Race tegen de klok voor Barcelona: Murthy én Mendes in Catalonië
Maandag, 27 januari 2020 om 20:18

>Rodrigo Moreno moet de spits worden waar Barcelona de laatste weken naar op zoek is. Spaanse media verzekeren maandagavond massaal dat Anil Murthy, voorzitter van Valencia, en zaakwaarnemer Jorge Mendes maandag in Barcelona met de regerends landskampioen van Spanje in gesprek zijn. De verwachting is dat de betrokken partijen de onderhandelingen over de aanvaller, die in maart 29 jaar wordt, zullen vervolgen.

De clubleiding van Valencia heeft al diverse biedingen van Barcelona afgeslagen. Zo stelde de Catalaanse club voor om Moussa Wagué en Abel Ruiz, twee voetballers die niet in de plannen van Quique Setién voorkomen, als wisselgeld in de deal te betrekken. Daar ging Valencia niet mee akkoord en ook het huurvoorstel kon de goedkeuring van los Che niet wegdragen. Barcelona wilde geen verplichte optie tot koop maar hooguit een 'boeteclausule' als men komende zomer niet tot koop zou ocergaan.

Valencia hanteert een vraagprijs van zestig miljoen euro voor Rodrigo en dat is een bedrag wat Barcelona zich niet kan permitteren. Murthy en Mendes hopen vandaag en morgen duidelijkheid te verkrijgen over de financiële mogelijkheden die Barcelona de Oost-Spaanse club én de speler kan bieden, zo klinkt het. Marca stelt echter dat de voorzitter van Valencia vanavond al is teruggekeerd, maar dat de aanwezigheid van Mendes inhoudt dat de onderhandelingen een cruciale fase zijn ingegaan.

Het is de tweede keer dat Valencia in de slotfase van een transferperiode probeert om Rodrigo van de hand te doen. Vorig jaar zomer kwam eigenaar Peter Lim tot een mondeling akkoord met algemeen directeur Miguel Ángel Gil van Atlético Madrid. Rodrigo onderging zelfs een medische keuring in Madrid en hoefde niet meer mee te trainen bij Valencia, tot verrassing van toenmalig trainer Marcelino. De transfer ging uiteindelijk niet door omdat men er niet in slaagde om Ángel Correa voor vijftig milljoen euro aan AC Milan te verkopen.

Met het eventuele aantrekken van Rodrigo speelt Barcelona in op het blessureleed van Luis Suárez, die zo goed als zeker de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen. Een jaar geleden koos Barcelona ervoor om de veelzijdige Kevin-Prince Boateng van Sassuolo te huren, maar de samenwerking was niet wat beide partijen ervan verwacht hadden. Om die reden wil Barcelona deze week per se een echte spits aantrekken, een voetballer die niet misstaat in de basis. Rodrigo is bij Valencia ook veel gebruikt als buitenspeler, waardoor zijn moyenne niet per se tot de verbeelding spreekt: 55 goals in 207 officiële duels.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Blaugrana1899
 
23
27 januari 2020 om 20:49
Rodrigo is zeker een goede spits die ook best wel bij Barcelona past en goedkoper dan die 60 miljoen zal je hem ook niet krijgen probleem is alleen dat je nu 60 miljoen betaald voor een spits die later weer op de bank beland en we hebben Griezmann ook nog, beter tot de zomer wachten en dan lautaro Martinez kopen
 
LionelGap
 
15
27 januari 2020 om 20:52
Voor datzelfde geld heb je Haaland een paar keer ;-)
 
Blaugrana1899
 
9
27 januari 2020 om 20:58
Ja precies volgens mij is hij al een keer bij Barcelona aangeboden nog voor dat hij naar Salzburg ging
 
Airbags
 
5
27 januari 2020 om 21:21
Sterker nog, volgens de geruchten heb je nog steeds een Haaland voor dat geld. Hij schijnt namelijk een gelimiteerde afkoopsom van 60 miljoen in zijn contract te hebben staan.
 
InsideRMadrid
 
1
27 januari 2020 om 22:00
Staat duidelijk in de tekst dat barcelona zich geen 60 miljoen kan veroorloven. Krappe tijden in catalunya, dat komt er van als je lukraak 160 mil voor Dembele en 160 mil voor Coutinho neertelt. Daar achteraan nog 120 voor Griezman en 90 voor Frenkie. Dan te beseffen dat geen éã©n van deze vier spelers op een wereld niveau zit momenteel, eentje is zelfs verhuurd. Dit geeft Laliga een bad image.
 
