PSV wint kampioensduel en is voor de 25ste keer de beste van Nederland
Zondag, 5 mei 2024 om 14:07

PSV is voor de 25ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland. De Eindhovenaren maakten geen geweldige indruk zondag tegen het dappere Sparta Rotterdam, maar wisten desondanks met 4-2 te winnen. PSV kan niet langer worden achterhaald door nummer twee Feyenoord, dat een achterstand heeft van twaalf punten.

Walter Benítez stond onder de lat bij PSV. De Argentijn zag de weinig verrassende achterhoede bestaan uit Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli en Mauro Júnior. Op het middenveld werd Guus Til in zijn rug gesteund door Jerdy Schouten en Joey Veerman. Spits Luuk de Jong werd geflankeerd door Johan Bakayoko (rechts) en Malik Tillman (links).

Meer: Joey Veerman deelt selfie met Liverpool-icoon die hij op Ibiza maakte

PSV begon duidelijk gespannen aan de kampioenswedstrijd in het eigen Philips Stadion. Sparta kreeg dat al snel in de gaten en profiteerde daar optimaal van. Saïd Bakari begon op eigen helft aan een rush op de rechterflank en speelde Tillman, die was meegesprint, door de benen. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Metinho, die Benítez kansloos liet met een keiharde knal: 0-1.

Diezelfde Benítez maakte een onzekere indruk in de beginfase in Eindhoven. De doelman liet een terugspeelbal onder zijn voet glippen en had geluk dat hij naast zijn doel stond. Hierdoor werd het slechts een hoekschop voor Sparta. Kort daarna grabbelde Benítez bij een corner van de Rotterdammers, waar Sparta overigens niet van wist te profiteren.

Sparta kende duidelijk geen angst en had pech toen Camiel Neghli tegen Benítez aanschoot. De PSV-fans begonnen hier en daar al te morren en de spelers hadden dat door. De koploper kwam wat beter in de wedstrijd te zitten en dat resulteerde in de 1-1 na bijna twintig minuten spelen. Een corner vloog via de borst van Schouten in het doel. Nick Olij zat er nog aan, maar kon de gelijkmaker niet meer voorkomen.

Slechts enkele minuten later kwam PSV op voorsprong. De Jong profiteerde van zwak verdedigen van Sparta en wist Bakayoko te bereiken. De vleugelaanvaller rondde vervolgens beheerst af: 2-1. De vreugde bij PSV was van korte duur, want de 2-2 volgde al snel. Boscagli wilde een draaibal van Koki Saito tegenhouden, maar zag zijn kopbal langs Benítez in zijn eigen doel verdwijnen.

PSV dacht de voorsprong tegen het taaie Sparta nog voor rust te herstellen. De goal van Til werd echter afgekeurd omdat de vrije trap die daar aan voorafging te snel was genomen. Veerman knalde in kansrijke positie over, waardoor de ploeg van Bosz halverwege het kampioensduel genoegen moest nemen met een enigszins teleurstellende 2-2 tussenstand.

Tweede helft


Sparta toonde ook na rust geen angst voor PSV. Een vlotte counter leek kansrijk, maar het was Bakari die schuin voor het Eindhovense doel naast schoot. De mee opgekomen rechtsback bleek ook buitenspel te staan. Shunsuke Mito kwam korte tijd later in het veld voor de geblesseerde Neghli. De bezoekers wilden duidelijk niet meewerken aan het kampioensfeestje van PSV.

Bosz greep ondertussen in bij PSV: Ismael Saibari en Hirving Lozano losten Til en Ramalho af. Schouten ging een linie naar achteren en moest zich met de opbouw gaan bemoeien. Lozano liet zich direct gelden voor het doel van Sparta, al leverde dat PSV niet de zo gewenste 3-2 op. Het bleef in het laatste halfuur dus spannend in het Philips Stadion.

De bevrijdende 3-2 viel alsnog in minuut 67. Veerman wist Boscagli te bereiken, waarna de Franse verdediger de bal in een keer uit de lucht nam en uit de draai raak schoot. De maker van het ongelukkige eigen doelpunt in de eerste helft vierde zijn goal uitbundig en samen met de PSV-supporters. De aanwezige toeschouwers wisten dat de 25ste landstitel weer een stuk dichterbij was gekomen.

