PSV wil talent (19) langer aan zich binden maar moet vrezen voor vertrek
Zondag, 26 mei 2024 om 12:50

PSV wil het Israëlische talent Tai Abed langer aan zich binden, zo meldt Rik Elfrink. Volgens de clubwatcher van het Eindhovens Dagblad kan de negentienjarige rechtsbuiten voor twee seizoenen bijtekenen.

De jonge aanvaller, die ook als nummer tien kan spelen, zou ook in Israël mogelijkheden hebben om zijn carrière te vervolgen. Abed wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht van PSV.

Afgelopen winter mocht de tiener wel met het eerste elftal mee op trainingskamp naar het Spaanse Estepona. Abed kwam het afgelopen seizoen tot 24 duels namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij goed voor 4 goals en 1 assist.

Abed beschikt in Eindhoven over een aflopend contract en of hij langer blijft is dus hoogst onzeker. Volgens Elfrink heeft de jongeling geen topaanbieding gekregen en zal hij zich eerst opnieuw bij de beloftenploeg moeten bewijzen.

PSV zag Mohamed Nassoh, het afgelopen seizoen de aanvoerder van de Eindhovense beloften, al transfervrij naar Sparta Rotterdam vertrekken. Linksback Koen Jansen verkast daarnaast naar Roda JC.

Ook CJ Egan-Riley blijft niet bij Jong PSV. Hij werd het afgelopen halfjaar gehuurd van Burnley maar keert terug naar Engeland. De verdedigers Matteo Dams en Raf van de Riet zullen wel blijven. Laatstgenoemde kon ook rekenen op interesse van Ajax.

Eerder deze week werd tevens bekend dat PSV zich hoopt te versterken met Madi Monamay. De pas achttienjarige centrale verdediger geldt als toptalent en moet worden overgenomen van Bayer Leverkusen, waar hij nog een jaar onder contract staat. Bij PSV komt hij in eerste instantie in aanmerking voor het beloftenteam.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
09:54
09:54
Jasper Cillessen maakt verrassende overstap en keert terug in Spanje
8
   
08:44
08:44
Engelse media uiten massale kritiek op één international na moeizame EK-start
46
   
07:52
07:52
Dusan Tadic steekt live op televisie de loftrompet over Erik ten Hag
20
   
07:16
07:16
Valentijn Driessen ziet drie Nederlandse dissonanten tegen Polen
39
   
07:00
07:00
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
150
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
itsTom
 
11
26 mei 2024 om 13:02
Ik kijk niet elke wedstrijd van JPSV maar wat ik er van zie valt hij vaak op bij mij. Kan duidelijk voetballen en heeft iets speciaals. Stats zijn nog niet super goed, maar gezien zijn jonge leeftijd nog veel groeipotentieel. Zou mooi zijn als hij blijft.
 
Davilla_7
 
7
26 mei 2024 om 13:05
Jong PSV was dit seizoen al drama en dat gaat met het transfervrije vertrek van onder andere Nassoh, Jansen, Tytens en mogelijk Abed alleen maar erger worden. Zij behoorden allen tot het selecte groepje spelers waar nog wel wat muziek inzat. Jong PSV staat er echt niet best voor en dat is best zorgwekkend imo
 
STORING
 
2
26 mei 2024 om 13:13
Schandalig hoe de kraamafdeling van PSV zo zwak is geworden. Er zaten altijd wel 1 of 2 toppers tussen maar er is nauwelijks talent toegevoegd aan de jeugdopleiding. Dan kan men wel zeggen dat Bakayoko al bij het eerste zit en Land eraan komt. Maar in het verleden stonden er ondertussen al andere spelers te rijpen. We hebben in de afgelopen jaren jongens gehad als Depay, Locadia, Bergwijn, Gakpo, Malen, Madueke, Lammers, Ihattaren, Bakayoko, Saibari, Piroe, Gudmondson, Aboukhlal, Ngonge die flink uitblonken in Jong of 019. En nu? Ik kom niet verder dan Land en wellicht Jevon Simons. Verder zit er niks speciaals in de acedemie.
 