Blaugrana1899
 
11
27 januari 2020 om 22:11
Volgens mij ben jij erg matig op de hoogte welk bedrag voor welke speler is betaald Dembele heeft bijvoorbeeld 105 miljoen gekost en Frenkie 76 miljoen neemt verder niet weg dat er een wanbeleid woord gevoerd bij zo'n grote club
 
BaronVonBorsig
 
3
27 januari 2020 om 23:10
Bij Dembélé zaten er ook nog clausules aan vast hé, o.a. bij 25, 50, 75 en 100 wedstrijden iedere keer 5 miljoen. Volgens mij kon de gehele transfersom relatief eenvoudig tot 150 miljoen oplopen voor Dortmund. Die 105 was initieel maar er zit dus nog een deel achteraan. Als hij in z'n debuut-seizoen aan 50 wedstrijden zou komen zou er nog 10 miljoen bij komen, dat zat er dus niet in voor Bvb.ot: Gunstig voor Dortmund dit, het lijkt er zeer sterk op dat Paco Alcacer terugkeert naar Valencia hierdoor.
 
AnsuBarcaFati
 
10
27 januari 2020 om 21:08
Rodrigo is een geweldige counterspits, maar in de kleine ruimte is hij nog slechter dan Morata. Wat een beleid. Man man man
 
teunbottes
 
0
27 januari 2020 om 22:46
Als extreme Valencia fan hoop ik natuurlijk dat Rodrigo blijft, maar wat zou dit een onnodige achtelijke aankoop zijn, koop dan nu gelijk Lautaro want Rodrigo gaat toch op de bank belanden, bovendien hebben ze ook Griezmann lopen, ze doen alsof die niet kan voetballen maar die heeft ook moker veel geld gekost, geef hem een kans en koop een flitsende flank speler
 
GiiBarca
 
2
27 januari 2020 om 20:54
Barca moet Rodrigo niet halen, wanneer Suarez weer terug is beland hij geheit weer op de bank. Ik zou volgend seizoen lekker Neymar terug halen of proberen Mbappé te halen!
 
Almogaver
 
23
27 januari 2020 om 20:54
Dit wordt de volgende zet in een serie flutaankopen. Dit bestuur is nog erger dan dat van Gaspart. Het heeft Messi én meer geld, maar maakt de ene na de andere ...keuze.
 
ConchaEspina
 
5
27 januari 2020 om 20:57
Ik zou echt blij worden als Barcelona 60 miljoen, nu of op het einde van seizoen neertelt voor Rodrigo. Maar ik ben Madridfan dus dat zegt genoeg. Dit zou echt een onbegrijpelijke zet zijn van Barcelona, heel uitgezonderd moest het om een huur gaan zonder verplichte koopoptie. Maar zie niet in wat Valencia daar uithaalt. Barcelona kan dan toch veel beter zijn miljoenen gebruiken voor een Werner, Lautaro (!) of dergelijk. Rodrigo is nu ook niet de goalgetter die je zoekt maar goed. Zou niet de eerste bizarre aankoop zijn van dit bestuur.
 
JJUnited
 
8
27 januari 2020 om 21:01
En dan te bedenken dat er een (gevallen top-)club is met net zo veel geld, maar een nog waardelozere beleid dan dit Barcelona. Je zou denken dat het niet zo moeilijk is om logische transfers te doen.
 
Millonario
 
7
27 januari 2020 om 21:02
Als dat de spits moet worden om Suarez te vervangen...zeg me aub dat dit een onzin artikel is.
 
Fouadsky
 
2
27 januari 2020 om 21:06
Rodrigo is een goede speler, maar dat zijn/waren Coutinho, Griezman, Denbele, F.de jony en anderen ook. Ik ben de grootste Messi fan, heeft Barca er vaak doorheen gesleept, maar zolang Messi op rechts blijft spelen dan ben je tactisch verzwakt (wanneer de tegenstander de bal heeft) verzwakt. Is er geen enkele trainer die het tactisch inzicht en durf heeft om Messi op een andere plak te laten renderen? Het bestuur heeft geen visie en doet steeds vaker paniekaankopen. Rodrigo zal de volgende in dat rijtje zijn als er geen bestuur met visie is en een trainer die tactisch is en keuzes dueft te maken.
 
Valencios
 
0
27 januari 2020 om 21:09
Dit is voor Valencia waarschijnlijk het laatste moment dat je 50 miljoen zal gaan kunnen vangen voor Rodrigo. Geweldige speler die zeker goed genoeg is voor de absolute top, maar net als bij Atletico afgelopen zomer en Real het jaar daarvoor heb ik werkelijk geen idee wat Barcelona met hem aanmoet. Rodrigo is de perfecte ``spits`` in een Firmino/benzema(ten tijden van Ronaldo) achtige rol, maar hij gaat er zelf gewoon geen 20, of zelfs 10 scoren in 1 seizoen. Sowieso heb je met Griezmann normaliter al een betere versie van Rodrigo rond lopen. Als Valencianista is het een beetje dubbelop. Zoals eerder gezegd is dit misschien wel het laatste moment om dik te kunnen cashen op Rodrigo, maar aan de andere kant is hij in het huidige 4-4-2 systeem nagenoeg onvervangbaar door welke (realistische)aankoop dan ook. Je zal dan of moeten switchen naar een 4-3-3, wat Celades al regelmatig geprobeerd heeft, of al je hoop moeten gaan vestigen op Guedes, Kang-In en Vallejo in de Rodrigo rol. Overigens meld Superdeporte zojuist dat Barcelona ``tijd`` heeft gevraagd om het geld bij elkaar te sprokkelen om Rodrigo te kunnen kopen.
 
