RAC1: Lot van Ronald Koeman is voor 99 procent zeker bezegeld
Maandag, 17 mei 2021 om 06:52

Barcelona neemt voor 99 procent zeker na dit seizoen afscheid van Ronald Koeman, zo weet RAC1 in de nacht van zondag op maandag te melden. De Nederlandse oefenmeester ligt de afgelopen tijd hevig onder vuur, nadat de Catalanen de titel uit het zicht zagen verdwijnen. Er is volgens de Catalaanse omroep nog een mogelijkheid dat Koeman aanblijft bij Barcelona: als men er niet in slaagt om een geschikte opvolger te vinden.

Voor het duel met Levante (3-3) kwamen de eerste berichten naar buiten over de vermeende interne twijfels over Koeman. Barcelona had op dat moment al in eigen huis verloren van Granada (1-2) en gelijkgespeeld tegen Atlético Madrid (0-0), maar was desondanks nog in de race om kampioen te worden. Door de remise in Valencia kon er definitief een streep door de titelaspiraties. Het veroveren van het kampioenschap had voor de twijfelende bestuursleden nog een aanleiding kunnen zijn om Koeman in het zadel te houden.

Barcelona leed zondagavond andermaal puntenverlies, toen er in eigen stadion met 1-2 verloren werd van Celta de Vigo. Het is volgens RAC1 inmiddels vrijwel zeker dat Koeman volgend seizoen niet aan het roer staat. De Nederlander werd aangesteld door diens voorganger Josep Maria Bartomeu en ondanks dat president Joan Laporta zich rond zijn verkiezing enkele maanden geleden positief uitliet over Koeman, is de huidige trainer niet zijn keuze. De aanpak van Koeman weegt naar verluidt zwaar mee in het naderende oordeel van Laporta.

Koeman en Laporta zaten vorige week tweeënhalf uur met elkaar om tafel. Laporta zou Koeman persoonlijk hebben willen spreken over de progressie in zijn elftal en wilde een reden weten waarom er op sleutelmomenten gefaald is. De president van Barcelona eiste bovendien uitleg over enkele tactische beslissingen en de situatie van bepaalde spelers, zowel die plotseling een vaste waarde zijn geworden als spelers op wie Koeman nauwelijks een beroep doet. De ontmoeting met Koeman stond voor Laporta overigens voornamelijk in het teken van 'informatie verzamelen', want er werd naar verluidt nog niet over volgend seizoen gesproken.

De keuze voor volgend seizoen lijkt dus al vast te staan, ondanks dat Koeman nog een contract heeft tot medio 2022. Laporta wilde koste wat het kost niet ingrijpen tijdens het lopende seizoen, dat nog één wedstrijd duurt: een uitwedstrijd tegen Eibar, die komende zondag op het programma staat. Het is dus volgens RAC1 voor 99 procent zeker dat dit de laatste wedstrijd van Koeman als trainer van Barcelona zal zijn, mits er geen geschikte opvolger kan worden gevonden. Eerder werden Francisco Javier García Pimienta, Erik ten Hag en Xavi Hernández genoemd als mogelijke opvolgers. Met laatstgenoemde zou er volgens ARA reeds onderhandeld worden.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
12
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (206)

 
Frankrijk Aard
 
250
17 mei 2021 om 06:56
Lachwekkend dit. Zo wordt het nooit meer wat met Barca.
 
dewaterdrager
 
106
17 mei 2021 om 07:42
Inderdaad. Dit Barcelona heeft ten opzichte van beide clubs uit Madrid gewoon het zwakste team. Komop zeg, Lenlet, Umtiti, Mingueza, Braithwate ??. Het niveau in voornamelijk de laatste linie is bedroevend niveau. Koeman heeft alles uit deze selectie geperst, met voornamelijk fantastische ontwikkelingen bij de jonge voetballers. Ik heb altijd veel sympathie gekend voor Barca, maar mocht Koeman moeten vetrekken, vind ik dat een belachelijke beslissing, door een stuurloze, chronisch zieke club.
 
665
 
97
17 mei 2021 om 08:23
Ik kan er niet wakker van liggen, voor hij begon wist Koeman in welke slangenkuil hij terecht zou komen. Dan moet hij achteraf niet verbaasd zijn, want het Barcelona wat Koeman kende van vroeger is het al lang niet meer.
 
XAJAcfa
 
36
17 mei 2021 om 09:12
Het probleem is dat Barca helemaal geen geld heeft om Koeman af te kopen. Dus hij blijft wel zitten. Ze kunnen dat geld beter in de verdediging investeren. Koeman moet wel van die defensieve manier van spelen af met 3 centrum verdedigers dat kan echt niet voor een club als Barcelona. Mocht overigens Barcalona uitgesloten worden van de Champions League door Uefa of een megaboete krijgen ivm Superleague deelname (onderzoek loopt) dan zijn ze gewoon Failliet. Ook Messi kan niet blijven is ook geen geld voor. Overigens zou Barca vanwege Fairplay al jaren uitgesloten moeten zijn. Ook Frenkie kan beter gaan door Corona al veel salaris ingeleverd en ze komen weer dit jaar als ze er slecht voor staan dus dan verdiend hij Ajax bedragen. Dit seizoen is de selectie al twee keer akkoord gegaan met 15 en 25% salaris verlaging en prijzen win je de komende jaren ook niet in Barcelona.
 
rayvg
 
67
17 mei 2021 om 09:16
Trieste club geworden dat Barca. Ik voorspel dat ze Koeman ontslaan, hun Xavi aan het roer zetten en dat ze volgend seizoen een drama seizoen hebben met veel onrust en champions league mislopen, dan kunnen de financiële probleem lekker nog groter worden en mogen ze een paar jaar lekker stil blijven. Of misschien hoop ik dit.
 
ElFaraonDCamas
 
32
17 mei 2021 om 09:28
Ik zou koeman ook ontslaan. Zou het wel mooi vinden, met ziin serie op videoland hehe. Verder weet ik niet of xavi de ballen/ het karakter heeft te komen. Hij wil het liefst instappen in een beter draaiend barca (echte clubliefde). Verreweg het zwakste team?? Kan denk dat het allemaal dicht bij elkaar ligt maar alle cules zeggen altijd dat messi de goat is dus dat spreekt elkaar dan een beetje tegen.
 
SpeedyAFC
 
7
17 mei 2021 om 13:45
Messi is tranfervrij deze zomer. Het is maar de vraag of hij volgend jaar nogmaals in een elftal wil spelen dat niet meedoet voor de grote prijzen.
 
PieterPrins773
 
5
17 mei 2021 om 13:46
Barcelona heeft inderdaad gewoon een bijzonder matig team, dat ik hooguit inschat op niveau psv -az. Aangezien er geen geld is zal dat nog wel even duren ook Het beste wat ze kunnen doen is een tussenjaar nemen. Stuk of 10 man opruimen en daar jeugd voor inpassen.
 
MillanO
 
0
24 mei 2021 om 23:24
Dus als ik het goed volg is jou redenatie dan dat Ajax op dezelfde hoogte staat als City, PSG of een Bayern? Je vergelijkt dit Barcelona met een PSV of AZ, waar natuurlijk Ajax boven staat. Ik denk dat je beter Ajax kan vergelijken met Barcelona op dit moment qua niveau.
 
Suc6Magnet
 
40
17 mei 2021 om 08:14
Tweede keer dat Koeman gepiepeld wordt in Spanje. Bij Valencia ook gebruikt om de rotte appels uit de selectie te verwijderen en te saneren en nu lijkt hetzelfde bij Barca te gebeuren (als dit al waar is natuurlijk)
 
adjx
 
13
17 mei 2021 om 11:10
Ondanks dat hij zal balen dat het bij 1 seizoen blijft kan hij natuurlijk wel een lekkere ontslagpremie verwachten. Lekker weg daar. Heeft het prima gedaan met deze selectie en alle onrust op de achtergrond. Als je dan zo opzij wordt gezet dan verdient de club je niet.
 
Japie_Krekel
 
119
17 mei 2021 om 08:40
Barcelona wat inmiddels is verworden tot de meest onsympathieke club ter wereld, gaat straks in de situatie komen van Arsenal, AC Milan en United een tijdje terug. Als Barca denkt dat de selectie van hetzelfde niveau is als Atletico en Real momenteel moeten ze echt langs de opticien. Barca wordt geleid door romantische en totaal onrealistische waanideeen die totaal niet matchen met de kwaliteit van de selectie. Ze hebben de illusie dat ze met dit povere materiaal weer Europa en Laliga kunnen domineren en dat je twee middenvelders van 60 kilogram (puig en Pedro) beiden in de basis kan zetten. Het is echt een lachwekkend zooitje daar en ze geloven daar nog in sprookjes
 
PuyolMessi
 
48
17 mei 2021 om 08:59
Dat Barça de meest onsympathieke club ter wereld is geworden is subjectieve lulkoek, laat me dat voorop stellen. Zo'n uitspraken voegen totaal niets toe. Overigens vind ik dat je vooral de selectie van Real geweldig overschat. Ook daar kampen ze met een serieus tekort aan kwaliteit om voor alle prijzen te kunnen meestrijden. Koeman heeft redelijk wat tactische steken laten vallen dit seizoen, maar hij verdient gewoon een extra seizoen om zich te bewijzen. Het klopt immers dat de selectie van Barcelona gewoon ondermaats is en er dringend kwaliteitsinjecties nodig zijn.
 
Japie_Krekel
 
48
17 mei 2021 om 09:18
toch zie je dat steeds meer mensen zich tegen Barca keren. dat super league verhaal, het onterechte ontslag van Valverde en nu waarschijnlijk Koeman en dat gedoe rond Suarez helpt niet mee aan een sympathieke uitstraling. Real heeft niet de selectie van weleer maar is imo wel beter als de selectie van Barca. Barca speelt met 4 jeugdspelers in de basis en zowat alle ervaren spelers zijn zwaar over de hill. natuurlijk zullen de resultaten dan wiselvallig zijn. ervaren spelers als Benzema en Modric bv maken op mij een veel betere indruk dan spelers als Pique en Busquets tegenwoordig
 
barcalover123
 
47
17 mei 2021 om 09:18
Japie, Vind je? Ik vind Feyenoord nou de meeste onsympathieke club ter wereld. Wat jij vind is geen feit dus zet het ook niet zo neer. Pedro speelt daarnaast al jaren niet meer bij Barca en niemand roept dat Puig basis moet spelen maar meer minuten verdient. Verder weet ik niet of je serieus bent maar de Barcafans verwachten juist helemaal niks met dit materiaal. Echt Japie wordt je nou niet moe van jezelf? Constant maar dingen zelf invullen en doen alsof het van de fans komt. Houd je lekker bezig met de topics van Feyenoord, volgens mij heb je daar wel meer kijk op dan over een club als Barca. Er komt echt alleen maar onzin uit.
 
barcalover123
 
17
17 mei 2021 om 09:26
@japie dit laat toch wel zien dat je Barca niet kijkt. Het zijn niet de jeugd spelers maar juist de ervaren spelers die het constant laten af weten. Lenglet heeft ons al 10 punten gekost (zonder te overdrijven) , Pique maakt de ene fout na de ander, Griezman laat het vaak af weten en Roberto wordt altijd makkelijk af getroefd. Ik ben het eens dat Koeman niet ontslagen mag worden maar om te doen dat het aan de jeugd spelers ligt is zo'n onzin.
 
Japie_Krekel
 
26
17 mei 2021 om 09:30
@barcalover123 ik ben een Feyenoord supporter maar ik vind Feyenoord idd ook onsympathiek tegenwoordig. de beleidsbepalers halen net als de beleidsbepalers bij Barca allemaal spelers die niet goed genoeg zijn en geven vervolgens de trainers de schuld dat de resultaten en/of het spel tegen vallen. de Barca supporters verwachten volgens jou niks met dit materiaal maar lopen nu wel te janken dat Koeman geen kampioen wordt en weg moet wezen. niet alle Barca supporters natuurlijk maar wel een heel groot deel. ze wilden meer spelers van Lamasia in de basis. dat doet Koeman vervolgens en je weet dat je dan wisselvallig presteert omdat jeugdspelers nog niet ervaren en grillig zijn en dan lopen ze ook weer te janken. het is nooit goed daar. jij bent misschien de positieve uitzondering maar kijk even naar de reacties van je mede suporters op dit forum. onder Valverde was het niet goed, onder Setien was het niet goed, onder Koeman is het weer niet goed. wanneer gaan ze eens beseffen dat de selectie gewoon niet goed genoeg is?
 
