Randy Wolters: 'Die president spuugde hem vol in zijn gezicht'
Dinsdag, 23 november 2021 om 13:37

Randy Wolters is voor velen een bekend gezicht vanwege zijn verleden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Nadat hij vorig jaar een roerige periode meemaakte op het tweede niveau van Griekenland bij AO Xanthi, is de in Leiden geboren vleugelaanvaller sinds de zomer transfervrij. In gesprek met Voetbalzone vertelt Wolters onder meer over het avontuur dat hij vorig jaar meemaakte in Griekenland.

De 31-jarige Wolters beleefde afgelopen jaar in Griekenland zijn tweede buitenlandse avontuur, nadat hij eerder in Schotland voor Dundee FC speelde. "Griekenland was fantastisch man! Jammer dat het maar voor een seizoen was", vertelt Wolters. "Het gekste wat ik heb meegemaakt, was de wedstrijd tegen Ionikos. Dat was een concurrent. Die president (van Ionikos, red.) kwam langs ons lopen. Een kaal mannetje op sandalen, dus ik dacht: wat moet hij dan? Hij spuugde onze nummer tien vol in zijn gezicht. Er was wat heen en weer gegaan in de eerste wedstrijd, de zoon van die president speelde ook bij Ionikos."

"Ik werd helemaal wild natuurlijk en toen zei de teammanager 'Randy, take it easy.' Ik wist niet dat hij de president was, dus we wilden erop duiken. De teammanager hield ons tegen. 'Dat zie je zo wel', zei hij", vervolgt Wolters met een lach. "Toen liepen we naar de kleedkamer, stond daar een mannetje of vijftig van de harde kern van die club in de gang. Ze intimideerden ons een beetje en scholden ons uit. Als iemand wat had gedaan, was het gekkenhuis geweest."

Ook de kwaliteit van de velden was soms niet om over naar huis te schrijven. "Wij waren in de competitie vaak de favoriet. Als we dan ergens een uitwedstrijd hadden, was het gras een maand niet gemaaid en was het veld overvloedig besproeid zodat het heel drassig was. Alles om te winnen." Na in een seizoen dertien wedstrijden voor Xanthi te hebben gespeeld, liet Wolters Griekenland afgelopen zomer achter zich.

De voormalig aanvaller van FC Utrecht, FC Emmen, FC Den Bosch, VVV-Venlo, Go Ahead Eagles en ADO Den Haag zit sinds zijn vertrek bij Xanthi zonder club. Wat zijn kwaliteiten zijn? "Ik ben een hele gezellige jongen voor de club" zegt hij met een knipoog. 'Ik wil gewoon weer lekker voetballen. Ik heb gif, een goede voorzet, snelheid. Dat weet iedereen wel."

Meer nieuws
   
11:46
11:46
Marcel Brands bevestigt interesse van PSV: 'Het is een interessante speler'
0
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
5
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
3
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Cas1
 
4
23 november 2021 om 14:07
Lijkt mij een goede vent, eentje die de spanning bij zijn medespelers weg kan halen. Gewoon lekker ballen. Met nadruk op ballen en niet op 90 minuten lang de bal wegperen alleen. Ik hoop dat hij een club vindt
 
PaulR_1982
 
4
23 november 2021 om 14:09
Ja, zo kennen we de echte Randy Wolters. Een matige voetballer met een veel te kort lontje en een agressief karakter. Als deze jongen iets meer tijd in het voetbal zelf had gestoken i.p.v. alle randzaken had hij misschien nog wel op het Griekse 2e niveau uit gekomen.
 
AcKaka
 
39
23 november 2021 om 14:23
Ik herken wolters totaal niet in jouw beschrijving. Bij eagles juist een hele vrolijke gast met humor. Neemt zichzelf niet te serieus, maar wil wel bikkelen. Heeft 1x agressie getoond, maar dat mag ook wel als supporters het veld opkomen om jou en je teamgenoten aan te vallen.
 
Vidurr
 
1
23 november 2021 om 18:32
Vind niet dat je kunt spreken van een matige voetballer. Daarmee doe je hem tekort mijns inziens. Ik ben een matige voetballer, een matige voetballer is voor mij geen (ex) prof. Dan zou ik zeggen een matige prof voetballer. Op basis van het incident zou ik hetzelfde reageren, respectloos toch!
 
PaulR_1982
 
1
23 november 2021 om 19:36
Tja, matige voetballer of matige profvoetballer... In feite heb ik gelijk, want hij is clubloos. Dus op zich is hij nu geen prof, maar goed, lekker belangrijk. Dus als er iets gebeurt wat respectloos is, dan is de enige reactie die je kunt bedenken 'ik sla hem op zijn bek!' Dat vind ik een de gedachte van een simpele ziel.
 
AcKaka
 
8
23 november 2021 om 23:03
Kijk naar de situatie, simpel te vinden op Youtube. Je wordt letterlijk aangevallen door supporters op het veld (dus niet alleen iets wat respectloos is). Zou jij alleen zeggen "hou op dit vind ik vervelend". Ik vind deze argumentatie heel erg simpel en kortzichtig. Het is een matige (prof)voetballer, maar eigenlijk is dit wel een lachwekkende reactie. Het fysiek aanvallen door "supporters" is iets wat respectloos is noemen en de reactie van wolters is ik sla hem op zn bek. Kom op man. En dan noem je Wolters een simpele ziel...
 
Peterham
 
1
23 november 2021 om 16:54
Kom maar naar FCDB, Randy, wij kunnen wel qat gif gebruiken.
 
M.Boekhoorn
 
1
23 november 2021 om 22:32
Jullie vergeten NEC ??