PSV leek bevrijd en liep in de slotfase verder weg van Sparta. Tillman stuurde Teze weg en de rechtsback maakte alleen voor de uitgekomen Olij geen fout: 4-2. Fraai was ook het overstapje kort daarvoor van de ingevallen Ricardo Pepi, die de geblesseerd geraakte De Jong verving. De fans van PSV begonnen al aan het kampioensfeest en de spelers en technische staf mengden zich na het laatste fluitsignaal ook in het feestgedruis. Het is de eerste landstitel van de Eindhovenaren sinds 2018 en de 25ste in totaal.

Meer nieuws
   
22:42
22:42
AC Milan gaat mede door schitterende goal ex-PSV'er kansloos onderuit in Turijn
0
   
22:30
22:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
2
   
22:13
22:13
Bundesliga-sensatie is na fenomenale reeks voor 65 miljoen euro op te halen
6
   
22:07
22:07
Marco Bizot laat EK schieten door 'zwaarwegende familieomstandigheden'
8
   
22:06
22:06
ADO Den Haag overleeft knotsgekke tweede helft en meldt zich bij laatste vier
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (84)

 
MT87
 
63
5 mei 2024 om 14:08
Jaaaa het is zover! Wij zijn de beste!! Oh wacht, even het balkon op... Wij zijn de beste!!! Van Eindhoven, maarrr ook van Rotterdam, Amsterdam, und(!) Gjelsjenkierchjen. Ohnee toch nicht. Maar wir sind die Besten! Van Nederland! Wat een heerlijk seizoen. Na al die jaren ellende. Ik word er gewoon Van Gaals euforisch van. Ga komend seizoen het hele seizoen genieten van de Eredivisie leader. We hebben de schaal!
 
barcalover123
 
18
5 mei 2024 om 14:10
Gefeliciteerd met dit prachtige kampioenschap!
 
MT87
 
7
5 mei 2024 om 14:21
Bedankt kerel! Echt prachtig inderdaad. Wat een seizoen! Dit maak je zelden mee. Koesteren die handel
 
RicottoFC
 
5
5 mei 2024 om 14:24
Absoluut, dubbel en dwars genieten... morgen lekker naar Eindhoven zin in!!!
 
itsTom
 
36
5 mei 2024 om 14:10
Prachtig ja!! Op deze manier wil je kampioen worden! Wat een team, wat een seizoen. Nummer 25 ??
 
Erasmus-rules
 
11
5 mei 2024 om 14:27
Gefeliciteerd Eindhoven - ongekend puntenaantal en de rest van Nederland op gepaste afstand gezet. Maak er een leuk feestje van!
 
FR-Berend
 
5
5 mei 2024 om 14:43
Van harte gefeliciteerd Eindhovense vrienden, dik verdient zeg wat een seizoen. Volgend jaar hopelijk geen valse start van ons kunnen we het misschien iets langer spannend maken ??
 
InkeMontana
 
25
5 mei 2024 om 14:13
Gefeliciteerd! Jullie zijn geheel terecht de kampioen van dit jaar natuurlijk. En toch mooi dat als eerste een legendarisch Ajax moment bij je naar boven komt in die euforie ??
 
MT87
 
5
5 mei 2024 om 14:19
@ Inke , hahahha ik dacht ik doe het gewoon. Bosz gaat het niet doen ?? maar is zo lekker om het van de daken te schreeuwen
 
GluubsterTJ
 
22
5 mei 2024 om 14:15
Gefeliciteerd. Ik denk dat er zelden een betere en meer verdiende winnaar was van de Eredivisie. De 25e alweer voor Psv, erg knap. Geniet van het feestje!
 
MT87
 
5
5 mei 2024 om 14:23
Bedankt Gluubster! We mogen eindelijk weer! haha en dat op bevrijdingsdag. Helemaal top
 
Savano
 
19
5 mei 2024 om 14:16
Ik dacht dat je met 'Bosz ball' of 'Kamikaze Bosz' geen prijzen won. Ondertussen minste tegendoelpunten en fluitend kampioen!
 
NJfromVOL
 
17
5 mei 2024 om 14:21
Een zeer verdiend kampioenschap. Felicitaties van mij aan de PSV’ ers op VZ.
 
Feye_88
 
40
5 mei 2024 om 14:30
Van harte gefeliciteerd met dit krankzinnig goede seizoen. Wij komen op een puntenaantal waar je normaal kampioen mee wordt, spelen fantastisch voetbal en iedereen is tevreden. En dan is er nog een gekke ploeg uit Eindhoven die daar nog weer bovenuit steekt door onwaarschijnlijk stabiel op een hoog niveau te spelen. Prachtige bekroning voor dit meer dan uitstekende team dat Bosz heeft neergezet. Ik vind dat PSV bij lange na niet genoeg aandacht heeft gekregen voor deze prestatie. Petje af. Er mag geen twijfel over zijn. PSV is veruit de beste van Nederland.
 
