Ranieri kan Monaco niet voor tweede keer dit seizoen verrassen
Zaterdag, 7 april 2018 om 18:51

AS Monaco blijft stevig op de tweede plaats in de Ligue 1 staan. De landskampioen van vorig jaar kwam zaterdagavond voor eigen publiek een achterstand te boven tegen subtopper Nantes (2-1) en heeft door de zege een gat van acht punten geslagen met achtervolger Olympique Marseille. Die ploeg komt echter later dit weekeinde thuis nog in actie tegen Montpellier.

Eerder dit seizoen was Nantes op eigen veld nog verrassend met 1-0 te sterk geweest voor Monaco en ook in het Stade Louis II bood de formatie van Claudio Ranieri puik tegenstand. De nummer acht van de Ligue 1 hield stand in het eerste half uur en nam na 32 minuten voetballen zelfs brutaal de leiding. Adrien Thomasson leek de bal met de hand te controleren, maar de middenvelder van Nantes mocht door van de arbitrage en schoot het leder vervolgens van een meter of twintig fraai achter doelman Danijel Subasic.

Monaco leek zo een zware avond tegemoet te zien, maar stelde nog in de eerste helft orde op zaken. Radamel Falcao tekende drie minuten voor rust met een dropkick voor de gelijkmaker, waarna Rony Lopes vlak daarna met een bekeken schot ook al voor de 2-1 zorgde. In de tweede helft bleven doelpunten uit, waardoor Monaco voor de zesde keer op rij een thuiswedstrijd in de Ligue 1 winnend wist af te sluiten.