ElFaraonDCamas
 
22
17 mei 2021 om 09:31
Japie kijkt geen spaans voetbal. Vorige week zat hij te klagen dat barca niet ok was omdat koeman met grotendeels jeugdspelers moet spelen en nu komt hij aan dat het toch de ervaren spelers zijn.
 
Japie_Krekel
 
14
17 mei 2021 om 09:33
@barcalover123 ik zei net al dat de ervaren spelers van Barca zwaar over de hill zijn maar wat kan Koeman eraan doen dat hij geen betere opties voor handen heeft als die spelers en ze toch moet opstellen? had hij spelers kunnen kopen had hij die gasten heus wel vervangen maar dat geld is er niet en je kan moeilijk 11 jeugdspelers opstellen in de Europese top. 4 is eigenlijk al teveel en als Fati fit was waren dat er zelfs 5 geweest. niet zo vreemd dat je dan uiteindelijk geen kampioen wordt
 
Japie_Krekel
 
8
17 mei 2021 om 09:35
@elfaraondcamas ik zou maar even mij reacties terug lezen. het is een combinatie van beiden heb ik aangegeven. teveel jeugdspelers in de basis en teveel ervaren spelers die over de hill zijn
 
ViscaCatalunya
 
17
17 mei 2021 om 09:49
Valverde had al veel eerder ontslagen moeten worden na al die keren dat Barcelona faalde in de CL. Met Valverde hadden de nodige spelers de laan uit gestuurd moeten worden. Dat het probleem ook in de selectie zit daarin ben ik het met je eens. Laporta moet nu de puin van Bartomeu opruimen. Ik had liever ook nog Unicef op ons shirt gezien overigens maar zonder sponsor kunnrn we niet meer mee doen met de staatsclubs.
 
Japie_Krekel
 
13
17 mei 2021 om 09:55
ik vind juist dat hij het uitstekend deed in de CL met zijn povere materiaal. wat kan Valverde eraan doen dat Barca staat te slapen bij een corner van Liverpool en dat spelers daar individuele fouten liepen te maken in de achterhoede die je bij de F`jes nog niet ziet. Barca is al jaren volledig afhankelijk van Messi want de rest doet zelden iets bepalends of beslissends in het veld. als Messi zijn dag niet heeft verspeeld Barca vaak punten. een beetje hetzelfde verhaal als Berghuis bij Feyenoord maar in dit geval op Europees topniveau
 
cr7_arsenal
 
6
17 mei 2021 om 09:57
De selectie van Real is misschien op volle sterkte beter dan die van Barca, maar met al die blessures die ze het hele jaar hebben gehad is ie echt niet beter dan dr selectie van barca hoor. Het helpt natuurlijk ook niet mee als je redder in nood het steevast af laat weten in top wedstrijden.
 
barcalover123
 
4
17 mei 2021 om 10:02
@japie Valverde deed helemaal niks. Messi heeft dat seizoen in zijn eentje Barca naar de halve finale gebracht en uitgerekend de dag dat hij zijn dag niet heeft krijgen we een pak slaag van Liverpool. Messi speelde misschien wel een van zijn beste seizoenen in zijn carriere dat jaar. De reden dat Valverde de laan uit is gestuurd was omdat het spel niet om aan te zien is, Speelde een 442 met een Vidal en Roberto op de flanken. En omdat hij de ploeg op het moment dat het er om ging niet klaar heeft staan. Iedereen was gesloopt omdat hij constant aan dezelfde spelers vast hield. Sorry hoor misschien kan dat bij Bilbao maar wij Barcafans willen leuk voetbal zien. Kom niet met gezeur dat door materiaal komt want Koeman kan over het al gemeen deze ploeg wel leuk voetbal laten spelen.
 
Japie_Krekel
 
7
17 mei 2021 om 10:08
Koeman speelde leuker voetbal maar was met deze matige achterhoede daarom ook erg kwetsbaar. dan gaan mensen klagen dat de resultaten niet goed genoeg zijn. Valverde speelde minder leuk voetbal maar haalde wel uitstekende resultaten. dat was ook weer niet goed. bij Barca willen ze goed spel en goede resultaten daaraan gekoppeld maar dat is gewoon niet realitisch met dit materiaal dus zal Xavi volgend jaar weer hetzelfde ervaren. die kan straks na een jaar ook weer zijn koffers kunnen pakken waarschijnlijk want de torenhoge verwachtingen bij Barca matchen totaal niet met de kwaliteit van de selectie
 
Medellin
 
25
17 mei 2021 om 10:13
@barcalover Waarom voel je je zo aangesproken omdat Japie zegt dat Barca niet meer sympthiek is? Het klopt namelijk, dat er dan zo dom gereageerd wordt met ''wat jij vind is geen feit dus zet het ook niet zo neer.'' Bijna iedereen in de wereld was fan van Barcelona rond 2010-2013, daar hadden ze veel profijt van. Wat ze nu de laatste jaren hebben gedaan en laten zien, daardoor verdwijnt die sympathie. En dit gaat niet alleen over het soort voetbal en de resultaten, maar hoe ze bepaalde zaken hebben aangepakt. Dus wat Japie zegt klopt, en dat zie je ook online.
 
ViscaCatalunya
 
8
17 mei 2021 om 10:15
Valverde had nog een fantastisch team met veel spelers die nog in hun prime waren.
 
ViscaCatalunya
 
3
17 mei 2021 om 10:18
In de succesvolle periode waren er ook juist fans van andere clubs die het niet zo op de club hadden. Niemand is gebaat overigens bij het mismanagement van Bartomeu. Na de winst van de dames denk ik dat we weer wat fans hebben gewonnen. De club wordt zo universeler. In de andere takken zijn er ook hele goede dames teams geweest.
 
Japie_Krekel
 
2
17 mei 2021 om 10:25
wat vrouwelijke fans misschien. of misschien ben ik de uitzondering maar ik kan echt niet lang naar vrouwenvoetbal kijken. ik zou het mooi vinden als dat zich straks steeds verder ontwikkeld maar vooralsnog zie ik in de KKD teams die van een veel hoger niveau zijn als het wereldwijde vrouwenvoetbal
 
Japie_Krekel
 
6
17 mei 2021 om 10:28
@medelin ik snap de verontwaardiging ook niet. ik was altijd een groot Barca fan in de tijden van Cruyff, Rijkaard etc. toen was Barca de voorbeeld club in Europa. goed beleid, prachtig voetbal, het inpassen van eigen jeugd. tegenwoordig is daar weinig meer van over. de beleidsbepalers zitten met hun hoofd nog vast in dat tijdperk maar zijn inmiddels ingehaald door de realiteit en ze laten hun oren teveel hangen naar zwaar onrealistische eisen van hun supporters wat nu Koeman weer de kop kost
 
ViscaCatalunya
 
9
17 mei 2021 om 10:34
Je moet je echt eens in de geschiedenis van Barcelona verdiepen. Het is al decennia lang een slangenkuil. Chaos en instabiliteit aangejaagd door de pers zit in het DNA van de club.
 
darryldimmadon
 
3
17 mei 2021 om 11:46
Staatssteun clubs waar barca ook onder valt?
 
salaaf
 
1
17 mei 2021 om 12:02
Ik zeg het je heel eerlijk. Valverde had na het dillemma in rome al ontslagen moeten worden. In plaats daarvan gaven ze hem nog een keer 1,5 jaar.
 
Japie_Krekel
 
2
17 mei 2021 om 12:26
tegen zo een zeperd loopt iedereen wel eens aan. Guardiola werd toch ook niet direct ontslagen bij City toen hij eruit vloog tegen Olympique Lyon, destijds de nummer 7 van Frankrijk? daarvoor gebeurde trouwens ook nog hetzelfde tegen AS Monaco en de Spurs. ik noem hem in dit geval omdat jij dat een geweldige coach vind en zelfs hem kan dit dus blijkbaar overkomen met nog veel beter materiaal dan het Barca van Valverde destijds
 
salaaf
 
2
17 mei 2021 om 13:02
Dat is een historische zeperd. Een 4-1 zegen mag je nooit weggeven. Al helemaal niet tegen een team dat minder is. Valverde had gelijk na dat seizoen weg moeten gaan.
 
OnlyTheTruth
 
1
17 mei 2021 om 13:50
Geen schande om van een mede Europese subtopper team te verliezen
 
ElFaraonDCamas
 
1
17 mei 2021 om 23:28
die 3-0 thuis tegen Liverpool was ook geflatteerd verdiende liverpool ook meer
 
khalid3073wx
 
217
17 mei 2021 om 06:58
Alle Barca fans kunnen wel janken, maar Koeman heeft het wel goed gedaan. Onddanks bestuurlijke chaos en niet spelers krijgen die je wilt rust in de tent houden. Heeft het spel verbeterd en Messie overtuigd. Na 1 seizoen weg sturen is onzin, daarnaast heeft Koeman de Copa gewonnen en verbeteringen in het spel aangebracht.
 
beckhamie
 
17
17 mei 2021 om 07:24
Dat zijn uw woorden maar alle analisten waren enthousiast van het spel dat barca bracht een moment. Dan kwam er dd realiteit dat Koeman nooit een grote club heeft getraind en er waren analisten dat zeiden omdat hij gewoon een Nederlander is van de Ajax school. Maar geen succes trainer. Van zijn wel dat hij alle top matchen heeft verloren. Neemt hier en daar zeer vreemde beslissingen. Op een bepaald moment was het in de lucht geschreven dat hij niks te doen had in barca. In Nederland merk il dat we hem verdedigen. Ma geloof mij als je de sport analisten neemt van hier in Europa is Koeman matig!
 
Donkers
 
20
17 mei 2021 om 08:22
Ben ik het helemaal mee eens. Niemand had aan het begin van het seizoen gedacht dat Barcelona zolang zou mee strijden met het kampioenschap en nu ze het niet gehaald hebben moet Koeman ontslagen worden. Hij heeft inderdaad Messi overtuigd en het spel verbeterd, ik zou Koeman ook de tijd gunnen om het weer op te pakken.
 
MrKrillin
 
12
17 mei 2021 om 10:09
@khalid "na 1 seizoen weg sturen is onzin" Hoezo is dit onzin? Koeman wist toch dat hij aangetrokken was door een voorzitter die zwaar maar dan ook zwaar onder vuur lag. Dat de kans groot is dat als een nieuwe gekozen wordt die zijn eigen poppetjes wil zetten om nieuw beleid uit te voeren. Koeman speelt een systeem dat totaal niet past bij Barca. Koeman gaat straks vooral fysiek sterke spelers halen en gaat het spel helemaal veranderen van Barca. Technische jongens gaan amper kansen krijgen. Met het beetje geld wat er is, koos hij voor onnodige aankoop Dest, die (nog) niet het niveau heeft van Barca. Nu wil hij Depay halen (onnodig) en een Wijnaldum. Het was echt Koeman zelf die wekenlang gek aan het doen is. Ruzie maken met iedereen. Schuld lag overal. Arrogant zijn. Je wilt toch geen Mourinho praktijken en de club nog meer onsympathiek maken. Laporta heeft een bepaalde visie. Wil gewoon op sleutelpositiies zoals TD, trainer en hoofd opleidingen zijn eigen mensen. Met zijn team opruimen en bouwen. Met een Xavi bijv zal er ook meer geduld komen van de fans en media. Hoe je het wendt of keert met gedrag van Koeman krijg je geen rust in de tent.
 
Piranha
 
2
17 mei 2021 om 11:17
Dat kan je wel zeggen maar de resultaten liegen niet. De selectie is echt wel vergelijkbaar met die van Real, en beter als die van Atletico. OK, je moet iets opnieuw opbouwen maar in de top krijg je niet veel tijd. Ze hebben het de laatste maand gewoon helemaal weggeven. Het klopt dat de Primera Division geen Eredivisie is en er zware potjes tussenzitten maar ze hadden gewoon kampioen kunnen worden en dus de dubbel pakken. Het commentaar van RAC zal wel waarheid zijn, het enige en zeer duidelijke obstakel is natuurlijk, wie moet hem opvolgen? Zullen ze Bielsa gaan proberen? Kan me niet zo 1,2,3 bedenken wat ze anders in gedachten hebben want Xavi zal zich nog niet rijp voelen en ongemakkelijk om Ronald eraf te duwen.
 
