Rafael van der Vaart kijkt uit naar rentree: 'Kan ik 'm lekker afzeiken'
Maandag, 29 juni 2020 om 13:03

Arjen Robben maakte zaterdag zijn rentree bij FC Groningen wereldkundig en inmiddels wordt er reikhalzend uitgekeken naar de verrichtingen van de aanvaller in het aankomende Eredivisie-seizoen. Terwijl de beslissing van Robben om zijn voetbalschoenen weer tevoorschijn te halen voor velen als een verrassing komt, is voormalig ploeggenoot Rafael van der Vaart minder verbaasd.

"Als je Arjen een beetje kent, komt dit niet als een verrassing. Hij had even genoeg van het topvoetbal en wilde met zijn gezin terug naar Nederland. Maar deze stap verbaast me niet", stelt de oud-middenvelder in gesprek met RTV Noord. Van der Vaart verwacht wel dat Robben zich op een andere manier zal manifesteren, aangezien hij nu niet in een topteam terechtkomt.

"Dan ga je ook veel wedstrijden niet de betere zijn. Het gevaar van zo'n terugkeer is dat Robben komt te spelen op posities waar hij niet hoort. Hij moet wel in zijn kracht blijven. Maar ik ben hartstikke blij voor de Nederlandse competitie", vervolgt Van der Vaart zijn verhaal. De analyticus geeft aan dat het verschil in niveau wel voor wat irritaties zou kunnen zorgen: "Maar als alles met jezelf lekker loopt valt het wel mee. Wat ik vooral mooi vind, is dat zo'n grote speler zegt: Groningen is gewoon mijn clubje. Robben is een geweldige gozer."

Net als bij Robin van Persie, vragen sommigen zich bij Robben ook af of het wel een goed idee is om terug te keren. Van der Vaart stelt deze vraag echter niet: "In Nederland hebben we nogal gauw wat te zeiken. Ik vind het geweldig. Robben durft wel. Hij is een echt trainingsbeest en superfit. Wij kunnen allemaal nog van hem genieten. Dat hij niet dezelfde is als vijf jaar geleden, dat is logisch." Hij is dan ook van plan om eens goed voor de rentree van Robben te gaan zitten: "Uiteraard zal ik eens wat wedstrijdjes bekijken, ook als analist. Kan ik 'm lekker afzeiken", lacht hij.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax opgenomen
2
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
8
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
voetbalfan2002
 
81
29 juni 2020 om 13:28
In mijn stoutste dromen heeft robben gewoon een top seizoen waarin hij er 25+ inschiet, waarna vervolgens Koeman hem mee neemt naar het EK!!!!!
 
siepie
 
150
29 juni 2020 om 13:35
En dan in de finale van het EK met de 0-0 op het bord erin komt tegen Spanje, hij wordt weggestoken in de diepte en dan 1-op-1 de winnende maakt.. Maar verder zijn de verwachtingen niet hooggespannen hahah ??
 
Zermatt_Person
 
3
29 juni 2020 om 21:33
En de teen van Kepa die het laatste zetje in kruising geeft
 
siepie
 
0
30 juni 2020 om 09:07
En vervolgens probeert Luis Enrique Kepa met De Gea te wisselen voor de penalty serie, maar weigert hij eruit te komen.
 
 
2
29 juni 2020 om 18:46
Hij zei vanmorgen (in de 538 ochtendshow) geen keihard nee tegen oranje. Alleen dat het totaal niet aan de orde is. Dus ik droom lekker met je mee!
 
RedondoNo5
 
0
29 juni 2020 om 21:07
Het zou wat zijn zeg. Dan gaat ie van held naar uber turbo held
 
Andres13
 
28
29 juni 2020 om 13:29
Je ziet het verschil tussen wel wat het oplevert als je als topsporter streng leeft voor je sport en rekening houdt met je lichaam zoals Robben en van Persie hebben gedaan. Sneijder en van der Vaart waren meer levensgenieters en konden hun loopbaan niet op een redelijk hoog niveau afsluiten (qatar en Denemarken), terwijl van Persie en Robben nog belangrijk kunnen zijn bij Feyenoord en Groningen, waarbij we natuurlijk bij Robben nog moeten afwachten of het een succes wordt. Erg veel respect voor zowel Robin als Arjen wat ze tijdens hun carriã¨re hebben gelaten.
 
