Qatar debuteert met gelijkspel op Copa América na knappe comeback
Zondag, 16 juni 2019 om 22:58

Qatar heeft aan zijn eerste wedstrijd ooit op de Copa América een punt overgehouden. Tegen Paraguay kwam het land uit het Midden-Oosten knap terug van een 2-0 achterstand. Via doelpunten van Almoez Ali en Boualem Khoukhi speelde het effectieve Qatar uiteindelijk gelijk. Eerder won Colombia in Groep A met 0-2 van Argentinië.

Het was voor de Qatarese ploeg zijn debuut op de Copa América, waar de oliestaat samen met Japan behoort tot de gastlanden van deze editie. De eerste minuten van Qatar op de Copa zal het land echter snel willen vergeten, want al na vijf minuten maakte ex-Benfica-spits Oscar Cardozo vanaf elf meter de openingstreffer voor Paraguay, waar ex-AZ'er Celso Ortíz de hele wedstrijd speelde.

Kort na rust leek Cardozo de voorsprong van Paraguay te verdubbelen, maar het doelpunt werd op aanraden van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was het echter alsnog raak voor de Paraguayanen, nadat Derlis González met een prachtig afstandsschot doelman Saad Al Sheeb verschalkte.

Qatar gaf echter niet op en maakte met zijn eerste doelpoging in de tweede helft direct de aansluitingstreffer. Het was Almoez Ali die de bal van buiten het strafschopgebied prachtig de kruising in draaide. In de 77e minuut kwamen de Aziaten op gelijke hoogte, nadat Boualem Khoukhi een fraai uitgespeelde aanval afrondde: 2-2. Het waren de enige twee echte kansen van Qatar in het tweede bedrijf.

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Lee Kang-In
 
28
16 juni 2019 om 23:05
Zo efficient waren ze niet, hebben genoeg kansen gehad en verdiende meer dan een gelijkspel.
 
Filderstadt
 
51
16 juni 2019 om 23:08
Sorry hoor maar wat is dit nu weer. Selectief journalisme. Vertel je er ook bij dat Qatar 2x 1 op 1 kwam in de eerste helft?. Dat ze een leeg doel gemist hebben in de 1ste helft? Dat ze 70% balbezit hadden? Wat heb ik me verbaasd aan Qatar zeg. Goed voetbal met vleugjes tiki taka, durven individueel acties te maken en zijn fysiek erg sterk. Het is een wonder dat Qatar niet gewonnen heeft.
 
bochherief
 
12
16 juni 2019 om 23:12
ik vind het hartstikke leuk dat de copa gastlanden uitnodigt voor hun toernooi. zouden we ook moeten doen met het ek. brazilie en de winnaar van de africa cup uitnodigen bv om mee te doen.
 
Numero34
 
25
16 juni 2019 om 23:16
Waarom zou je dat moeten willen? Daar heb je een WK voor. Het lijkt mij wel een goed idee om een ander alternatief internationaal landentoernooi/competitie te implementeren in de periodes tussen WK’s en EK’s
 
bochherief
 
7
16 juni 2019 om 23:19
ja laten we nog meer wedstrijden inplannen in de agenda's. het is een leuke afwisseling en hoe mooi als een kampioen of grote land uit een ander continent als gast mee mag doen.
 
martijnr12
 
23
16 juni 2019 om 23:29
Mij lijkt beide initiatieven overbodig. De charme van het WK vind ik juist dat je het eens opneemt tegen andere landen, waar je normaal nooit tegen speelt. Het EK ie niet voor niets het EK. Wie is de beste van ons continent? Zou vrij raar zijn als dat ineens Brazilie wordt. Zo een land zou daar ook veel minder waarde aan hechten denk ik. Dat wordt voor hen een soort Nations League dan, terwijl het EK voor ons een absoluut hoogtepunt is, net zoals de Copa dat voor hen is. En een alternatief internationaal landentoernooi is er al. Dat is de Nations League. Een succes wat mij betreft. Daar zou je kunnen overwegen om bijvoorbeeld een Zuid Amerikaans of Afrikaans alternatief voor op te zetten. En dat de winnaar van Europa vervolgens in een KO toernooitje nog speelt om de absolute winst.
 
bochherief
 
6
16 juni 2019 om 23:41
zonder in een politieke discussie te willen komen, er doen ook landen mee aan ons ek die zich niet eens op het europese continent bevinden. persoonlijk lijkt het mij gaaf om de wereldkampioen (mits non-europees) of winnaaar van de copa of africa cup sporadisch te zien spelen op het ek. reken maar dat ze het serieus nemen, net zoals wij de copa serieus zullen nemen. de kans dat je een copa wint is kleiner dan het wk als non zuidamerikaans land namelijk, je wordt vaak niet eens uitgenodigd. zo'n toernooi op je palmares is geweldig.
 