OnlyTheTruth
 
0
17 mei 2021 om 13:52
Koeman past indd heel goed bij een subtoppertje als Barca, de verwachtingen zijn gewoon onrealistisch. De doelstelling vanaf nu moet zijn top 4 behalen dan is het een geslaagd seizoen en over 2 jaar wanneer Messi gaat dan de doelstelling bijstellen naar Europa League plekken behalen dus top 6 eindigen, is wel mooi zo
 
lolo24
 
65
17 mei 2021 om 06:58
Schandalig zeg. Moeten blij zijn dat ze na zon start uberhaupt hebben mee kunnen doen om de titel.
 
Medellin
 
15
17 mei 2021 om 10:16
Ik herinner mij x weken terug nog positieve opmerkingen van al die Barca fanboys en nu opeens moet Koeman weg en is ''het spel is al maandenlang niet om aan te zien en er wordt geen progressie meer geboekt'' en alle andere excuses. Dat hij uberhaupt mee doet voor de titel tot de laatste wedstrijden is al knap genoeg. Maar de verwachtingen worden weer te hoog gelegd. Deze werden zelfs mid seizoen aangepast, onterecht. Op het begin van het seizoen was het ''we zien wel, overgangsfase, doorselecteren'' en opeens doen ze nog mee en dan is het ''alles of niets, we moeten de titel hebben''. Lukt het niet, dan mag je weg Koeman. Om van te kotsen hoe hypocriet mensen hier reageren.
 
ajaxwatcher11
 
27
17 mei 2021 om 06:58
Wel mooi, paar weken terug was ie nog zo goeie trainer. Heeft ie mooi snel bekeken dus
 
salaaf
 
1
17 mei 2021 om 12:07
Heeft maar 1 wedtrijd van de laatste 5 gewonnen. Watskeburt
 
De Toekomst
 
122
17 mei 2021 om 07:04
Dus Koeman mocht een jaartje al hun troep opruimen en wordt daarna afgedankt? Koeman heeft nooit rustig kunnen werken, omdat er de ene na de andere enorme rel was buiten het veld. Als ik dit zo lees, hoop ik dat die Super League doorgaat. Laat Barcelona daar maar lekker wegrotten.
 
LW88
 
28
17 mei 2021 om 07:44
Dit is toch geen verrassing? Hij werd aangesteld door de president die met pek en veren camp nou is uitgejaagd. Vanaf de eerste dag was dit al gedoemd om te mislukken. Op de dag van zijn aanstelling wist je al dat Koeman uiteindelijk kind van de rekening zou worden. Gewoon een hele domme keuze geweest om er heen te gaan.
 
ElFaraonDCamas
 
11
17 mei 2021 om 09:33
Dit wist hij zelf toch ook? Daarnij komt kijken dat koeman gewoon niet zo’n goede coach is!
 
SAS32
 
25
17 mei 2021 om 07:10
Koeman begon slecht, had daarna een goede reeks en sloop langzaam richting de top. En op het eind verdween de titel in het zicht van de haven. Koeman ontslaan is gewoon wanbeleid. Heeft met de spelers die hij had het maximale eruit gehaald. Er telt maar één ding in Barcelona en dat is de titel.
 
Ryjuu
 
11
17 mei 2021 om 07:12
Tja werd vooraf wel duidelijk. Koeman zou onder het nieuwe bestuur het onmogelijke moeten presteren om aan te kunnen blijven. Dat is hem niet gelukt. En als je vervolgens ziet dat concurent Atletico er waarschijnlijk met de titel vandoor gaat door toedoen van Suarez, die Koeman hoogstpersoonlijk zelf via een telefoontje heeft afgeserveerd, is dat des te pijnlijker.
 
De Toekomst
 
71
17 mei 2021 om 07:16
En van wie moest Koeman dat telefoontje maken? Koeman werd onder druk gezet om enkele dure spelers eruit te werken. Het geld was op en ergens moest er gesneden worden. In een andere situatie had Koeman natuurlijk altijd Suarez gehouden.
 
Arnout108
 
39
17 mei 2021 om 07:12
Wat een kansloos beleid. Koeman is geen wondertrainer maar hij heeft wel van een bij elkaar geraapt zooitje een redelijk functionerend team weten te maken. Als Barcelona hem nu wegdoet kunnen ze komend seizoen weer opnieuw beginnen met het bouwen aan een team. Wat als ze dan weer geen kampioen worden, moet die trainer dan ook weer weg? Met dit beleid gaat het nooit meer wat worden, soms moet je iets gewoon even de tijd geven.
 
Lierse1997
 
45
17 mei 2021 om 08:19
En door een middelmatige trainer coach t laten blijven wel? Want dat is de crux. Ja oké Koeman is een Nederlander, maar hij is gewoon niet goed genoeg.
 
Japie_Krekel
 
23
17 mei 2021 om 08:45
Ik denk eerder dat de Barcelona selectie niet goed genoeg is en Koeman wel. Als ze daar serieus denken dat de selectie momenteel van hetzelfde niveau is als Atletico en Real dan snappen ze er daar heel weinig van. Maar ze zijn hardleers en zitten vast in romantische waanideeën dus volgend jaar zal Xavi ook wel weer ontslagen worden
 
meneerja
 
14
17 mei 2021 om 08:47
Wie is dan wel goed genoeg? Als 3 trainers inmiddels het hebben geprobeerd om met dit spelersmateriaal er iets van te maken, en allemaal ‘falen’ ze. Misschien moet het bestuur gewoon eens concluderen dat de selectie niet om de prijzen kan spelen. Je kunt hier nu elke trainer neer gaan zetten, de kans dat die trainer kampioen wordt en/of de champions league wint is 0% kan ik jou vertellen. Dus dan kunnen ze het jaar erna weer mooi een nieuwe trainer uitzoeken
 
Lierse1997
 
29
17 mei 2021 om 08:50
Ach ja als je blijft roepen dat Atletico en Real Madrid (zeker rekening houdende met de blessures) een betere selectie hebben dan beginnen sommigen je na een tijdje misschien te geloven. Maar dat betekent nog niet dat het ook echt zo zal zijn.
 
Lierse1997
 
8
17 mei 2021 om 09:05
@Meneerja, uiteraard moeten ze hem alleen vervangen door iemand die beter is, dus als ze hierna Xavi voor de groep zetten dan is het belachelijk. Maar dat maakt Koeman nog niet opeens een goede coach. Met dit team kan je 100% voor de titel spelen. 0% voor de champions league, maar datzelfde geldt ook voor het huidige Atletico en Real Madrid.
 
Japie_Krekel
 
2
17 mei 2021 om 09:11
@lierse1997 bij Atletico en Real hoeven ze niet heel een seizoen met 4 jeugdspelers in de basis te spelen wat helemaal niet kan in de Europese top. die hebben ook geen Braitwaithe in de selectie en hun ervaren spelers zijn niet allemaal over de hill dus ik vind die teams zeker beter ja
 
MSN10
 
9
17 mei 2021 om 09:12
Ik ben het hier totaal niet met je eens. Om te beginnen, Barcelona deed het sinds 2021 geweldig en niemand maar dan ook niemand had wat te klagen. Barcelona had letterlijk alles in eigen hand en tegen Granada is het mis gegaan en vanaf dat moment waren ze mentaal gekraakt. Die wedstrijd voelen ze tot de dag van vandaag. Ik zelf voel hem vandaag nog steeds en dat meen ik dus laat staan zij. Ik weet zeker dat ze kampioen waren geweest/geworden als die wedstrijd gewoon gewonnen was. Atletico heeft inderdaad een veel betere selectie maar Real Madrid met alle respect ben ik niet met je eens. Ik vind Barcelona en Real Madrid niet veel van mekaar verschillen. Real Madrid heeft 2x gewonnen van barca maar dat zegt niet gelijk dat ze een betere selectie hebben. Het is jammer echt jammer want zoals ik aangaf tegen Granada is het mis gegaan.
 
Lierse1997
 
23
17 mei 2021 om 09:15
Ben je daar weer met je jeugdspelers ja. Nee real heeft Mariano Diaz als tweede spits, dat is pas geweldig. En de topschutter na Benzema van Real Madrid is verdedigende middenvelder Casemiro met godbetert zes goals. Dus alle andere spelers hebben minder dan zes goals gemaakt in La Liga. Maar nee Real had een geweldig team hoor...
 
Japie_Krekel
 
7
17 mei 2021 om 09:22
@msn10 ervaren spelers als Modric en Benzema vind ik toch veel meer indruk maken als een Pique en Busquets. Militao en Ramos vind ik beter dan een Lenglet en Umtiti. Valverde vind ik verder in zijn ontwikkeling dan Pedri die weliswaar enorm talentvol is maar die nog ervaring moet opdoen. de enige speler van Barca die in de basis zou staan bij Real is waarschijnlijk Messi. heel misschien Frenkie nog wat ik niet met zekerheid durf te zeggen maar daar houdt het ook meteen op
 
Japie_Krekel
 
6
17 mei 2021 om 09:24
@lierse1997 als je niet ziet dat een Modric bv veel meer indruk maakt als een Busquets dan vraag ik me af welke wedstrijden jij hebt zitten kijken. leuk dat Mariano de tweede spits is maar de enige spits die Barca heeft is Braithwaite. die hoort bij een FC Utrecht ofzo te spelen
 
barcalover123
 
12
17 mei 2021 om 09:30
Modric en Busquets spelen allebei een geweldig seizoen Japie en je kan echt niet zeggen dat Modric en beter seizoen draait dan Busquets.. Door dit soort opmerkingen twijfel ik echt of jij wel Barca kijkt. Busquets is na Messi de beste aan de kant van Barca, speelt weer gewoon op zijn oude niveau.
 
Japie_Krekel
 
4
17 mei 2021 om 09:38
ik vind Modric een beter seizoen draaien maar dan verschillen we daarover van mening. Busquets valt misschien minder snel door de mand als de andere spelers in dit matige elftal maar ik vind het niet meer de speler van weleer
 
ElFaraonDCamas
 
12
17 mei 2021 om 09:40
Frenkie zou bij madrid niet in de basis staan maar dat ter zijde. Ook het gelul over dat barca met jeugdspelers moet spelen en madrid niet is grote onzin en het blijkt maar weer eens wat voor lulkoek japie uitkraamt. Koeman heeft bijna alle “grote” wedstrijden verloren, de speelstijl veranderd naar 5-3-2, zeikt altijd om alles en op alles. Leek even dat hij het weer op de rails had tot dat er weer een grote wedstrijd kwam
 
Lierse1997
 
13
17 mei 2021 om 09:40
De enige die Barcelona heeft is Braithwaite? Daarom dat hij altijd op de bank zit zeker? Ze hebben nog steeds Messi en Griezmann rondlopen voorin. En zoals @barcalover aangeeft, speelt Busquets gewoon een uitstekend seizoen na de aanpassing van Koeman (want voordien liet hij hem verdrinken op het middenveld).
 
De beer van de
 
5
17 mei 2021 om 09:45
Courtois heeft voor Real ook aardig wat punten gepakt. Niet te onderschatten wat een spits en een keeper in topvorm kunnen betekenen voor een club,
 
ViscaCatalunya
 
10
17 mei 2021 om 09:46
Het grappige is dat Fati net zoveel goals maakte in een paar wedstrijden als Hazard, Vini and Rodrygo bij elkaar. Dat zegt veel over de kwaliteit van de aanval van Madrid. Waar Dembele overigens goed zou passen. Bij Madrid krijg je wat meer ruimte omdat ze wat terughoudender spelen.
 
Lierse1997
 
10
17 mei 2021 om 09:50
Ter stegen speelt inderdaad een matig seizoen en dat is een tegenvaller. Maar dat neemt toch niet weg dat het een topper is? Courtois heeft ook een minder jaartje gehad. Het grootste probleem is dat Koeman de defensie nooit op orde heeft gekregen en dat valt hem wel degelijk te verwijten. Want Zidane laat een defensie met Nacho, Lucas Vasquez en Militao gewoon heel netjes draaien.
 