PeerBerwers
 
68
29 juni 2020 om 13:39
Huntelaar had je wat mij betreft in deze ook wel mee mogen nemen. Die oogt ook nog erg fit en lijkt gretiger dan ooit.
 
Bereta
 
1
29 juni 2020 om 22:34
Met alle respect voor Hunter, heeft nooit op het niveau geopereerd als die 4 jongens. Klaas kon prima mee tegen de kleintjes, maar hij is een grote wedstrijdspeler als die andere 4.robben en Van Persie hadden het niet mee met hun blessures, maar desondanks hebben ze heel lang rond gelopen bij de top clubs. Daar heb ik veel respect voor. Sneijder en Van der Vaart waren inderdaad veel meer levensgenieters en dus ze waren ook sneller klaar met voetbal en dat blijft jammer. Als Snijder zijn 2010 vorm langer vast had kunnen houden dan was hij denk ik wel de beste middenvelder geworden van zijn generatie. Ja, ook beter dan Xavi en Iniesta.
 
siepie
 
39
29 juni 2020 om 13:39
Bizar eigenlijk he.. Als je 10 jaar geleden had gevraagd wie van de grote vier het eerst zou (moeten) stoppen, had het merendeel waarschijnlijk Robben gezegd gezien zijn blessuregevoeligheid. Wat een mentale weerbaarheid hij ook moet hebben om continu weer terug te keren.
 
wandering
 
10
29 juni 2020 om 13:42
Nee v Persie heeft het echt op een redelijk niveau afgesloten Fenerbahçe en Feyenoord ?? Robben heeft het op een hoog niveau afgesloten en gaat nu nog even zijn club helpen, maar dat is natuurlijk niet op een redelijk hoog niveau. En dat geeft voor de rest ook niet, maar we moeten niet doen alsof Sneijder bijvoorbeeld niet had kunnen meekomen op het niveau van Groningen
 
Ijsmuts
 
29
29 juni 2020 om 13:59
Sneijder was op zn 33e eigenlijk al klaar met serieus voetbal. vdvaart op zn 32e. Robben speelde tot zn 35e bij Bayern eigenlijk (indien fit) standaard in de basis. Ik denk inderdaad dat Sneijder op zn 36e absoluut niet in staat was geweest nog mee te kunnen spelen bij Groningen.
 
sebasjuh
 
5
29 juni 2020 om 14:09
Denk dat als Sneijder ook weer volle bak gaat trainen voor een comeback dat hij echt heel veel toevoegt aan een Groningen maar ook bv een Utrecht. Je hebt alleen verschil dat een Robben daar ook nog echt mee bezig is om te vlammen en een Sneijder is wel klaar met het voetballen zo lijkt het en denk dat het verschil hem daarin zit. Kijk bv naar een Huntelaar die er ook vol voor gaat op zijn leeftijd.
 
El Fenomeno
 
28
29 juni 2020 om 14:11
Sneijder ging op zijn 28e al afbouwen in Turkije, Van der Vaart kon het tempo van de Premier League lastiger bijbenen en vertrok op zijn 29e naar Duitsland waar die bijna iedere wedstrijd vroegtijdig werd gewisseld. Van Persie ging op zijn 32e pas naar Turkije en Robben is fysiek nog steeds een klasse apart. Van Persie en Robben lopen met een sixpack rond, iets wat Sneijder en Van der Vaart al jaren niet meer hebben of nooit gehad hebben.
 
wandering
 
2
29 juni 2020 om 14:31
Het gaat over op redelijk niveau afgesloten, je wil toch niet met droge ogen beweren dat Groningen, Feyenoord en Fenerbahçe een redelijk hoog niveau hebben. Andres13 en ik dus ook, hebben het nergens over leeftijd gehad, het enige is wat ik zeg, als Sneijder vanuit bijvoorbeeld Nice naar Groningen was gegaan dat hij ook wel mee had kunnen komen.
 
El Fenomeno
 
8
29 juni 2020 om 14:41
Het gaat er volgens mij meer om dat zowel Sneijder als Van der Vaart niet voor topsport leefden in tegenstelling tot Van Persie en Robben.
 
