegen dit Inter. Inter draait ook niet optimaal in de serie A, Psv juist wel in de eredivisie. Laten we hopen dat 2 Nederlandse clubs resultaat boeken in de CL.
 
Pieterpost
 
0
3 oktober 2018 om 12:22
Met een gelijkspel zou ik echt niet kunnen leven vanavond. Je moet gewoon gaan voor de overwinning in de op papier makkelijkste wedstrijd in de groep. Zeker gezien onze (thuis) vorm. Hoop dat Bergwijn en Lozano het op hun heupen hebben vanavond.
 
Janta
 
0
3 oktober 2018 om 12:53
Ik hoop natuurlijk ook dat PSV zijn punten nu gaat pakken maar je weet hoe dat gaat met die Italianen, uit het niets maken ze een doelpunt en word dan de rest van de wedstrijd verdedigd en dat kunnen ze als geen ander. Dus zal PSV snel een doelpunt moeten maken want het spel maken en dat ook naar zich toe trekken dat ligt hen niet zo.