Raiola bespreekt toekomst Pogba en gaat in op 'olifant in de kamer'
Donderdag, 23 januari 2020 om 09:28

Mino Raiola weet niet waar de toekomst van Paul Pogba ligt. De zaakwaarnemer heeft zich in gesprek met Sky Sports uitgelaten over de Frans international en vindt dat de middenvelder eerst fit moet zien te raken, voordat er gesproken kan worden over zijn toekomst. Pogba wordt al geruime tijd gelinkt aan een vertrek uit Manchester en Raiola houdt alle opties open.

Volgens Raiola heeft Manchester United niet aan de verwachtingen van Pogba kunnen voldoen, sinds hij in de zomer van 2016 terugkeerde op Old Trafford. Afgelopen zomer aasde de middenvelder al op een vertrek, maar tot een transfer kwam het niet. Dit seizoen kampt hij met blessureleed en is hij herstellende van een operatie aan zijn enkel. "Hij is op dit moment niet gelukkig omdat hij niet speelt. Hij is herstellende. Als Paul niet kan spelen, dan is hij niet gelukkig", aldus Raiola in een uitgebreid interview.

Met een contract tot medio 2021 ligt een zomers vertrek voor de hand, al wil Raiola niet op de zaken vooruitlopen. "Ik zag hem terugkeren bij Manchester United, terwijl men dacht dat hij niet terug zou gaan. Dat wordt vaak vergeten. Er wordt vaak gedacht dat Manchester United de enige club was waar hij kon tekenen. Hij koos voor Manchester United", aldus de belangenbehartiger. "Iedereen weet dat de ambitie van beide kanten de laatste jaren niet tot uiting is gekomen. Maar laten we eerlijk zijn en het hebben over de olifant in de kamer. We moeten in de zomer bekijken of Paul nog in de plannen van Manchester United voorkomt en of Manchester United nog in de plannen van Paul voorkomt."

Raiola haalde eerder deze maand nog stevig uit naar Manchester United door te zeggen dat de club zelfs spelers als 'Maradona, Pele en Maldini zou verpesten'. De zaakwaarnemer erkent dat die uitspraken misschien wat controversieel waren. "Die quotes waren misschien wat overdreven, maar ik wilde ermee zeggen dat Manchester United zijn project op orde moet zien te krijgen", aldus Raiola, die aangeeft een goede relatie te hebben met Manchester United. "Het is een professionele en eerlijke relatie. Ik heb nog nooit gesproken met Ole (Gunnar Solskjaer, red.), maar ik hoor dat hij een fantastisch persoon is. Mijn band met Ed (Woodward, red.) is transparant en eerlijk. We vertellen elkaar wat we goed en niet goed vinden."

De 26-jarige Pogba stond afgelopen zomer bovenaan het wensenlijstje van Real Madrid-trainer Zinédine Zidane. De betrokken partijen kwamen er niet uit en dus staat de 69-voudig international nog altijd onder contract bij United. Komende zomer kan daar volgens Raiola verandering in komen. De zaakwaarnemer stelt zich dienbaar op. "Het is mijn taak om te luisteren. God heeft me twee oren en een mond gegeven, dus soms is het beter om te luisteren dan te praten."

Raiola wil Pogba blij maken en zegt dat er verschillende manieren zijn om dat voor elkaar te krijgen. "Ik wil dat mijn spelers blij zijn en dat geldt ook voor de clubs. Dat is mijn werk. Ik wil niet vooruitlopen op wat er komende zomer gaat gebeuren. Hij moet eerst fit zien te worden en dan is het aan mij de taak om beide partijen, als dat mogelijk is, gelukkig te maken. Als een van de twee partijen niet tevreden is, dan zijn er andere manieren om dat op te lossen."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
RamonDiaz
 
6
23 januari 2020 om 09:37
Raiola die zijn oren meer gebruikt dan zijn mond en Raiola die clubs blij wil maken vind ik gewaagde uitspraken. On topic: voor zowel Pogba als United is het beter als ze uit elkaar gaan, die samenwerking zit echt op een dood spoor, gewoon naar Real of beter nog terug naar Juventus waar je echt kon zien hoe geweldig hij kan voetballen.
 