J.M. Keynes
 
2
29 juni 2020 om 16:05
@wandering: RvP was natuurlijk fysiek al helemaal op, in zijn laatste twee jaar bij Utd was het al compleet behelpen. Die man heeft puur op techniek nog even meegekund, maar was nog maar een schim van een fit iemand, ondanks de uiterlijke sixpack. Robben is fysiek nooit minder geworden, ondanks al z’n blessures, wat iets zegt over z’n lichaam: blessuregevoelig maar duurzaam. Robben gaat het gewoon prima doen.
 
soccersupp
 
5
29 juni 2020 om 14:13
Ik denk dat bij Robben ook een beetje meespeelt dat hij vaak geblesseerd is geweest en daardoor minder wedstrijden heeft kunnen spelen (en dus wat minder slijtage). Maar prachtig dat hij weer gaat spelen. Sneijder en vd vaart zou ik eerder vergelijken met een andere middenvelder zoals Seedorf die nog lang een waanzinnige speler was. Voor van Persie en Robben is Huntelaar een betere vergelijking, ook een aanvaller. Kwa voedings en levenstijl passen vd vaart en sneijder meer in de categorie Kramer.
 
J.M. Keynes
 
0
29 juni 2020 om 16:16
Bij van Persie is dat totaal niet het geval geweest, na elke blessure was hij fysiek minder (langzamer en breekbaarder), tot het uiteindelijk een complete slak was. Daar was al in zijn laatste twee jaar bij Utd. Niets van over wat betreft fysiek. Hij deed wel veel aan zijn fysiek, maar het ging gewoon niet.
 
KlasseSchone
 
14
29 juni 2020 om 13:33
Geweldig om te zien hoe iedereen er reikhalzend naar uit kijkt om Robben weer in actie te zien, onder wie ikzelf! Dit moet gewoon een ontzettende boost voor Groningen geven. Ikzelf heb nog nooit een hele wedstrijd van Groningen gekeken (behalve wanneer ze tegen Ajax speelden) maar ga er nu, net als Rafael, eens goed voor zitten. Ben benieuwd!
 
La~Decima
 
2
29 juni 2020 om 15:04
En als Ajax fan was het natuurlijk ook niet fijn om wedstrijden tegen ons te kijken aangezien we ze vaak lastig maakten (was wel altijd spannend). Ik kan niet wachten tot volgend seizoen!
 
Ajacied34
 
35
29 juni 2020 om 13:35
Blijft een pracht gozer die rafael haha
 
JJvH91
 
4
29 juni 2020 om 13:49
Inderdaad, veel fijnere aanwezigheid dan Sneijder, die we de laatste dagen zoveel langs hebben zien komen.
 
Buitenspelgoal
 
6
29 juni 2020 om 13:53
Hij staat niet voor niets in mijn profielfoto. Robben is mijn favoriete speler die ik ooit aan het werk heb gezien. Zijn manier van voetballen, de mentaliteit en de weerbaarheid die hij altijd getoond heeft. Topgozer en sporter. Mij zal het persoonlijk weinig boeien of hij de torenhoge verwachtingen kan inlossen. Hem gewoon zien ballen op zijn kenmerkende manier is fantastisch. Ik heb er ook alle begrip voor dat hij dat lekker bij Groningen doet. Natuurlijk had ik hem graag bij PSV gezien, maar dan had hij vorig jaar moeten komen. Gezien het nog onzeker is hoe zijn rentree zal verlopen en hij een jaar niet gevoetbald heeft op die leeftijd is Groningen ook wat dat betreft logischer.
 
La~Decima
 
4
29 juni 2020 om 15:03
Ik kan me niet herinneren wanneer de FC zoveel aandacht op Voetbalzone kreeg. Misschien dat het gedoe met Diemers nog in de buurt kwam. Iedereen verheugt zich erop en Robben zal de volle 250% geven om fit te zijn voor de eerste wedstrijd. Nu is mijn vraag, hoeveel kijkers zullen de eerste wedstrijd van FC Groningen bekijken?
 
vak26
 
3
29 juni 2020 om 16:04
Als ik de berichten uit Groningen mag geloven over de verkoop van seizoenkaarten en businessseats, is zijn rentree al een succes. Ben zelf geen supporter van Groningen of PSV maar ik vind het fantastisch wat hij doet. Mooi voor de club FC Groningen en de eredivisie