misseva88
 
3
26 mei 2024 om 13:42
Was Langeler dan stiekem toch een goede leider van de jeugdopleiding? Hij was van 2013 tot 2017 verantwoordelijk actief als hoofd jeugdopleiding en in die hoedanigheid (deels) verantwoordelijk voor een deel van de spelers die je noemt. Daarna een jaartje Jansen en sinds 2018 is Faber het hoofd van de jeugdopleiding. Daar het doorgaans een tijdje duurt voor je de vruchten plukt van veranderingen in de jeugdopleiding lijkt het mij dat je voorzichtig concludeert dat Faber in ieder geval niet geschikt is. Als buitenstaander heb ik het idee dat onder Langeler een deel van de stappen voorwaarts zijn ingezet.
 
Psv-er!
 
24
26 mei 2024 om 13:45
Babadi is 19 en Tygo Land is 18. Dan missen we alleen een toptalent van 17 en dan staat Sami Bouhoudane van 16 al weer klaar. Hoezo zien jullie geen talent?
 
Primetime
 
1
26 mei 2024 om 14:00
@storing, dat is ook niet zo gek. 2003 en 2004 zijn sws hele zwakke lichtingen over heel NL gezien. Uit 2003 heb je gelukkig met Simons wel echt een toptalent maar voor de rest is het geen lichting waar je blij van wordt, ook niet bij Feyenoord of Ajax. 2001 en vooral 2002 was echt een hele mooie brede lichting. 2005 en met name 2006 zien er ook goed uit
 
Davilla_7
 
0
26 mei 2024 om 14:46
Dat is 1 talent per leeftijdscategorie terwijl Storing net een gigantische opsomming geeft van hoe het een aantal jaren geleden ging
 
PSVMANUNITED
 
8
26 mei 2024 om 15:12
Bij die opsomming van Storing zitten er anders ook maximaal twee per leeftijdscategorie hoor, waarvan een deel niet eens een heel groot talent was in de PSV-jeugd. Depay en Locadia zijn 30 (maar Locadia brak later door). Lammers is 27. Bergwijn en Gudmundsson zijn 26 (gudmundsson brak nooit door bij PSV en was daar geen supertalent). Gakpo en Malen zijn 25 (gakpo was nooit een enorm talent in de jeugdopleiding en Malen is gekocht als 19-jarige). Ngonge, Aboukhlal en Piroe zijn 24 (goede lichting, maar alledrie nooit gered bij PSV, pas later redelijk geworden en waarschijnlijk zou alleen Ngonge op dit moment een serieuze kans op een basisplaats maken bij PSV 1). Saibari is 23 (en dat was niet eens één van de grootste talenten ook!). Madueke en Ihattaren zijn 22 (twee daadwerkelijke toptalenten uit dezelfde lichting). Bakayoko is 21. Eén groot talent per leeftijdscategorie is dus precies hoe het al jaren gaat; de leeftijdsverschillen tussen alle spelers die Storing net opnoemt zijn heel behoorlijk. Het enige jaar waar er echt twee talenten doorbraken die hun hele jeugd al te boek stonden als toptalent waren Ihattaren en Madueke en zelfs daar kan de belangrijke kanttekening gemaakt worden dat Madueke een buitenkansje was waar PSV snel bij was, maar ook heel erg veel geluk had. Madueke was namelijk wereldwijd een toptalent en Tottenham wilde heel graag met hem door, maar hij heeft bewust geen contract getekend bij Tottenham of elke andere (wereld)topclub die geïnteresseerd in hem was, maar voor PSV gekozen om zo snel mogelijk speeltijd in het seniorenvoetbal te krijgen. Alle andere jaren brak er één toptalent door en af en toe nog een speler die bij Jong helemaal niet zo gigantisch opviel en pas later enorme stappen heeft gemaakt. Gakpo en Saibari met name, en over ex-PSV'ers kun je dat zeggen van Gudmundsson, maar die is al 26 en gezien de rest van zijn carrière zou dat ook zomaar een one season wonder kunnen zijn. Dan moet er ook nog eens de kanttekening gemaakt worden dat lang niet al deze naam het gemaakt hebben op een gelijkwaardig of hoger niveau dan dat van het huidige PSV, dus dat zij nu ook niet zouden doorbreken, net als de jeugdspelers nu. Ik ben de eerste om te bekennen dat ik Jong PSV ook niet zo geweldig vind ogen de laatste anderhalf á twee seizoenen, maar zo verschrikkelijk anders of slechter dan afgelopen jaren is het ook helemaal niet.
 