Japie_Krekel
 
1
17 mei 2021 om 09:58
@lierse1997 ze hebben met Griezmann idd een schaduwspits/rechtsbuiten in de spits lopen ja en dan vinden ze het raar dat hij matig presteert. Messi is idd een klasse apart maar Barca is ook volledig afhankelijk van Messi want de rest doet zelden iets belissends in het veld en dat was ook al het geval onder Valverde en Setien wat genoeg zegt
 
barcalover123
 
7
17 mei 2021 om 09:59
''busquets valt misschien minder snel door de mand als de andere spelers in dit matige elftal maar ik vind het niet meer de speler van weleer'' Whutt hahah?? Busquets behoort dit seizoen gewoon de top 3 beste cvm in Europa, heeft echt een uitstekend seizoen gedraaid. Maar volgens jou valt hij misschien niet door de mand.. Doe je hem echt te kort.
 
Lierse1997
 
15
17 mei 2021 om 10:04
En Real Madrid hangt volledig af van Benzema (nog veel harder dan Barcelona eigenlijk van Messi als je naar de goals kijkt), wat is dan het verschil?
 
Japie_Krekel
 
1
17 mei 2021 om 10:05
misschien doe ik hem wel iets te kort maar ik was gewoon meer onder de indruk van Modric dan van Busquets dit seizoen. natuurlijk kan dat ook komen omdat Modric betere spelers om hem heen heeft lopen dan Busquets. dat kan zeker mee spelen
 
Japie_Krekel
 
1
17 mei 2021 om 10:12
@lierse1997 met Modric, Casemiro en Kroos heb je veel meer kwaliteit op je middenveld. de achterhoede is beter bij Real en de keeper is ook beter. dat maakt natuurlijk wel een verschil. Barca heeft een leuk elftal in potentie maar die jonkies zullen eerst een paar jaar ervaring moeten opdoen voordat je kan gaan oogsten. Real heeft op dit moment nog steeds het betere elftal
 
diegopeladona
 
3
17 mei 2021 om 10:27
Ik deel de mening niet dat Koeman een middelmatige coach is. Hij heeft met deze selectie boven haar kunnen gepresteerd. Continue rust en instabiliteit, ontevreden spelers, spelers die jaren niet presteren die je aan de praat moet krijgen, selectie die op minstens 5 posities kwaliteit tekort komt. Hij heeft het met wat plakbandwerk dit jaar proberen te overleven. Met de selectie hoop geschilderd, zijn salaris deels ingeleverd, om volgend jaar mogelijk met wat aanvullingen (ja, want Depay, Garcia en Wijnaldum wilde hij vorig jaar aan zijn selectie toevoegen), meer stootkracht te hebben. Verder heeft hij zijn grootste talent voorin ook begin van het seizoen verloren. En heeft die ook niets gehad aan spelers als Pique Coutinho en Pjanic. De selectie is een groot gebakken lucht. Griez en Dembele presteren bovendien nu op hun best, half niet wat van hen werd verwacht/verlangd. Vind dat hij geen echte kans heeft gehad. En ook nog niet eens een westrijd in een volle Camp Nou kunnen trainen. Wat zal dit een pijnlijke afscheid zijn. Hij heeft alles gegeven en heeft zich heel nederig opgesteld tov bestuur, maar mocht zijn contract niet worden verlengd, dan wordt hij hier op een hele lelijke manier afgedankt. Persoonlijk kan ik mij voorstellen dat Messi het nu een keer welletjes vindt.
 
Lierse1997
 
3
17 mei 2021 om 10:29
Het middenveld heeft wel meer kwaliteit ja. Maar die waren heel het jaar zowat met 3 omdat Valverde er de helft van de tijd uit lag. En die defensie is kwalitatief niet beter dan die van Barcelona. Koeman slaagt er in tegenstelling tot Zidane gewoon niet in die jongens te laten presteren. En daar gaat het dan ook fout bij Koeman.
 
De beer van de
 
2
17 mei 2021 om 10:44
Klopt het is inderdaad wel eens andersom geweest. Als ik puur naar dit jaar kijk is het verschil in puntenpakken tussen Courtois en Ter stegen in het voordeel van Courtois mild gezegd natuurlijk. Dit Jaar heeft Courtois Zidane behoorlijk op de been gehouden. Zonder Courtois had Madrid mischien ook geen 2e gestaan.
 
Japie_Krekel
 
4
17 mei 2021 om 10:54
@lierse1997 dus jij vind een verdediging met o.a. Militao, Varane, Ramos, Nacho etc. niet beter dan een verdediging met o.a. Lenglet, Pique, Umtiti en Mingueza? de Real defensie kan misschien beter maar ik vind die Barca defensie echt belabberd en dan halen ze voor volgend seizoen een Garcia erbij die ik zelfs nog slechter vind dan Lenglet
 
Lierse1997
 
2
17 mei 2021 om 11:20
Als het grootste deel van het jaar Nacho en Vázquez onderdeel uitmaken van die defensie dan vind ik die niet beter nee. Intrinsiek trouwens want Nacho en Vázquez hebben een meer dan uitstekend seizoen gedraaid, maar dat is dan ook een kenmerk van een goede trainer. Mindere spelers wat beter landen renderen.
 
Japie_Krekel
 
0
17 mei 2021 om 11:30
of het is gewoon minder fataal als je een elftal hebt wat in balans is en waar je niet elke wedstrijd 4 jeugdspelers zonder ervaring moet opstellen. hoe goed je ook bent, geen coach ter wereld veranderd stront in suiker
 
Lierse1997
 
2
17 mei 2021 om 11:36
Is het niet de taak van de coach een elftal in balans te brengen?
 
Japie_Krekel
 
0
17 mei 2021 om 11:52
in eerste instantie van degene die de spelers koopt natuurlijk. mis je de juiste spelers voor bepaalde posities dan ga je er ook geen balans meer in krijgen. het is al van de zotte dat je met een schaduwspits (griezmann) in de spits moet spelen terwijl dat een van de meest cruciale posities is in een elftal. daar kom je misschien mee weg als je de kwaliteit van een City hebt ofzo maar die kwaliteit heeft Barca niet en dan gaan dat soort dingen invloed hebben op de resultaten. dat je met 4 jeugdspelers moet spelen kan al helemaal niet op Europees topniveau. dan is de balans ver te zoeken in zo een selectie
 
real8madrid
 
1
17 mei 2021 om 12:08
Japie, dat is het kortzichtige en gekke aan heel het verhaal. Vraag 4 maanden geleden wie de betere defensie heeft en men zegt geheid Barca. Op dat moment doen Mingueza en Araujo het fantastisch, heeft Lenglet nog niet zoveel fouten gemaakt en kijkt niemand om naar Nacho en Militao. Zeker die laatste heeft in de anderhalf jaar daarvoor geen deftige pot gespeeld omdat hij nooit langer dan 30 minuten aan een stuk de kans kreeg. Ondertussen heeft Zidane Nacho en Militao noodgedwongen de kans gegeven en goed laten renderen en is het plots het betere duo... Als speler A beter presteert dan speler B en we gaan het altijd op de kwaliteit van de spelers steken dan kunnen we nooit een oordeel vellen over de kwaliteit van de coach. Koeman had met dit Madrid veel minder punten gepakt dan Zidane heeft gedaan. Daar ben ik heilig van overtuigd. Zelfs al zou je gelijk hebben dat Madrid meer kwaliteit heeft dan Barca op papier (waar ik het niet mee eens ben) dan gaat die vlieger niet op voor dit seizoen gezien alle blessures.
 
Lierse1997
 
1
17 mei 2021 om 12:27
La Liga is dit seizoen geen Europees topniveau. Geen enkele van de teams die nu voor de titel speelt hoort bij de 5 beste clubs van de wereld qua team momenteel.
 
Japie_Krekel
 
0
17 mei 2021 om 12:32
Zidane is waarschijnlijk de beste coach ter wereld als je ziet wat hij tot nu toe in zijn carriere aan grote prijzen heeft gepakt. een coach van dat kaliber gaat niet naar een club als Barca waar hij niet eens spelers kan kopen, daarom kan Barca coaches als Guardiola, Klopp etc. vergeten. dan kom je in de categorie daaronder uit en bij coaches als Koeman en die zal misschien niet zo goed zijn als een Zidane wat absolute buitencategorie is maar dan nog vind ik dat hij het prima heeft gedaan bij Barca waar hij voornamelijk puin heeft moeten ruimen en waar hij geen aankopen kan doen die goed genoeg zijn voor een club als Barcelona en teveel jeugdspelers in de basis moet opstellen
 
Japie_Krekel
 
0
17 mei 2021 om 12:36
@lierse1997 Laliga is toch gewoon een topcompetitie? je ziet echt niet in een Eredivisie ofzo een Coutinho en Dembele die bij elkaar 260 miljoen hebben gekost op de bank zitten, een Hazard van 120 miljoen op de bank zitten of een club een spits halen van 19 jaar voor 120 miljoen zoals zo een Felix. Laliga is minder dan de Premier League maar is zeker niet minder dan de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1
 
Lierse1997
 
0
17 mei 2021 om 13:04
Uiteraard is het een topcompetitie, maar de topteams zijn dit jaar gewoon matig.
 
diegopeladona
 
2
17 mei 2021 om 13:14
@Lierse Vazquez is gewoon geen populaire speler. Hij heeft altijd goed gespeeld, op welke positie op rechts dan ook haalt die steeds een 7. Als je hem vergelijkt met een Sergi Roberto of Dest is die toch vele malen beter. Het is gewoon een goede voetballer. Niet popie jopie, en treedt niet vaak op de voorgrond, maar bikkelt hard en je kunt op hem rekenen. Nacho is geen superverdediger, maar het is niet door Zidane dat die opeens beter speelt. Hij heeft gewoon stappen gezet. Dat zie je bij Lenglet niet en Umtiti en Pique kunnen het fysiek niet meer aan. Barca heeft dit jaar 2 jeugdigen voor de leeuwen moeten gooien die bij lange na nog niet zover zijn om de verdediging te lijden. Geflankeerd door een rb die ook geen held is in het verdedigen. De enige die een 7 heeft gescoord in de verdediging is Alba. Miguenza en Araujo moet je rustig kunnen inbrengen. Net als met een Varane destijds. Je zet een Ramos naast hem of een Pepe. Je gaat niet 2 jonkies die hele verantwoordelijkheid geven. Het zijn bovendien ook niet de creme de la creme van de talenten. Had je daar Dias staan van City, ander verhaal.
 
Redondo-art6
 
36
17 mei 2021 om 07:13
Zou ik hem niet gunnen, eindelijk bij zijn gedroomde baan, en na een soort van overbruggings jaar al weg moeten... Offtoppic: Wat ik wel apart vind, is dat Koeman zoveel krediet heeft bij het Nederlands volk, de man heeft een club uit het buitenland boven zijn baan als trainer van het nationaal elftal van zijn moeder en vaderland gekozen... Maargoed..
 
Pablonino
 
10
17 mei 2021 om 07:20
Trainer van Barcelona is toch ook een grotere baan dan bondscoach bij het nederlands elftal? Bij hem is het ook nog eens zijn droomclub.
 
Redondo-art6
 
6
17 mei 2021 om 07:24
Jawel maar kon hij op zijn minst niet een groot toernooi trainer zijn? Klopt dat het wegens de corona is uitgesteld, maar heb niet echt het gevoel dat hij het heeft afgemaakt.
 
Pablonino
 
5
17 mei 2021 om 07:44
Voor hem is het erg zuur dat het toernooi uitgesteld is. Maar om je droombaan te weigeren voor die paar potjes. De groepsfase is al een lachertje.
 
Bert4eva
 
36
17 mei 2021 om 07:15
Is goed amigos, ruilen met Frank de Boer? Graag voor uiterlijk 11 juni beslissen.
 
ViscaCatalunya
 
16
17 mei 2021 om 07:17
Enerzijds vind ik het jammer voor Koeman die deze baan zo graag wilde hebben. Anderzijds is het ook wel zo dat hij Setien fileerde na de afgang tegen Bayern. Hij wist ook dat hij aangetrokken werd door een voorzitter wiens dagen geteld waren. Buiten 2 wedstrijden in de beker verloor Koeman alle belangrijke wedstrijden.
 
