'PSV wilde me graag hebben en alles lag klaar, maar NEC liet me niet gaan'
Dinsdag, 11 april 2017 om 17:00

Al op zijn dertigste zette Romano Denneboom een punt achter zijn profloopbaan. De eenmalig international speelde voor sc Heerenveen, Willem II, NEC, FC Twente, Sparta en Arminia Bielefeld, waarna hij bij de amateurs terechtkwam. De afgelopen jaren droeg hij het shirt van het Delftse DHC, waar hij komende zomer vertrekt.

Het scheelde echter niet veel, of Denneboom had voor PSV gespeeld. "PSV benaderde toen mijn zaakwaarnemer, dat was natuurlijk op het laatste moment. Ze wilden me erg graag hebben en alles lag al klaar, maar NEC liet mij uiteindelijk niet gaan", zegt de aanvaller in gesprek met VICE Sports. "Dat was een tikkie voor mij, want er lag een behoorlijk contract voor me klaar. Volgens mij ben ik toen drie dagen niet op de club geweest, ik moest het even een plekje geven."

Op 23-jarige leeftijd werd Denneboom opgeroepen voor Oranje. "Het was even schakelen, het tempootje op de training lag net iets hoger. En ik had toen zelf een Toyota van de club, en daar stonden natuurlijk wel wat mooiere auto's op een rijtje. Dat is wel een verschil, die spelers waren een stapje verder in hun carrière", stelt Denneboom, die vindt dat hij niet alles uit zijn loopbaan gehaald heeft. "Dat sowieso niet, maar ik ben wel gewoon mezelf gebleven. Als ik me anders had voorgedaan, had ik waarschijnlijk langer kunnen voetballen, maar dan was ik een ander persoon geweest."

Meer nieuws
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
0
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
20
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
3
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
superstick
 
2
11 april 2017 om 17:05
Als ajacied vind ik het jammer dat dat nooit is doorgegaan. Denneboom mist toch echt kwaliteit voor een topclub. Hij zal vast af en toe waardevol zijn geworden, maar kom op zeg.
 
Maravilla1
 
2
11 april 2017 om 17:19
Hahah inderdaad, als psv fan ben ik blij dat dit niet door gegaan is, zou toch wel een van de slechtste spitsen van psv ooit zijn geweest. Maar goed ik denk dat hij alleen als pinchhitter gehaald zou zijn.
 
Rodybboss
 
1
11 april 2017 om 17:35
Was toch niet zo slecht in die tijd, alleen natuurlijk nooit een speler voor Oranje of NL topclub. Snap alleen nooit dat hij zo bergafwaarts is gegaan, zo superslecht was hij nou ook weer niet. Was geloof ik ook een Jong Oranje speler ooit
 
rastaa
 
0
11 april 2017 om 19:41
Jaa hij was een aardige speler maar niet meer.. hij kon ook weken achter elkaar niets klaarspelen en dan uit het niets een geweldige wedstrijd spelen tegen bijv. Ajax
 
DRDFDH&V
 
2
11 april 2017 om 18:18
Ik hoop voor Romano dat hij een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt qua auto's met als hoogtepunt een lekkere dikke Duitse wagen.
 
Schalker2000
 
0
11 april 2017 om 23:18
Dat hij altijd zichzelf is gebleven geloof ik graag maar zou er niet al te trots op zijn als ik hem was. Bij een van mijn allereerste voetbalwedstrijden kwam ik hem tegen (jaar of 7 denk ik) dus gevraagd om een handtekening en toen zo ongelofelijk afgesnauwd dat ik er bang van werd. Dus ben er niet zo rouwig om dat hij niet het maximale eruit heeft gehaald??.