DreamChaser079
 
1
26 mei 2024 om 15:58
Ben het echt volledig met je eens maat! Mooi stukje! Er waren wel wat jongens die in jong PSV er wel bovenuit sprongen en daardoor de kans kregen in 1. En in principe heb je nu met Babadi en Land gewoon 2 grote talenten die aangesloten zijn bij het eerste. Spelers als Nassoh etc. Hadden de bank van het eerste kunnen vullen maar hadden het nooit gehaald. En ik las dat er een 16? Jarige Marokkaanse jongen er aan komt waarvan ik verwacht dat die volgend jaar regelmatig in jong zal gaan spelen.
 
STORING
 
18
26 mei 2024 om 13:08
Lekker laten gaan want voegt niks toe en zal nooit het eerste halen. Jong PSV is sowieso de zwakste lichting die ik in vele jaren heb gezien. Flink doorselecteren dus. Uneken kan uitgroeien tot een redelijke spits, Jevon Simons is de uitblinker, Tygo Land is klaar voor het eerste en de keeper is talentvol. Voor de rest zit er nauwelijks wat tussen. Zo een Emanuel Van de Blaak werd gezien als toptalent maar die is ook extreem gestagneerd (door blessures) en dit zelfs in Jong geregeld op de bank. Jong PSV verdiend een flinke kwaliteitsinjectie. En de coach mogen ze ook eens kritisch beoordelen want van ontwikkeling, goede speelwijze of karakter was afgelopen seizoen niks te zien.
 
Lexy88
 
0
26 mei 2024 om 13:34
Idd, gelijk vwb Boessen. Sowieso vond ik het een kletsverhaal van Stewart, namelijk enerzijds beweren dat PSV als topclub dominant en aanvallend moet voetballen maar dan wel doodleuk Boessen aanstellen als hoofdtrainer van de beloften. Dan klinkt het gewoon een kletsverhaal, waarbij het verhaal over dominant, aanvallend voetbal vooral gekoppeld is aan de huidige hoofdtrainer en verder niet. 2,5 jaar geleden was er nog een document opgesteld over hoe PSV moet voetballen, door de opleiding heen hetzelfde etc etc. Dat was geschreven door o.a. Lucius, RvN, Hiddink, Faber en Vennegoor of Hesselink. Dat is ws in de la belandt...
 
PSVMANUNITED
 
2
26 mei 2024 om 14:27
Nouja Boessen is in ieder geval weg, dus dan moet er een nieuwe trainer komen. Overigens was Boessen ook wel een klein beetje een noodgreep toch? Volgens mij vertrok Adil Ramzi (wat ik wel wat vond) behoorlijk halsoverkop bij Jong en moest er toen iemand doorgeschoven worden. Ik ben er voor het eerste nooit zo'n fan van, maar voor Jong PSV heeft het aanstellen van oud-spelers de afgelopen jaren heel redelijk gewerkt met Van Bommel en Van Nistelrooy. Ik weet niet welke oud-spelers die ambitie nu nog hebben, maar zoiets zou wat mij betreft prima zijn.