MarkV
 
5
23 januari 2020 om 09:42
Juventus zijn flink aan het investeren om te proberen de CL te winnen. Dat zou dan met name dit jaar of volgend jaar moeten gebeuren, zolang Ronaldo nog wereldtop is. Een terugkeer daar zou een gouden zet zijn voor beiden.
 
MSN10
 
3
23 januari 2020 om 11:12
Als je goed leest en beetje gaat nadenken over hoe hij dingen zegt, dan weet je gewoon dan real Madrid niet voor pogba heeft gekozen. Real Madrid ziet nu dat Valverde aan het exploderen is en als de geruchten waar zijn hebben ze straks Donny ook erbij. Ik vergelijk pogba niet met donnny laat dat duidelijk zijn maar uit dit verhaal haal ik uit dat real niet meer voor pogba gaat.
 
khalid3073wx
 
5
23 januari 2020 om 09:44
Niemand waar de toekomst van Pogba ligt. Gezien deze uitspraken van Raiola denk ik dat hij uiteindelijk bij Man Utd blijft een nieuw contract zal ondertekenen. Met het toegeven dat zijn uitspraken te ver gingen en dat Ole een fantastisch persoon is lijkt mij dat Pogba blijft waar hij is.real zal hem denk ik niet halen, die hebben met Valverde een speler die beter in het systeem past. Perez is tegenwoordig een persoon die normalitair geen onnodige aankopen doet zoals vroeger en betaalt sinds een tijdje niet echt de hoofdprijzen zomaar.real zal of Pogba of Donny halen, aangezien Donny in alles goedkoper is en beter past in voetbalsysteem van Madrid denk ik dat het uiteindelijk Donny wordt. Perez probeert geld vrij te maken om Mpappe te halen.
 
Craig Tucker
 
1
23 januari 2020 om 09:45
Oog ja heeftvtoch nooit echt weten te imponeren in Manchester. Hoop dat hij bij een nieuwe club weer opbloeit, want kwaliteit heeft hij zeker
 
Marshmallow
 
5
23 januari 2020 om 10:03
Had graag gezien dat Raiola Pogba naar BVB brengt echter is niet de transfersom maar T salaris een probleem. Bvb gaat nu vol voor Cama.
 
MSN10
 
3
23 januari 2020 om 11:16
Pogba naar Dortmund even serieus. Met alle respect voor Dortmund een super mooie grote club maar toch mist het iets als club. Wanneer je praat over echte top clubs dan valt Dortmund er net onder. Ik zie een pogba nooit voor Dortmund spelen.
 
LucaAbbracciante
 
3
23 januari 2020 om 11:16
Kom terug naar Juve! We hebben hem nodig en hij heeft ons nodig.
 
real8madrid
 
1
23 januari 2020 om 11:52
De club die niet aan pogba’s verwachtingen heeft kunnen voldoen. Wat een grootheidswaanzin zeg. Als die pannenkoek een keertje consistent zou presteren en zijn werk zou doen zou united misschien dichter bij hun doelstellingen komen. Het is nu niet dat pogba aan de verwachtingen van ook maar 1 voetbalfanaat heeft voldaan
 
edzel
 
1
23 januari 2020 om 14:37
Wie durft zich te wagen aan een speler die los van een vervelende (goede) zaakwaarnemer, behoorlijk vaak geblesseerd is en inmiddels al een aantal seizoen niet zijn (voormalige) grote potentieel laat zien. Zeker gezien het enorme salaris dat gevraagd zal worden en de transfersom zal ook niet mis zijn.dat hij niet op volle toeren heeft gedraaid en gepresteerd ligt niet enkel aan Pogba, maar ook zeker niet volledig aan Manutd.
 
sannedijkstra
 
0
23 januari 2020 om 17:32
Pogba is een miskoop gebleken, maar er zal best een club zijn of die jongen te kopen. Pogba ziet zichzelf dan wel als een wereldspeler maar bij united heb ik het niet gezien op wat leuke acties na. Verder past zijn persoonlijkheid niet bij United en zeker niet in deze tijden.