Petouchi
 
2
17 juni 2019 om 08:12
Ooit al van de confederations cup gehoord?
 
kleinegeneraa7
 
1
17 juni 2019 om 10:19
Wat een kansloos idee is dat zeg. Het EK is het EK en dat moet je gewoon zo houden. Je hebt gelijk dat er landen meedoen die zich niet op het Europees continent bevinden, en dat vind ik net zo kansloos. Ik zou die landen per direct willen lozen.
 
Numero34
 
2
16 juni 2019 om 23:14
Weet iemand waarom Qatar meedoet aan de Copa?
 
bochherief
 
16
16 juni 2019 om 23:19
copa geeft 2 gastlanden een entree om mee te doen, de vorige editie was dat ook al zo. in denk dat qatar is gekozen in aanloop naar het aankomend wk.
 
Juventurin
 
14
16 juni 2019 om 23:33
Qatar en Japan werden toch gekozen omdat ze in de finale stonden van de Aziatische variant van de Copa?
 
bochherief
 
3
16 juni 2019 om 23:38
zou kunnen, wellicht heb je helemaal gelijk
 
Mike_Sanchez
 
6
16 juni 2019 om 23:42
Para was effectief qatar niet. Als Qatar effectief was geweest dan hadden ze dik gewonnen. Wat een mooi voetbal lieten ze zien zeg. Leuk om naar te kijken.
 
JaxieJuve
 
10
16 juni 2019 om 23:45
Wie zei dat Qatar geen voetbalcultuur heeft. Ze domineerde gewoon de wedstrijd en speelde Paraguay regelmatig zoek. Verdiende eigenlijk gewoon een overwinning en dat had ook gebeurd als die snelle spits van ze die bal goed had afgegeven. Ik kan je zeggen dat ik dit team met veel enthousiasme ga volgen. Ze leken ook soms een thuiswedstrijd te spelen. Paraguay kreeg gewoon een striemend fluitconcert te horen zodra ze aan de bal waren haha!
 
kleinegeneraa7
 
0
17 juni 2019 om 10:23
Aangezien jij oppert dat er wel een voetbalcultuur is, kan jij mij vast wel uitleggen waarom het elftal opeens zo goed draait? Dit land heeft nog nooit meegedaan op een WK, maar winnen wel de asia cup en net voordat het WK in eigen land voor de deur staat. Ik ben oprecht echt benieuwd hoe zij dat voor elkaar hebben gekregen, want lijkt mij niet dat daar echt jeugdopleidingen zijn? Althans niet 20 jaar geleden.
 
viMe
 
0
17 juni 2019 om 15:38
Volgens mij voetballen daar ook gewoon 23 geboren Brazilianen in dat team... ander paspoortje en klaar. Want pak hem beet de top 35 t/m 70 van Brazilië kan ook gewoon nog lekker ballen.
 
diegopeladona
 
0
17 juni 2019 om 20:37
1981 (38 jaar geleden). Finale World Youth Championship. Wel met 4-0 verloren van Duitsland. Maar in de halve finale Brazilie uitgeschakeld en in de kwartfinale Engeland. Toch landen die doordrenkt zijn met hun voetbalcultuur. En bij de Brazilianen kun je zeggen dat het ze op jeugd wk`s in die tijd niet aan talent ontbrak. Werd gehouden in Australie, dus niet omgekocht in eigen land ofzo. Verder was Qatar in die tijd nog niet het rijke land die spelers wist op te kopen. Dus gewoon eigen jeugd.Rijk voetbalgeachiedenis wil ik niet zeggen, maar je wekt ten onrechte dat hun succes alleen nu is gekomen, wat overigens niets mis mee zou zijn. Zuid Korea kon ook opeens goed voetballen, toen zij uet WK hadden georganiseerd. Toen vonden we het prachtig, met Guus als coach.