PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
Donderdag, 2 mei 2024 om 18:21

Sam Lammers is verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand april. De spits van FC Utrecht kende een absolute topmaand, waarin hij een prestigieus record wist te breken. De prijs voor Talent van de Maand april gaat naar PSV'er Johan Bakayoko, die voor de vierde maal met de award aan de haal gaat.

Lammers wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Rangers FC en zijn tijdelijke komst naar de Eredivisie is een schot in de roos gebleken voor alle partijen. Sinds zijn komst was Lammers al goed voor negen treffers en drie assists in vijftien duels.

In april slaagde hij erin om vijfmaal te scoren in de Eredivisie, wat samen met zijn drie treffers in maart goed was voor een record van zeven trefzekere duels op rij. Nooit eerder slaagde een speler van Utrecht erin dat te bewerkstelligen. Lammers krijgt zondag tegen Vitesse de kans het record verder aan te scherpen.

Lammers loste dertien doelpogingen in april. Van die schoten gingen er tien tussen de palen en de helft daarvan resulteerde dus in een treffer. Vorige maand werd hij bovendien tweemaal uitgeroepen tot KPN Man of the Match. Mede dankzij de productiviteit van Lammers is Utrecht opgeklommen naar plek zeven en is de club nog volop in de race voor een Europees ticket.

Bakayoko


Voor Bakayoko begint de uitverkiezing van beste talent van de Eredivisie inmiddels een beetje te wennen. De Belgische vleugelflitser van PSV won de prijs al voor de derde maal dit seizoen, en vierde keer in totaal. Bakayoko was in april goed voor vier treffers. Onder meer tegen Heerenveen maakte de Belg een fraaie treffer. Daarnaast leverde hij tegen AZ een assist.

Bakayoko is van alle spelers in de grote competities van Europa met minstens twintig goals en assists de op twee na jongste, weet Opta. Bakayoko (11 goals, 9 assists) hoeft alleen wereldsterren Jude Bellingham en Florian Wirtz voorrang te verlenen.

"Ze staan allemaal op een rijtje, naast mijn bed", doelt de lachende Bakayoko op zijn drie eerder gewonnen prijzen voor Talent van de Maand. "Ik kijk er soms wel naar en dan denk ik: deze maanden heb je het goed gedaan." Bakayoko is waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bezig in Eindhoven. De Rode Duivel wordt al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar de Premier League.

Overigens is PSV, dat officieus kampioen van Nederland is, prima vertegenwoordigd in het Elftal van de Maand. Liefst zeven spelers van de Eindhovenaren maken deel uit van het prestigieuze elftal. Naast Lammers en Bakayoko zijn ook onder meer Mio Backhaus van FC Volendam en Mathias Kjølø van FC Twente vertegenwoordigd.

Het Eredivisie Elftal van de Maand april: Mio Backhaus (FC Volendam); Mauro Júnior (PSV), Dávid Hancko (Feyenoord), Olivier Boscagli (PSV), Jordan Teze (PSV); Malik Tillman (PSV), Joey Veerman (PSV), Mathias Kjølø (FC Twente); Johan Bakayoko (PSV), Sam Lammers (FC Utrecht), Luuk de Jong (PSV).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
0
   
13:45
13:45
Terugkeer van Stefan de Vrij bij Feyenoord is 'totaal niet aan de orde'
36
   
13:15
13:15
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
68
   
13:00
13:00
Hoe vergaat het de talenten van Ajax die in 2018 de Eerste Divisie wonnen?
11
   
12:55
12:55
Spandoek komt Denzel Dumfries duur te staan: rechtsback moet boete betalen
39
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
f.c.kansloos
 
17
2 mei 2024 om 18:37
Bakayoko is ook de beste buitenspeler van Nederland op moment. Jammer dat hij waarschijnlijk na dit seizoen vertrekt want hij wordt vaak onderschat. Tuurlijk heeft hij verbeter punten maar hij speelt wel sterk ????
 
Pesso-PSV
 
5
2 mei 2024 om 18:40
Hopelijk nog een seizoen psv. Maar mocht hij vertrekken brengt dat veel geld op. Daar kan je ook weer iets goeds voor kopen.
 
f.c.kansloos
 
2
2 mei 2024 om 19:25
Ben ik het wel deels mee eens. Nadeel is dat je nooit weet wat je krijgt. Lozano en Lang zijn ook zekerheidjes, maar Lozano valt een beetje tegen en Lang is lang geblesseerd. Bakayoko word alleen maar beter. Maar zal geld maakt veel goed
 
Sirius
 
0
2 mei 2024 om 22:01
Niet per se mee eens. Absoluut de buitenspeler met de meeste potentie, maar je kunt je wel afvragen of andere buitenspelers niet minstens hetzelfde hadden gekund in dit PSV. Niet iedere buitenspeler heeft het geluk om in zo'n makkelijk draaiend elftal te mogen spelen. Ik denk namelijk dat Bakayoko niet zulke cijfers had gehaald bij het Ajax van het afgelopen seizoen. Bij PSV had hij al een best lange periode waarin hij weinig liet zien dit seizoen. Natuurlijk zal z'n leeftijd daar de oorzaak van zijn, maar de omstandigheden waren wel min of meer ideaal. Tenzij hij naar Frankrijk verkast, denk ik dat hij ergens op de bank eindigt als hij in de zomer al vertrekt.
 