Redondo-art6
 
9
17 mei 2021 om 07:19
Je zou denken dat Koeman, die komt van de Pep en Cruyf kamp, meer tijd zou krijgen van Laporte, op zijn minst het tweede seizoen laten beginnen en afwachten, en dan je conclusies trekken.
 
PuyolMessi
 
6
17 mei 2021 om 09:02
Jammer genoeg zijn voorzitters vaak megalomane egotrippers. Laporta wil de oude glorietijden van Barça herstellen, maar wil hier dan ook alle krediet voor opstrijken. Als Koeman aan het roer blijft en Barcelona weer aan de top helpt, maakt de voorzitter die Koeman aangetrokken heeft ook aanspraak op een deel van de complimenten. Jammer dat dergelijke politiek vaak een rol speelt bij het aanblijven van technische staf en spelers.
 
Redondo-art6
 
1
17 mei 2021 om 09:36
PuyolMessi, als dat zo zou zijn, zou ik het erg sneu vinden van een man als Laporta, maar ik ben dan ook een romanticus.. Wie weet zou Koeman een van de topkanditaten zijn geweest voor Laporta, voor dit seizoen, mocht Koeman het niet hebben gedaan onder Bartomeu, zoals ViscaCatalunya al heeft gezegd, je wist dat Bartomeu niet meer lang voor het zeggen had in Camp Nou. Dus heeft Koeman de verkeerde keuze gemaakt, als het zo gaat zoals de media zegt.
 
ViscaCatalunya
 
1
17 mei 2021 om 09:42
Dat is het onderdeel van een bestuurswisseling. Dat heeft soms zijn nadelen. Maar Koeman was zich daarvan bewust. De meeste media waarschuwden hem ook.
 
diegopeladona
 
0
17 mei 2021 om 10:30
Maar zou dit nu met goedkeuren van Jordi Cruyff gebeuren?
 
Master D
 
13
17 mei 2021 om 07:18
Jammer voor Koeman dat het op het eind toch nog zo in elkaar stort. Op 29 april had je gewoon de titel nog in eigen hand. Echter vanaf die dag dat je gewoon 4 van de 5 wedstrijden in Laliga niet wint. Voor mij eigenlijk een onnavolgbare terugslag. Het zag er in de periode daarvoor niet zonder meer naar uit dat ze richting een serieuze dip aan het gaan waren. Wel logisch overigens dat je een trainer hierop aankijkt. Echter of ontslag dan terecht of logisch is, dat vind ik dan weer niet.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
8
17 mei 2021 om 07:35
Denk niet dat dit een besluit is van de afgelopen weken. Die nieuwe voorzitter roept in het begin van hem.het beste uitkomt en dat is steun voor Koeman zodat er wat meer rust is bij de club. Nu alles zo'n beetje achter de rug is, kan hij Koeman rustig eruit gooien voor waarschijnlijk zijn droomkandidaat(Xavi). Koeman was sinds dag een al niks meer dan een tussenoplossing.
 
lwd12
 
5
17 mei 2021 om 07:21
Ik had altijd een goed gevoel bij Barça, maar steeds meer verliest de club haar aanzien. Als je kijkt waar je vandaan komt. Dat Koeman een team in zwaar verval aantrof en een club met 0 euro om te investeren. Wel spelers + staf om offers vraagt vanwege de financiën. Dat je ziet dat er wel degelijk veel vooruitgang is geboekt, dan is er geen discussie en ga je door met Koeman.
 
De Toekomst
 
9
17 mei 2021 om 07:30
Plus dat hij nog waarde creëert met de doorstroom van jeugd... Weinig toptrainers die dat doen als de druk zo hoog is...
 
Lierse1997
 
22
17 mei 2021 om 08:20
Setien en Valverde deden dat ook gewoon.
 
Japie_Krekel
 
5
17 mei 2021 om 08:33
Wat een onzin. Hoeveel wedstrijden op rij heeft Setien met 3 of 4 jeugdspelers in de basis 11 gespeeld?
 
Lierse1997
 
23
17 mei 2021 om 08:42
Bij Setien stonden Puig en Fati naar het einde toe heel vaak in de basis. Voor de rest konden ze niet zoveel doen. Araujo was nog heel jong (heeft wel gewoon zijn debuut gemaakt onder Valverde), Mingueza werd niet aanzien als optie (door niemand en bij Barcelona ook alleen door de blessure van piqué), Moriba was 16 en Pedri was nog bij Las Palmas aan het voetballen. En dan is er ook nog Dest die nog bij Ajax liep te voetballen. Koeman heeft qua jeugd dus echt niks speciaals gedaan. Zeker als je weet dat Valverde en Setien wel nog de beschikking hadden over Vidal, Rakitic, Semedo en Suarez.
 
Japie_Krekel
 
6
17 mei 2021 om 08:49
Araujo en Moriba waren 6 maanden jonger als onder Koeman dus dat vind ik echt onzin. Koeman heeft die ervaren spelers die jij noemt moeten lozen van het bestuur en het dan vreemd vinden dat je wisselvallig presteert met vaak 4 jeugdspelers zonder ervaring iin de basis en een stel overgebleven ervaren spelers die zwaar over de hill zijn. hij moest Suarez weg doen doen en kreeg Braitwaith er voor terug. die zou niet eens goed genoeg zijn voor een Ajax of Psv. Barca lijkt Feyenoord wel. wij denken ook altijd dat wenog steeds beter of even goed zijn als bepaalde andere teams zonder de realiteit dat we een hele matige selectie hebben onder ogen te willen zien
 
Lierse1997
 
24
17 mei 2021 om 08:58
Ah nu maakt 6 maanden al niks meer uit voor een jeugdspeler... Uiteindelijk kun je Koeman dus de credits geven voor araujo en Mingueza. Fati had al een basisplek bij de vorige twee coaches en al de rest was of nog niet aanwezig bij de club (Pedri en Dest) of echt nog 16 (Moriba heeft pas halverwege dit seizoen speelminuten gemaakt dus het scheelde een jaar). En daar staat dan tegenover dat hij Puig volledig de nek heeft omgedraaid. Is dat dan zoveel meer de jeugd een kans geven dan Setien deed? Of moet er gewoon weer een argument gefabriceerd worden om Koeman wat omhoog te kunnen werken.
 
Japie_Krekel
 
5
17 mei 2021 om 09:08
Puig heeft zijn eigen nek omgedraaid door nooit wat beslissends of bepalends te doen in het veld en weinig tot geen indruk te maken in de de minuten die hij heeft gekregen dit seizoen. er wordt verder niks gefabriceerd. Koeman gaf veel meer jeugdspelers een serieuze kans dan Setien. Puig en Fati stonden ook niet elke wedstrijd in de basis onder Setien. getuige ook al dat geklaag van de Barca supportersdaarover vorig jaar. toen liepen ze allemaal te janken dat spelers van Lamasia geen kans kregen
 
Lierse1997
 
15
17 mei 2021 om 09:13
Welke kansen heeft Puig dan gehad? En ik heb ze letterlijk allemaal opgenoemd. Zo speciaal is het gewoon niet wat Koeman gedaan heeft met de jeugd in vergelijking met iemand als Setien.
 
barcalover123
 
8
17 mei 2021 om 09:39
''puig heeft zijn eigen nek omgedraaid door nooit wat beslissends of bepalends te doen in het veld en weinig tot geen indruk te maken in de de minuten die hij heeft gekregen dit seizoen.'' dus in die 460 minuten had hij 3 doelpunten en 4 assists moeten geven Japie? Je doet alsof Puig echt 40 wedstrijden heeft gehad ofso.
 
Japie_Krekel
 
2
17 mei 2021 om 09:40
Puig heeft dit seizoen 477 minuten gemaakt. je kan toch niet zeggen dat hij dan geen kansen heeft gehad. twee jeugdspelers niet structureel in de basis zetten is tegenwoordig zeker hetzelfde als 4 jeugdspelers wel structureel in de basis zetten?
 
Lierse1997
 
14
17 mei 2021 om 09:44
Je plaat blijft stevig hangen ondertussen hoor. Maar het is duidelijk dat je niet wilt luisteren naar argumenten. Jammer want dat maakt het letterlijk waar onmogelijk een goede discussie te voeren.
 
barcalover123
 
4
17 mei 2021 om 09:56
@lierse1997 dat is vaak zo met Japie, gaat nooit in op argumenten die zijn mening neer halen. Haalt gewoon dood leuk iets anders er bij waardoor je constant een discussie voert over 20 andere dingen. @japie Ik zeg toch niet dat hij geen kansen heeft gehad? Maar is dat genoeg nee! Pedri heeft de laatste 2 maanden zo beroert gespeeld omdat hij gewoon gesloopt was, Koeman had hem dan 100% wat meer rust kunnen gunnen en Puig daar neer kunnen neer zetten. Daarnaast gaat het nu opeens weer over de kansen van
 
Japie_Krekel
 
1
17 mei 2021 om 10:01
@lierse1997 jouw plaat ook. je zegt dat de jeugd net zoveel kansen kreeg onder Setien dan onder Koeman terwijl de praktijk toch echt wat anders uitwijst
 
Japie_Krekel
 
1
17 mei 2021 om 10:03
@barcalover123 hij had idd Puig meer minuten kunnen geven maar hij had ook een Pjanic meer minuten kunnen geven want beiden lieten weinig tot niks zien en daarom bleef Koeman waarschijnlijk vast houden aan Puig omdat je als coach niet snel kwaliteit wil inleveren
 
Lierse1997
 
8
17 mei 2021 om 10:05
Dus aan het feit dat van die 4 jonge en zogenaamde basisspelers er 2 vorig seizoen niet bij Barcelona speelden, ga je volledig onder de mat vegen?
 
Japie_Krekel
 
1
17 mei 2021 om 10:13
Moriba en Mingueza zaten vorig jaar niet bij Barca? Fati en Puig stonden verder ook niet elke wedstrijd in de basis onder Setien waar Koeman veel van die jonge spelers wel elke wedstrijd opstelt
 
Lierse1997
 
7
17 mei 2021 om 10:30
Dest en Pedri zaten niet bij nee en dat je nog maar eens over Moriba begint terwijl die toen net 16 was zegt echt wel genoeg hoor...
 
Japie_Krekel
 
1
17 mei 2021 om 10:57
klopt maar Mingueza speelt ook gewoon in de basis en alsof een talent binnen 8 of 9 maanden opeens is getransformeerd in een totaal andere speler
 
Lierse1997
 
6
17 mei 2021 om 11:22
Als dat talent 16 was dan maakt dat heel veel ontwikkeling door op 8 of 9 maanden. En ik heb al gezegd dat Koeman de credits verdient voor Mingueza en Arauja, maar dat het daar ook wel bij blijft. Maar dan moet een Setien ook de credits krijgen voor Puig en Fati.
 
Japie_Krekel
 
1
17 mei 2021 om 11:54
al speelden die ook al af en toe onder Valverde mag Setien die credits krijgen maar hij gebruikte ze niet structureel als basisspelers zoals Koeman dat wel doet met veel van die jonkies en dat was mijn punt
 
salaaf
 
0
17 mei 2021 om 12:35
8-9 maanden maken in de jeugd wel degelijk uit japie. Al helemaal als die nog 16 jaar oud is. De meeste voetballers geven aan dat hun ontwikkeling vanaf 15-16 jaar het belangrijkste en vaak de grootste ontwikkeling is die ze door maken. Spelers groeien nog lichamelijk door en het wordt allemaal veel proffesioneler in de jeugd. Verschil kan enorm zijn in die tijd. Zo kan het zijn dat je op je 16e wellicht nog de snelste was in het team maar geeft het 1 jaar of 2 en je wordt door een teamgenoot eruit geblazen vanwege het lichaam dat nog groeit om maar 1 voorbeeld te noemen he.
 
iamUnited1967
 
2
17 mei 2021 om 07:25
ze stonden er werkelijk zeer goed voor en plots gaat alles mis , dat moet toch een oorzaak hebben en iets in mij zegt dat het constant gedoe rond Xavi er wel iets mee te maken heeft als fan vind ik het wel jammer want het zou fantastisch geweest zijn mochten we na alles de dubbel winnen ...dit zou een mirakel geweest zijn
 
TomasDerksen
 
1
17 mei 2021 om 07:28
Zou een rare beslissing zijn, want ik denk niet dat een andere coach het beter had gedaan. Na 10 speelrondes al minstens 3x benadeeld zijn, daarna heel goed terug komen en gewoon nog kans maken op het kampioenschap, ondanks nog een benadeelde wedstrijd, is gewoon knap. Dat je het dan alsnog weggeeft is zonde, maar gezien je van de 4 top clubs het vaak benadeeld bent (incl 3x onderling) is een 3e plek gewoon "knap". Dit zou xavi nooit beter hebben gedaan, gezien zijn gebrek aan ervaring.
 
duckie89
 
6
17 mei 2021 om 07:29
Het romantische barca! Wat een zwarte bladzijde uit trainers carrière van Koeman. DE CLUB waar hij alles voor zou en heeft gelaten en dan zo eruit gegooid worden.
 
feyenoord!!!
 
