Raiola: 'Ze namen uiteindelijk zijn geboortecertificaat mee naar wedstrijden'
Zondag, 22 oktober 2017 om 12:37

Mino Raiola loopt al even mee in de voetballerij en de zaakwaarnemer heeft een aantal van de beste spelers van dit moment onder contract staan. De belangenbehartiger komt dan ook bij veel clubs binnen en merkt daar dat racisme nog altijd een groot probleem is in de hedendaagse voetballerij.

"Donkere spelers worden constant gediscrimineerd. Er is bewuste discriminatie, maar ook onbewuste discriminatie. We denken dat we het juiste doen, maar we hebben allemaal vooroordelen die we proberen te rechtvaardigen", vertelt hij in gesprek met Expressen. "Als mensen me vragen naar een donkere spelers is het altijd: 'Is hij zoals …?' En dan de naam van een andere speler: 'Is hij zoals Paul Pogba? Is hij zoals Mario Balotelli? Is hij zoals Romelu Lukaku?' Ik hoor nooit de vraag: 'Is hij zoals Ola Toivonen? Of is hij zoals Zlatan Ibrahimovic? Of is hij zoals David Beckham?'"

Raiola vertegenwoordigt Lukaku en weet dat de Belg het in zijn jeugd niet makkelijk heeft gehad: "Ik sprak zijn moeder laatst. Zij nam uiteindelijk zijn geboortecertificaat mee naar wedstrijden. Ze moest zich altijd verantwoorden tegenover andere ouders die niet geloofden dat hij twaalf of veertien jaar oud was. Er was altijd gedoe als hij drie of vier keer scoorde. Hij was groter en sterk ja, maar zij schreeuwden dat zijn leeftijd niet klopte. En dus nam ze zijn geboortecertificaat mee. Hij is geboren in België. Als hij in Afrika was geboren hadden ze gezegd dat het certificaat nep was."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
stravven
 
21
22 oktober 2017 om 12:43
Dat gedoe met geboortecertificaten is wel enigszins begrijpelijk, het is in het verleden vaker gebeurt dat spelers uit Afrika en Zuid-Amerika veel ouder waren dan ze wilden laten geloven. En spelers worden nou eenmaal op basis van uiterlijk ook vergeleken. Blanke spelers worden ook niet vergeleken met Vieira of Henry, en donkere spelers niet met Ibrahimovic of Giggs, zo is het nu eenmaal. En of je nou met Ibrahimovic of met Drogba vergeleken word is volgens mij niet echt zo'n groot probleem, allebei twee absolute toppers.
 
princenaz
 
77
22 oktober 2017 om 12:50
Ik heb met een Bulgaar gevoetbald toen ik 14 was en hij was 90kg had borsthaar en kwam met de auto nr de match. gelukkig zat hij in ons team Haha
 
wolterx
 
7
22 oktober 2017 om 13:01
Heb wel eens een foto gezien van Lukaku in de o15, tja, daar zou je echt niet tegen willen spelen. Heel vroeg al heel groot met veel kracht en daarbovenop veel atletisch vermogen volgens mensen die hem toen zelf hebben zien spelen. Zo zie je ze vaker in de jeugd, sommige zijn gewoon enorm vroeg al fysiek sterk zonder extra training. Bij Ajax hebben we Brobbey, als die iets langer was geweest waren mensen ook vragen gaan stellen over zijn leeftijd. Die jongen zijn armen, bovenbenen en borstkast zijn gigantisch.