Rankovic raakt assistenten kwijt: 'Een vervelend, maar noodzakelijk besluit'
Woensdag, 4 november 2020 om 09:48

De clubleiding van ADO Den Haag heeft ingegrepen na een aantal onrustige dagen, zo maakt de club in navolging van berichtgeving van Omroep West via de officiële kanalen wereldkundig. Trainer Aleksandar Rankovic neemt afscheid van zijn assistent-trainers Michele Santoni en Rick Hoogendorp, die een stapje terug doen naar de jeugdopleiding. Santoni laat aan Voetbalzone weten dat hij zelf heeft gevraagd om weer bij de jeugd van ADO aan de slag te kunnen gaan.

"ADO heeft mijn niet teruggezet naar de jeugd, maar ik heb het zelf gevraagd", verduidelijkt Santoni. Hij geeft aan niet mee te willen gaan in de 'machtsspelletjes' die volgens hem worden gespeeld. "Met name in de media." Hans Kraay junior vertelde zondag voor de camera van FOX Sports dat er intern aan de stoelpoten van Rankovic wordt gezaagd. Er zouden strubbelingen zijn binnen de technische staf. Het is nog niet bekend wie de nieuwe assistent-trainers worden. Omroep West meldt dat de kans groot is dat Virgillio Teixeira wordt doorgeschoven vanuit ADO Onder-21.

De onrust binnen ADO groeide zondag na de 4-0 nederlaag tegen PSV. De ploeg van Rankovic verzamelde tot dusver pas vier punten uit zeven wedstrijden en staat vijftiende in de Eredivisie. Tegenover FOX Sports wees Rankovic na de nederlaag in Eindhoven op de tegenvallende transferperiode, daar hij aangaf dat hij op meer had gehoopt. De clubleiding ging vervolgens in gesprek met de spelersgroep om te peilen of er nog genoeg vertrouwen is in Rankovic. De selectie sprak daarop het vertrouwen uit in de trainer.

Reden voor het gesprek over de 42-jarige trainer was niet alleen de kritiek van Rankovic op het transferbeleid en de magere resultaten. De manier van spelen is tegenvallend en er klinken geluiden dat het contact tussen de trainer en het technische hart summier zou zijn. Volgens het Algemeen Dagblad zou Rankovic zich niet willen laten beïnvloeden in het maken van zijn keuzes, terwijl dat juist een van de redenen is waarom het technische hart in het leven geroepen werd. Hem wordt de kans geboden om te sparren met Martin Jol, maar daar maakt hij weinig gebruik van.

"Het is een vervelend, maar noodzakelijk besluit. Het is de uitkomst van diverse interne gesprekken, waarvan de inhoud uiteraard binnenskamers blijft. Wij zien dit als een vereiste om meer rust te creëren. In de komende periode blijven we met alle technische schakels binnen de club in gesprek, zodat we ons met zijn allen maximaal kunnen inzetten voor dat ene belangrijke doel: in de Eredivisie blijven", zegt Jol, hoofd van het technisch hart, op de website van ADO.

Over de invulling van de rollen van Santoni en Hoogendorp in de jeugdopleiding zal later meer duidelijkheid ontstaan. "Op basis van de eerste maanden van het seizoen, de wisselwerking binnen de staf en interne gesprekken is er geconcludeerd dat het op dit moment beter is om de technische staf van het eerste elftal te verkleinen", zo reageert algemeen directeur Mohammed Hamdi op de wijziging in de technische staf. "Een besluit in het belang van de club."

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
4
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Robinde Bruyn
 
29
4 november 2020 om 09:59
Ontsla dan gelijk alle trainers; wat een kinderachtig pesterijtje is dit zeg.
 
Twenteov
 
13
4 november 2020 om 10:01
Vreemd. Je zou bijna zeggen dat de 2 assistenten juist diegenen waren die aan stoelpoten aan het zagen waren en dat Rankovic hen erbij gelapt heeft.
 
JoaquinBetis
 
5
4 november 2020 om 10:09
Of de spelersgroep is naar het bestuur gestapt, dat zou ook nog kunnen. Aangezien die 'vierkant achter Rankovic' staan naar het schijnt. Geen idee wat er waar is, maar bottom line is dat het weer eens zeer onrustig is bij Ado. En volgens mij is dat vrijwel altijd negatief voor een club. Kijk naar Twente vorig seizoen, gedoe rondom Brama en allerlei andere onrust, dat werkt volgens mij toch door binnen een groep. Dit seizoen is Twente een oase van rust, al helpen de resultaten daar nu ook bij natuurlijk. Bij ADO is het nu zo onrustig, als de resultaten niet snel beter worden gaat dat Rankovic alsnog opbreken, vermoed ik.
 
Twenteov
 
18
4 november 2020 om 10:12
Klopt wel. Hoe de vork ook in de steel zit, onrust is nooit goed. Dit seizoen is het bij ons tot nu toe rustig maar Twente zou Twente niet zijn als de pleuris ergens weer uitbreekt. Het begint bijna te wennen Hoop dat Ado erin blijft!
 