Bertos
 
1
27 januari 2020 om 21:19
Dat hoop ik dus ook. Laat Barca hem maar kopen voor 50 miljoen. Zelf hoop ik dat ze Cavani binnen weten te halen als vervanger. Basisspits en contract voor 2 jaar met optie voor een 3e seizoen moet wel een mooie aanbod zijn denk ik. Verder ambities tonen door William en/of David Silva proberen aan te trekken (beide gratis in zomer). Moet zeggen dat het middenveld er met Kondogbia en Coquelin heel stabiel was.
 
Valencios
 
0
27 januari 2020 om 21:40
Met alle respect, maar dat zou ik stuk voor stuk echt waardeloze ''aankopen'' vinden. Ze zitten alle 3 sowieso zwaar boven het salarisplafond van Valencia waar Parejo met ±4 miljoen de grootverdiener is. Voor David Silva zou je van tactiek moeten veranderen, maar zelfs al zou Celades 4-3-3 gaan spelen dan zit je je eigen toptalenten(soler en Lee) in de weg omdat je zo nodig een 34 jarige clublegende moest halen. Dit geld voor de overige 2 eigenlijk ook met Cavani i.p.v Maxi Gomez en William i.p.v Guedes/ferran.
 
Bertos
 
0
27 januari 2020 om 22:46
Het zijn kwalitatief toch wel spelers die Valencia naar een hoger niveau kunnen brengen. Ik begrijp je bezorgdheid omtrent de talenten alleen op deze manier verliest Valencia iedere keer spelers. Enkele jaren terug werd ook hun spits en aanvoerder door Barca overgenomen.
 
ConchaEspina
 
0
27 januari 2020 om 21:43
Als je 50 miljoen voor Rodrigo kan vangen moet je dat altijd doen als Valencia zijnde. Dat geeft terug wat financiële ruimte, wat ze volgens mij nog steeds kunnen gebruiken. Kan je talenten als Ferran wat langer aan boord houden. En was er geen sprake dat Valencia dat ging proberen om (tijdelijk) Alcacer terug te halen?
 
FCB_Catalunya
 
2
27 januari 2020 om 21:27
Rodrigo is absoluut de verlosser niet en is ook veel te duur als tussenoplossing. Ik vind hem niet goed genoeg voor het doel, al heeft hij natuurlijk wel straalmotoren in die schoenen van hem. Het zou beter zijn om gelijk door te pakken op de vervanger van Suarez (in mijn ogen moet dat Lautaro Martinez zijn) en het zo aan te pakken. Een andere optie is om Griezmann vertrouwen te geven in de spits en een buitenspeler aan te trekken, alleen weet ik niet wie dat dan zou moeten zijn.
 
Airbags
 
2
27 januari 2020 om 21:39
Waarom zou je als Barcelona zijnde 60 miljoen neerleggen voor Rodrigo? Het is een prima spits, maar ze schijnen komende zomer alsnog voor Lautaro Martinez van Inter te willen gaan. Dan geef je nu 60 miljoen euro uit aan een gozer die komende zomer tweede keus is. Misschien zelfs derde keus aangezien Luis Suarez de afgelopen jaren behoorlijk wat krediet heeft opgebouwd. Ik las dat PSG Cavani in de etalage heeft gezet voor 10 miljoen. Koop die gozer dan voor dat half jaar. Fysiek sterk, een werklust van heb ik jou daar. Dan start je met je Griezmann in de spits, en als je er al combinerend nit uitkomt kun je Cavani erin brengen voor wat extra fysieke kracht
 
Lebuffon
 
2
27 januari 2020 om 22:31
Onbegrijpelijk aankoop zou dit weer zijn. Rodrigo is niet eens een echte 9, maar meer een valse spits die beter tot zijn recht komt bij een counter team. Straks heb je met Messi, Griezzman en Rodrigo 3 dezelfde soort spelers. Ik snap hier echt niks van. Als het bestuur een beetje verstand had gingen ze nu voor een snelle buitenspeler of een echte spits. Als die niet beschikbaar is, dan zij het zo, maar het heeft helemaal geen zin om nu weer 60 miljoen uit te geven voor een speler die je niet eens nodig hebt. Echt dit bestuur is verschrikkelijk en helaas is Abidal niet veel beter dan de overige bestuursleden.