Pieterpost
 
2
5 mei 2024 om 15:07
Zo’n grote havenstad afgetroefd door de beste provincieclub van het land, kan toch niet ?? Gracias voor de felicitaties! Zo even een fles champagne ontkurken en er een glaasje op drinken.
 
romarky
 
4
5 mei 2024 om 15:25
Dank voor de felicitaties, jullie mogen ook oprecht tevreden zijn over het seizoen van Feyenoord. Prima verdeling zo, beker naar Rotterdam, kampioenschap naar Eindhoven. Zullen we dit de komende jaren aanhouden ??
 
FR-Berend
 
3
5 mei 2024 om 15:27
Drink er maar 2 hoor ook een op mij! Kan jouw objectieve reacties altijd waarderen. Gefeliciteerd man!
 
LeidseHood
 
4
5 mei 2024 om 15:38
Gefeliciteerd, ook voor de andere PSVers hier. Ik kan me niet herinneren een team zo overtuigend kampioen te zien worden, ten opzichte van de rest, maar ook qua eigen spel. Leuke ploeg waar veel kwaliteit aan de bal in zit. Kortom, dik verdiend en cheers.
 
riomanchester
 
33
5 mei 2024 om 14:08
Peter Bosz, de nieuwe burgemeester van Rotterdam! Deze man heeft alle ploegen in deze mooie stad verslagen in de eredivisie. 5 overwinningen en 1 gelijkspelletje om de titel veilig te stellen. Leuk vooral voor Peter Bosz. Zoveel gesproken over het mogelijke verval na de winterstop, omdat dit zogenaamd altijd bij hem zou gebeuren. Hij mag nu zijn gelijk halen en de PSV-ers ook. Na het verlies in Nijmegen werd er zo bijdehand gedaan door sommigen hier. Volgend jaar een nieuwe kans. Gefeliciteerd PSVERS
 
Wizard010
 
1
5 mei 2024 om 16:37
Burgemeester van Rotterdam???
 
YoeriCFC
 
32
5 mei 2024 om 14:09
PSV was fan-tas-tisch dit seizoen! Ik had het niet verwacht onder Peter Bosz maar hij heeft echt iets ongekends neergezet! Gefeliciteerd aan alle PSV’ers!
 
Migi
 
10
5 mei 2024 om 14:10
Gefeliciteerd lampies, de dikverdiende kampioen (en dat tegen een team met de beste trainer ooit). Maak er een mooi feestje van.
 
4Ever4Ajax
 
26
5 mei 2024 om 14:10
Gefeliciteerd PSV-ers, meer dan verdiend. Als ik iets zag van jullie wedstrijden (dat is niet veel), dan werd ik jaloers op jullie spel en jullie coach! Er is dit seizoen geen discussie wie de beste was, dat was PSV met kop en schouders, geniet ervan met de platte kar!
 
Psvlld
 
5
5 mei 2024 om 14:10
Prachtig seizoen, genieten dit!??
 
Sulejmanii
 
50
5 mei 2024 om 14:10
Gefeliciteerd Psv-ers met het kampioenschap echt dikverdiend, het was een fantastisch en nagenoeg perfect seizoen voor jullie! En dan in het bijzonder Peter Bosz, Los blancosPieterpost, Psvld, Andres13Victor de Koning, Aguerooo, Gomes, Rombom, Woenselaar, Rubentje, El Guaje, Feliix, Mt87, Psv-er, Sitostick, Its Tom. Jullie komen het snelst in mijn hoofd, en met jullie heb ik in verleden fijne discussies gehad. En heb ik ook faire discussies zien voeren, in Ajax topics van Ajax. Veel plezier op Stratumseind, en dan nog het besef dat ik straks nog richting Helmond ga rijden. ?????????Edit: Cuco10 natuurlijk ook, wie ik ben vergeten te noemen. Weet wel dat hij er ook in het rijtje hoort. ?????
 
MT87
 
12
5 mei 2024 om 14:11
Topper ben je. Bedankt!
 
cuco10
 
11
5 mei 2024 om 14:16
Dankjewel, sportieve reactie.
 
Feliix
 
7
5 mei 2024 om 14:24
Dankjewel, heel sportief! Ik heb vandaag niet de motivatie om een heel verhaal te typen haha
 
Aguerooo
 
7
5 mei 2024 om 14:28
Dankje topper, zoals altijd ontzettend sportief. Nagenoeg perfect inderdaad inclusief mooi aanvallend voetbal, heb echt genoten van PSV dit seizoen.
 
