Raheem Sterling en Sergio Agüero laten niets heel van Atalanta
Dinsdag, 22 oktober 2019 om 22:49

Manchester City is nog foutloos in de groepsfase van de Champions League. Het team van manager Josep Guardiola won dinsdagavond in Groep C met 5-1 van Atalanta, dat juist nog op het eerste punt in het Europese miljardenbal wacht. De bezoekers uit Italië namen na nog geen half uur spelen de leiding in het Etihad Stadium, maar werden vervolgens overrompeld door Sergio Agüero en Raheem Sterling.

Manchester City legde in de eerste helft de basis voor de overwinning, maar de ploeg van Guardiola werd pas min of meer wakker op het moment dat Fernandinho een overtreding op Josip Ilicic in het strafschopgebied maakte. Ruslan Malinovskiy ging achter de bal staan en zette na nog geen half uur spelen de 0-1 op het scorebord. Atalanta, met Robin Gosens en Marten de Roon in de basisopstelling, kon de voordelige marge echter niet behouden.

Zes minuten na de openingstreffer tekende Agüero voor de 1-1: na een pass van Raheem Sterling van links werkte hij de bal van dichtbij door de benen van Pierluigi Gollini. Luttele minuten later wees de arbiter weer naar de stip, maar dit keer in het voordeel van the Citizens: na een overtreding van Andrea Masiello op Sterling maakte Agüero zijn tweede van de avond. Domper op de eerste helft van Manchester City was het uitvallen van Rodri vlak voor rust met een ogenschijnlijke blessure aan de hamstrings.

In het eerste kwartier na rust was Atalanta niet meer de ploeg die het voor rust was. Het team van Gian Piero Gasperini was slordig in de passing, het ontbrak aan creativeit en de thuisploeg profiteerde na nog geen uur spelen. Manchester City veroverde de bal op het middenrif, waarna het leer via goed voorbereidend werk van Kevin De Bruyne en Phil Foden van dichtbij door Sterling hoog tegen de touwen werd geschoten: 3-1. Het was voor de aanvaller alweer zijn tiende van het seizoen, maar zeer niet de laatste van de avond.

Het team van Guardiola liep in het restant van het tweede bedrijf verder uit. Zes minuten na zijn eerste zette Sterling ook de 4-1 op het scorebord, na heerlijk combinatievoetbal tussen Benjamin Mendy, Foden en Ilkay Gündogan. Twintig minuten voor tijd kwam ook de 5-1 van de voet van Sterling, op aangeven van Riyad Mahrez. Niet veel later maakte Hans Hateboer zijn entree, als vervanger van Ilicic. Vlak voor tijd kreeg Foden zijn, onnodige, tweede gele kaart, voor een overtreding op De Roon. Manchester City heeft als koploper van Groep C vijf punten meer dan Shakhtar Donetsk en Dinamo Zagreb.

Meer nieuws
   
10:08
10:08
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
16
   
10:00
10:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
   
09:57
09:57
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
4
   
09:24
09:24
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
24
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Mirzet12
 
5
22 oktober 2019 om 22:55
Goede wedstrijd van City. Denk alleen dat als ze tegen topploegen komen hun verdediging een beetje slap is. Al denk ik wel dat Guardiola daar wat op verzint.
 
Zermatt_Person
 
3
22 oktober 2019 om 23:01
Het zou mooi zijn als Alderweireld komt in winter. Hij staat nog maar een half jaar onder contract en is dus voor prikkie op te halen dan. Alderweireld is in mijn ogen de missing link achterin bij City. Hij kan denk ik een "Van Dijk impact" zorgen achterin bij City.
 
Zinedane
 
15
22 oktober 2019 om 23:38
Als je dan een verdediger haalt deze winter haal dan een jongen die echt een 'van dijk effect' kan hebben a la Koulibaly..alderweireld is dit seizoen echt in niveau gedaald. Acht hem niet veel beter dan Otamendi en zeker minder dan Laporte op het moment
 
Mirzet12
 
0
23 oktober 2019 om 00:48
Ik denk zeker dat City er iemand bij moet halen. Wie dat mket zijn weet ik niet. Tuurlijk zou je zeggen dat Koulibaly de perfecte kandidaat is, maar het kan ook zomaar een miskoop voor City zijn. Je weet nooit of zo,n jonge zich makkelijk aanpast. Bij Alderweireld weet je dat hij het BPL voetbal gewend is en hij is denk ik niet zo duur vergeleken met Koulibaly. Maar dat ze er iemand bij moeten hebben is duidelijk.
 
MrKrillin
 
1
23 oktober 2019 om 08:35
@zermatt_person waarom weer kopen? Wanneer eens als fan roepen dat die jonge Spaanse CV de kans krijgt.
 
ajaxnummero1*
 
32
22 oktober 2019 om 22:56
Sterling is toch wel absolute wereldklasse. Hoe vaak die gozer betrokken is bij doelpunten is niet meer normaal.
 
