Radamel Falcao scoort vanaf veertig meter in bekerzege AS Monaco
Dinsdag, 12 december 2017 om 22:56

AS Monaco heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk. De Monegasken waren op eigen veld dankzij doelpunten van Guido Carrillo en Radamel Falcao een maatje te groot voor SM Caen: 2-0.

Met Terence Kongolo binnen de lijnen was de regerend landskampioen de bovenliggende partij in de eerste helft. Toch duurde het tot twaalf minuten voor rust voordat de ban gebroken werd door het elftal van Leonardo Jardim. Marcos Lopes stoomde op over de as van het veld en had vervolgens een fraaie pass in huis op Carrillo. De spits rondde oog in oog met Brice Samba vervolgens koeltjes af.

Carrillo was halverwege de tweede helft dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond. Hij kwam echter een teenlengte tekort om een voorzet van Rachid Ghezzal binenn te lopen. Monaco bleef echter geduldig zoeken naar de 2-0 en kreeg vijf minuten voor tijd loon naar werken. Falcao zag Samba te ver voor zijn doel staan en lepelde de bal vervolgens van een meter of veertig over de doelman.