KiRoNi
 
5
5 mei 2024 om 14:41
Dank je Sulejmanii
 
Andres13
 
5
5 mei 2024 om 14:44
Bedankt kerel. Hopelijk hebben we volgend seizoen weer een mooie titelstrijd
 
Arnavut1
 
8
5 mei 2024 om 14:10
Hahaha, lekker man. Van harte medefans. PSV dit jaar de terechte kampioen. Heel het seizoen door gedomineerd en een doelsaldo waar je U tegen zegt. Boeruhhh
 
Adzevedo
 
13
5 mei 2024 om 14:10
Natuurlijk zijn de felicitaties al eerder gegeven, maar nogmaals proficiat aan alle PSV fans. Duidelijk de beste van Nederland en dat ook met attractief voetbal. Toch met lichte jaloezie naar zitten te kijken als ik Ajax weer eens zag prutsen. Maak er een mooi feestje van.
 
yamiown
 
4
5 mei 2024 om 14:16
Ajax is er binnenkort gewoon weer bij om te strijden voor de titel, daar twijfel ik niet aan. Denk dat we spannend jaar tegemoet gaan met PSV en Feyenoord die sleutelspelers (en coach) gaan verliezen en Ajax, Twente en AZ die gaan verbeteren.
 
EzioMessi
 
4
5 mei 2024 om 14:10
Gefeliciteerd Psv'ers, uiteraard dik verdiende titel en vier lekker feest vandaag op Bevrijdingsdag!
 
Dabor
 
6
5 mei 2024 om 14:11
Er stond geen maat op PSV dit seizoen. Meer dan terechte kampioen. Gefeliciteerd Psv'ers!
 
barcalover123
 
4
5 mei 2024 om 14:11
Kampioenen!! Wat eeen seizoen. Bosz bedankt!!
 
Mikeyduff
 
5
5 mei 2024 om 14:12
Gefeliciteerd aan alle PSV supporters! De verdiende kampioen! Hopen dat ze deze selectie grotendeels bij elkaar kunnen houden en nog kunnen versterken. Dan kan volgend seizoen een leuk CL seizoen voor jullie worden!
 
fcdc1
 
3
5 mei 2024 om 14:14
Gefeliciteerd Psvers dik verdiend, een uitstekend seizoen gedraaid.
 
wizzle_shizzle
 
3
5 mei 2024 om 14:15
Gefeliciteerd Psv’ers! Dik verdiend dit kampioenschap!!
 
Batouwe
 
8
5 mei 2024 om 14:15
Gefeliciteerd PSV, zeer verdiend! En zeker niet kampioen van de armoede anders wordt je niet op speeldag 32 kampioen en reik je tot de KO fase champions league!
 
Futures
 
3
5 mei 2024 om 14:16
Het zat er natuurlijk aan te komen, kom niet meer mis gaan. Maar wat was dit seizoen in de eredivisie toch saai qua spanning. Ajax dat naar de klote geholpen is door een arrogante Duitsers, met van der sar en van halst als medeplichtigen. Feyenoord was toch minder dat vorig seizoen. Bosz heeft dit psv sterk neergezet en ik weet zeker dat hij dat ook bij Ajax en Feyenoord had kunnen doen. Gefeliciteerd psv, hopelijk volgend jaar een andere kampioen.
 
KiRoNi
 
5
5 mei 2024 om 14:51
Feyenoord minder dan vorig seizoen? Feyenoord won vorig jaar de titel met 82 punten en staat nu al op 75 met nog drie wedstrijden te gaan. Het seizoen van PSV is gewoon exceptioneel, dat is toch niet zo moeilijk toe te geven. Nu al 87 punten en doelsaldo +88 voor PSV, PSV heeft alleen een helft in Dortmund achter de feiten aan gelopen, in de Eredivisie is PSV dit seizoen een klasse apart.
 
ForzaRomale
 
3
5 mei 2024 om 14:16
Heel terecht kampioen. Oppermachtig in de eredivisie.
 
AadHandgranaat
 
2
5 mei 2024 om 14:16
Zeer verdiend, gefeliciteerd! Ik had het idee dat het PSV-beleid wat te risicovol was, maar het heeft zich natuurlijk dubbel en dwars uitbetaald. Erg knap om zo snel de boel om te draaien na afgelopen jaar (hoewel dat ook niet heel erg slecht was)!
 
Achterman
 
3
5 mei 2024 om 14:20
Simply the best!
 