Tomido
 
1
22 oktober 2019 om 22:57
5-1 winnen en uiteindelijk toch gewoon op 5 gele kaarten (waarvan 1 door 2x geel rood is geworden) uitkomen..
 
Etihad
 
8
22 oktober 2019 om 23:17
Ik snap niet dat dit relevant is om te vermelden? Gewoon 5-1 gewonnen en goed gespeeld door City. De rode kaart van Phoden was niet zo handig natuurlijk.
 
hamidarsenal
 
4
22 oktober 2019 om 23:01
CIty begint ook in cl verband heel goed voetbal te laten zien, iets wat in het verleden toch wel uitbleef, mooi om te zien.
 
Zermatt_Person
 
16
22 oktober 2019 om 23:03
City liet altijd mooi voetbal zien in CL. Barcelona thuis in 2016, Schalke thuis, Shakthar thuis, noem ze maar op. Echter worden ze steeds vroeg uitgeschakeld. Dat is een probleem bij City.
 
Schams1
 
4
22 oktober 2019 om 23:03
Over Agureo hoef ik niks te zeggen, beste spits van de wereld samen met Lewandowski en Aubameyang.sterling, wat is dat toch een speler, als hij dit jaar zo blijft spelen is hij na Messi en Ronaldo de beste speler van de wereld.
 
Zermatt_Person
 
4
22 oktober 2019 om 23:08
Neymar, Mbappe, Sane, Sancho, Salah, Mane, Gnabry en Hazard zijn allen veel beter. Je moet Sterling noet groter maken dan hij is. Hij scoort veel, omdat Atalanta ook belachelijk veel ruimte weggeeft. Als je objectief bekijkt, zie je duidelijk dat de bovengenoemde namen veel beter zijn en Sterling bij lange na niet dat niveau haalt. Sterling mag van geluk spreken dat hij onder Guardiola in een gespreid betje ligt. Bij Man Utd zou hij net als Martial en Sanchez hopeloos falen bij een slecht team
 
Schams1
 
20
22 oktober 2019 om 23:23
Neymar is de heletijd geblesseerd. Sane is een jaar geblesseerd en moest bij City banken omdat Sterling het zo goed doet. Sancho heeft bij lange na niet de stats die Sterling heeft. Salah en Mane zijn beiden ook van een heel hoog niveau maar Sterling haalt de laatste tijd zelfs betere statistieken. Gnabry is pas sinds dit seizoen relevant en heeft zijn status als toptalent niet waar kunnen maken in de PL, iets wat Sterling wel heeft gedaan. Sterling heeft ook veel betere statistieken, belachelijk dat je Gnabry beter dan Sterling noemt. Hazard is beter dan Sterling in vorm, Hazard was bij Chelsea de beste speler van de Premier League dus ik snap het dat je hem beter vindt maar kijk eens naar de stats van Hazard dit seizoen en naar die van Sterling.van jou rijtje is alleen Neymar als die niet geblesseerd is beter, en dat valt nog te discussieren, Mbappe, Mane en Salah.
 
Etihad
 
9
22 oktober 2019 om 23:24
Wat een onzin. Sancho en Gnabry zijn niet beter dan Sterling. En spelers als Neymar en Hazard eaen Sane leggen ook niet dezelfde cijfers af. Sterling is geweldig, en die heeft zoveel punten gered. Denk maar terug aan begin voor jaar in de competitie.
 
Joey91
 
6
23 oktober 2019 om 00:39
Agüero is inderdaad een van de beste spitsen ter wereld en dat is Lewandowski ook, maar Aubameyang hoort daar toch een niveau onder. Suarez, Firmino, Kane (Mbappe, Griezmann als ze spelen als spits) zijn allen toch beter in mijn ogen. En Sterling is ook inderdaad wereldtop maar er staan nog wel wat spelers tussen Messi/Ronaldo en Sterling. Mbappe, Neymar, Hazard (in vorm), De Bruyne, Van Dijk zijn toch een niveau hoger nog.
 
baloog
 
3
22 oktober 2019 om 23:03
Dat Atalanta toch, je kan het naief noemen, maar ik vind het wel wat hebben. Ze staan kansloos achter, en alsnog zie je ze met man en macht druk zetten, zelfs tot aan de zestien van City aan toe. Daaruit pakt Foden uiteindelijk zelfs nog rood.
 
binny
 
1
23 oktober 2019 om 04:12
City was heel goed, genot om naar te kijken.atalanta heeft genoeg ruimte gehad om iets te doen, maar was niet slagvaardig genoeg. Toch grappig als je kijkt naar de nummers 4 van de grote competities, die worden stuk voor stuk verslagen. Lijkt me dat het een beetje onzin is om deze teams te gaan verzekeren van de CL.