RAC1 schijnt ander licht op rol Koeman: 'De club wil juist niet met je verder'
Zaterdag, 12 september 2020 om 08:53

Luis Suárez kreeg onlangs in een kort telefoongesprek van Ronald Koeman te horen dat hij niet meer in de plannen voorkomt bij Barcelona. De Uruguayaan wordt sindsdien nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek uit het Camp Nou, met Juventus als meest nadrukkelijke gegadigde. Ruim drie weken voor het einde van de transferperiode is er echter nog altijd geen oplossing voor de situatie van de routinier in zicht en een langer verblijf van Suárez behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

AS meldt dit weekend dat Suárez zelf 'alle kaarten in handen heeft'. De 33-jarige spits ligt nog een jaar vast bij Barcelona en in deze verbintenis is opgenomen dat zijn contract automatisch met een jaar verlengd wordt als hij aankomend seizoen minstens zestig procent van de minuten speelt die Barcelona op het veld staat. Zijn goede vriend Lionel Messi maakte onlangs bovendien ook bekend nog een jaar te blijven, waardoor er van een 'isolatie' van Suárez in de kleedkamer geen sprake is.

Suárez lijkt bovendien te kunnen rekenen op de steun van de nieuwe trainer. Door de manier waarop Koeman het bericht dat de aanvaller mag vertrekken in een kort en zakelijk telefoongesprek overbracht, leek het alsof het om een keuze ging van de oefenmeester. Het Catalaanse radiostation RAC1 meent echter te weten dat dit niet het geval is: "Wat mij betreft mag je blijven, het is de club die niet met je verder wil", zou Koeman Suárez hebben medegedeeld.

Doordat Barcelona zolang hij blijft geen geld heeft om andere spitsen aan te trekken en hij het vertrouwen van Koeman heeft, gaat Suárez ervan uit dat hij ook aankomend seizoen genoeg minuten zal maken. Als het wel van een transfer komt, verwacht de aanvaller er geen euro op achteruit te gaan. Barcelona zal in dat geval met een manier op de proppen moeten komen om zijn contract te ontbinden, of hem moeten verkopen aan Juventus of het eveneens geïnteresseerde Atlético Madrid. Hier kan hij eveneens en fors salaris gaan opstrijken.

Barcelona wil juist van Suárez af om zijn salaris uit de boeken te schrappen, maar dit lijkt nog geen eenvoudige klus te gaan worden. Eerder werd al wel afscheid genomen van Ivan Rakitic, die terug is gekeerd naar Sevilla. Arturo Vidal, een andere grootverdiener, is op zijn beurt naar alle waarschijnlijkheid op weg naar Internazionale.

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
18
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
parkymark
 
3
12 september 2020 om 09:19
Het is toch ook raar dat Koeman zich laat misbruiken voor zo'n boodschap. Voordat hij kwam was het al aan het rommelen tussen Suarez en de club. Dan had ik het als Koeman lekker aan de technisch directeur over gelaten.
 
Soccerfan_1
 
13
12 september 2020 om 11:03
We moeten niet alles geloven wat we lezen hè. Hoeveel verhalen hebben we nu al niet gehoord en iedereen heeft er weer een mening over.
 
parkymark
 
4
12 september 2020 om 13:02
Daarom vind ik het ook raar en twijfel ik eraan. Een trainer heeft liever teveel aanvallers in zijn selectie. Dat hij veel verdient en een aflopend contract heeft is het werk van de TD.
 
GustavoFring
 
4
12 september 2020 om 09:27
Het belangrijkste is ze fit krijgen en weer gemotiveerd krijgen. Voetballen kunnen ze echt nog wel. Een Mourinho is een goed voorbeeld. Die krijgt je voor 2 jaar gemotiveerd. Daarna spugen ze Mourinho uit. Dat moet Koeman op zijn manier gaan doen.
 
cruijffista
 
11
12 september 2020 om 11:17
Los pollos hermanos
 
bf1994
 
10
12 september 2020 om 10:06
Nou als dit waar is dan is koeman gewoon het vuile werk van het bestuur aan het doen. Een trainer hoort wel meer macht dan dit te hebben vind ik. Anders kan hij toch nooit een team naar zijn hand smeden.
 
Almogaver
 
1
12 september 2020 om 10:52
Niets nieuws onder de zon. Deed Koeman ook bij Valencia, waar hij toen voor "op de trein sprong" en nu weer. Je gaat me niet wijsmaken dat Koeman in z'n eentje besloot dat Suarez eruit moest (nadat het bestuur dat al had aangegeven), maar wel vindt dat Braithwaite een kans moet krijgen. Dat kun je niet enkel zeggen om voetbaltechnische redenen.