9
17 mei 2021 om 07:32
Frank weer aflossen dan.
 
Kaal of kammen
 
15
17 mei 2021 om 07:55
En dan komt over een half jaartje weer het volgende treintje langs voor Koeman? Nee, dank je. Laat die verrader van een Koeman maar lekker wat anders zoeken.
 
Rob81
 
16
17 mei 2021 om 07:38
Een tussenjaar bestaat niet bij een club als Barcelona. Hij heeft uiteindelijk wel wat dingen goed gedaan, maar heeft vrijwel geen enkele topwedstrijd gewonnen. Eigenlijk tactisch gewoon zwaar afgetroefd. De titel was in het begin ver buiten bereik maar als je door puntverlies van de ploegen uit Madrid zo dichtbij bent en je geeft het weg tegen clubs als Granada, Levante, Celta dan wordt je positie niet beter. Ook de manier waarop hij bepaalde spelers afgeserveerd heeft zit daar niet lekker. Daarbij komt dat hij een aanwinst van Bartomeu is. Voor mij is het 100% duidelijk dat hij hier straks niet meer werkt.
 
WeetHetBeter!
 
0
17 mei 2021 om 08:48
Dat zijn 7! dure punten en had dus kampioen moeten worden. Maar eerlijk gezegd had ik het niet verwacht dat ze zo lang zouden mee doen om het kampioenschap. De socios en hoge heren van Barça zouden trots moeten zijn wat Barça heeft gepresteerd dit seizoen met 17/ 18 spelers en zonder grote aankopen...(Pjanic was een paniek aankoop van het bestuur)
 
Mitchel_G
 
19
17 mei 2021 om 07:46
Wat een k*t club is dat Barcelona, bah. Die opgehemelde magie van het oh zo grote en schitterende Barça is zo ontzettend onterecht en misplaatst. Vreselijke club. Tombola aan trainers, financieel wanbeleid en slechte aankopen. En maar koketteren met het welbekende ‘Tiki Taka’ voetbal wat vanaf 2015 al in een vrije val is beland.
 
burwatti
 
13
17 mei 2021 om 07:50
Wat een wanbeleid zeg daar in Barcelona.. - 1 miljard schuld, maar wel weer een trainer ontslaan na 1 jaar. Notabene een trainer die met een blessure golf van jewelste, waarin hij de jeugd de kans heeft gegeven (volgens de filosofie van de club) de derde plek bezit.. De man die de al naar de uitgang geschreven superster Messi weer aan het voetballen heeft gekregen. Natuurlijk zijn de resultaten niet best de afgelopen wedstrijden, maar dat is ook niet meer dan normaal als er door het bestuur aan de stoelpoten van de trainer word gezaagd. Verschikkelijke manier om een met een club legende om te gaan. Barca begint steeds meer het sympathiek te verliezen van de "neutrale" kijker.
 
ReetjeP
 
0
17 mei 2021 om 08:07
Laat hem zitten, haal García, Wijnaldum en Depay gratis op en laat hem verdergaan met inpassen van de jeugd!
 
willempiedebok
 
2
17 mei 2021 om 08:08
Koeman heeft het tot voor een paar weken goed gedaan en op het moment dat Barca het in eigen hand had alles laten vallen. Dat is toch heel erg slecht. Maar ik geeft de BBQ (campeone, campeone) vooraf aan de wedstrijd tegen Granada meer de schuld. Dan ben je met de verkeerde dingen bezig. Maar ja, zo gaat het bij clubs met verwachtingen, je moet leveren. Ik denk dat ze Koeman moeten houden. Het staat toch weer op de rails, met jongelingen erbij. Of ze moeten geld teveel hebben......
 
mitchajax020
 
1
17 mei 2021 om 08:15
Sneu voor hem maar ligt het niet aan Barcelona zelf want met spelers zoals Lenlet, Umtiti, Mingueza, Braithwate die voldoen simpelweg niet aan het niveau van Barcelona, keer op keer fouten maken. Piqué die was echt goed maar momenteel totaal uit vorm of op zijn retour is.
 
JacquesNieuwstraten
 
0
17 mei 2021 om 08:16
Daar gaan we weer. Dus als je geen kampioen wordt maar wel CL haalt is dat niet genoeg. Dan kunnen ze iedere trainer beter een contract voor 1 jaar geven. Kost weer een vermogen aan ontslagvergoeding. 1,2 miljard schuld. Hoe haal je het in je hoofd om dan de trainer te ontslaan die het prima heeft gedaan met dit materiaal.
 
Berliner80
 
3
17 mei 2021 om 08:22
Wat een onzin is dit zeg, politiek gedoe, ze mogen in hun handjes knijpen met een trainer die al hun eigen wanbeleid verdoezeld heeft door bijna nog kampioen te worden.
 
jarno_w
 
12
17 mei 2021 om 08:31
Laporta zit er net en gaat bouwen aan een nieuw elftal. Niet onlogisch dat hij een trainer zoekt die past bij zijn ideeën. Dan daarbij dat er geen enkele topwedstrijd gewonnen is en met hangen en wurgen de copa is gewonnen vind ik het niet zo raar eerlijk gezegd.
 
One-Kurd
 
2
17 mei 2021 om 09:09
Regelrechte schade. Echt om te janken dit bestuur gewoon. Als Laporta Koeman gaat ontslaan en Xavi gaat aanstellen dan mag hij net als Bartomeu ook gewoon opdonderen want dan begrijpt hij er ook niks van.
 
barcalover123
 
5
17 mei 2021 om 09:37
Het zou schandalig zijn om Koeman zo weer aan de kant te zetten. Tuurlijk ik snap Laporta, het is niet de coach die hij heeft uit gekozen maar Koeman is een leerling van Cruijff en een Barca legend. Als we Koeman na alles wat ie heeft gedaan zo aan de kant zetten dan denk ik dat ik even een periode klaar ben met Barca.
 
One-Kurd
 
1
17 mei 2021 om 10:00
Koeman is natuurlijk niet perfect en heeft fouten gemaakt maar dat is ook bijna onvermijdelijk als je kijkt in wat voor situatie hij zit bij Barça. Zelfs Guardiola had niet meer uit deze selectie gehaald hoor. Trouwens, wat ik ook grappig vind is dat wanneer Barça wedstrijden wint, goed voetbal laat zijn, de beker wint en bijna ook de titel dat mensen zeggen dat dankzij Mess is. Maar wanneer Barça wedstrijden verliest en slecht voetbal laat zien dat dat dan ineens aan Koeman ligt.
 
barcalover123
 
1
17 mei 2021 om 10:11
''trouwens, wat ik ook grappig vind is dat wanneer Barça wedstrijden wint, goed voetbal laat zijn, de beker wint en bijna ook de titel dat mensen zeggen dat dankzij Mess is.'' Het is ook wel zo dat Barca makkelijker haar wedstrijden wint als Messi er zin in heeft. Hij heeft dit seizoen ook wel echt veel wedstrijden beslist weer. Het valt ook op dat als hij een keer niet scoort of assists levert dat het ook 10x niks is. Je mist toch wel echt een speler naast Messi die op staat op het moment dat Messi het af laat weten. Messi is 33 en je kan niet van hem verwachten dat hij week in week uit (soms 2 keer per week) een club als Barca bij de hand neemt. Verder vind ik ook juist dit seizoen dat Koeman veel complimenten heeft gekregen toen het goed liep, hij heeft de ploeg ook wel echt leuk voetbal laten spelen. Wat ik wel vind is dat hij soms wel echt eigenwijs is en vaak vast houdt aan het zelfde.
 
Tornado72
 
1
17 mei 2021 om 09:12
Dit beleid is nou juist het probleem voor clubs als Barcelona Real Madrid en Juventus. Jammeren dat je te weinig inkomsten heb maar wel om de haverklap trainers ontslaan en dikke ontslag vergoedingen meegeven. De volgende trainer mag weer een wensenlijstje invullen met miljoenen aankopen en de aankopen van de vorige trainer worden veelal met verlies verkocht. Het is tijd dat deze clubs een beleid gaan maken naar het geld wat er in kas zit en niet andersom.
 
MohamedBoudad
 
5
17 mei 2021 om 09:43
Koeman heeft gewoon fouten gemaakt. Vooral die wedstrijden granada en levante wordt hem zwaar aangerekend.om niet te spreken over de twee clasicos die verloren gingen.psg was gewoon een pak rammel in camp nou.en bij die top clubs kun je het niet permitteren om die fouten te maken ook als koeman zijnde.352 werkt gewoon niet team staat daar door verdidegend slecht. Maar Koeman blijft gewoon die tacktiek gebruiken iedere club scoord tegenwoordig zo makkelijk tegen barcelona.koeman is al een jaar trainer daar en zo als we allemaal kunnen zien hoe er verdidegd wordt kan niet op dat niveau.
 
Tornado72
 
1
17 mei 2021 om 10:33
@mohamedboudad, Koeman zal ongetwijfeld fouten hebben gemaakt maar is het dan logisch om een trainer te ontslaan met waarschijnlijk een hele dikke afkoopsom en vervolgens ook nog de halve selectie te vervangen als er eigenlijk geen rode cent ik kas zit? Clubs moeten eens leren dat elke keer als het tegen zit een trainer en dus ook een deel van de selectie vervangen geen oplossing is. Kijk naar clubs als Ajax en Bayern bijvoorbeeld die voeren beleid met een lange termijn visie en die hoor je nooit over te kort aan geld of belachelijke afkoopsommen. Beide clubs zijn financieel gezond mede doordat ze zich niet laten gek maken door zaakwaarnemers en de media, wat niet wil zeggen dat ze geen rare aankopen doen maar deze zijn wel allemaal financieel verantwoord.
 
MohamedBoudad
 
0
17 mei 2021 om 11:33
Tornado72 ben het deels met jouw eens Maar je weet zelf toch ook dat Barcelona Een club is die elke seizoen voor de prijzen gaan en ook nog met mooi voetbal als koeman daar niet inslaagd Dan moet hij plaats maken voor een andere trainer.ik vindt Barcelona onder koeman gewoon niet goed spelen. En zo als ik vaak heb gezegd tactisch is hij niet zo goed.barcelona bij bal bezit oogt het opzich allemaal mooi maar bij bal verlies is het vaak gaten kaas achterin.wat moet het gaan worden als psg of bayern weer eens naar camp nou komen weer een afstraffing.
 
barcelonam
 
5
17 mei 2021 om 09:31
Ik snap niet waar die verontwaardiging vandaan komt ik snap wel dat jullie graag willen dat koeman blijft zodat jullie clubs dan nog vaker van barca zullen winnen. Laporta mag de mensen aanstellen die hij zelf wil. Hij heeft een mandaat gekregen van de socios gekregen om orde op zaken te stellen. Koeman heeft nog nooit gefunctioneerd als trainer en had nooit aangesteld moeten worden hij heeft heel veel dingen verkeerd gedaan. Je kan de conclusie trekken dat hij mislukt is als trainer Xavi moet komen of anders moet pimienta voor de groep gezet worden en er moet een grote schoonmaak plaatsvinden. Ik heb er zelf vaak over geschreven. Er moeten hele goede verdedigers aangetrokken worden en een degelijke concurrent voor ter Stegen. Deze keeper blijkt toch minder te zijn dan Oblak Messi heeft toch weer 30 doelpunten gemaakt maar iets in mij zegt dat hij gaat vertrekken bij barcelona tenzij zijn vrouw er een stokje voor steekt maar dat waag ik te betwijfelen. Als messi naar frankijk vertrekt dan zal dat uitdraaien op een teleurstelling geldt ook voor engeland. Messi spreekt geen andere taal dan Spaans misschien dat zijn vrouw wel andere talen beheerst maar dat waag ik te betwijfelen
 
mkvali
 
3
17 mei 2021 om 09:34
Koeman is goed voor de subtop maar kan geen topclub coachen. Hij heeft een leuke reeks neer gezet en heeft kalmte en autoriteit uitgestraald en gebracht in zijn rol als coach, maar bij elke wedstrijd tegen een topclub zag je een coach die tactisch en qua keuze van selectie en wissels elke keer het onderspit moest delven en amper een meerwaarde toevoegde wanneer het moeilijk werd. Een topcoach daar herken je zijn hand in verdediging, middenveld en aanval en dat was steeds elke keer hetzelfde en zo voorspelbaar , je kunt zeggen dat hij zijn spelers niet kreeg en er veel blessures waren maar ik persoonlijk zie in Koeman geen topcoach. Hij blijft te lang op hetzelfde voorspelbare hameren, voegt niks effectief toe wanneer de wedstrijd moeilijk wordt via tactische en speler wissels en past zich niet aan de zwaktes en sterktes van de tegenpartij. Had hij eerder toegegeven dat 4231 niet werkte dan had Atletico niet zo ver uitgelopen, toen het lekker liep zag je dat het een kwestie van tijd was vooraleer de tegenpartij ging komen met een oplossing en zodra ze het spel hadden uitgedokterd was het klaar en terug naar de middelmatige voorspelbare Barça en voerde Koeman geen aapassingen in zijn spelstijl. Zij die zich aanpassen hebben het groots kans op overleving.
 