Kuyt007
 
3
5 mei 2024 om 14:20
…en dan nu officieel m’n felicitaties aan de PSV-ers! Gefeliciteerd!!!
 
Furkan-GS29
 
2
5 mei 2024 om 14:21
Lekker PSV!!!! DIK EN DIK VERDIEND.
 
Mattiaspsv
 
2
5 mei 2024 om 14:25
Héérlijk! Wat een seizoen zeg.
 
KiRoNi
 
7
5 mei 2024 om 14:30
Heerlijk, ik kan 6 jaar frustratie eindelijk weer een plekje geven. Met dank aan Peter "kamikaze-voetbal" Bosz want een team kneden en bij elkaar houden is al een kunst maar dan ook nog dominant en vaak goed en mooi voetbal spelen is de kers op de taart. Nu nog de beste seizoenprestatie verbreken, Ajax kwam in 1971-1972 tot (omgerekend) 93 punten en doelsaldo +84, PSV staat nu op 87 en +88 met nog twee wedstrijden te gaan. PSV supporters en ook alle voetballiefhebbers: Gefeliciteerd!
 
latjeron
 
1
5 mei 2024 om 14:34
Wat een geweldig seizoen en wat een terechte kampioen en eerlijk is eerlijk sparta maakte het vandaag niet gemakkelijk en dan zie je toch weer de klasse van ons psv. HOPPA KAMPIOENEN ????????????
 
Johan78
 
2
5 mei 2024 om 14:34
Altijd fijn als het dan eindelijk ook zover is. Gefeliciteerd PSV’ers! Wat een schitterend seizoen.
 
Davilla_7
 
7
5 mei 2024 om 14:36
Gefeliciteerd PSVers. Wat een verschil met de vorige titel, toen Zoet, Brenet, Isimat, Schwaab en Hendrix onomstreden basisspelers waren en het voetbal geregeld niet om aan te zien was. In de jaren met Bommel en RvN was het nog slechter. Onder Schmidt hebben we af en toe wel kunnen genieten maar was het nooit constant. Het spel dat PSV onder Bosz laat zien is van een ander kaliber en voor PSV-begrippen uniek. In voetbal gaat het snel en later zullen we met weemoed terugdenken aan dit PSV en in het bijzonder Luuk de Jong - by far de verpersoonlijking van dit PSV. Speler van het jaar en een van de grootste PSVers van deze eeuw
 
KeyboardHeld
 
5
5 mei 2024 om 14:42
Luuk mag wel een standbeeld krijgen
 
Kuyt007
 
3
5 mei 2024 om 15:09
Men heeft het over Veerman en tuurlijk met z’n assist op Luuk enorm belangrijk geweest! Maar de persoon De Jong een echte aanvoerder, een winnaar, een verlengstuk voor elke trainer! Wat ik waardeer is dat hij ook minder loopt te zeiken rond de scheids. Respect! De drie die eredivisie speler van het jaar mogen worden: De Jong, Veerman en Hancko (3 PSV-ers is zo eentonig :P)
 
ElMago
 
3
5 mei 2024 om 14:43
Gefeliciteerd PSV’ers. Dit seizoen veruit de beste dus mijn complimenten. Geniet er met z’n allen van vandaag.
 
FRSDS
 
5
5 mei 2024 om 14:43
Van harte PSV fans! Eerlijk is eerlijk, dit seizoen waren jullie de best, onnavolgbaar. Verdiend, nee.. MEER DAN VERDIEND kampioen! Nogmaals gefeliciteerd!
 
Zanazanyan
 
3
5 mei 2024 om 14:45
Gefeliciteerd PSV’ers! Terechte kampioen, met overmacht de beste dit seizoen. Geniet van de titel en het feest! ????
 
latjeron
 
2
5 mei 2024 om 14:49
Nu dest en tilman definitief overnemen en dan een paar gerichte aankopen doen dan staat er weer een mooi volgend seizoen te wachten
 
manu84
 
2
5 mei 2024 om 14:50
Gefeliciteerd psv, zullen nog wel domineren en kampioen worden de eerste jaren..
 
Rownaldo9
 
3
5 mei 2024 om 14:55
Gefeliciteerd PSV. Terrecht kampioen.
 
Ryan030
 
1
5 mei 2024 om 15:03
toch jammer dat zon slechte februari maand zon geweldig seizoen toch een klein smetje geeft.heel blij met onze 25ste en volgend jaar 26ste titel
 
brky55
 
1
5 mei 2024 om 15:19
1 team 1 team = 25 lste kampioenschap! Gefeliciteerd alle mede psv supporters