29er
 
10
4 november 2020 om 10:15
Vierkant achter insert name staan is in de voetballerij de verwoording voor "we willen van hem af, maar we moeten nog wat regelen". Het zegt helemaal niets. Onrust krijg je altijd bij slechtere resultaten. Bij twente begon het vorig seizoen ook wel positief de eerste paar wedstrijden, maar werd het steeds minder. Bij de meeste clubs wordt het niet gezelliger als je slecht presteert en lager staan dan je zou willen.
 
Marinos1992
 
40
4 november 2020 om 10:01
Ik heb het echt te doen met rankovic, als je ziet wat voor materiaal hij tot zijn beschikking heeft kan het alleen maar slechter. Diep en diep triest wat daar gebeurd!
 
NJfromVOL
 
3
4 november 2020 om 10:37
Kwestie van tijd lijkt mij. Ik zou zeggen jaag de kogel door de kerk voor het te laat is. Doet even pijn, kost wat negatieve pucliciteit en energie, maar dan kan je je weer op de toekomst richten. Dit blijft anders doorsudderen.
 
CoMokum
 
7
4 november 2020 om 10:40
Rankovic vliegt er straks ook uit, Ado trekt weer een blik huurlingen open in de winterstop en degradeert. Dat zou ook prima zijn met dit beleid. Huurlingen geven niets om wel of niet degraderen, alleen om zichzelf individueel in de kijker te spelen. Is prima als je er daar een paar van hebt maar teveel werkt nooit.
 
Furrr
 
5
4 november 2020 om 11:05
Leuke comment! Afgelopen seizoen hebben ze gewoon wat geprobeerd. Dat is niet meteen beleid. Het aantrekken van een trainer die op het hoogste niveau heeft geacteerd is in theorie een prima keuze. Helaas wees de praktijk anders uit. Van de zomer hebben ze het over een andere boeg gegooid. Jonge spelers aangetrokken, oudjes eruit en hoeveel huurlingen lopen er nu? Dus waarom zou het in de winter weer hetzelfde gaan als vorige keer. Leuke comment maar eigenlijk gewoon complete onzin ??
 
29er
 
9
4 november 2020 om 11:16
ik heb het gevoel dat ze bij Ado al decennia 'gewoon wat proberen'. Voor een club als Ado zou het goed zijn eens te degraderen en vanaf de grond aan op te bouwen. Qua stad en achterban hebben ze best wat potentie, maar ze moeten nu teveel tijd en energie steken in een selectie om eredivisie te behouden.
 
Sirius
 
4
4 november 2020 om 12:39
@29er - Dat vind ik altijd zo`n non-argument. Voor een club als ADO is degradatie financieel killing. Ik snap niet waarom ADO zou moeten degraderen om weer opnieuw te kunnen bouwen. Dat kunnen ze nu ook, maar daar heb je de juiste mensen voor en je komt er vaak pas achter of die mensen juist zijn als ze eenmaal aan het werk zijn. ADO komt in nog veel grotere financiele problemen als `t degradeert, dus hoe is een degradatie dan beter dan handhaving? Dat het beleid veel beter moet is wel een feit.
 
CoMokum
 
0
4 november 2020 om 13:29
@furrr, zoals je kan lezen is het mijn verwachting dat ze in de winter weer huurlingen aan gaan trekken. Kan je van alles van vinden maar gezien het verleden is het niet ondenkbaar dus 'onzin' is het niet.
 
Konstantinos07
 
2
4 november 2020 om 11:54
Tja, maar kopen kunnen ze ook niet echt in deze tijden en mocht de trainer weer een transferstunt wilt opzetten zoals Pardew dat deed, dan zullen dat geld van die huurlingen moeten opvangen met de transfers van Pinas, Ewijk en misschien zelfs Besuijen. Ik zie ze alleen maar huren, ze hebben een matige selectie, financieel staan ze er niet goed voor, maar ik had inderdaad wel het gevoel dat vooral afgelopen seizoen alle huurlingen voor zich zelf spelen. Dat is nu veranderd met jongens zoals Elmkies, Arweiler en nog meer. Maar ADO heeft wel een paar jongens teveel waaronder huurlingen en ook aankopen. Pascu vind ik tegenvallen, Ratiu leek het eerst goed te doen maar hij begint nu ook tegen te vallen. Ik snap alleen niet waarom ADO niet huurt van clubs zoals PSV, Ajax, Feyenoord. Oke los van Dante Rigo, mochten ze wel wat meer huren, de jongens bij die topclubs die al ervaring hebben in de KKD of wat minuten hebben gemaakt bij de eerste zouden ADO prima doen helpen. Dat heb je gezien bij Becker en bij Summerville.
 