UltimateFreak83
 
1
17 mei 2021 om 09:35
In het ergste geval is Messi straks de klote op en moet je Dembele verkopen omdat hijniet wilt verlengen. Blijf je over met Griezmann en Braithwaite en Fati. De laatste kun je afschrijven voor de korte termijn. Echte steraanvallers ontbreken er momenteel. De kwaliteit zit in het middenveld, maar als Dest je beste rechtsback is dan heb je een probleem. Geen waarde in de selectie, dikke schulden. Succes kan nietmeer gekocht worden maar moet het resultaat zijn van slim beleid
 
pierewiet
 
0
17 mei 2021 om 09:43
Koeman heeft rust en structuur rondom de eerste 11 van Barca gebracht en daar valt hij voor te prijzen maar kwa voetbal was het niet super. Hij is een degelijke trainer maar niet vooruitstrevend en niet on-the-edge. Barca heeft weer een nieuwe filosofie nodig en die gaat Koeman niet leveren. Dat ziet Laporte ook. Overigens zal Barca de komende jaren door een diep dal gaan. Messi is niet meer te betalen en er is geen geld voor grote aankopen. Enige mogelijkheid is vanaf de bodem weer opbouwen met jeugdspelers. Duurt jaren, tot die tijd geen grote prijzen.
 
barcelonam
 
0
17 mei 2021 om 09:47
Dembele mag ook verkocht worden voegt niks toe kan alleen maar rennen kan geen fatsoenlijke pass of voorzet geven. Griezmann ook weg. Alleen de volgende spelers mogen blijven in mijn beleving - Ter stegen, Alba, Messi, Aurajo, Mingueza, Moriba, Pedri, de Jong, Puig, Fati en Busquets
 
AjaxRosenberg
 
0
17 mei 2021 om 09:59
Hebben ze wel geld om het contract van Koeman af te kopen? Ik ben geen van Koeman en zijn gedrag maar ik zou zeggen dat hij het behoorlijk goed gedaan heeft. De selectie van Barcelona is toch ook gewoon niet zo goed? Kijk alleen maar wat er achterin rondloopt.
 
sjeeke007
 
0
17 mei 2021 om 10:31
Ongelofelijk. Barcelona was na vorig seizoen dood en begraven. Dit seizoen winnen ze de beker en doen tot het slot van de competitie mee om het kampioenschap. Ja, er zijn af en toe vreemde keuzes gemaakt maar er is ook veel tegenslag geweest. Zorg voor een beetje stabiliteit en laat Koeman zitten. Mocht het volgend jaar niets worden, kun je alsnog afscheid nemen!
 
crazymadness
 
0
17 mei 2021 om 10:33
Volgens de krant Sport (barca krant) is Xavi dichtbij een akkoord. Hij komt vandaag aan in Barcelona om zijn vakantie door te brengen en de verwachting is dat hij ook een gesprek heeft met Laporta. Volgens een enquete van Mundo Deportivo vind 64,43% dat Koeman weg moet.
 
MCFC1982
 
0
17 mei 2021 om 10:48
Koeman wordt hier gewoon in de steek gelaten door zijn team, het grotendeels is onbekwaam, dan heb je de oude garde die er niks meer van bakt. Op messi na die af en toe nog wat genialiteit laat zien. En de jong kan het niet alleen. Dan krijg je als trainer te horen dat je suarez moet lozen. Dus je spits die moet scoren voor je team ben je kwijt. En je krijgt geen nieuwe spelers, top hoor.
 
Tazza
 
1
17 mei 2021 om 10:48
Vraag me af wat Xavi kan met deze selectie. En als die met de kerst 6de staat, zal hij ook gewoon de laan uitgestuurd worden! Ik denk dat de selectie wel grotendeels ok is, alleen de verdediging is compleet dramatisch. Alba, Pique, Dest, Roberto, Mingueza, Lenglet en Umtiti zijn gewoon niet het materiaal waar je mee gaat scoren. En alleen Garcia zal dat wel niet oplossen.
 
Japie_Krekel
 
0
17 mei 2021 om 11:14
ik denk zelfs dat het met Garcia nog slechter wordt. die kan echt totaal niet verdedigen
 
barcelonam
 
0
17 mei 2021 om 10:56
xavi of pimienta zal meer tijd krijgen dan koeman. Xavi is een kind van de club
 
Tazza
 
2
17 mei 2021 om 11:23
Als hij niet presteert, wordt hij ook direct ontslagen! Alleen bij een kampioenschap en/of CL winst mag je iets langer blijven
 
Soccerfan_1
 
2
17 mei 2021 om 11:03
En dan een Xavi voor de groep willen zetten..... IK zou als ik Koeman was snel genezen van mijn liefde voor Barcelona. Man man wat een wanbeleid. Je hebt een puinzooi wat opgeruimd moest worden en Koeman heeft dat heel goed gedaan en dan ook nog verwachten dat hij kampioen wordt? Hoe dan? De spelers moeten het doen en verzaken en vervolgens krijgt Koeman de schuld. Niet te geloven zeg. Ja ok hij maakt ook zn fouten maar kijk eens wat voor prut hij op moet stellen. Barca lag helemaal op zn gat en dan heb je nog kans om kampioen te worden...dan moet je gewoon heel blij zijn met wat Koeman heeft gedaan. Ik zou als ik Messi was nu echt opstappen. Xavi of niet maar dit beleid slaat helemaal nergens op.
 
 
2
17 mei 2021 om 11:04
Tja....hij is in iedergeval trainer van Barcelona geweest...kan hij zijn kleinkinderen vertellen...dat hij in een slangenkuil terecht kwam nam hij op de koop toe...
 
Stijlvol
 
2
17 mei 2021 om 11:08
In principe volstrekt belachelijk. Ronald krijgt geen fatsoenlijk de tijd om een team te bouwen. Dan kunnen ze Xavi roepen, maar die zijn trainerschap nog helemaal niet laten zien op hoog niveau. Ronald Koeman heeft Barcelona hoogstpersoonlijk naar de eerste Europ cup ooit geschoten. Iets meer krediet is wel op zijn plaats. Het voelt bijna als een disrespect naar hem toe. Het management van Barcelona is zo enorm de weg kwijt.
 
MohamedBoudad
 
3
17 mei 2021 om 11:21
Stijlvol snap dat een trainer de tijd moet krijgen om een team op te bouwen. Maar jij gaat mij niet vertellen dat barcelona Met deze selectie niet thuis kan winnen van granada en uit met 0 2 bij levante bij rust als nog gelijk speeld en het kampioenschap verspeeld.celta ook nog even opnoemen 1 2 Verlies.
 
Stijlvol
 
1
17 mei 2021 om 11:27
Klopt! Dat is echt niet goed te praten. Maar ik gun Ronald een transferzomer waarin hij zelf nog mag aanblijven en er qua spelersmateriaal zowel inkomende als uitkomende transfers misschien wel ingrijpende veranderingen plaatsvinden waarmee hij weer een nieuw en beter team kan formeren voor aankomend seizoen.
 
Tazza
 
0
17 mei 2021 om 11:31
Het Barca bestuur heeft nog wel werk voor de boeg. De enigen van wie deze het contract afloopt is Messi. Verder nog een aantal toppers met goede contracten die iedereen wel weg wil hebben, maar natuurlijk nooit gaan! Lenglet (nog 5 jaar!), Braithwaite (3), Griezmann (3), Pjanic (3), Alba (3)firpo (3), Pique (3), Umtiti (2). Die gasten gaan echt allemaal wel een paar jaar cashen daar!
 
MCFC1982
 
0
17 mei 2021 om 11:51
Kan je ze dat kwalijk nemen? Ze worden een groot loon toebedeeld. En ik zou nu zeggen je wil me weg, betaal me dan vanaf nu maar de volle pond. Ik ga nergens heen. Of je betaald mij in 1 keer uit en ben een vrije speler.
 
Sirius
 
0
17 mei 2021 om 12:31
Wat hoop ik dat Messi vertrekt. Dat word dan geen Champions League voetbal de komende jaren!
 
PSVparasiempre
 
1
17 mei 2021 om 11:32
Koeman wist van te voren waar hij aan begon. Was geen eerste keus en puur gehaald als puinruimer. Dat 'puin ruimen' heeft hij onvoldoende gedaan. Ik kan zo 10 spelers opnoemen die kwalitatief niet goed genoeg zijn of die zwaar over the hill zijn. In die laatste categorie vallen met name Busquets en Pique. Dat zijn absolute grootverdieners; dus die wegdoen had ook heel veel salarisruimte gescheeld. Het pluspunt van Barca dit jaar was dat Messi er weer zin in kreeg. Dat is ook de enige speler waarop het hele systeem is afgestemd. Alleen is hij volgend jaar ook weer een jaartje ouder en langzamerhand toch dichtbij zijn voetbal-pensioen. Nee, de opvolger van Koeman komt niet bepaald in een gespreid bedje. Geen geld, geen ingespeeld systeem en nog steeds veel spelers die weg moeten. Nieuwe spelers kunnen alleen gehaald worden als ze transfervrij zijn of een lage transfersom hebben. De categorie Haaland valt iig af.
 
barcelonam
 
0
17 mei 2021 om 11:45
Laporta heeft een mandaat van de supporters om orde op zaken te stellen ik verwacht dat hij keiharde beslissingen gaat nemen zonder aan ziens des persoon. Niemand is groter dan de club. Operatie grote schoonmaak is wat mij betreft begonnen
 
Japie_Krekel
 
0
17 mei 2021 om 11:56
ik denk eerder dat het operatie Arsenal achterna gaan wordt
 
salaaf
 
0
17 mei 2021 om 11:56
Ze zijn dus niet tevreden over koeman. Aangezien ze nog niet eens een vervanger hebben.
 
justmark
 
0
17 mei 2021 om 12:05
Wat een nare club is dit geworden zeg, terwijl ik er vroeger nog graag naar keek. Ze hebben gewoon geen top spelers, miljoenen schulden, het bestuur wat om de 3 maand van gedachten veranderd. Ze gaan het de komende 5 jaar nog moeilijk krijgen, en dan Koeman de schuld geven terwijl hij het maximale uit deze groep heeft gehaald. Succes met een nobody trainer volgend seizoen en dan weer halverwege een andere trainer halen
 
FCBer
 
2
17 mei 2021 om 12:14
Gewoon heel dom dit. Een prima coach die de jonkies goed heeft laten spelen. Dit jaar een beker gewonnen en meegedaan met de grote teams in Spanje. Dit is nu opbouwen en Koeman heeft dat dit jaar gewoon heel goed gedaan. Echt dom om hem te laten gaan!
 