Yoda
 
2
2 mei 2024 om 23:31
Eh Sirius, het statement: op dit moment is hij de beste buitenspeler van Nederland, wordt onderschat, heeft verbeterpunten en speelt sterk. Daar hoef je het niet mee eens te zijn, maar argumenten als dat hij zulke cijfers niet bij Ajax had gehaald, dat maakt toch niks uit? Hij zit bij psv en haalt prachtige statistieken, speelt zowat alle duels, heeft wat minder gespeeld en komt er bovenop. Wie vind je dan op dit moment de beste speler van Nederland? Wordt toch wel vaker iemand tot de beste speler van Nederland uitgeroepen, die op dat moment toevalligerwijs ook bij de bovenste teams zit. Op dit moment behoren De Jong en Pavlidis de beste spitsen van Nederland, of telt dat niet omdat ze het niet hebben laten zien bij mindere teams? En zelfs als hij compleet flopt nadat hij bij psv weg is gegaan, dan heeft dat toch nog steeds niks te maken met wat hij tot nu toe heeft getoond.
 
FCkorsou
 
1
2 mei 2024 om 23:31
Die mindere periode was volkomen logisch aangezien hij daadwerkelijk bijna alles heeft gespeeld. Naar mijn weten is hij 1x ziek geweest waardoor hij een wedstrijd heeft moeten missen. Toch best bijzonder in deze tijd, waar je de ene na de andere speler ziet uitvallen. Zeker voor zijn leeftijd kan je daarvoor alleen maar respect voor hebben.
 
Raadpleeg
 
1
2 mei 2024 om 23:48
Dat klopt, maar wel omdat Slot en Schip hun buitenspelers niet beter maken. Bosz heeft zoveel meer oog voor aanvallend talent.
 
Zinedane
 
8
2 mei 2024 om 19:34
Als je er voor de leuk nog even bij haalt dat Kjolo en Lammera allebei uit de jeugd van PSV komen en beiden 3 jaar geleden nog voor PSV speelde heb je gewoon 9 Psvers in je elftal van de maand naast wellicht de beste spelers van de eredivisie en het grootste keepers talent. Hoop dat een eredivisie club die Backhaus weet te strikken. Vind ik echt een leuk talent. Als PSV Drommel weet te verkopen zou ik hem graag als tweede keeper zien volgend seizoen.
 
Sirius
 
0
2 mei 2024 om 21:56
Maar dat is niet het geval. Kjolo begon pas beter te voetballen naarmate hij meer wedstrijden voor FC Twente ging spelen en ontwikkelt zich gestaag. Bij Lammers kun je al meer op het conto van PSV schrijven met betrekking tot het volwassen voetbal. Die was ook niet zozeer afgetest, maar besloot zelf te vertrekken. Daarnaast kun je je afvragen in hoeverre Kjolo uit eigen jeugd komt. Die is op 16-jarige leeftijd overgenomen en vertrok alweer op 20-jarige leeftijd.
 
Sirius
 
2
2 mei 2024 om 21:51
Toch wel erg vreemd. Je zou denken dat als Lammers dit nog kan in de Eredivisie, dat hij dit ook zou moeten kunnen bij Rangers. Weliswaar een grotere club met meer druk, maar het algemene niveau van die competitie is lager dan dat van de Eredivisie en door het dynamische spel daar is er ook wel ruimte om iets te creeeren. Wel is het fysieker, maar dat mag voor het type spits als Lammers geen groot verschil maken. Ik had sowieso meer van hem verwacht. Geen topspits of zo, maar ik had wel verwacht dat hij er wel iets van 12 zou kunnen maken in Italie. Toch komt het er niet echt uit tot nog toe en dan ga je je toch afvragen of de Eredivisie het niet gewoon veel te makkelijk maakt voor spitsen. Ik ben namelijk ook totaal niet onder de indruk van Pavlidis, maar die prijkt ook ergens bovenaan de topscorerslijst en da's niet eens een eendagsvlieg in de Eredivisie. Als je dan ook kijkt naar Giakoumakis en eerder jongens als Sol en noem ze allemaal maar op, moeten we ons misschien afvragen of jongens als Gimenez en Brobbey wel klaar zijn voor een eventueel volgende stap. Anderzijds; spelers als Haller, Weghorst en in mindere mate een Dallinga doen/deden het best aardig in hoger aangeschreven competities na de overstap.