Sirius
 
1
4 november 2020 om 12:43
Nu de bedragen bekend zijn kunnen we gerust stellen dat Ted van Leeuwen erg matig gepresteerd heeft bij FC Twente. Niet alleen heeft hij veel geld uitgegeven voor een degradatie-waardige ploeg, hij heeft ook nog eens geen restwaarde gecreeerd waardoor de club deze zomer met een nog bescheidenere portemonnee beduidend meer werk moest verrichten. Het is een wonder dat het is gelukt en Streuer heeft het voor elkaar gebokst om een beduidend betere en logischere ploeg samen te stellen dan Ted van Leeuwen deed voor bijna het dubbele van het geld. Dan nog twee zeer onervaren en beperkte coaches die door hem zijn aangesteld.
 
haastrecht
 
2
4 november 2020 om 12:38
Sommige clubs hebben nog geluk dat ze goeie huurlingen halen. Ado daarentegen trekt een blik open met jongens die zich meer belachelijk maken dan zichzelf in de kijker spelen..
 
SocioFan1
 
0
4 november 2020 om 11:05
Geen idee wat daar gaande is. Je hoort zoveel geluiden. Rankovic heeft credits opgebouwd in de media prima maar heeft hij echt een mindere team dan Rkc, Emmen, Sparta en een VVV ofso? Nu dit, en zo was er ook kritiek op Jol en co. Tsja geen idee wat daar gaande is maar het is duidelijk dat Ado in een crisis zit. Opvallend wel, want vorig seizoen was het ook niet best en hebben ze geluk gehad dat ze in de Eredivisie mochten blijven.
 
FCB_Catalunya
 
2
4 november 2020 om 11:06
ADO is een wespennest op het moment en ik vind het eigenlijk diep triest voor Rankovic. Die man werkt met twee handen op zijn rug gebonden, want er is simpelweg geen kwaliteit. Je ziet dat hij zoekende is naar een formatie/basis die wel resultaat haalt, maar je kan enorm lang zoeken met deze spelers in het team. Assistenten terugzetten of ontslaan en de trainer zelf niet is natuurlijk een voorbode van wat er staat te gebeuren. Jammer, ik vind Rankovic een sympathieke, loyale vent.
 
NUFC_U2
 
2
4 november 2020 om 11:09
ADo heeft in de zomer een enorm kwaliteitsverlies geleden. Dat de resultaten zouden tegen vallen, viel te verwachten gezien de KKD-selectie. Apart dat de assistenten (al dan niet op eigen verzoek) worden terug gezet naar de jeugd. In de winterstop zal er kwaliteit bij moeten anders is degradatie onafwendbaar !
 
rannio
 
11
4 november 2020 om 11:18
dit is natuurlijk echt het spel van Jol die de alwetende baas wilt zijn. Als de trainer daar niet in meewerkt krijg je dit, zag iedereen in Den Haag al wel aankomen hoor.EDIT: Zo dat is lelijk VZ, eerste deel van mijn reactie uit ik kritiek op de titel en dat verwijderen jullie maar gewoon? Lekker censuurtje hoor.
 
dreetje888
 
1
4 november 2020 om 11:47
bij ado is altijd wat aan de hand , nooit een keer rust in de tent en de focus op waar het voor staat, namelijk het voetbal op één en niet allerlei randzaken zoals chinezen die niet willen betalen of nu weer assistenten die aan stoelpoten zagen, kortom het blijft een wespennest daar !
 
MLJMLJ
 
6
4 november 2020 om 11:55
Ik zie toch best wel veel overeenkomsten nu bij Ado en vorig seizoen bij het Garcia van FC Twente. Een onervaren trainer in de eredivisie met ook nog eens onervaren assistenten erbij. Garcia kon gebruik maken van de ervaren Rutten, maar vond dat ook niet nodig omdat hij dacht dat hij het allemaal wel wist. Net als nu Rankovic met Jol. Als je een onervaren trainer aanstelt moet je minimaal 1 assistent hebben met jarenlange ervaring als (assistent) trainer in de eredivisie om te kunnen overleven. Of je spelersmateriaal moet dusdanig goed en ervaren zijn dat het niet uitmaakt wie er voor te groep staat, al zijn het Bassie en Adriaan. Als Ado nu slim is zorgen ze voor een hele ervaren assistent naast Rankovic, anders ben ik bang dat ze volgend seizoen een afdeling lager komen te voetballen.
 
Sirius
 
0
4 november 2020 om 12:51
Dat vind ik echt te makkelijk. Rutten was er niet bepaald happig op om zich te manoeuvreren in posities waar hij verantwoordelijkheid zou dragen. Alles wat goed was komt op naam van Rutten, alles wat slecht was komt op naam van Garcia en Van Leeuwen. Zo werkt dat natuurlijk niet. Of Rutten heeft niets uitgevoerd als adviseur, of hij is net zo verantwoordelijk als de rest in mijn ogen. Verder heb je niet heel veel aan ervaring langs de zijlijn als de kwaliteit simpelweg ontbeert en er nauwelijks ervaring is binnen het veld. Ze hebben (helaas) een hele magere selectie en dat hebben ze te danken aan het beleid van de afgelopen jaren. In dat opzicht is het wel vergelijkbaar met FC Twente. Je oogt nou eenmaal wat je zaait.