OnlyTheTruth
 
2
17 mei 2021 om 12:26
Waarom Koeman ontslaan ? Zo een matige trainer die zich nergens heeft bewezen past juist perfect bij zo een Europese subtopper als Barcelona , begrijp die druk niet helemaal. Het team is niks waard alleen Messi en Busquets zijn nog van belang, de rest van de overhyped Ter stegen, Mingueza, Dest die lachwekkend was bij Ajax, Lenglet die niet eens in mijn amateur team zou spelen, Umtiti die al 2 jaar geleden met pensioen moest, Aurejo die zwaar gehyped word alsof het de nieuwe Nesta is maar als je zulke belachelijke slechte verdedigers hebt dan lijkt iedereen die maar beetje kan koppen een wereld verdediger, Alba die alleen maar kan zeuren en alleen maar een pass kan geven op Messi meer niet. Frenkie is de grootste scam ever 86miljoen voor balletje terug en breed en af en toe een rush naar voren maar heeft in geen 1 big game of belangrijke game iets betekend dan behalve verontwaardig reageren, pedri die werd neergezet als de nieuwe iniesta maar gewoon een nieuwe denis suarez is of een nieuwe cuenca, bojan, alleen door gebrek aan beter speelt ie in dit barca 8 jaar geleden zou hij niet eens op de bank zitten en ook dezelfde pad bewandelen ala die jongens, dembelee die niet meer is dan een renpaard, griezman ja....dat zegt genoeg, en dan nog de bank met braithwaite, pjanic, puig die zo matig is maar zoals alle bovenstaande gehypte spelers van barca word neergezet alsof het de messiah is en voor de rest heb je niks op de bank. Als je die spelersmateriaal ziet en ook alles er om heen kan je niks anders concluderen dat het een Europese Subtopper is. Al jaren kansloos in de Champions League, 3e in de competitie en misschien na volgende week 4e, geen geld om spelers te halen. Dat is de harde realiteit Maar als ze echt voor een andere coach gaan dan zou ik toch gaan voor een coach met wat meer ervaring dan Xavi een Arteta zie ik wel passen bij Barca, heeft ruim 1,5 ervaring in de PL , spreekt Spaans en paar andere talen dus kan met iedereen goed connecten.
 
Ajaxfan1972
 
0
17 mei 2021 om 12:28
Als ii de hele verhaal gelezen heb, is voor FC Barcelona een grote zooitje dat alles zo in korte tijd mis gegaan is met doel als landstitel te behalen. Maar op zich is Koeman wel een vrij goede coach, zeker is hij echt geen topcoach. Financieel gezien is FC Barcelona technisch failliet met zo'n 1,2 miljard euro aan schulden, maar dat komt er nog bij met boetes van Uefa en Spaanse belastingdienst vanwege affaire. Dus ik denk het dat de Spaanse bond ook FC Barcelona en Real Madrid gaan straffen voor plannen van Super League, zowel waarschijnlijk teruggezet naar lagere divisie en uitsluiting van Europees voetbal. Het lijkt me heel goed dat FC Barcelona dure spelers wil verkopen aan andere clubs om de schilden af te lossen, opzichte kan men niet alle schulden afgelost met allerlei saneringen en salarisvermindering. In zekere hoe het ook spijt voor socios en Barca-fans is het beste dat de club failliet wordt verklaard door de Spaanse rechtbank, zowel mogelijk dit aangevraagd wordt door de schuldeisers. Daarnaast kan men helemaal opnieuw beginnen met een schone lei in lagere divisie en over een paar jaren weer promoveren naar La Liga. Ik denk hij echter dat door Loporta geen grote succes worden geboekt en gevierd bij FC Barcelona, zo lang hij aan de macht is als president van de club. Zeker komen er geen grote namen meer voor aan bij FC Barcelona, zowel voor de trainer en de spelers zelf. FC Barcelona wordt dan een subtopper in de La Liga die strijdt voor Europees voetbal, zowel Europa League of Eufa Conference League. En af en toe meedraaien in Champions League. Xavi is maar een beginnende coach die geen ervaring heeft om een topploeg te coachen, is voor FC Barcelona groot risico dat het ook mis kan gaan in de strijd om de beker en landstitel. De aanzien, aantrekkelijkheid en de charme van FC Barcelona is door vele misstanden en wanbeleid van verschillende voorzitters echt verloren gegaan. Je ziet ook aan AC Milan die een grote club was in de gloriejaren '90 van vorige eeuw. Zeker kent een club wel eens slechtere jaren dan alleen maar gloriejaren. Ik geloof dat Ajax ook een fors bedrag van FC Barcelona te goed heeft vanwege de transfer van De Jong en Dest, maar is ook de vraag of die Spaanse club alsnog kan betalen aan de Amsterdamse club. Zo te zien kan Ajax naar centen van FC Barcelona fluiten! Het is ook straks de zaak van bewindvoerders van FC Barcelona om uit te zoeken wat er mee moeten gebeuren.
 
Sirius
 
2
17 mei 2021 om 12:30
Tja, de supporters waren weer even verwend en vinden dit hier bijna massaal een goede beslissing. De meneer boven mij is 1 van de weinigen die er nog objectief naar kan kijken. Het is wel duidelijk dat de meesten nog steeds niet beseffen dat er maar 1 verschil is tussen CL-voetbal en niets. Zonder Messi stelt dit Barcelona helemaal niets voor en krijgen de aanvallers minder ruimte dan nu het geval is. Wat is die club in en in verrot, zeg! Heel jammer voor het prachtige merk FC Barcelona, maar ik ben bang dat we die identiteit nooit meer terug gaan zien.
 
Ajaxman11
 
0
17 mei 2021 om 12:31
Ideale scenario voor mij is toch wel dat hij snel weg gaat bij barca en snel naar nederlands elftal gaat voor dat het ek begint??
 
La~Decima
 
1
17 mei 2021 om 13:29
En dan? Welke trainer wil Barca dan halen? Geen gevestigde trainer gaat komen zonder dat ie een transferbudget krijgt hoor. Daarnaast lijkt er nu toch echt een te kort aan toptrainers te zijn, dus dan zal je ook nog een transfersom op tafel moeten leggen. Tja als alternatief roept iedereen Xavi, maar volgt iemand uberhaupt wat ie doet daar in de zandbak? Leuk dat het een legende is maar we vergeten dat voor elke keer dat er een Zidane, Guardiola of Simeone op stond ook een Lampard, Pirlo, Kompany, Gatusso (mij milan) viel. Daarnaast lijkt me de huidige chaotische puinzooi bij barca nou niet geschikt voor een beginnende trainer. Even met mijn Realbril af en sprekend als voetbal liefhebber: Ik zou het een hele rare move vinden van barca als ze de coach ontslaan.
 
Millonario
 
0
17 mei 2021 om 15:34
Ik hoop dat hij nog een jaar krijgt, want hij heeft toch iets neergezet. Ja, er zijn zaken die beter kunnen en moeten. De chaos na de 8-2 was immens, de club had veel problemen binnenkamers en daarnaast ook nog eens de beste speler die wilde vertrekken. Veel zeiden dat je dan niet instappen als coach, maar een coach moet juist kunnen werken in moeilijke omstandigheden. Anders ben je niet geschikt in de eerste plaats. Ik zou het best jammer vinden als ze nu al afscheid nemen van Koeman. Er is weer voetbal in het elftal te zien ondanks de voorbije periode. Maarja, journalisten hebben het geheugen van een goudvis.
 
Nederlandinho
 
0
17 mei 2021 om 16:45
Probleem is dat Koeman het zelf verpest. Hij blijft maar spelers zoals Sergi Roberto gebruiken en snapt daarna niet waarom het mis gaat. Letterlijk 9 punten gemist door Roberto alleen al.
 
EngbertJongsma
 
2
17 mei 2021 om 18:34
Als ik koeman en freky was ging ik heel snel daar weg die media maken alles kapot daar wat een ellende alleen maar bezig van hoe krijg ik de mensen hier kapot vreselijk wereld daar
 
YESVitesse
 
0
17 mei 2021 om 21:07
Dus... Je komt bij een club met een crisis na 8-2 te verliezen in de Cl. Aan het einde van het seizoen complete ellende binnen de selectie. Messi wil weg, Suarez gaat weg en de oudere spelers lijken toch wel erg de dienst uit te maken. Er is geen geld voor versterkingen, er moet worden bezuinigd. Bestuurlijke crisis, waarbij de president door de aanhang en selectie eigenlijk weg wordt gekeken. Aan Koeman de taak om de selectie te lijmen, Messi tevreden te krijgen en met vrijwel dezelfde selectie als die met de 8-2 goed te gaan presteren, maar dan zonder Suarez. Koeman moest aan het begin alle zeilen bijzetten. Heeft het heel zwaar gehad. Heeft nodige tijd gekost voordat alle koppies toch aardig dezelfde kant op keken. Moest een nieuw systeem vinden om in te gaan spelen, aangezien het extreem duidelijk werd dat de huidige achterhoede simpelweg te slecht is voor 4-3-3. Uiteindelijk krijgt Koeman het voor elkaar om: - Uit compleet geslagen positie, terug te komen en voor de titel te strijden; - Een groot aantal Jeugdspelers in te passen; - Dembele te laten voetballen; - Messi spelvreugde terug te brengen (verdedigde zelfs mee); - De Jong laten renderen; - Busquets eindelijk weer fatsoenlijke ballen te laten geven; - Een bestuurlijke crisis te overleven; Wat vraagt de media en misschien wel de top van Barca? - Win tegen je grote rivalen die vele malen meer kwaliteit op het veld hebben staan. - Win Laliga, de beker en het liefst de CL met je jeugdselectie, aangevuld met alle vedettes. (weet je wel, die selectie die ook met 8-2 verloor in de Cl) Tja, compleet logisch om zo'n coach dan na 1jaar de laan uit te sturen. Complete gekheid naar mijn mening.
 
MohamedBoudad
 
0
17 mei 2021 om 22:34
Yesvitesse klopt in begin periode van koeman moest het een en het andere recht gezet worden.maar na een jaar nog steeds verliezen van de kleine clubs zo als granada Kan gewoon niet je moet naar het totale plaatje kijken koeman die lenglet nog steeds opsteld in de defensie is gewoon om problemen vragen.hij staat aan de kant om zijn team te coachen daar wordt hij voor betaald. Maar als hem dat uiteindelijk niet lukt om prijzen te winnen en het team goed te laten voetballen zo wel verdidegend als aanvallend Dan wordt het al heel moeilijk om bij een club Als barcelona aan het roer te blijven.ook de voetbalwereld is keihard het is presteren of je wordt ontslagen.
 
YESVitesse
 
0
18 mei 2021 om 00:16
Vind ik persoonlijk erg overdreven. Real Madrid verliest ook van de kleintjes, net als Atletico. City en United hebben ook genoeg punten laten liggen tegen de kleinere tegenstanders. Dit is iets dat altijd gebeurd. Barca heeft een jong team die fouten zullen maken en oude spelers die het niet meer aankunnen. Je blijft Lenglet opstellen zeg je.. Maar ja, ik vind er nou niet één bovenuit steken. Pique zat afgelopen wedstrijd ook bij elke bal mis. Bij de eerste tegengoal staat hij 3m van zn man af te dekken. Umtiti weet de helft van de tijd niet waar zijn man is. Je moet ook realistisch zijn. Barca heeft absoluut geen topteam. Als Messi daar wegvalt, wordt Barca gewoon 8ste ofzo.
 
MohamedBoudad
 
0
18 mei 2021 om 02:51
Klopt real city united en nog veel meer clubs verliezen wedstrijden en winnen wedstrijden.toch zal elke trainer op zijn resultaten worden afgerekend.bij koeman zijn die gewoon niet goed vindt ik zelf.koeman heeft een jaar lang aan het team kunnen werken en verdidegen Is nog steeds een drama.352 systeem werkt niet koeman blijft dan die tacktiek gebruiken zo als ik al zij bij top clubs krijg je niet eeuwig de tijd.tuchel binnen 4 maanden heeft die chelsea echt goed laten voetballen maar hij is tactisch sterk beter dan koeman.als ik dan kijk dan vindt ik barcs betere spelers hebben dan chelsea op lenglet na dan het is maar hoe je je team tactisch laat spelen.